Totalul afișărilor de pagină

joi, 5 mai 2022

Sfat pentru fotografie: creați un efect de rază de soare în fotografiile dvs

 Majoritatea pasionaților de detalii se bucură să captureze fotografii cu munca lor pentru a le împărtăși prietenilor, familiei și comunității de detaliere pe forumurile online.

Una dintre cele mai importante fotografii care să arate că ați reușit cu adevărat procesul de corecție a vopselei este fotografia de soare deasupra capului, în care o reflexie directă a soarelui este surprinsă pe un panou frumos lustruit, așa cum se vede mai jos. După cum știm cu toții, inspectarea lucrării tale la soare este adevăratul test pentru a-ți demonstra abilitățile de corectare a vopselei, așa că de ce să nu o arăți.

ATD |  Razuri de soare

Imaginea de mai sus este eficientă pentru a demonstra lipsa defectelor de vopsea așa cum se vede în lumina directă a soarelui, dar în general este doar un fel de plictisitor. O modalitate ușoară de a adăuga un oarecare interes fotografiei este de a crea o reflectare a luminii în rază de soare, mai degrabă decât o simplă reflexie circulară. Acest lucru se face prin manipularea diafragmei obiectivului dvs. Dacă fotografiați cu un DSLR sau cu un punct mai avansat și fotografiați care vă permite să vă manipulați setările de expunere, va trebui să fiți fie într-un mod complet manual, fie într-un mod semi-manual, cum ar fi modul de prioritate a diafragmei, pentru pentru a face aceste modificări.

ATD |  Razuri de soare

Observați în prima imagine, valoarea f-stop este setată la f/5.6, care este relativ largă. Pentru a produce o explozie solară, diafragma trebuie să fie închisă la un f-stop mai îngust. Am descoperit că acest efect se obține cel mai ușor la deschideri de f/11 sau mai înguste, totuși probabil că nu veți dori să depășiți f/22, deoarece difracția va duce la o pierdere a calității imaginii. Dacă fotografiați într-un mod de expunere semi-manual, camera dvs. va compensa lipsa de lumină care intră în obiectiv din cauza diafragmei mai înguste prin încetinirea vitezei de expunere și/sau creșterea ISO. Dacă fotografiați în modul manual, va trebui să ajustați singur aceste setări pentru a menține o expunere adecvată.

ATD |  Sunbursuri

Acesta poate fi un efect distractiv de utilizat ori de câte ori aveți reflexe strălucitoare care ies de pe orice parte a vehiculului. Sperăm că acest sfat simplu vă va ajuta să adăugați mai mult interes fotografiilor dvs. pe măsură ce vă arătați abilitățile de detalier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu