Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 iunie 2020

Cum îmi polisez în mod corespunzător mașina?

Vreau să-mi lustruiesc mașina - de unde încep?


Un aspect permanent pentru multe întrebări nou-venite este subiectul polishului și echipamentul minim necesar. Încercăm să răspundem aici la cele mai urgente întrebări.

Mi-am spălat mașina și vreau să aplic ceară, nu-i așa?

Din păcate, nu este optim în fiecare caz. Dacă suprafața vopselei este proaspăt pregătită și are o protecție intactă cu ceară, ar fi recomandabil să reîncărcați un detector bun .
Dacă lacul nu a fost pretratat și s-ar putea să nu fie niciodată lustruit, trebuie evitată aplicarea ceară ca o etapă ulterioară directă. Riscați să aveți dezavantaje grave în viața de serviciu și în funcție de starea vopselei, finisajul lucios ar fi mult sub posibilități.

Ok, dar dacă tratez lacul cu lut de curățare după spălare, ar trebui să fie suficient?

Și mai bine, deoarece o lut de curățare a vopselei elimină aproape toată murdăria aderentă din vopsea, iar suprafața se simte mult mai netedă.
DAR, în funcție de textură, o plastilină poate lăsa uneori vârtejuri / nori / holograme. Acest lucru este foarte des în cazul acoperirilor moi de la producătorii japonezi / coreeni. Nu veți vedea neapărat acest lucru în mod direct, dar „problemele” pot fi văzute în soarele luminos sau cu ajutorul unei lămpi de control cu ​​vopsea LED .
De aceea, recomandăm întotdeauna lustruirea cu un luciu de luciu sau anti-hologramă cu ajutorul unui burete moale sau al unui strat de lustruire.

Pare ceva mai multă muncă. Vreau să fac totul bine, de ce am nevoie?

Majoritatea utilizatorilor polishul în așa-numitul proces în doi pași. În primul ciclu se folosește pastă de măcinat (compus) . Aceasta are sarcina de a lustrui rapid și eficient suprafața vopselei, de a elimina orice deteriorare a vopselei, cum ar fi zgârieturile și intemperiile vopselei. Există, de asemenea, produse speciale în acest segment care nu numai că curăță în mod sigur suprafața vopselei, dar lasă și un finisaj cu un luciu ridicat foarte atractiv.
Înainte de lustruire, trebuie să mascați suprafețele de plastic și de cauciuc nevopsite cu o bandă de mascare (numite și benzi) . Acest lucru este absolut necesar, deoarece lustruielile înroșesc aceste suprafețe microscopic prima dată și lasă particulele de lustruire în micro brazde. Din punct de vedere vizual, totul arată ca un loc luminos, pe care fie nu-l obțineți deloc, fie îl scoți doar cu mult efort.

Etapa de lustruire 1 - compunere

Pentru aplicarea pastei / compușilor de măcinat aveți nevoie de un burete / garnitură de lustruire din spumă ceva mai dură. Aceasta este prima regulă la lustruire: cu cât este mai ascuțit lustruirea, cu atât mai tare / mai tare poate fi și trebuie să fie mediul de lustruire corespunzător. Bureții solizi susțin efectul tăiat considerabil și aduc o rigiditate suficientă pentru a muta consistența polonei relativ imobile.
Compușii se usucă foarte repede în timpul lustruirii și când apar primele semne de uscare, boabele de lustruit continuă să se descompună în boabe de lustruire mai mici, astfel încât performanța de măcinare scade rapid. Din acest motiv, vă recomandăm să folosiți un grund de tampon în acest pas , care menține bureții de lustruit umed. Puteți uda din nou și din nou buretele de lustruit cu apă, dar în funcție de temperatura ambiantă, apa se evaporă prea repede, iar procesul de lustruire arată primele momente de stres.
Cu ajutorul compușilor tăiați grei, apropo, atunci când lustruiești manual sau cu o mașină de lustruit excentrică, nu trebuie să vă fie teamă că vopseaua va fi uzată prea mult. Aici, efectul de lustruire este mai mic cu un factor comparativ cu mașinile de lustruit rotative. Procesul de lustruire în sine nu trebuie efectuat pe compuși la nivelul 6, ci la maximum 3-4.
Exemple de produse pentru această etapă:
Paste / compuși abrazivi
Mediu de lustruire
Accesorii optionale

Pasul 2 de lustruire - finisaj lucios ridicat

După prima etapă de lustruire, reziduurile trebuie îndepărtate / șlefuite cu o cârpă de îndepărtare a lacului și dacă imaginea de lac este suficientă, etapa finală finală poate începe.
Pentru aceasta aveți nevoie de un lustruit puternic sau anti-hologramă și un burete mediu sau moale. Același lucru este valabil și pentru plăcuțele pentru mașini de lustruit. În niciun caz nu pot fi utilizate în această etapă bureții de lustruire nepurificați din etapa 1. Pânza de microfibră „proaspătă” ar trebui să fie, de asemenea, utilizată. Practic, ar trebui să vă asamblați echipamentul astfel încât să fie utilizate numai produsele specificate pentru fiecare etapă de lustruire.
În acest moment nu am menționat încă soluțiile de curățare IPA . Produse de curățare IPA sunt produse de curățat pe bază de alcool, care sunt utilizate pentru îndepărtarea foarte completă a reziduurilor de grăsime, ulei și polonez (umpluturi, reziduuri de silicon etc.). Puteți șterge cu IPA între fiecare etapă de lustruire pentru a examina mai bine rezultatele lustruirii. După cea de-a doua etapă de lustruire cu lustruire antihologramă și ÎNAINTE de a aplica ceara sau orice alt sigiliu (!), Etapa de curățare IPA este aproape o datorie sacră. Atenție la lustruiri și glazuri cu umpluturi, precum și cu promotori de aderență. Aici, IPA ar trebui să fie utilizat foarte puțin sau mai diluat pentru a nu afecta rezultatul funcțional al produselor.
Exemple de produse pentru această etapă:
Lustruiri ridicate / anti-hologramă
Mediu de lustruire
echipament
Majoritatea lacurilor cu luciu ridicat nu conțin substanțe de etanșare pentru a păstra vopseaua după lustruire. Mulți producători oferă lustruiri speciale cu componente de ceară, dar efectul și durata de funcționare a acestora nu sunt comparabile cu o aplicație completă de ceară sau cu protecția unui material de etanșare din ceramică. Din acest motiv, vă recomandăm să sigilați vopseaua imediat după cele două etape de lustruire. Puteți citi despre cum să vă sigilați lacul cu ceară aici: ceară și garnituri sintetice - merită să știți și sfaturi de aplicare
Puteți viziona un videoclip foarte frumos pe tema „ Paduri de lustruit pentru excentrice ” și mașini de lustruit în general aici ”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu