Totalul afișărilor de pagină

duminică, 22 mai 2022

Aplicarea stratului de acoperire: Cum se reduce deteriorarea

 Marting poate fi una dintre cele mai grave erori care se întâmplă în timpul aplicării unui strat. Cum putem reduce șansa de a ne deteriora?

Ce cauzează deteriorarea?

Martingul poate fi o problemă în cazul unei aplicații de acoperire. Acesta ar fi lucrul numărul unu la care se urmărește la toate centrele profesionale de instalare a vopselei în timpul procesului. Urmărirea este foarte fină, zgârieturi ușoare ale vopselei cauzate de ceva abraziv. Prosoapele sunt cauza numărul unu pentru deteriorarea vopselei în timpul acoperirii unui vehicul. Motivul numărul doi la care vom ajunge mai târziu.

Exemplu:

În imaginea de mai jos, am aplicat o acoperire pe acest panou de testare și l-am șters folosind un prosop standard din microfibră universal pe care l-am spălat de multe ori acum și am văzut zile mai bune. Rezultatele: deteriorarea, iar cu foarte puțin efort panoul a fost zgâriat grav și acum trebuia să revenim la punctul unu. La fel ca și cum ar fi fost o mașină la care lucram, am făcut ce era necesar pentru a o repara. L-am curățat, l-am corectat din nou și vom încerca din nou (nu este ceva ce un client plătitor ar dori să vadă).

aorote |  informații despre acoperire

Chiar și un prosop nou-nouț poate deteriora suprafața vopselei, nu este nevoie de mult. Este necesară o anumită tehnică de ștergere pentru a evita deteriorarea. Primul lucru pe care l-aș încuraja ar fi să vă suprapuneți șervețelele și să nu vă opriți la jumătatea unei șervețele.

Prima ștergere inițială este foarte importantă. Suprapuneți întotdeauna și extindeți acest șervețel peste zona aplicată. Continuați să încercați și să faceți același lucru cu fiecare ștergere după.

Exemplu:

Dacă aș aplica o acoperire pe o zonă de 1'x1′, mi-aș lucra șervețelele într-o zonă de 2'x2′. Încerc cu adevărat să mișc stratul de acoperire, astfel încât să nu se acumuleze.

aorote |  informații despre acoperire

corect/incorect

aorote |  informații despre acoperire

Formarea acoperirii:

Sau „The Tidal Wave Effect”, cum îmi place să-l numesc.

Dacă punem o mulțime de acoperiri de calitate profesională la microscop după „jumătate de șervețele”, ar părea că se formează un val mare. Acoperirea nu se construiește doar pe suprafața vopselei, ci se formează și în noul prosop MF. De cele mai multe ori, acest lucru ar putea fi foarte greu de recunoscut sau văzut și simțit cu ochiul uman în timpul procesului, cu toate acestea încă se întâmplă.

Nu sunt chimist și nu aș putea spune că acest lucru este un fapt. Dar atunci când condensați produsele de acoperire după timpul de setare sugerat (prin prima ștergere inițială și fiecare după), acestea începe să clipească foarte repede și sau să se întărească, să se activeze etc. Exact de aceea schimbăm primul prosop imediat. Cu toate acestea, dacă nu urmați cu șervețele care se suprapun complet, vor apărea aceste mici linii (alias marea). Acum, la fel ca prosopul care a fost oprit, avem aceeași problemă, dar cu vopsea (acumulare excesivă). Acoperirile își fac treaba, se instalează singure. Această imagine de mai jos este în mod evident excesivă și făcută intenționat, dar se vede chiar dacă nu o putem vedea. Acumularea excesivă dacă este omisă în procesul de aplicare este ceea ce cunoaștem în mod obișnuit sub denumirea de puncte înalte și ele apar odată ce acoperirea s-a întărit complet.

aorote |  informații despre acoperire

Valul mare: poate și va cauza deteriorarea vopselei. Cu acest val mare de produs condensat cauzat de șervețele pe jumătate (nu este o tehnică bună de ștergere), condensarea acoperirilor face ca acoperirile să se întărească foarte rapid.

Chiar dacă îl găsim și folosim un prosop nou-nouț, totuși ne asumăm riscul de a deteriora suprafața vopselei atunci când încercăm să o doborâm. Acest val de maree condensat va intra foarte repede în prosop sau va apăsa de-a lungul lucrării de vopsea. Am văzut oameni făcând mișcări circulare și chiar mergând la el încercând să-l prindă înainte ca fulgerul să apară. Da, vrem să se îndepărteze de vopsea, totuși, uneori, încercarea de a lucra prea repede fără să ne gândim la modul în care ștergem va provoca dezastru. Înainte de a vă pregăti să îndepărtați stratul (primele șervețele inițiale), aveți în vedere o strategie de ștergere și prosoapele gata. Prefer să merg cu cerealele dacă asta are sens (înainte și înapoi, de asemenea, în sus și în jos). Ideea este să vă suprapuneți șervețelele, astfel încât să nu creați aceste valuri. Evident că sunt multe lucruri la care să te gândești simultan (presiunea prosoapelor, mișcări, consistență și viteză). Doar presiunea prosoapelor în prima ștergere inițială poate duce la câteva sau mai multe puncte înalte.

Exemplu:

Acesta este un exemplu nebunesc, dar cred că funcționează pentru a picta imaginea. Am luat niște adeziv emblema 3M și am făcut 2 linii pe panoul de testare. Unul gros și unul subțire. Dacă ar fi să ne imaginăm aceste linii ca acoperire condensată, care dintre ele ar fi mai ușor de îndepărtat? Evident, cel mai subțire (unda de marea mai mică) ar avea mai puține șanse de a deteriora suprafața vopselei. Deoarece linia mai groasă (unda mare) ar avea nevoie de mai multă finețe pentru a o nivela înapoi. Veți avea nevoie de mai multe prosoape pentru a face acest lucru, ceea ce este foarte asemănător cu straturile de vopsea.

exemplu deteriorat |  aroti

Cum să preveniți deteriorarea

Ideea acestui articol ar fi să vă aplicați acoperirile fără a provoca valuri. Acest lucru va reduce șansa oricărei deteriorări.

Facem acest lucru cu șervețele netede și uniforme și cu prosoape adecvate. Dacă am acoperit ușa laterală a șoferului, de exemplu, mai bine sunt gata să-mi extind șervețelele pe toată lungimea ușii, fără să mă opresc la jumătatea drumului și să suprapun ușa pe ambele părți. Această tehnică de îndepărtare a acoperirilor este cheia. Sunt foarte ușor de șters, dar eliminarea este cea care contează.

  • Toate exemplele din articolul meu de aici au fost extrem de excesive în ceea ce privește cantitatea de produs acumulată. Având în vedere natura majorității vopselelor și rezistența pe care o pot produce odată condensate, acest lucru arată că nu este nevoie de mult pentru a deteriora suprafața sensibilă a vopselei.

Prosoape

Alegerea prosoapelor potrivite pentru utilizare va depinde de stratul aplicat și este de o importanță crucială (Urmați sugestiile producătorilor sau încercați lucruri noi). Nu pot spune neapărat un prosop exact de folosit, dar pentru acest test am folosit un prosop standard din microfibră, nou-nouț, imediat scos din geantă. Prosoapele curate și noi au capacitatea de a provoca deteriorarea. Au capacitatea de a ridica ceea ce noi nu putem vedea și de a-l muta. Luați prosopul nou-nouț, îndoiți și ștergeți, îndoiți și ștergeți etc. cu o presiune minimă sau aplicați mai mult produs în zona respectivă pentru a o nivela înapoi (dacă timpul permite).

Notă: Acest articol nu se aplică pentru fiecare strat de vopsea

Acesta a fost unul greu de explicat băieților și fetelor, așa că sper că acest lucru are sens și vă ajută în aplicațiile voastre de acoperire. Ca întotdeauna, vă mulțumesc pentru vizionare! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu