Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 iunie 2020

Decontaminarea Mecanica

Folosiți lutul de curățare corect - spalati înainte de curățare înainte de lustruit

Din păcate, zona de frământare a vopselelor este încă un mister de nepătruns pentru mulți începători în îngrijirea mașinii. Aplicarea plastilinei este de fapt jocul copilului, trebuie doar să respectați câteva principii și reguli importante.

Pasul 1: pre-spălare sau spălare sau spălare uscată

Cel mai important pas din toate timpurile. De la vopsea în jos, toate murdăriile detașabile, cum ar fi murdăria rutieră (gudron, rugină ), nisip și contaminare organică (frunze, miere , Bienenkot , excremente de păsări , reziduuri de insecte). În niciun caz nu folosiți plastilina pentru a atinge o vopsea care nu a fost spălată în prealabil.
Un îndepărtător de insecte poate fi utilizat înainte de spălare și după cum este necesar. Acești agenți au ingrediente speciale care dizolvă chitina, care accelerează detașarea cojilor de insecte mai eficient decât o face, de exemplu. șamponul poate face.
Exemple de produse pentru această etapă:
Prespălarea este opțională și poate fi efectuată în mod normal cu un pulverizator și spumă de zăpadă . În mod ideal, acest lucru ar trebui să se facă într-o cutie de spălare, dacă este disponibilă o mașină de spălat sub presiune.
Exemple de produse pentru această etapă:
Apoi se folosește găleata, șamponul și mănușa. După spălare, vehiculul este uscat, dar nu este necesar explicit pentru secțiunile de vopsea care urmează să fie frământate și șlefuite. Pentru că orice calcar va fi eliminat oricum.
Exemple de produse pentru această etapă:

Pasul 2: Folosiți îndepărtarea gudronului și ruginii (opțional).

Îndepărtarea gudronului și îndepărtarea ruginii sunt ajutoare de încredere atunci când vine vorba de o curățare prealabilă a suprafeței vopselei și ajută decisiv la evitarea zgârieturilor și la protejarea plastilinei.
Exemple de produse pentru această etapă:
Această etapă este opțională, deoarece plastilina poate elimina în mod fiabil acest tip de contaminare. În funcție de sarcina pe suprafața vopselei, se poate întâmpla însă ca lutul să fie prea murdar la sfârșit și, prin urmare, să „îmbătrânească” mai repede. Nu uitați, plastilina absoarbe particulele de murdărie îndepărtate și, la un moment dat, există atât de multe încât plastilina „se mută” într-o grămadă de zgârieturi.

Pasul 3: frământați

Frământătoarele de vopsea sunt acum ca nisipul lângă mare, toate diferă foarte mult prin compoziția lor și, în consecință, și prin lipire, duritate și elasticitate.
Din păcate, există și multe rău, care pot fi formate numai într-o manieră acceptabilă la temperaturi ambiante ridicate sau se lipesc foarte aproape de conserve în timpul depozitării. Nu recomandăm economisirea în acest moment și obținerea unui produs rezonabil.
În ciuda acestor diferențe, utilizarea argilei modelatoare este întotdeauna aceeași.
Plasticina nu este o radieră! Chiar dacă auziți sloganuri ocazionale precum „doar frecați murdăria” și altele asemenea - lutul funcționează mult mai mult ca un bloc de măcinare foarte, foarte ușor.
Folosiți lubrifiant pentru argila modelatoare! Deoarece plastilina poate „mușca” pe vopsea, se folosește ÎNTOTDEAUNA un lubrifiant pentru plastilină. Acest lucru asigură că se formează o pelicula glisantă lichidă pe care alunecă plastilina pe suprafața vopselei și „șterge” murdăria proeminentă. În loc de lubrifiant, puteți utiliza, de asemenea, un produs de spălare rapidă pentru detector / uscat sau un șampon foarte diluat, din păcate, cu riscul ca argila de modelare să nu fie compatibilă și un proces de descompunere să înceapă mult mai rapid.
Acum începe. Luați plasticina între palmele dvs. și modelați-o într-un puck. Acest lucru are avantajul că zona de contact este crescută și eficiența aplicației crește semnificativ.
Acum pulverizați atât suprafața lacului, cât și plastilina cu lubrifiant….
așezați-o pe suprafața vopselei și mutați-o peste vopsea cu o ușoară presiune pe argila modelatoare.
Aplicarea kenturilor de curățare a vopselei
Nu contează dacă lucrați în mișcări de cruce sau semilună. Pulverizarea repetată este mult mai importantă, în special pe suprafețele verticale unde lubrifiantul migrează mai repede în jos.
Dacă vopseaua este necurată, vei observa la început, mai ales din ușoarea „miros de măcinare”, că plastilina se întâlnește cu rezistență. Cu fiecare mișcare peste același punct, argila modelatoare alunecă din ce în ce mai ușor, ceea ce îl face un indicator foarte bun al efectului argilei modelatoare.
Aplicarea plasei de vopsea: rezultat
Puteți întoarce plasticina iar și iar pentru a vedea ce mizerie a luat cu ea. Imaginea tipică a unui lut „muncitor” pe vopsea murdară este linii de culoare rugină pe partea inferioară netedă. Acum, cel târziu, a sosit momentul să transformăm puck-ul de frământare sau să-l frământăm din nou, să-l modelăm înapoi și să continuăm.
Dacă doriți să lustruiți după lutul de modelare, rămășițele lubrifiantului nu trebuie șterse, altfel puteți da un spray scurt de lubrifiant și ștergeți suprafața vopselei curate.
Exemple de produse pentru această etapă:
Sfat: mulți utilizatori consideră că argila modelatoare poate înlocui procesul de lustruire și aplică ceara imediat după frământare. Nu recomandăm acest lucru, deoarece argila de modelare nu este destinată ca un instrument de finisare cu luciu ridicat - lutul de modelare mai dur chiar produce vârtejuri, pe care le puteți vedea cu o lampă indicatoare bună cel târziu. Cel puțin o urmărire cu un luciu ridicat / anti-hologramă este aproape obligatorie. Apoi, ca de obicei, ștergeți cu IPA cleaner și numai apoi aplicați ceară / sigilant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu