Totalul afișărilor de pagină

luni, 9 mai 2022

Cum să lustruiți cu Meguiar's M105 / M205

 

Compus Meguiar's M105 Ultra Cut

De când oamenii au efectuat corectarea vopselei grele pe mașini, detalierii și atelierele de caroserie au căutat compuși tăiați greu pentru nevoile lor cele mai agresive. În timp ce acești compuși abrazivi au făcut o treabă uriașă în îndepărtarea celor mai grave defecte, ei ar lăsa, din păcate, o cantitate semnificativă de micro-marting și vârtej de amestecare care ar necesita mai mulți pași suplimentari de lustruire pentru a rafina complet finisajul.

Cu puțin timp în urmă, Meguiar’s a recunoscut nevoia unui compus tăiat greu care să se termine frumos și să economisească timp în proces. Echipa lor de dezvoltare a produselor a început să lucreze la acest proiect și, când au ieșit din spatele ușilor închise, au introdus lumii detalierii una dintre cele mai semnificative produse de lustruire pe care industria le-a văzut vreodată: Meguiar's Mirror Glaze #105 Ultra Cut Compound ! Nu-mi place să exagerez cu un produs, dar un produs care taie ca un compus (foarte) agresiv, dar care poate termina ca o lustruire în timp ce economisește timp este pur și simplu nemaiauzit.

Cheia pentru M105 este tehnologia lor super micro-abrazivă. Spre deosebire de lustruirile tradiționale care necesită un timp lung de lucru pentru a descompune particulele abrazive, M105 utilizează abrazivi ultra-duri, care nu se diminuează, care își păstrează dimensiunea și forma pe tot parcursul ciclului de lustruire. Acești abrazivi sunt proiectați pentru a tăia tare și rapid, iar faptul că mențin o tăietură consistentă de la început până la sfârșit înseamnă că procesul decurge mult mai rapid decât lustruirile sau compușii tradiționali. Rezultatul final este o tăietură mai grea, cu un finisaj mai fin, în mai puțin timp! M105 este capabil să îndepărteze urme de șlefuire cu granulație de 1200 și mai fine, zgârieturi, gravare prin ploaie acidă și vârtejuri și holograme severe.

Și o altă caracteristică grozavă a lui M105 este că produce rezultate extraordinare, indiferent dacă utilizați un polizor orbital aleatoriu, cum ar fi Porter Cable 7424XP , un polizor rotativ, cum ar fi Makita 9227C , sau manual. Pentru cei care dețin un șlefuitor orbital aleatoriu și s-au gândit că nu ați reușit să obțineți o corecție grea fără a trece la un rotativ... gândiți-vă din nou! Puteți obține rezultate excelente (și sigure) cu un PC7424XP, un tampon portocaliu și o sticlă de M105.

Iată câteva exemple de capabilități ale lui M105:

M105, tampon de lână, rotativ Makita pe vopsea Audi ultra-dură. Partea stângă corectată, partea dreaptă necorectată.

Strat transparent Audi corect corectat cu M105 pe un Makita 9227C cu un tampon de lână spumă mov pe partea stângă, dreapta necorectată.Zgârieturi grele sub mânerul ușii înainte de:

Zgârieturi sub mânerul ușii înainte de a lustrui manual cu lustruirea Meguiar's M105.După lucrul M105 manual cu un aplicator de spumă :

Zgârieturi sub mânerul ușii după lustruirea manuală cu Meguiar's M105 polish.

Meguiar's M205 Ultra Finishing Polish

După ce echipa Meguiar a lansat pe piață puternicul compus M105, a dezvoltat M205 Ultra Finishing Polish ca însoțitor pentru a crea cel mai complet sistem de lustruire în două etape disponibil. Folosind aceeași tehnologie super-micro-abrazivă, M205 este urmatorul perfect pentru M105 pentru a elimina ușoarele opacități și pentru a reda un luciu profund și acționează ca o lustruire excelentă într-un singur pas pentru a îndepărta vârtejurile ușoare și defectele.

M205 restabilește rapid un nivel ridicat de luciu după amestecarea cu M105; deci nu sunt necesare timpi lungi de lucru. Veți fi uimit de cât de puțin efort este necesar cu M205. Oferă rezultate incredibile cu timp minim.

M205 îndepărtează permanent vârtejurile și defectele ușoare de pe toate vopselele și poate fi aplicat manual, cu un șlefuitor orbital aleatoriu, cum ar fi PC 7424XP , sau cu ajutorul rotativ, cum ar fi Makita 9227C .

Iată un exemplu de ceea ce este capabil M205 ca lustruire într-un singur pas pentru a îndepărta defectele luminii și pentru a produce reflexii bogate și profunde: vârtejurile de lumină și ceața au fost eliminate definitiv după o trecere cu M205, un tampon White Lake Country și un PC 7424XP . Ușa a fost corectată, panoul din spate nu. Vopsea Porsche neagră corectată cu M205 și o trecere pe partea stângă, neatinsă.Acum complet vârtej și fără defecte, cu un nivel ridicat de reflectivitate.

Vopsea Porsche neagră corectată cu Meguiar's M205 pe un PC 7424 și plăcuțe albe Lake Country

Tutorial Meguiar's M105 / M205 pe un cablu Porter 7424XP

Combinația M105 / M205 este capabilă să corecteze o varietate de condiții de vopsea și depinde foarte mult de presiune și de selecția plăcuțelor. Dacă aveți nevoie de o corecție mai puternică, atunci utilizați o combinație de tampoane mai agresive și presiune mai mare. Dacă aveți defecte mai ușoare de rezolvat sau dacă lucrați cu vopsea mai moale, atunci utilizați o combinație de tampon mai puțin agresivă cu presiune redusă.

Selectare pad:

Există o mulțime de factori diferiți de luat în considerare atunci când alegeți un tampon de utilizat, așa că este întotdeauna cel mai bine să testați câteva combinații de la cel mai puțin la cel mai agresiv înainte de a decide pe care să o utilizați. Ceea ce poate funcționa perfect pe o mașină poate să nu fie pentru alta, așa că folosiți întotdeauna sfaturile de selectare a plăcuțelor strict ca ghid.

În ceea ce privește performanța plăcuțelor de la cel mai puțin la cel mai agresiv, alegerile dvs. sunt Negru (finisare) , Alb (lustruire) și Portocaliu (tăiere) .

Pentru defecte mai ușoare sau pentru vehicule cu vopsea în mod tradițional mai moale (cum ar fi Acura/Honda, Lexus/Toyota sau Porsche): M105 cu un tampon de lustruit alb, M205 cu un tampon de finisare negru.

Pentru defecte mai grele sau pentru vehicule cu vopsea tradițională mai dură (cum ar fi Audi, BMW (cu excepția Jet Black), Mercedes-Benz sau Corvette): M105 cu un tampon de tăiere portocaliu, M205 cu un tampon de lustruit alb.

După cum am spus, totuși, acestea sunt doar linii directoare. Este posibil să descoperiți că nevoile dvs. necesită utilizarea unui tampon portocaliu cu M105 și a unui tampon negru cu M205. Faceți întotdeauna mai întâi o secțiune de testare pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru nevoile dvs. specifice.

Amorsarea tamponului:

Abrazivele Meguiar care nu se diminuează funcționează cel mai bine atunci când porii plăcuțelor sunt amorsați uniform cu lustruire. Acest lucru asigură cea mai rapidă și cea mai completă tăiere, precum și cel mai fin finisaj atunci când este complet.

Primul pas este să luați un tampon proaspăt, curat și să aplicați o cantitate generoasă de M105 sau M205 pe suprafață.

Amorsați tamponul cu lustruire Meguiar's M105 sau M205 înainte de lustruireAcum masați oja în porii tamponului cu mâna pentru a obține un strat uniform de produs. Poate fi necesar să vă întoarceți și să adăugați puțin produs în unele zone pentru a asigura un strat uniform.

Amorsarea tamponului cu lustruire Meguiar's M105 sau M205 înainte de lustruire - ștergere manualăOdată finalizat, tamponul proaspăt amorsat ar trebui să arate similar cu acesta.

Un tampon portocaliu Lake Country amorsat corespunzător, cu Meguiar's M105 gata de lustruitDoriți ca tamponul să aibă un strat ușor de lustruit în pori, nu înmuiat. Pentru a îndepărta orice exces de produs, apăsați ușor un prosop din microfibră pe tampon în timp ce acesta se învârte la cea mai mică viteză.

Acum că tamponul este amorsat, sunteți gata să începeți lustruirea finisajului pregătit (spălat și argilat).

Presiune:

Atât M105, cât și M205 sunt sensibili la presiune. În mod obișnuit, veți obține o corecție mai grea cu presiuni mai mari și o corecție mai mică, dar un finisaj mai fin cu presiuni mai ușoare.

În special atunci când efectuați o corecție puternică cu M105, veți folosi mai multă presiune decât ați folosit probabil în trecut cu alte produse de lustruire. Vrei să aplici suficientă presiune (uniformă) pentru ca tamponul să înceapă să se învârtească mai lent, dar nu atât de mult încât să înceteze cu totul să se învârtească.

În această fotografie, am PC-ul meu 7424XP sprijinit ușor de suprafață. Nu există nicio compresie pe pad.

Un tampon portocaliu sprijinit de vopsea cu o presiune foarte ușoarăCând lustruiți cu M105, doriți să utilizați suficientă presiune pentru a încetini rotația tamponului. Observați aici cantitatea de compresie pe tampon de la presiunea aplicată.

Un tampon portocaliu cu presiunea adecvată fiind aplicat în timpul lustruirii cu Meguiar's M105Aplicați o cantitate mare de presiune la primele treceri și reduceți presiunea la ultimele treceri pentru a îndepărta orice micro-pătări pe care le-ați lăsat în timpul lustruirii.

Rezumatul Meguiar's M105/M205:

Acum că aveți elementele de bază ale selecției plăcuțelor, amorsării și scăderea presiunii, să le punem totul împreună cu alte câteva note importante, astfel încât să puteți utiliza sistemul M105/M205 pentru a lustrui finisajul mașinii la perfecțiune!

  • Amorsați bine tamponul.
  • Aplicați o mică perlă de lac (aproximativ 2 inchi) direct pe suprafață.
  • Lucrați într-o zonă mică, de aproximativ 2′ x 2′ sau mai mică
  • Nu răspândiți produsul în jur, deoarece M105 în special se usucă (luminează) rapid.
  • Așezați tamponul pe cordonul de polonez și porniți imediat la viteza 5 sau 6 (în funcție de stare și de nivelul dvs. de confort).
  • Lucrați într-un model de hașura încrucișată cu presiune mare... în sus și în jos, apoi la stânga și la dreapta, treceri suprapuse. Lucrați secțiunea până când defectele dispar sau până când polonezul începe să se usuce. Dacă încă persistă defecte, aplicați o altă sferă de lustruire pe suprafață (nu este nevoie să ștergeți reziduurile de la trecerea anterioară) și lucrați din nou zona. La trecerile finale, reduceți presiunea pentru a lustrui finisajul.
  • Dacă lucrați prea mult produsul, acesta se poate întări la suprafață. Pentru a îndepărta, aplicați o cantitate mică de polish și relucrați rapid zona la viteze mai mici (3~4) cu o presiune foarte ușoară.
  • După fiecare panou, curățați reziduurile acumulate pe tampon folosind aer comprimat sau o perie moale (porniți mașina la cea mai mică viteză în timp ce periați). Dacă lăsați produsul și reziduurile de strat transparent să se acumuleze prea mult pe tampon, lustruirea va fi mai puțin eficientă și poate induce micro-marturi.
  • Când efectuați lustruirea finisajului cu M205, veți folosi aceleași tehnici de bază ca și cu M105, dar de obicei veți folosi mai puțină presiune și o viteză mai mică (4~5). Veți constata, de asemenea, că reziduurile de lustruire rămase de la M205 se îndepărtează foarte ușor cu un prosop din microfibră de pluș. M205 are un timp de lucru mai lung disponibil deoarece este mai puțin agresiv, așa că pentru cele mai bune rezultate lucrați lustruirea cu presiune medie până când se obține rezultatele dorite, apoi reduceți presiunea pentru ultimele două treceri.

Combinația M105 / M205 de la Meguiar's este capabilă să corecteze intens vopseaua în timp ce finisează cu un nivel ridicat de adâncime și luciu și o face în mai puțin timp decât lustruirile tradiționale. Necesită o tehnică diferită de cea cu care ați fi obișnuit și vă poate fi nevoie de câteva ori pentru a opri sistemul pentru a-l face cel mai eficient. Odată ce ai realizat acest lucru, vei fi foarte mulțumit că ai încercat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu