Totalul afișărilor de pagină

joi, 12 mai 2022

Cum să lipiți garnitura din plastic - Partea 1

 Unii cititori au întrebat cum să lipiți ușor și eficient ornamentele unui vehicul înainte de lustruire. Am vrut să abordez această întrebare în mai multe articole, începând cu câteva zone protejate pe o Honda Civic mai veche. În cele din urmă, scopul este de a construi aceste articole mici într-un articol mare de bandă care acoperă zonele generale pe care să se lipească atât mașinile standard, cât și cele exotice, precum și tehnici care să ajute la obținerea unei acoperiri complete și fără reziduuri de bandă. Apropo de tehnici, un lucru pe care am vrut să-l menționez imediat este că întotdeauna este mai bine să lipiți mașina în părți, mai degrabă decât întreaga. Cu alte cuvinte, dacă veți lustrui mai întâi acoperișul, ceea ce fac întotdeauna, mergeți mai departe și lipiți toate ornamentele din jurul sticlei și trapei, dar lăsați în pace mânerele ușilor, duzele de spălare a parbrizului etc. Motivul fiind, când ajungeți la unele dintre părțile inferioare ale mașinii, banda se poate ridica și lăsa reziduuri care să fie ridicate de polizor, ceea ce sigur nu doriți. Pe scurt, încerc să lipesc întotdeauna mașina în părți, în timp ce o lustruiesc, mai degrabă decât să lipesc totul și apoi să lustruiesc totul.

În orice caz, primul lucru subliniat mai jos este doar un simplu pas cu pas al modului în care îmi place să ocolesc curbele sau colțuri.

Pe măsură ce încep să lipesc marginea de jos a benzii și ajung la colț, îmi place să mă concentrez pe lipirea marginii inferioare a benzii cât mai mult posibil între ornamentul real și vopsea. Acest lucru nu numai că asigură acoperirea completă a ornamentului, dar lasă și zona mică de vopsea din apropierea ornamentului expusă cât mai mult posibil pentru lustruire.

LUSTR.TapingPlasticTrim1

Odată ce marginea este pornită pe bordură, continuați să mergeți până când ajungeți din nou la porțiunea dreaptă a ornamentului.

LUSTR.TapingPlasticTrim2

Pe măsură ce ajung la porțiunea dreaptă a ornamentului cu marginea anterioară a benzii, îmi place să-mi folosesc cealaltă mână pentru a lovi încet banda care acoperă doar parțial marginea ornamentului. Acest lucru acoperă complet ornamentul și asigură că banda nu va apărea în timpul lustruirii.

LUSTR.TapingPlasticTrim3

Iată produsul final. Marginea din jurul curbei este lipită și nu ar trebui să vină în sus pentru a interfera cu nicio etapă de lustruire.

LUSTR.TapingPlasticTrim4

Ducând asta într-o altă zonă a mașinii... mânerul ușii.

LUSTR.TapingPlasticTrim5

Începând din partea de sus, încerc să lipesc aproape de margine pentru a mă asigura că expun cât mai mult posibil din vopsea, protejând în același timp plasticul. Las marginea benzii atârnând, deoarece mi se pare mai ușor să lucrez în jurul curbelor fără a ține ruloul propriu-zis.

LUSTR.TapingPlasticTrim6

Lucrând în jurul colțurilor mânerului...

LUSTR.TapingPlasticTrim7

Puteți vedea în această fotografie cum banda se poate rupe cu ușurință atunci când încercați să o treceți peste marginea de plastic cât mai aproape posibil. Dacă se întâmplă acest lucru, aș recomanda cu tărie re-benzile acelei zone, deoarece există o șansă mare ca banda să apară în timpul lustruirii și o șansă și mai mare de reziduuri de bandă să ajungă pe tamponul de lustruit și pe vopsea, devenind dificil de îndepărtat mai târziu. Dacă sunteți prea mult în bandă (înseamnă că s-ar putea să pierdeți câțiva metri de bandă dacă o luați de la capăt), atunci puteți încerca să acoperiți secțiunea ruptă așa cum am făcut în fotografiile de mai jos.

LUSTR.TapingPlasticTrim8

Iată că mă întorc la acea margine anterioară pentru a ocoli mânerul...

LUSTR.TapingPlasticTrim9

Apoi acoperiți acea margine anterioară cu restul bucății de bandă.

LUSTR.TapingPlasticTrim10

Aici, pur și simplu, acopăr mai mult din plastic în cazul în care cobor prea jos cu tamponul în timpul lustruirii deasupra mânerului.

LUSTR.TapingPlasticTrim11

După cum puteți vedea, în timp ce acoperam restul de plastic, m-am asigurat că am extins banda până la margine și apoi am băgat-o sub pentru a acoperi zona ruptă de înainte și pentru a mă asigura că această nouă bandă de bandă nu apare în timpul lustruire.

LUSTR.TapingPlasticTrim12

Ei bine, asta e tot pentru moment. Foarte simplu pentru majoritatea, dar ar trebui să îi ajute pe unii să se lupte cu reziduurile de bandă și să irosească prea multă bandă din cauza rupturii sau a se desprinde de plastic în timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu