Totalul afișărilor de pagină

duminică, 21 iunie 2020

Cum funcționează acoperirea ceramică? - Cum este făcut?

Cum funcționează acoperirea ceramică? - Cum este făcut?

Pentru o mai bună înțelegere a acoperirii ceramice, este necesar să vă gândiți la aceasta ca la un strat simplu de piele adăugat la stratul transparent al mașinii dvs. pentru ao proteja. Este un compus chimic lichid care se leagă chimic cu vopseaua din fabrică a vehiculului pentru a crea un strat protector.
Acoperirea ceramică folosește nanotehnologie, ceea ce presupune existența unor particule minuscule care, atunci când sunt aplicate, vor forma un strat subțire invizibil care este foarte fin.
protecție de acoperire ceramică
protecție de acoperire ceramică
Particulele minuscule sunt de fapt însemnate porii de etanșare a unei suprafețe pentru a o face hidrofugă, au rezistență la razele UV, căldură extremă, întinderi și graffiti.
Stratul este complet transparent. Legatura formata de acoperirea ceramica este semipermanenta, ceea ce inseamna ca curatarea sau ploaia nu vor afecta masina pe termen scurt; rezultatele durează foarte mulți ani.
Acoperirile ceramice vor rezista la apă și murdărie, iar suprafețele sunt ușor de curățat. Duritatea învelișului ceramic va duce la prevenirea marcajelor care va rezulta din spălarea și marcajele de vârtej.
Vehiculul dvs. poate menține calitatea și curățenia showroom-ului prin aplicarea acoperirii ceramice. Prin urmare, acest articol oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care este fabricată acoperirea ceramică și a modului de funcționare a acesteia.

Cum se realizează și funcționează acoperirea ceramică

Există diferite tipuri de acoperiri ceramice. Toate acoperirile ceramice sunt realizate pentru a asigura straturi de oxid de înaltă performanță, care vor oferi soluție de frecare, izolare, uzură de căldură și coroziune. Diferitele acoperiri includ spray cu plasmă, lubrifianți pentru film uscat, sputter și acoperire electromagnetică.
Unele acoperiri ceramice sunt realizate din carbură de siliciu, care este ca diamant; oxid de ceriu; și nitrură de bor. Acoperirile ceramice sunt realizate dintr-o subspecie mare care include oxid de aluminiu, carbură de siliciu și oxid de crom.
După ce am realizat modul în care se realizează acoperirea ceramică a mașinii, este bine să ne uităm și la modul în care funcționează acoperirea ceramică auto. Procesul de acoperire ceramică poate dura între 1 și 5 zile pentru a fi finalizat. Perioada de timp depusă va depinde de vopsea, dimensiunea vehiculului, pachetul ales și profesionistul.
Doar pentru a recaperi ceea ce am afirmat anterior, acoperirea ceramică auto nu este o alternativă la filmul de protecție a vopselei; oferă o protecție suplimentară numai la exteriorul vehiculului. Pe deasupra, vă ajută să vă păstrați mașina nouă.

Deci, cum realizează acoperirea ceramică a mașinii?

Pur și simplu face acest lucru, făcând mașina dvs. mai rezistentă și, de asemenea, face mai ușoară curățarea, făcând următoarele:
  • Protejarea vehiculului dumneavoastră împotriva oxidării UV. Un vehicul care este adesea expus la soare va începe curând să se oxideze, ducând astfel la vopsea plictisitoare și decolorată.

    Cu o acoperire ceramică auto, vehiculul dvs. este protejat de razele ultraviolete reducând astfel magnitudinea oxidării. La rândul său, vehiculul tău va părea excelent în ciuda expunerii la soare. În mod normal, Soarele va face ca vopseaua să se estompeze și să ofere o mașină un aspect plictisitor, din cauza razelor ultraviolete. Adăugarea stratului ceramic va reduce semnificativ oxidarea.
  • Protejarea vehiculului de coji chimice și gravuri. Contaminanții naturali acizi pot provoca o colorare chimică pe suprafața corpului vehiculului. Prin urmare, este necesar un strat protector pentru a împiedica acești contaminanți să se lipească de vopseaua mașinii tale.

    Aceasta este exact ceea ce face o acoperire ceramică auto; creează un strat rezistent din punct de vedere chimic care împiedică posibila lipire între contaminanți și vopseaua vehiculului dumneavoastră. Prin urmare, aceasta consolidează rezistența vehiculului dvs. la cusururi și gravuri.
  • Facilitând curățarea vehiculului. Acoperirea ceramică auto este adesea hidrofobă, ceea ce înseamnă că este hidrofobă. Prin urmare, cu învelișul din ceramică hidrofob, va fi dificil pentru noroiul și petele să se lege cu vopseaua mașinii.

    În timpul spălării, va fi mai ușor să eliminați contaminanții.
  • Îmbunătățirea luciului. O acoperire ceramică bună pentru mașini îmbunătățește adâncimea și claritatea vopselei vehiculului dvs., adăugând astfel proprietăților caracteristicilor reflectorizante ale vehiculului dvs. La rândul său, acest lucru face ca vopseaua voastră să apară cu luciu.

Învelișul auto din ceramică va adăuga în cele din urmă valoare vehiculului dumneavoastră

Cu toate acestea, are propriile sale limitări. În măsura în care s-ar putea să aveți o mulțime de așteptări cu privire la acoperirea ceramică auto, există unele dintre lucrurile pe care nu le face. Unele dintre acestea includ:
Eliminarea riscului de zgârieturi
Eliminarea riscului de zgârieturi
  • Eliminarea riscului de zgârieturi, așchii de piatră sau semne de vârtej. În măsura în care detașarea vehiculului dvs. cu o acoperire de mașină ceramică îmbunătățește rezistența acestuia, este util să fiți în viață la faptul că pericolele zgârieturilor, chipsurilor de piatră sau marcajelor de învârtire rămân prezentate. De asemenea, după cum am menționat anterior, acoperirea ceramică auto nu este un înlocuitor pentru filmul de protecție a vopselei.

    De asemenea, nu anulează importanța spălării mașinii într-o manieră adecvată. Acest lucru vă va ajuta să vă protejați vehiculul împotriva riscului pe care îl reprezintă tehnici de spălare necorespunzătoare și spălări automate.

    Eliminarea pericolului de apariție a apei. Proprietatea hidrofobă a acoperirii ceramice auto nu elimină complet riscul reprezentat de depistarea apei. Unele picături de apă pot fi respinse de pe suprafața acoperită prin acoperire ceramică, în timp ce altele pot fi mărgelate și rămân pe mașină. Acest lucru creează o șansă pentru apariția apei.

    De asemenea, în timp ce se evaporă, aceste picături ar putea lăsa în urmă unele minerale sau murdărie, creând astfel pete care sunt vizibile. Înseamnă că apa este respinsă instantaneu folosind acoperire ceramică nano. Cu efect hidrofob al acoperirii ceramice, apa se mărginește, apoi se rostogolește de pe suprafață împreună cu noroi, grime și alte murdăriri. Prin urmare, îndepărtarea murdăriei de pe suprafață este ușoară.
  • Eliminarea importanței spălării. Adevărul este că dacă conduci vehiculul, acesta se va murdări cu sau fără acoperire ceramică. Aplicarea acoperirii ceramice auto nu elimină nevoia de a vă spăla mașina în mod regulat. Cu toate acestea, ușurează curățarea vehiculului. Acesta va reduce, de asemenea, necesitatea de a vă ceară vehiculul în mod regulat.
  • Ceramica îmbunătățește Durabilitatea. Cu acoperirea ceramică, există o legătură a vopselei auto cu structura moleculară a unei mașini. Aceasta înseamnă că există o minimizare a forțelor și vibrațiilor externe, ceea ce îmbunătățește durabilitatea.
Prin urmare, acest articol oferă o imagine de ansamblu asupra modului de realizare a acoperirii ceramice auto și a modului de funcționare al acestuia. Învelișul auto din ceramică nu elimină riscul de zgârieturi, așchii de rocă și semne de vârtej. De asemenea, nu elimină pericolul apariției apei și, în același timp, nu elimină nevoia de a vă spăla vehiculul, deși reduce nevoia de epilare obișnuită.
După toate lucrurile spuse și făcute, nu poate fi trecut cu vederea faptul că învelișul din ceramică auto adaugă valoare vehiculului. Îți păstrează vehiculul lucios și arată ca nou. Acest lucru este esențial pentru a adăuga o anumită valoare auto.
Dorința tuturor este ca mașina lor să arate la fel de bine ca în ziua în care a fost cumpărată. Cu toate acestea, există totuși conștiință în faptul că acum puteți găsi un produs care vă va face vehiculul mai ușor de curățat, protejându-l de condițiile adverse de mediu. În cazul acoperirilor ceramice, eforturile dvs. nu mai pot fi frustrate de marcajele de înot, pete și jetoane care încep să apară pe mașină. Cu această tehnologie, nu veți mai avea murdărie, putregai și pete de apă agățate pe exteriorul vehiculului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu