Totalul afișărilor de pagină

joi, 12 mai 2022

Lustruirea vopselei: modificarea vitezei și/sau a presiunii

 Lustruirea vopselei pe o mașină poate stârni nervii multor războinici de weekend, la naiba, chiar și un detalier experimentat va întâlni vopsea care dă luptă. Câteva lucruri cheie pe care trebuie să le încercați ÎNAINTE de a începe să schimbați lacuri și tampoane și să treceți prin poștă sunt; modificarea vitezei lustruitorului cu dublă acțiune și/sau a presiunii în jos asupra tamponului. De prea multe ori citim ce a făcut „un profesionist” pentru o anumită mașină și ne gândim că dacă facem asta vom obține aceleași rezultate. „Cum” folosești produsul este mai important decât produsul în sine… Produsele sunt la fel de inteligente ca și utilizatorul lor!

Voi face întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna un loc de testare pe un panou plat mare pentru a încerca să-mi dau seama planul de joc înainte de a porni întreaga mașină. Punctele de testare vă permit să faceți exact asta, să vă testați bănuiala, o recomandare sau ceea ce a funcționat în trecut și să încercați cu adevărat să îmbunătățiți rezultatele dorite pe care doriți să le obțineți. În acest timp în care lucrați în această zonă, acordați-vă timp pentru a vă ajusta tehnica înainte de a schimba tamponul sau lichidul pe care l-ați încercat prima dată, poate fi combinația corectă de care aveți nevoie, DAR tehnica este la fel de importantă. Tehnica sa care face un profesionist experimentat. Dacă observați apariție după ce vă ștergeți, primul dvs. instinct ar putea fi să mergeți la un lichid mai fin... OPRIȚI să schimbați presiunea în jos. Deși ar putea părea contra-intuitiv, aplicați puțin mai multă forță în jos direct deasupra axului polizorului, verificați rezultatul după ce ați lucrat cu lustruirea... Ce sa întâmplat? Mai multă nebunie! Treci la mai puțină presiune... Ce sa întâmplat atunci? Nu va dura prea mult timp; ai deja un tampon și un produs pe acea mașină. Chiar dacă rezultatul nu este așa cum ți-ai dorit... AI ÎNVĂȚAT CEVA! Cu toții ne dorim ca lustruirea să fie simplă, asta vine după multă urmărire sistematică a rezultatelor pe care le obții încercând să schimbi o variabilă la un moment dat.

A doua idee este să schimbi viteza cu care lustruiești. Viteza acțiunii duble va avea un efect direct asupra acțiunii tamponului asupra vopselei. Prietenul meu Kevin Brown a petrecut multe ore arătând modul în care viteza și presiunea influențează acțiunea modelului tamponului asupra vopselei. Prin încetinirea vitezei, faceți un model de lustruire diferit decât atunci când accelerați mașina. Nu toate mașinile cu viteza 3 au același model sau forță rezultată și chiar și pe durata de viață a mașinii acea forță se va schimba. Schimbarea vitezei poate face diferența și încercarea înainte de a trece la un nou combo în secțiunea de testare este un efort ușor. Chiar și după ce ai încetinit lucrurile nu obții rezultatele dorite pe care le dorești... AI ÎNVĂȚAT CEVA!

Partea dificilă devine atunci când încercați să schimbați prea multe variabile simultan, nu puteți evalua corect care dintre ele a dat rezultatul pe care îl vedeți înaintea dvs. Uneori, am constatat că aplicarea unei forțe de înclinare fermă cu o viteză lentă la începutul lustruirii și apoi schimbarea la o forță de deplasare mai mică și la o viteză chiar mai mică pentru ultimele câteva treceri îmi oferă ceea ce caut. Deși aș fi putut pur și simplu să tai vopseaua, să rămân cu produse și tampoane murdare care trebuiau prelucrate, doar ca apoi să trebuiască să perfecționez acel pas cu o tăietură mai fină... Practic, făcând procesul în trei etape. Îmi schimb tehnica, urmăresc rezultatul și am descoperit că pot face un pas mai puțin de lustruire... Tocmai am economisit timp și bani. Abilitatea de a ști cum să schimbi mai multe variabile vine din faptul că știi cum schimbi doar una și efectul pe care l-a dat.

Cred că adevărata cunoaștere a acestui articol este că trebuie să te uiți sistematic la rezultatele pe care le obții de fiecare dată când îți ajustezi tehnica pe diferite vopsele. Este important să înveți din ceea ce nu a funcționat la fel de mult ca ceea ce a funcționat. Îmi cer scuze tuturor cititorilor care aveți nevoie de fotografii, am dezbătut despre a arăta în fotografie despre ce vorbesc. Am decis că TU trebuie să vezi direct ce ai făcut, ce ai schimbat și efectul acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu