Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 iunie 2020

Spălarea vehiculelor fără apă - ce este despre spălarea fără apă?

Instrucțiuni de spălare fără apă
Când se gândesc prima dată la spălarea mașinii, majoritatea pasionaților de îngrijire auto se gândesc imediat la o găleată cu Grit Guard, un șampon, o mănușă de spălat și o cârpă uscată. Există însă o altă abordare complet lipsită de apă, pe lângă spălarea auto fără clătire: așa-numita spălare fără apă . În această postare vrem să vedem ce este în metoda de curățare.

Ce este spălarea fără apă?

Termenul poate fi tradus literal și înseamnă pur și simplu rufe fără apă. Termenul de „ rufe uscate ” este ceva mai cunoscut Metoda nu necesită echipament de spălare a vehiculelor și se realizează folosind produse speciale pulverizabile adecvate și o pereche de pânze pufoase din microfibră. Deoarece toată murdăria se acumulează în pânza de microfibră, această metodă poate fi efectuată de oriunde - în garaj sau în exterior, sub privirile suspecte ale bunicii vecine.
Abordarea rufelor fără apă se bazează pe utilizarea de soluții speciale pe bază de polimeri, care înmoaie și încapsulează în mod sigur murdăria suprafeței și susține eliminarea fără zgârieturi de pe suprafață. De fapt funcționează, dar necesită o tehnică de implementare adecvată.
Spălarea fără apă poate fi văzută ca o variantă mai avansată a spălării uscate (detalierea rapidă). Necesitatea curățătorilor de vopsea pulverizabili a fost descoperită chiar la începutul istoriei moderne de îngrijire a mașinilor. Prin urmare, multe substanțe de curățat rapid vopsea sunt potrivite pentru o spălare fără apă. Datorită dezvoltării produselor specializate, domeniile de aplicare erau tot mai separate între ele. Detaliile rapide sunt folosite astăzi pentru a îndepărta murdăria de suprafață absolut ușoară, adesea locală ( excremente de păsări , excremente de albine , polen, praf de stradă etc.) sau pentru a reîmprospăta protecția vopselei. În schimb, produsele Waterless Wash sunt destinate să fie o înlocuire completă a unei spălări auto normale.

Când este utilă spălarea fără apă?

Spălarea fără apă este întotdeauna luată în considerare atunci când celelalte două metode nu sunt accesibile. Imaginează-ți că vehiculul tău este murdar, locuiești într-o zonă destul de puțin populată, următoarea cutie de spălare este de 20-30 km sau chiar mai departe și că plouă și săptămâni întregi. Dar vrei să lustruiești vehiculul și să-l speli înainte. În funcție de condițiile din jur, se poate întâmpla ca mașina să arate la fel după spălare și călătoria lungă de întoarcere ca în trecut.
Există și alte motive care ar putea justifica o spălare fără apă:
  • Cutia de spălare este închisă, dar vehiculul trebuie să fie curat
  • sau rufe obișnuite nu sunt în general disponibile
  • sau sunteți pe drum spre întâlnirea mașinii și doriți să îndepărtați ușor murdăria suprafeței după sosire.

Cum funcționează spălarea fără apă?

Spălarea fără apă funcționează pe același principiu ca și spălarea uscată cu aparatele de curățare rapidă (Quick Detailing). Cu o poluare intensă, cum ar fi bucăți de pământ sau covor de nisip în spatele gardului, această metodă atinge rapid limitele sale absolute.
Husa NOGO pentru rufe fara apa
În cazul unor astfel de murdăriri extreme și predispuse la cereale, nu trebuie să se facă o spălare fără apă.
Vedem un exemplu negativ mai sus. Cu toate acestea, presupunem un vehicul poluat în mod regulat, cu contaminare în strat subțire din murdărie rutieră și influențe de mediu.
Strict vorbind, Spălarea fără apă nu este destul de lipsită de apă. Majoritatea produselor din această zonă reclamă avantajele economice ale acestei metode de spălare prin proprietăți de diluare foarte bune. De fapt, agenții nu sunt folosiți de regulă pur, ci într-un raport de diluție de 5 la 15.
Suprafața de curățat este pulverizată cu soluția finisată, fără goluri, până când are loc o umezire bună. Aici trebuie să oferiți produsului Waterless Wash ceva timp pentru a funcționa. De obicei, aproximativ 15-20 de secunde sunt suficiente. De asemenea, puteți aștepta mai mult, dar produsul nu trebuie să se usuce.
Pulverizați suprafața de spălare fără apă
Acum luați o cârpă moale și, mai ales, curată din microfibră, pliați-o astfel încât să poată fi ghidată cu ușurință cu o singură mână.
Spălătorie fără apă - udați cârpa din microfibră
Puneți un spray mic pe partea de pânză și aplicați-l pe suprafața vopselei. Ghidați întotdeauna cârpa din microfibră într-o direcție de-a lungul suprafeței vopselei, sub ușor presiune.
Pânza de spălare fără apă ghidează peste lac
Pentru a împiedica murdăria sau chiar grăunțele de nisip din zona frontală a pânzei din microfibră să nu zgârie vopseaua, presiunea de contact trebuie deplasată mai departe și mai departe din cârpă. Dacă dexteritatea manuală permite, aceasta se poate face printr-o mișcare constantă de rulare a palmei. În acest fel, vă asigurați că suprafața murdară nu intră în contact cu vopseaua și că fibrele curate sunt întotdeauna utilizate.
În funcție de murdărie și 1-2 mișcări de ștergere, partea de pânză din microfibră va fi vizibil murdară și nu mai poate fi utilizată. Schimbă pagina și continuă cu următoarea secțiune de suprafață. Cu o cârpă aveți, teoretic, până la 4 secțiuni pe pagină, adică până la 8 pagini curate pe pânză.
Spălătorie fără apă - pânză murdară din microfibră după utilizare

Ce cârpe din microfibră sunt potrivite pentru spălarea fără apă?

Un punct extrem de important în rufe fără apă este alegerea cârpelor potrivite din microfibră. Deoarece particulele de murdărie nu sunt îndepărtate de un jet de apă și rămân la suprafață, ele trebuie îndepărtate cât mai atent. Oricât de buni sunt compușii polimeri, acoperirea particulelor cu muchii ascuțite este în cele din urmă foarte subțire.
Pânzele din microfibră nu numai că servesc la îndepărtarea murdăriei, dar și la prevenirea zgârieturilor. Din acest motiv, ar trebui să fie alese cârpe din microfibre cu absorbție bună a apei și proprietăți bune de transport al murdăriei. Cu cât este mai subțire și mai ieftin pânza din microfibră, cu atât este nevoie de mai multă precauție pentru utilizator. Prin urmare, recomandăm cârpe moi din microfibră cu o valoare GSM de la 500GSM.

avantaje și dezavantaje

Spălarea fără apă oferă o intrare ușoară, costuri de pornire relativ mici și permite curățarea universală și blândă a vopselelor peste tot. Pe de altă parte, spălarea uscată a întregului vehicul este de asemenea epuizantă. Trebuie să fii foarte atent la natura poluării și să ajustezi doza de agent, dacă este necesar.
Încapsularea particulelor de murdărie funcționează destul de bine pentru murdăria de suprafață și praful stradal. Cu o mulțime mare de grăunte de nisip, această metodă își atinge limitele foarte repede și înseamnă zgârieturi noi cu fiecare ștergere incorectă.
Abordarea de mediu este folosită doar în prima jumătate a filmului. Da, economisiți costurile de achiziție relativ mari pentru echipamentele de spălat și nu risipiți apa. În funcție de dimensiunea vehiculului, sunt necesare în jur de 6-10 cârpe din microfibră pentru spălarea fără apă. Acestea trebuie spălate la sfârșit, ceea ce înseamnă că detergentul și cantitățile mari de apă sunt din nou utilizate. În cazul unei murdăriri grele, acesta trebuie întotdeauna spălat în prealabil cu un produs de curățare de înaltă presiune.
Spălarea fără apă nu trebuie înțeleasă ca o înlocuire absolută a spălării normale a vehiculelor În cele din urmă, suma circumstanțelor determină dacă spălarea fără apă este adecvată și dacă este utilizată și ea. Și tocmai de aceea această metodă de spălare are deplină justificare.
Exemple de produse de spălare fără apă:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu