Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 iunie 2020

Sfaturi TOP3 pentru tratarea pulverizatoarelor cu spumă (Gloria FM10, Venus Super Foamer, Mesto Foamer)

Pulverizatorul de spumă la îndemână, precum Gloria FoamMaster Fm10 , Kwazar Venus Super Foamer sau Mesto Foamer sunt indispensabile în sectorul de îngrijire auto în aceste zile. Fie că este vorba de o spălare prealabilă a spumei, de spumare înainte de a folosi mănușa de spălat sau de spălarea mașinii fără contact pe un vehicul cu etanșare cu ceară proaspătă - pulverizatoarele de spumă sunt ieftine de achiziționat, robuste la prelucrare și pot fi operate de ani de zile fără daune dacă sunt întreținute și îngrijite corespunzător.
Odată cu numărul de dispozitive aflate în circulație, există și întrebări din ce în ce mai mari cu privire la formarea spumei, dozarea și, desigur, posibilele cauze ale defectelor. Vrem să oferim o scurtă etapă completă pe aceste subiecte și să sperăm să răspundem la cele mai comune întrebări.

Sfat 1: doză sau raport de amestecare

Raportul corect sau optim de amestecare a spumei de zăpadă / șampon cu apă depinde de mai mulți factori.
  • Puterea de spumare a produsului Snow Foam : Există diferențe semnificative de la producător la producător. Spuma de zăpadă ValetPro este una dintre cele mai spumoase spume de zăpadă aici
  • Construcția și achiziționarea felierelor în duza de spumă: cu cât este mai groasă pâsla, cu atât este mai groasă spuma, dar și necesitatea presiunii de conducere, cu presiune scăzută, jeturile laterale se formează mai repede.
  • Temperatura apei: cu cât apa este mai caldă, cu atât gradul de spumare este mai mare.
  • Șampon de amestecare: Cele mai importante informații aici sunt că șampoanele de etanșare, cum ar fi Koch Chemie Nano Magic , Gyeon Bathe + sau ValetPro Advanced Poseidon Car Wash inhibă puternic spumarea, deoarece componentele de etanșare din șampon elimină filmul cu apă și împiedică în mod semnificativ formarea de bule.
  • Duritatea apei: acest factor este mai teoretic, cu toate acestea, afectează, de asemenea, diferențe mari și doze mici.
Cu toată supraîncărcarea de informații, procedura pentru a determina doza optimă este destul de simplă:
  1. Se toarnă în apă
  2. Începeți cu 10 ml Spumă de Zăpadă (FM10, recipient cu spumă neagră) / 25ml (Kwazar Venus) pe 750 ml apă (22 °)
  3. Se amestecă bine, se creează presiune, se încearcă. Nu folosiți prea mult volum pentru a nu falsifica prea mult raportul de amestecare.
  4. Dacă este necesar, creșteți cu 5 ml Spumă de Zăpadă (FM10) / 10ml (Kwazar Venus)
  5. Repetați pașii 3 și 4 până când spuma este satisfăcătoare

Sfat 2. Nivel optim de umplere

Nivelul optim de umplere este un factor foarte important pentru o experiență spumantă fără dezamăgiri. Pulverizatoarele cu spumă au nevoie de presiune de suflare pentru a împinge soluția de spumă prin pâlnii. Cu cât presiunea este mai mare, cu atât este mai mare raportul de amestecare și spuma corespunzător mai groasă pe care dispozitivul de spumă o poate produce fără formarea de jeturi laterale nedorite și „cârnați de spumă”.
Dacă umpleți pulverizatorul de spumă prea plin, lăsați foarte puțin spațiu pentru a crește presiunea de conducere, cu rezultatul că dispozitivul arată inițial un comportament minunat de spumă timp de 1-3 secunde și apoi oțelul se prăbușește imediat. Durata spumei „bune” poate fi extinsă în detrimentul raportului de amestecare mai slab (foarte nepopular) sau în detrimentul nivelului de umplere (de asemenea, nu este popular, dar nu există o alternativă)
Pulverizatoarele cu spumă diferă toate în volum. În timp ce câinele de top
Gloria FM10 se mulează cu 1,25 litri sau Mesto Foamer container de 1,5 litri și Kwazar Venus Super Foamer V2 chiar și cu volum de 2 litri.
Nivelul optim de umplere ar trebui să fie în jur de jumătate din volumul maxim
  • Gloria FM10: 500-600ml
  • Mesto Foamer: 750ml
  • Mesto Foamer: 900ml - 1L

Sfat 3. Depozitare / îngrijire optimă

Din păcate, aproape jumătate dintre utilizatori nu sunt conștienți de faptul că pulverizatoarele cu spumă nu sunt dispozitive fără întreținere. În timp ce Gloria FM10 vine cu un manual de imprimare foarte util, cu instrucțiuni în mai multe limbi pentru manipularea și întreținerea dispozitivului, concurența economisește pe acesta. Atât lenea cititului, cât și lipsa instrucțiunilor de îngrijire înseamnă că deteriorarea unității de pompare este de departe cea mai frecventă cauză de avarie. Mecanismul pulverizator de spumă, de obicei foarte stabil, se poate rupe cu greu.
Cu toate acestea, garniturile Viton instalate în ele reprezintă un „punct slab”. Garniturile sunt proiectate astfel încât să fie foarte robuste și rezistente la un anumit grup de substanțe chimice (neutru la pH la alcalin). Problema principală este tensiunile, care sunt conținute în șampoane și sunt presate în garnituri sub presiune în recipient. Un punct deosebit de vulnerabil este inelul o pe capul tijei pompei. În caz de umplere și supradozare necorespunzătoare, spuma se trage prin supapa de compensare a presiunii și în carcasa pompei și astfel pătrunde foarte ușor până la sigiliu. Dacă, după utilizare, dispozitivul este pur și simplu scos pentru depozitare cu presiune reziduală, data următoare când este utilizat, probabilitatea este extrem de mare ca sigiliul să se rupă după câteva mișcări ale pompei.
Garnitura antireturnare de pe carcasa pistonului și sigiliul gradat dintre carcasa pompei și paleta de pulverizare sunt de asemenea mai puțin afectate (prima conexiune cu șurub).
Indiferent de ceea ce ți se spune pe Youtube & Co: Dispozitivele de spumă nu pot fi depozitate NICIODATĂ cu umplutură reziduală și / sau sub presiune reziduală între utilizări care au o durată mai mare de o oră !!!
Instrucțiuni de îngrijire importante:
  • Goliți dispozitivul după utilizare și curățați-l corect cu apă călduță, atât în ​​interior cât și în exterior
  • Dacă există o mulțime de spumă care scapă de la supapa de eliberare a presiunii și de la deschiderea de ieșire a supapei laterale: ridicați tija pompei până la jumătate și turnați apa în golul creat și acționați pompa. În acest fel, carcasa pompei, inclusiv inelul o, este curățată.
  • Umpleți pulverizatorul de spumă cu 100-200 ml cu apă pură, creșteți presiunea și scurgeți toată apa prin duza de spumă.
  • Deșurubați carcasa pistonului la fiecare câteva luni și ungeți garnitura pe capul tijei cu unsoare de silicon sau ulei de silicon.
Dacă respectați aceste principii, pulverizatorul dvs. de spumă va dura ani de zile, dar în cazul în care vârfurile vor ajunge prea târziu și sigiliile sunt rupte, va fi de folos doar înlocuirea o-ringului.
În funcție de starea celuilalt sigiliu, fie folosiți setul complet de etanșare, fie produsele individuale (o-ring + unsoare siliconică)
Garnituri de înlocuire și lubrifianți de la Gloria pentru FoamMaster FM10:
Garnituri de înlocuire și lubrifianți de la Kwazar pentru Venus / Venus Super Foamer V2
Garnituri de înlocuire și lubrifianți de la Kwazar pentru Orion / Orion Super Foamer
Vă arătăm cum să înlocuiți sigiliul în următorul videoclip folosind exemplul Gloria FM10. Celelalte dispozitive sunt construite în mod similar și schimbul are loc exact în același mod.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu