Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 14 mai 2022

Defecte de vopsea și corectare a vopselei – Partea 2: Excremente de păsări

 Problema cu excrementele de păsări este că nu sunt consistente când vine vorba de momentul în care încep să deterioreze vopseaua. Poate varia adesea de la peste 2 săptămâni până la mai puțin de 1 zi înainte de a începe deteriorarea. Chiar și gravarea în câteva minute este foarte posibilă. Sunt destul de multe variabile în joc, de la pasăre, dieta păsării, dacă există o ceară sau un etanșant sau o acoperire pe mașină etc. Chiar și cu un strat ceramic, care oferă o barieră remarcabilă de protecție împotriva excrementelor de păsări, este încă foarte recomandat ca picăturile de păsări să fie îndepărtate mai devreme decât mai târziu. Cu o aciditate PH care poate varia de obicei între 3 și 4,5, excrementele de păsări nu trebuie luate cu ușurință.

Am împărțit gravurile cu picături de păsări în 3 niveluri. Aceasta nu este menită să fie o clasificare științifică a daunelor, ci doar un ghid pe care l-am creat pentru a oferi o privire de ansamblu.

Primul nivel este foarte minor. Se poate întâmpla cu ușurință celor mai atenți pasionați de îngrijire a mașinii, în special cu vehiculele conduse zilnic. Aceste tipuri de gravuri sunt adesea abia vizibile până de aproape și pot fi, de obicei, lustruite cu ușurință cu o lustruire ușoară/finisare.

aruncarea păsărilor

Gravare ușoară prezentată mai jos:

urme de deteriorare

Acest vehicul protejat cu Wolfgang Deep Gloss Paint Sealant 3.0, a avut această picătură de păsări să stea după cunoștințele mele între 1 și 3 săptămâni. Pagubele rămase au fost foarte minore. Deși am văzut mai multe daune făcute în mai puțin timp înainte. Am lustruit manual cu Menzerna SF 3500 folosind un aplicator de spumă moale. Fără probleme.

șlefuit daunele păsărilor

Următoarele imagini de mai jos arată daune mai grave. Are aspectul unei siluete la vopsea. Gravuri de păsări care au o strălucire subtilă, de obicei este un semn că daunele sunt oarecum profunde. Acest lucru va necesita adesea o abordare mai agresivă pentru a nivela corespunzător. Este FOARTE posibil ca unele sau toate defectele să nu poată fi îndepărtate, în funcție de grosimea vopselei.

pagubă serioasă

daune grave (2)

Următoarea imagine de mai jos dezvăluie daune grave lăsate pentru o lungă perioadă de timp. Acest lucru a dus la gravarea cu riduri a vopselei. Acizii din depozitele de păsări s-au infiltrat prin vopsea, ducând la mici fracturi în timp. Acest lucru poate fi reparat doar cu o vopsire.

deteriorarea păsărilor nereparabile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu