Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 iunie 2020

Top 15 Cele mai frecvente greșeli făcute in detailing Auto de începători

„Învață din greșelile altora. Nu poți trăi suficient de mult ca să le faci singuri. ” - Eleanor Roosevelt
E adevarat. Niciunul dintre noi nu s-a născut ca maestru detailer. Oamenii tind să facă erori din când în când. Dar răspunsul la eroare contează.
Detalierea unei mașini este o artă. Și nu o veți învăța într-o zi. Este nevoie de zile în care să greșești și să înveți de la ei.
Dar, uneori, greșelile sunt costisitoare, mai ales atunci când este implicat vehiculul tău. Nu ne putem permite să facem orice greșeală și să învățăm pentru ea.
Începutul greșelilor de detaliere a mașinii
Detaliere auto
Iată unde intră în joc acest ghid. În acest articol, vom discuta primele 15 greșeli făcute de detaliștii începători. Sperăm că acest ghid vă va salva un curs de detaliere costisitor și fantezist și vă va îndepărta de greșelile comune.

Greșeli comune în detalierea mașinii

1. Spălarea sub lumina directă a soarelui

Este probabil cea mai greșită greșeală. Oamenii care o fac adesea susțin că este mai ușor să vezi murdărie și moloz sub soarele orbitor.
Ei bine, este adevărat. Dar mașina se încălzește rapid sub soare, iar sudurile pe care le folosești pentru a spăla mașina încep să se usuce. Și asta este prietenul meu, o greșeală laborioasă.
spălarea sub lumina directă a soarelui
spălarea sub lumina directă a soarelui
Săpunul uscat lasă urme și pete pe exteriorul mașinii, care este greu de îndepărtat. După spălare, puteți vedea chiar și „hologramă” ca pe vopsea.
Faceți-o sub umbră. Dacă trebuie să spălați mașina sub lumina soarelui, asigurați-vă că mențineți corpul mașinii la rece prin pulverizarea apei la intervale regulate.

2. Curățarea roților și a anvelopelor

Cei mai mulți dintre noi au fost învățați să curățeze vehiculul de sus în jos.
Este în regulă dacă nu include roți și anvelope . Adesea, acestea sunt părțile care intră frecvent în legătură cu drumul. Ca rezultat natural, acestea sunt de obicei părțile cele mai murdare.
Curățarea roților și a anvelopelor
Curățarea roților și a anvelopelor
Deci, ceea ce se întâmplă aici este că începeți să le curățați ultima dată, iar murdăria începe să stropească peste caroseria mașinii. Adesea, veți găsi stropi de săgeți pe toată suprafața.
Curățați-le mai întâi , apoi începeți să vă spălați mașina de sus. Astfel puteți evita spălarea dublă a vehiculului.

3. Utilizarea săpunului sau a detergentului

Motivul pentru care oamenii folosesc săpunul pentru vase este acela că curăță uleiul și patea de la ustensilele de bucătărie, astfel încât pot face aceeași treabă și pentru mașini.
Unii ar putea spune, ce este în neregulă cu înlocuirea șampoanelor de spălat auto cu săpunuri obișnuite sau cu detergenți? La urma urmei, toți fac săpunuri uimitoare, nu?
Folosind săpun sau detergent pentru vase
Folosind săpun sau detergent pentru vase
Gresit! Înțelegi, modul în care ne curățăm plăcile și caroseria mașinii nu este același. În timp ce dorim să curățăm orice grăsime uleioasă de pe o farfurie, pentru corpul mașinii folosim mai degrabă ceară.
Nu uitați, săpunurile de spălat vase conțin componente acide pe ele. Asta le face atât de eficiente în curățarea resturilor uleioase. Dacă utilizați acest lucru în mașina dvs., vopseaua își va pierde luciul pe termen lung. Utilizați întotdeauna șampoane auto dedicate. 

3. Iluminat inadecvat

Principiul este simplu, nu puteți elimina ceea ce nu puteți vedea. De obicei, garajul este locul pe care îl folosim pentru a ne spăla mașina. Iluminatul este adesea atât de inadecvat încât ne lipsește petele și murdăria.
De asemenea, este greu să faci lustruirea și să calibrezi deteriorarea lacului. În momentul în care vă trageți mașina afară, veți fi pentru o surpriză!
Iluminare inadecvată
Iluminare inadecvată
De aceea, asigurați-vă că aranjați suficient iluminat. Puteți spăla mașina afară. În ceea ce privește spălarea garajului, montați lămpi fluorescente vertical pe peretele dvs. De asemenea, utilizați lămpi de mână pentru a vă verifica dublu activitatea în stadiul târziu de curățare.

5. Așteptări nerealiste

În timp ce vă curățați vehiculul, este important să fiți în mintea potrivită. Uneori, suntem atât de încântați de curățare încât începem să prețuim așteptările nerealiste.
Asta te va dezamăgi și te va conduce către măsuri extreme. Uneori, vehiculele sunt dincolo de reparații. S-ar putea să existe o zgârietură prea adâncă pentru acoperirea unei vopsele, o pată de sare veche de ani, un exterior cu vopsea în descompunere.
Asteptari nerealiste
Asteptari nerealiste
În timp ce curățarea zonei ar putea fi destul de posibilă, o restaurare 100% nu este întotdeauna o opțiune. Unii oameni nu reușesc să primească mesajul și cheltuiesc sute de produse chimice nocive. În acest fel, sfârșesc prin agravarea situației.
Fii realist, uneori fiind mulțumit de îmbunătățirea stării actuale și de a nu căuta perfecțiune este ceea ce este bun pentru vehiculul tău.

6. Folosind Ceară Prea Multă

Mulți oameni cred că folosirea straturilor după straturile de ceară este mai bună. După toate, o cantitate mai bună va conduce la o mai bună producție, cred ei. Dar pentru epilarea cu ceară, contrariul este adevărat.
Când vă ceară mașina, este suficient doar un strat subțire. Asta pentru că ceara funcționează singular, ceea ce înseamnă că stratul în contact cu suprafața funcționează de fapt. Oricât de mult ai aplica, crești doar straturile.
Folosind o ceară mult prea mare
Folosind o ceară mult prea mare
Când eliminați ceara , eliminați de fapt straturile superioare ale ceară care nu s-au legat de suprafață. Deci, toate aplicările suplimentare înseamnă că pierdeți excesul de sumă, timp și bani. De obicei, este suficient să aplici un strat pentru fundație și un al doilea strat pentru posibile zone pierdute.

7. Nu utilizați prosoape din microfibră

Mulți începători se gândesc să își folosească vechile prosoape obișnuite sau tricouri. Nu există nici o îndoială că este o soluție ieftină, dar nu este una potrivită.
Utilizarea unui tricou sau a oricărei alte pânze poate provoca zgârieturi pe vopseaua auto. Asta pentru că aceste haine nu sunt suficient de moi și sunt menite să „absoarbă” particule de nisip. Mai degrabă, le zgârie împotriva vopselei, provocând pagube.
Nu folosiți prosoape din microfibră
Nu folosiți prosoape din microfibră
Prosoapele din microfibră sunt mai bune pentru uscarea și ștergerea suprafeței. Sunt moi și au peri lungi. Astfel, absorb resturile. Greutatea standard pentru prosoape trebuie să fie de 550g / m2 sau mai mult. De asemenea, raportul dintre poliester și poliamidă trebuie să fie de 80:20.

8. Tratarea exclusiv a unor pete de tapițerie

Uneori, apare o pată pe covorul scaunului auto și ne ocupăm să-l eliminăm dintr-o dată. Ei bine, concentrarea efortului și a timpului pe acel loc este naturală.
Cu toate acestea, cu excepția cazului în care mașina dvs. este nouă, celelalte părți ale covorului ar putea fi mai murdare decât arată. Deci, dacă curățați un singur punct , s-ar putea ajunge brusc să aveți un loc curat, cu locuri murdare din jur.
Tratarea exclusiv a unor pete de tapițerie
Tratarea exclusiv a unor pete de tapițerie
Asta ar părea incomod, nu? Asigurați-vă că vă concentrați și asupra altor părți și curățați-le uniform. Folosirea unui produs de curățare pentru tapițerie dedicat va face în mod uniform trucul.

9. Folosirea lustruirilor pe faruri

Este posibil ca acesta să nu fie discutat des, dar este o greșeală pe care o fac deseori oamenii, chiar și inconștient. Dacă nu lucrați la restaurarea farurilor , lustruirea lor va avea un impact negativ.
De obicei, farurile vin cu acoperire UV din fabrică. Acestea oferă o iluminare luminoasă și crocantă. Cu toate acestea, folosirea lacurilor face ca acoperirea UV să se descompună mai repede decât ar trebui. Drept urmare, luminile devin tulbure și plictisitoare.
Folosirea lustruirilor la faruri
Folosirea lustruirilor la faruri
Asigurați-vă că nu folosiți poloneză sau abrazive. Dacă trebuie să le curățați, folosiți ceară, agenți de etanșare sau acoperiri ceramice . De fapt, îmbunătățesc acoperirea UV și o ajută să dureze mai mult.

10. Folosirea APC-urilor în mod necorespunzător

Mașinile de curățat universal pot fi o alternativă excelentă la cumpărarea diferitelor produse de curățat pentru diferite părți ale mașinii. Dar vin cu unele dezavantaje, de care ar trebui să fiți conștienți.
Mulți începători stropesc o cantitate mare pe același loc, probabil pentru că vor să o curețe mai bine. În loc de curățare, soluția se transformă într-o pată.
Utilizarea APC-urilor în mod necorespunzător
Utilizarea APC-urilor în mod necorespunzător
De asemenea, pășirea cu încălțăminte umedă pe un covor tratat APC va reactiva soluția. Acest lucru va începe să lucreze la încălțămintea ta și să depui murdăria înapoi pe covorul .
Pentru a le evita, asigurați-vă că pulverizați uniform, astfel încât să nu se transforme într-un loc. Și asigurați-vă că ați acordat soluției timp adecvat pentru uscare.

11. Folosirea barelor de argilă în mod necorespunzător

În primul rând, misiunea unei bare de lut este de a elimina particulele de murdărie, puști de copaci, excremente de păsări care au fost așezate pe vopsea ta. Contrar credinței populare, nu elimină zgârieturile.
În al doilea rând, utilizarea unei bare de argilă prea des este dăunătoare. Argila este un agent abraziv. Folosind-o frecvent va crește riscul de zgârieturi pe mașină.
Utilizarea barelor de argilă necorespunzător
Utilizarea barelor de argilă necorespunzător
În cele din urmă, utilizați lubrifierea cu bara de lut. Argilele sunt destinate să alunece pe suprafața mașinii. Dacă nu utilizați lubrifianți de argilă, riscați zgârieturi.
De asemenea, nu folosiți niciodată o bară de lut folosită, deoarece este deja contaminată. Dacă bara pe care ați cumpărat-o are peste 100 de grame, o puteți tăia în jumătate și puteți economisi una pentru utilizarea ulterioară.

12. Utilizarea substanțelor chimice într-un mod greșit

Produsele chimice pot fi prietenul tău, atât timp cât le folosești corect. Mulți oameni se grăbesc în timp ce le folosesc ca și cum ar avea un tren de prins. Faptul că nu acordați „timp liber” chimicalelor poate duce la rezultate nesatisfăcătoare.
Lasă-mă să explic. De obicei, substanțele chimice funcționează prin inițierea unei reacții chimice cu suprafața, nu fizice. De exemplu, componentele legăturilor de săpun cu ulei pentru a le elimina. Și pentru a obține rezultate, trebuie să acordați timp substanței chimice pentru a lucra.
Utilizarea substanțelor chimice într-un mod greșit
Utilizarea substanțelor chimice într-un mod greșit
Cum vei ști cât timp are nevoie? Ei bine, de multe ori aceste informații vin cu manualul. Dacă nu, puteți apela întotdeauna serviciul pentru clienți. Oferiți soluției timp adecvat, astfel încât să nu fie nevoie să o reaplicați, pierzând timp și bani.

13. Lustruire agresivă

Există lustre ușoare și sunt lustruiri agresive. Ambele sunt realizate pentru niveluri diferite de lustruire. Nerespectarea nivelului de lustruire de care aveți nevoie ar putea să vă coste sute de dolari în reîncărcare.
Mulți producători tradiționali folosesc compuși vechi pe lacul lor. Acești compuși conțin formule puternice care ar putea fi prea puternice pentru pictura modernă.
Lustruire agresivă
Lustruire agresivă
Așa că rămâneți pe partea sigură, începeți cu o lustruire auto mai ușoară. Vedeți cum funcționează zgârieturile. Polonezul ar trebui să fie suficient pentru majoritatea lor. Dacă nu elimină tot ceea ce vrei să fii eliminat, atunci treceți la ceva mai puternic.

14. Lipsa protecției corpului

Nu vorbim despre mașina ta aici. Vorbim despre tine. În timp ce vă spălați mașina poate fi doar o corvoadă, trebuie să faceți mai bine decât să purtați haine obișnuite.
Detaliile auto vă implică să vă expuneți la diferite substanțe chimice. S-ar putea să aveți alergie la piele, erupții și iritații dacă intrați în contact cu ele.
Lipsa protecției corpului
Lipsa protecției corpului
Începeți să vă pregătiți mai întâi înainte de a pregăti mașina. Purtați ochelari de protecție, șorț, mănuși de unică folosință și încălțăminte adecvată. Spălați-vă pielea goală cu apă curată după procesul de detaliere.

15. A fi nerăbdător

Ultima nu are nicio legătură cu mașina, lustruirea sau îmbrăcămintea de protecție. Mai degrabă are totul de-a face cu mintea ta.
Uneori poate părea ușor în articole sau pe internet. Dar încredere în mine, vei avea multe probleme care necesită o gândire profundă, nu cele pripite.
Fiind nerăbdător
Fiind nerăbdător
Poate că șamponul auto nu va elimina toate petele. Dar dacă începeți să frecați mai tare bureții pe loc, vopseaua se va deteriora.
Este posibil ca produsul de curățare să nu curețe locul imediat. Dar aplicarea lui prea mult timp pe un loc fix probabil vă va obține o pată.
Trebuie să rămâi răbdător și realist aici. Amintiți-vă, există de obicei un produs chimic adecvat pentru fiecare loc de muncă. Trebuie doar să o găsiți.

Cuvinte finale

Deci, te-ai educat în detaliu. Cel puțin, pe hârtie. Acesta este cu siguranță un motiv pentru a fi încrezător, dar salvați-vă de încredere excesivă.
Trebuie să fii atent atunci când ai de-a face cu mașina, substanțele chimice și polizoarele tale. Toate acestea ar putea părea ușoare pentru cuvintele scrise, dar trebuie să vă confruntați cu noi provocări atunci când ajungeți la muncă. Orice nu merge bine din cauza unei decizii grăbite, iar banii sunt ai tăi de pierdut.
Nu vrem asta. Vrem să vă ajutăm. Deși nu ne putem îndepărta de toate greșelile pe care le-ați putea face, cu siguranță, vă putem da startul.
Acesta este motivul pentru care am discutat primele 15 greșeli făcute de detaliștii începători. Sperăm că, de acum înainte, vă veți bucura de detalierea mașinii, în loc să o considerați o povară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu