Bună Gang, văd mai multe referințe la o ștergere IPA (alcool izopropilic). Știu CÂND este nevoie – ca o altă modalitate de a îndepărta orice material de etanșare/ceară rămas. Dar nu știu tehnica potrivită CUM să o fac. (de exemplu, diluție 1:1? 1 găleată mică și o cârpă din microfibră? O singură glisare cu presiune ușoară? Clătire/spălare cu apă după?) Vă puteți sfătui? Mulțumiri! -Eric H.
Aceasta este o întrebare grozavă care a fost trimisă de colegul meu Columbus, rezident din Ohio, Eric H... mulțumesc că ai trimis-o!
Mai întâi permiteți-mi să abordez „de ce” pentru cei care nu sunt familiarizați cu utilizarea alcoolului izopropilic (IPA) în detaliu.
Există de fapt câteva motive pentru eliminarea IPA. Prima ar fi pentru îndepărtarea suprafeței de orice ceară, etanșanți sau reziduuri de lustruire rămase. Dacă doriți să vă asigurați că toate straturile anterioare de ceară sau de etanșare sunt îndepărtate de pe suprafață, atunci faceți o ștergere IPA pentru a le îndepărta. Dacă ați terminat procesul de lustruire și doriți să vă asigurați că toate uleiurile purtătoare din lustruire sunt îndepărtate pentru a vă asigura că obțineți o aderență mai bună pentru ceară sau etanșant, atunci faceți o ștergere IPA. Alcoolul izopropilic va descompune și va îndepărta în siguranță și eficient reziduurile de pe suprafață pentru a o pregăti pentru următorul pas.
Al doilea motiv din spatele ștergerii IPA este inspecția în timpul procesului de lustruire. Unele lacuri pot umple defectele fine și vă pot da falsa impresie că au fost îndepărtate. Când folosim IPA pentru a curăța bine suprafața de orice reziduu de lustruire rămas, ne asigurăm că ceea ce vedem este ceea ce obținem!
OK, deci cum îl folosim?
De fapt, este destul de simplu de folosit. Mai întâi, veți dori să faceți o excursie la băcănia sau la farmacia preferată și să luați o sticlă de alcool izopropilic și niște apă distilată. De obicei, veți găsi câteva tipuri diferite de IPA (fie în 70%, fie în intervalul 90-99%), dar din experiența mea nu cred că contează prea mult pentru ceea ce îl folosim. Îl poți folosi direct sau îl poți dilua 50/50 cu apă distilată. În mod evident, obțineți mai multă capacitate de decapare cu el în plină rezistență, dar se usucă și mai repede și lasă mai multe reziduuri/striații. Dacă îl utilizați după lustruire sau inspectare, este posibil să doriți să îl utilizați pe deplin. Dacă doar faceți o ștergere și doriți să treceți direct la o aplicare de ceară sau de etanșare, atunci este posibil să doriți să o utilizați 50/50 pentru a reduce șansele de a forma dungi.
În orice raport, luați-vă o sticlă de pulverizare goală în care să vă puneți soluția (sau puteți doar să puneți un pulverizator cu declanșare chiar pe sticla IPA în care a venit). Acum că aveți soluția IPA într-o sticlă cu un pulverizator cu declanșare, înarmați-vă cu niște prosoape moi și curate din microfibră și sunteți gata de plecare!
Acum pulverizați ușor câte un panou și ștergeți-l ușor cu prosopul din microfibră. Folosiți întotdeauna o presiune extrem de ușoară, așa cum ați face dacă ați folosi un detalier rapid sau o ceară pulverizată. Daca folosesti prea mult, atunci risti sa strici sau sa zgarii vopseaua pe care tocmai ai terminat-o de lustruit! De asemenea, asigurați-vă că utilizați în mod continuu o parte proaspătă a prosopului și nu vă fie teamă să treceți prin 3 sau 4 prosoape diferite în timpul procesului. Este doar spălătorie, nu? Odată ce ați șters suprafața, atunci sunteți gata să treceți la următorul pas de aplicare a ceară sau a materialului de etanșare preferat. Nu este nevoie să spălați din nou mașina după ce ați folosit IPA.
Asta e cu adevărat tot ceea ce este!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu