Totalul afișărilor de pagină

duminică, 21 iunie 2020

Cum să eliminați vopseaua pulverizată de pe jante - Ghid pas cu pas

Cum să eliminați vopseaua pulverizată de pe jante - Ghid pas cu pas

Fiind proprietar de mașină, trebuie să aveți cunoștințe și experiență solide pentru a-l menține din ziua de azi. Diagnosticarea unei erori și modificarea acestuia sunt cele două etape de bază și necesare pentru rezolvarea oricărei probleme.
scoateți vopseaua de pe margine
scoateți vopseaua de pe margine
Una dintre aceste probleme apare atunci când vopseaua de pe jantele mașinii se estompează. Aceasta este o problemă dublă, deoarece roțile tale își pierd frumusețea și, de asemenea, stratul de protecție din jurul jantelor a dispărut, ceea ce înseamnă că sunt expuse la aer pentru ruginire.
O astfel de problemă ar trebui soluționată cât mai curând. Puteți reface întreaga vopsea sau puteți perfecționa vopseaua deteriorată. Pentru a refaca vopseaua, primul pas este eliminarea vopselei anterioare - care este subiectul discuției noastre.

Îndepărtarea vopselei pulverizate de pe jante

Actul de a îndepărta vopseaua de pe jantele mașinii dvs. este relativ ușor în sine, însă pentru a o face corect, aveți nevoie de substanțe chimice puternice și instrumente adecvate. Dacă s-ar face greșit, chiar și cea mai simplă sarcină ar putea fi distrusă.
Trebuie să faceți totul în ordinea corectă și să nu schimbați ordinea pașilor, deoarece nu are niciun sens și va duce la consecințe.

Instrumente necesare

Veți avea nevoie de câteva instrumente pentru a face această sarcină; aveți nevoie de câteva instrumente importante care să vă ajute și să le ușureze. Urmează câteva echipamente importante necesare:
  1. Perie de sârmă
  2. Obiect din oțel
  3. Unealtă din oțel
  4. Decapator de vopsea
  5. Pârghie
  6. cheie de piulițe
  7. Şurubelniţă
Cu aceste instrumente și câteva tehnici simple, ar trebui să puteți face acest lucru eficient și în timp util. Să începem cu pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a face această sarcină.

Ghid complet pas cu pas pentru a elimina vopseaua pulverizată de pe jante

Vă vom conduce printr-un ghid organizat al acestui proces pas cu pas și vă vom face treptat să înțelegeți întregul proces. Să începem:

1. Separarea roților de mașină

Primul pas va fi, în mod evident, scoaterea roților din mașină. Pentru aceasta, va trebui să ridicați mașina, care se va face cu ajutorul unei pârghii de ridicare.
Folosiți o cheie pentru a îndepărta piulițele și apoi separați roata de mașină. Acum ar trebui să ajungi sub o zonă umbroasă pentru a face restul lucrului simțindu-te relaxat.

2. Separarea anvelopelor

Trebuie să îndepărtați vopseaua de pe margine, iar substanțele chimice pe care le utilizați în proces ar putea afecta materialul anvelopei, deci este mai bine să separați anvelopa de marginea metalică.
scoateți anvelopele de pe jantă
scoateți anvelopele de pe jantă
Această sarcină poate fi făcută cu ajutorul unui șurubelniță. Trebuie să împingeți șurubelnița între jantă și anvelopă și apoi aplicați forța pentru a o scoate.

3. Clătirea corectă a roților

Pentru ca rezultatele să fie impecabile, trebuie să faceți procesul cât mai pur posibil. Îndepărtați orice fel de praf și resturi de pe jante prin clătire.
Particulele de praf se pot amesteca cu substanțele chimice utilizate și creează o impuritate, care poate duce la deteriorarea substanței chimice, dând rezultate nesatisfăcătoare.

4. Acoperirea zonei neprotejate

Trebuie să folosiți banda pentru a acoperi zona care nu va fi implicată în proces și s-ar putea ajunge să vă încurcați din cauza substanțelor chimice dure. O mică precauție nu doare niciodată, dar economisește.

5. Aplicați stripper de vopsea pe jante

După ce ați luat măsurile de precauție necesare și ați făcut ceea ce este necesar, puteți pulveriza stripperul de vopsea pe zona jantei pentru a îndepărta vopseaua decadită și decolorată.
După pulverizare, dați-i o așteptare de cel puțin zece minute pentru a începe să apară bule din vopsea. Aceasta înseamnă că reacția dintre vopsea și îndepărtare este completă.

6. Răzuiește vopseaua folosind o perie dură

După aplicarea spray-ului, vopseaua a devenit vulnerabilă și poate fi îndepărtată cu ajutorul unei perii. Peria trebuie să fie dură, astfel încât să se poată îndepărta eficient - trebuie să fie cu fir și puternic.

7. Răzuiți cu oțel

După ce inițial ați îndepărtat cea mai mare parte a vopselei folosind o perie tare, vopseaua rămasă este dură și trebuie eliminată cu ajutorul unui lucru puternic.
Ar trebui să folosiți un obiect realizat dintr-un material puternic, să zicem oțelul. Dacă nu este oțel, orice obiect cu o duritate comparabilă și capacitate de a razi vopsea.

8. Repetați până obțineți cel mai bun rezultat

Trebuie să repetați procesul din nou și din nou pentru a elimina fiecare picătură de vopsea de pe jante. Orice cantitate de vopsea rămasă va fi proastă pentru revopsirea jantelor.
Vopseaua rămasă poate reacționa cu noua vopsea și poate provoca impuritate, ceea ce poate duce chiar la probleme de lipire. Repetați-l de cel puțin trei ori pentru a obține rezultate ideale.

9. Spălați jantele

După ce ați îndepărtat toată vopseaua de pe jante, este timpul să spălați jantele. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să scapi de substanța chimică pe care ai aplicat-o pentru a elimina vopseaua, deoarece este foarte dură și poate reacționa și cu noua vopsea.
Precauții
  • Produsele chimice utilizate în proces sunt foarte puternice și inflamabile, astfel încât acestea prezintă riscul de a vă arde pielea. Folosiți mănuși de acoperire corespunzătoare, purtați ochelari pentru acoperirea ochilor și purtați un șorț pentru a vă proteja hainele.
  • Este mai bine să respirați cât mai puțin și să purtați o mască pentru a evita inhalarea substanțelor chimice puternice nocive în corpul dvs., care pot provoca probleme în perioada următoare.

Gânduri finale

Sperăm că v-am făcut ușoară trudele vă oferind un ghid cuprinzător despre cum să abordați această problemă. Ghidul pas cu pas este special sculptat pentru a fi ușor înțeles și implementat.
Deși sarcina este foarte ușoară și poate fi realizată prin metode de bricolaj, nu trebuie să ezitați niciodată să căutați ajutor profesional în caz de complicații.
Luați toate măsurile de precauție necesare și nu fiți niciodată neglijați atunci când este vorba de bunăstarea și sănătatea voastră. Mult noroc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu