Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 iunie 2020

Pânză potrivită din microfibră pentru fiecare aplicație - partea 1 de ghid profesional

Pânzele din microfibră au devenit din ce în ce mai populare de la descoperirea lor în sectorul de îngrijire auto. Textilele din microfibră devin din ce în ce mai puternice, producția de microfibre devine din ce în ce mai eficientă, iar tendința prețurilor continuă să se îndrepte în jos. Toți aceștia sunt factorii care fac ca îngrijirea modernă a mașinilor, fie că este vorba de spălarea mașinii, pregătirea vopselei sau doar curățarea interioară, de neconceput fără produse din microfibră. Chiar și pasionații de îngrijiri auto care persistă în utilizarea pielii naturale scumpe pentru uscarea vehiculelor trebuie să recunoască faptul că aceste tehnici sunt demodate.
În ghidul nostru vom descrie pânzele de microfibră corespunzătoare pentru toate domeniile principale de îngrijire a mașinii și vom prezenta câteva recomandări despre produse.

Ce cârpă din microfibră este potrivită pentru mine?

La întrebarea pânzei potrivite din microfibră nu se poate răspunde serios fără a defini utilizarea tardivă. Pur și simplu există prea multe pânze din microfibră pe piață și multe pânze diferă prin natura și performanța lor.
Acesta este un lucru bun, deoarece nu există nici o pânză universală perfectă pentru toate domeniile de aplicare. Fiecare zonă de îngrijire stabilește propriile specificații pentru pânzele de microfibră asociate, în funcție de natura materialelor și a suprafețelor.
Potrivirea obiectivă a cârpelor pentru una sau alta activitate de îngrijire a mașinii este determinată în principal de compoziția materialului și de structura sau țesutul din microfibră. În plus, există și alți factori de decizie subiectivi, precum culoarea, marca și prețul. O întrebare foarte legată în acest context este cea mai bună (!) Pânză de microfibră pentru asta și asta.
De cele mai multe ori este solicitată cea mai bună pânză de microfibră pentru uscarea vehiculelor, îngrijirea vopselelor etc. Din păcate, este o întrebare foarte prost considerată, deoarece evaluarea unei pânze din microfibră este întotdeauna subiectivă. În cele din urmă, selectarea criteriilor de evaluare este întotdeauna subiectivă, deoarece nu există standarde universale pentru evaluarea materialelor din microfibră. Suntem ferm convinși că această întrebare nu va răspunde fără întrebări contrare cu privire la manipulare, preferințele de tip microfibră și, mai ales, prețul cerut.
În ceea ce privește tipurile de microfibră, diferențiem unele modele de țesut de bază. Acestea sunt foarte importante pentru determinarea caracterului adecvat al unei pânze din microfibră în scopul propus. O prezentare bună a celor mai comune tipuri de microfibre se găsește în rubrica de glosar legată: Microfibre. .
Dar nu mai dorim să ne bazăm pe teorie și să începem cu recomandările pentru microfibră pentru domeniile de utilizare respective.

Șervețele de uscare - uscarea vopselei după spălarea vehiculului

O așa-numită pânză uscată este de obicei prima pânză din microfibră pe care o achiziționează începătorii pentru îngrijirea mașinii. Sarcina principală a țesăturii de uscare ( de asemenea , o cârpă de uscare) este cea mai eficientă de absorbție a apei de la suprafața vopselei. Cea mai importantă cerință suplimentară pentru pânza de uscare este să garanteze procesul de uscare fără zgârieturi.
În rezumat, trebuie să se țină seama de următoarele proprietăți la selectarea cârpei de uscare:
  • Absorbția apei (structura fibrei):
    Cât de bine reușește stofa respectivă de microfibră să absoarbă apa depinde foarte mult de amestecul de material și de natura microfibrei (capacitatea de aspirare a apei). Pânzele din microfibră constau dintr-un amestec de poliester (70-90%) și poliamidă (10-30%). Definiții anterioare spuneau că o valoare mare a poliamidelor determină aproape exclusiv absorbția de apă a unei cârpe de uscare. În zilele noastre, acest lucru nu mai este explicit, iar țeserea și finețea fibrei de microfibră sunt de asemenea decisive.
  • Capacitatea de absorbție a apei ( GSM ):
    Capacitatea de absorbție a apei, adică cantitatea de apă „stocată”, este determinată în primul rând de greutatea de bază (GSM) a pânzei de uscare. Țesuta joacă un rol destul de minor.
  • Dimensiunea pânzei (dimensiuni):
    Dimensiunile pânzei uscate sunt foarte importante. În funcție de tehnica de uscare (dabbing, peeling, îndoit cu mână ghidată), există cerințe diferite. De exemplu, pânzele mari și groase sunt foarte greu de ținut atunci când sunt pliate, aici pânzele mici cu dimensiunea maximă de 60x40cm sunt mult mai convenabile. O combinație între o cârpă principală mare pentru suprafețe mari și o mică cârpă suplimentară are sens. Dacă utilizați ștergătoare de apă, puteți ajunge cu o cârpă uscată mai mică și mai groasă chiar și la vehiculele mai mari.
  • Prevenirea zgârieturilor (densitatea tamburului):
    Cu cât este mai moale cârpa, cu atât este mai rezistentă la zgârieturi. Acest factor este secundar dacă presupune o suprafață de vopsea curată. Cu cât pânza este mai plină, cu atât este mai blândă la lac cu o presiune mare de contact.
corect-microfibră-cârpe-pentru-fiecare-scop-uscat-cârpă misiune high-gloss-en
La 90x60cm, CSF Delirium DC-01 este mai mare decât capota unor mașini mici
Alegerea pânzei de uscare „potrivită” trebuie făcută cu siguranță ținând cont de obiceiul de utilizare. Șervețele uscate groase nu sunt benefice în orice situație. Uneori, o ștergere uscată specială de 550GSM poate fura spectacolul de la un monstru de pluș de 1200GSM.
Prosoapele de uscare: exemple și sugestii

Pânze din microfibră pentru curățarea sticlei și oglinzilor

Zona de curățare și îngrijire a sticlei este de multă vreme în mâna așa-numitelor pânze de napolitane. Această structură de țesut comprimă microfibre foarte scurte, în noduri / buzunare dispuse într-o grilă. Această structură de pânză din microfibră permite unele proprietăți care sunt deosebit de utile pentru curățarea sticlei:
  • Alunecare foarte bună pe suprafețe de sticlă curate, fără detașare masivă de fibre. Suprafețele din sticlă absolut pure tind să fie hidrofile. Nu numai că atrag magic apa, dar au și o rezistență la frecare foarte mare, ceea ce este periculos pentru multe pânze din microfibră, deoarece suprafața de sticlă uscată provoacă desprinderea masivă de fibre. Prosoapele cu waffle nu au microfibre proeminente și sunt mai puțin afectate de acest dezavantaj.

  • Capacitatea foarte mare de absorbție a apei asigură că excesul de detergent, inclusiv murdăria dizolvată, este absorbit rapid în buzunarele waffle. Acest lucru inhibă puternic formarea de dungi și grăbește procesul de curățare.

  • Tesatura densa din microfibra permite transferul foarte bun al presiunii de contact pe suprafata sticlei si astfel suporta o curatare eficienta a sticlei si a oglinzilor.
corect-microfibră-cârpe-pentru-fiecare curățare-scop-sticlă-misiune-high gloss-en
Pânzele din microfibră cu structura de waffle nu sunt perfecte pentru curățarea suprafețelor din sticlă, ci și ca un ajutor indispensabil atunci când sigilați sticla sau chiar ca o cârpă uscată.
În plus față de structura de vafă, există câteva țesături din fibră din microfibră, care sunt deosebit de frecvente în sectorul gospodăriei și arată ca eșarfe de mătase. În sectorul de îngrijire auto, avem un risc foarte mare de zgârieturi de nisip și contaminare din cauza influențelor mediului. Aceste pânze sunt țesute dens și subțire și nu pot garanta protecția necesară împotriva zgârieturilor. Prin urmare, vă sfătuim să o utilizați dacă aveți îndoieli.
Prosoape din sticlă și oglindă: exemple și sugestii
Aceasta a fost prima parte a ghidului profesional privind alegerea cârpelor potrivite din microfibră pentru uscarea vehiculelor și curățarea sticlei. În partea a doua vom analiza zonele de curățare interioară, îngrijirea vopselelor și așa-numitele prosoape de lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu