Totalul afișărilor de pagină

duminică, 21 iunie 2020

Cum să aplici acoperirea ceramică (DIY) - Pregătiți, aplicați, întăriți, mențineți

Cum să aplici acoperirea ceramică (DIY) - Pregătiți, aplicați, întăriți, mențineți

S-ar putea simți ca o muncă fără sfârșit și chiar extrem de epuizant uneori.
Vorbim despre păstrarea mașinii dvs. strălucitoare și lucioasă la exterior. Oricât de mult se face spălarea, lustruirea și epilarea cu ceară, este normal ca mașinile să-și piardă luciul în timp.
Lucruri precum murdăria, pata, resturile, radiațiile UV, picăturile de păsări își găsesc drumul către exteriorul mașinii, iar haina prețioasă începe să se decadere și să se estompeze.
aplicați acoperire ceramică
Aplicați acoperire ceramică
În timp ce nu puteți opri complet procesul, un lucru pe care îl puteți face este să îl încetiniți până la o măsură în care mașina dvs. va rămâne ca nouă mult timp.
Acolo vine acoperirea ceramică . Dacă știți să aplicați în mod corespunzător acoperirea ceramică, veți găsi că acestea durează mai mult decât ceara.

Cum să aplici acoperirea ceramică pe mașina ta

Nu vă vom jigni și vă vom plictisi cu toate detaliile de ce acoperirea ceramică este mai bună. Din moment ce sunteți în acest articol, presupunem că știți deja asta. Așa că haideți să sărim direct pe subiect.
Vedeți, aplicarea acoperirii ceramice auto nu este dificilă dacă sunteți familiarizați cu instrumentele potrivite și un pic de cunoștințe detaliate . Procesul seamănă cu ceara și lustruirea. Deoarece acoperirea formează lipirea cu suprafața mașinii, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este pregătirea corectă a suprafeței .
Pregătiți-vă înainte de acoperirea ceramică
Pregătiți-vă înainte de acoperirea ceramică

Pasul 1: Pregătiți-vă înainte de acoperirea ceramică

  1. Clătiți mașina: Acoperirea ceramică funcționează la nivel nanomolecular. Formează legătura cu substratul, oferind o acoperire semipermanentă sau permanentă. Prin urmare, este rezonabil doar că suprafața pe care veți aplica stratul de acoperire trebuie să fie lipsită de contaminanți.

    Contaminanții care de obicei se încurcă cu vopseaua auto sunt murdăria, poluarea aerului, praful de șină, excremente de păsări și vopsele supra-pulverizate. Trebuie să le spălați. Puteți folosi un furtun pentru a clăti bine mașina.
  2. Aplicați spumă: puteți aplica spumă pe exterior. Va oferi o curățare mai bună. Folosiți un tun de spumă. Începeți din partea de jos a mașinii și deplasați încet spre partea de sus. Acum luați furtunul și clătiți din nou caroseria mașinii.
  3. Utilizați soluția de curățare: Acum, începe următoarea etapă de spălare. O putem numi metoda „două găleți”. Luați soluția de curățare într-o găleată și apă curată pe cealaltă. Înmuiați prosopul de curățare pe soluție și începeți să aplicați de sus.

    Cupa cu apă curată este să clătiți prosopul de curățare. De fiecare dată când scufundați prosopul pe soluție, asigurați-vă că îl clătiți cu apă curată. Asta pentru a vă asigura că niciun contaminanți nu se pot transfera din caroseria mașinii în soluție și invers.

    Asigurați-vă că clătiți din nou mașina cu un furtun și nu lăsați să se stabilească timpul săpunului.
  4. Decontaminarea chimică: nu are rost să aplicați acoperiri ceramice dacă trebuie să lucreze cu contaminanți chimici. Pentru a vă asigura că acest lucru nu se va întâmpla, aveți nevoie de o îndepărtare a umpluturii de fier și de îndepărtare a gudronului.

    Ambele vin ca spray-uri. Le puteți pulveriza pe caroseria mașinii și așteptați ceva timp. De obicei, își schimbă culoarea în timp ce decontaminează vopseaua, așa că trebuie să stai pe spate. Lasă-le să acționeze și clătește-le după aceea.
  5. Decontaminare fizică: vorbim despre excesul de vopsea, reziduuri, zgârieturi care ar putea rămâne pe mașină. Pentru această etapă aveți nevoie de o bară de lut și lubrifianți de lut.

    Aplicați lubrifiantul pe caroseria mașinii dvs. și apoi frecați ușor bara de lut. Asigurați-vă că frecați atât vertical cât și orizontal.
  6. Poloneză finală: Acoperirea ceramică rămâne cel puțin 2 ani pe mașină. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că suprafața mașinii este bine lustruită și netezită. Nu vrei să ai vopsea în exces, lipită de mașina ta timp de 2 ani, nu-i așa?

    Ca pas final, pulverizați Isopropyl Alcohol sau IPA pe mașina dvs. Se va asigura că nu rămân reziduuri din lustruire în mașina ta. De asemenea, va pregăti în cele din urmă suprafața pentru a forma lipirea cu acoperire ceramică. Ștergeți suprafața curată cu un prosop de microfibră după pulverizarea soluției.
O întrebare comună: înainte de a sări pe următorul punct, vrem să clarificăm un lucru. Aveți nevoie de ceară înainte de acoperirea ceramică?
Am spune că nu trebuie să faci asta. Acest lucru se datorează faptului că aplicarea ceară va forma un strat suplimentar deasupra suprafeței. Și având în vedere că învelișul ceramic trebuie legat cu suprafața și nu cu straturile de ceară , nu este necesar.
Aplicarea acoperirii ceramice
Aplicarea acoperirii ceramice

Pasul 2: Aplicarea acoperirii ceramice

  1. Alegeți o zonă: Pentru această etapă, veți avea nevoie de o soluție de acoperire ceramică, un burete acoperit, un spray de silice și un prosop de microfibră. Trebuie să acoperiți o zonă simultan. Mai întâi, alegeți o suprafață pe care veți lucra.

    Vă recomandăm să alegeți zona de 60 cm X 60 cm pentru început. Luați 7-10 picături din soluția de acoperire ceramică pe buretele acoperit.
  2. Procesul de aplicare: lăsați buretele să înmoaie soluția. Ungeți soluția de acoperire pe zona selectată vertical și orizontal. Asigurați-vă că nu pierdeți niciun loc. Nu folosiți doza excesivă, crezând că va funcționa mai bine. Acest lucru poate avea ca rezultat netezirea neuniformă a soluției.
  3. Așteptați ceva timp: acum este timpul să așteptați. Lăsați produsul să își facă treaba și lăsați-l ceva timp. Poate fi de 1-5 minute în funcție de produs. Este mai bine să urmați orientările producătorului pentru timpul de așteptare.
  4. Nu așteptați prea mult deși: După ce trece perioada de așteptare, utilizați un prosop de microfibră pentru a șterge și lustrui acoperirea. Acest lucru va permite acoperirii să formeze un finisaj foarte lucios.

    Iată un lucru. Nu așteptați prea mult după aplicarea soluției de acoperire ceramică. Acest lucru va permite soluției să soluționeze inegal. Ștergeți-o în timp ce simțiți încă o mică rezistență.

    Dacă temperatura este ridicată, spuneți 32 de grade Celsius sau mai mult, asigurați-vă mai întâi un prosop de microfibră umed pentru a șterge și a netezi soluția. Folosiți apoi prosopul uscat.
    Cu toate acestea, dacă așteptați din greșeală prea mult și acoperirea se usucă, nu vă panicați. Folosiți un șlefuitor de mașini și un șlefuit de tăiere a cursului pentru a netezi suprafața.
  5. Aplicați Silica Spray: spray- ul de silice vine de obicei cu pachetul atunci când cumpărați produs de acoperire ceramică. Adăugă mai multă strălucire la mașina dvs. și dezvoltă o rezistență la apă, astfel încât mașina dvs. să nu primească nicio pată de apă.

    Folosiți sprayul de silice la o oră după ce ați utilizat soluția de acoperire ceramică. Procesul de aplicare este, pulverizați niște silice pe un prosop de microfibră și ștergeți suprafața mașinii cu acel prosop.

    În cele din urmă, lăsați mașina să rămână în interior sau în garajul dvs. o zi. Acest lucru va permite acoperirea acoperirii și, de asemenea, să stea departe de murdărie și contaminări.
Procesul de întărire
Procesul de întărire

Pasul 3: Procesul de întărire

  1. Alocați ceva timp: Da, este necesară o monitorizare după aplicarea acoperirii. Nu uitați, dacă ați făcut corect, acoperirea vă va servi timp de minim 2 ani. Deci, dați acoperirea 2-3 săptămâni pentru a se vindeca. Timpul depinde de temperatură, umiditate și anotimp.
  2. Urmăriți învelișul îndeaproape: păstrați cu atenție furnirul ceramic recent aplicat. Asigurați-vă că suprafața este lipsită de contaminanți precum reziduuri, murdărie, puie de copaci, excremente de păsări și apă, orice este vizibil. Asigurați-vă că le eliminați imediat ce observați.
  3. Evitați să faceți aceste lucruri: Există unele sarcini pe care trebuie să le evitați în timpul perioadei de întărire. Nu uitați, aplicarea acoperirii ceramice este o problemă costisitoare și costisitoare. Dar totul plătește dacă o faci corect. Aruncați o privire la lucrurile de care aveți nevoie pentru a vă proteja mașina de ...
    • A. Spălarea mașinii, de la stropitoare și ploaie.
    • b. Lăsând mașina în aer liber, permițând murdăria și resturile.
    • c. Lăsând mașina sub un copac, permițând accesul la pasăre, puie de copac sau polen.
    • d. Lăsând mașina sub soarele de sticlă, aceasta va slăbi acoperirea.
    • e. Răzuirea sau zgârierea acoperirii fizic sau chimic.
Menținerea mașinii dvs. după acoperire ceramică
Mentinerea masinii tale

Pasul 4: Menținerea mașinii dvs. după acoperirea ceramică

  1. Mențineți-vă mașina pentru un rezultat mai lung: Deci, ați terminat cu partea dură, aplicând acoperirea. Acum, sunteți liber să blabbermouth și să afișați. Cu toate acestea, s-ar putea să fie nevoie să faci ceva mai mult decât atât. Asigurați-vă că mențineți mașina astfel încât acoperirea să rămână intactă pentru cel mai lung timp posibil.
  2. Spălați mașina corect: Nu folosiți săpunuri acide și dure (precum detergent sau săpunuri pentru vase) pentru a vă curăța mașina. Vor contamina acoperirea și se vor descompune în timp. Folosiți săpunuri neuronale de pH adecvate sau șampoane, făcute numai pentru spălarea mașinilor.

    Asigurați-vă că nu vă contaminați când spălați mașina. Pentru a evita acest lucru, utilizați haine de spălat și săpun separate pentru roți.

    De asemenea, nu spălați mașina sub lumina directă a soarelui. Va lăsa săpunul să se usuce rapid și să lase pete pe vopsea.
  3. Lăsați-vă mașina să se usuce corect: mulți dintre noi ne lăsăm mașina nesupravegheată după spălare. Aceasta este o greșeală. Picăturile de apă de la robinet conțin minerale care ar putea usca și lăsa petele pe suprafața mașinii.

    Asigurați-vă că ștergeți suprafața cu un prosop uscat după fiecare spălare. Folosiți un prosop de microfibră, care are o capacitate excelentă de a înmuia apă.
  4. Nu vă faceți agresiv în timp ce eliminați spoturile: deși nu stăm cu ochii pe un singur loc pe mașina noastră prețioasă, este important să rămâneți răbdători.
    • A. Nu folosiți niciodată presiune excesivă sau forță pe suprafață pentru a îndepărta orice pată.
    • b. Nu folosiți niciodată substanțe chimice prea puternice pentru a lustrui sau scoate petele din mașină.
    • c. Nu te înnebuni în privința excrementelor de păsări. Acestea tind să se usuce și să se descompună în mod natural după câteva zile. Îndepărtați delicat pasărea, seva și gudronul.
  5. Nu faceți peste bord: Mulți oameni merg peste bord cu protecția picturii auto. Folosesc straturi suplimentare de ceară sau de etanșant peste acoperirea ceramică.

    Acest lucru nu are rost. Motivul pentru care ai petrecut timp și bani făcând acoperire ceramică este acela că rămâne intact mult timp. Nu este necesar nimic suplimentar. De asemenea, ceara nu se va lega de vopsea datorită acoperirii ceramice.
  6. Utilizați Boosters de întreținere: Ei bine, acest pas nu trebuie să faceți ceva. Dar vă va ajuta acoperirea ceramică să rămână în jur pentru o perioadă mai lungă de timp. Sunt practic o versiune a acoperirilor ceramice, doar mai concentrate.

    Le puteți folosi o dată la 3-4 luni după aplicarea acoperirii ceramice. Ce vor face? Acestea vor umple orice mic decalaj sau degradare pe care suprafața ar fi început să se dezvolte. De asemenea, vor readuce vechea strălucire și rezistență la apă.

    V-ar putea să vă întrebați, de ce nu aruncați toată tampenia și aplicați spray de ceară la fiecare 3-4 luni? Ei bine, intervalul de aplicare poate fi același, dar nu veți obține aceeași lucioare sau protecție. Mai ales dacă doriți să vă păstrați mașina ca o nouă, ceara nu va fi suficientă.

Concluzie

Aplicarea unei acoperiri ceramice poate fi costisitoare și consumă mult timp, nu ne putem contesta. Dar la fel și orice alte lucrări de reparație cu care te-ai putea confrunta în viitor.
De asemenea, toată lumea iubește dacă o mașină pare nouă, an de an. Există o zicală „primești ceea ce dai”. Petreceți puțin timp suplimentar și banii vă vor plăti pe drum.
Puteți lua întotdeauna ajutor de la un profesionist pentru a face această muncă. Dar dacă știi să aplici o acoperire ceramică, o poți face în timp și în termeni. Sperăm că acest ghid vă va ajuta să faceți treaba cu ușurință și fără cusur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu