Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 iunie 2020

Îngrijiți cu atenție părțile rezistente ale cromului și plasticului grilei

Îngrijiți cu atenție părțile rezistente ale cromului și plasticului grilei

Grila este una dintre zonele sau componentele cele mai stresate ale vehiculului. În același timp, grila nu numai că îndeplinește o funcție practică necesară, dar este aproape întotdeauna o parte esențială a proiectării față a vehiculului.
Cu câteva excepții, producătorii auto doresc să plaseze emblema mărcii supradimensionate, cromate în centrul grilei radiatorului; nu este neobișnuit să fie adăugate alte elemente decorate cromate. Prin utilizarea intensivă a vehiculului și cu mulți kilometri conduși, această „operă de artă” este afectată corespunzător. Suprafețele din plastic și crom nu sunt bombardate numai cu multă rugină , gudron și insecte, umiditatea, inclusiv murdăria străzii, se uzează treptat și strălucirea originală se estompează foarte repede.
Găsim această situație o dată pe an cu Nissan Quashqai.
Emblema Nissan și ornamentul crom înainte de curățare
Întreaga suprafață de prindere a caloriferului arată doar ușor praf, în realitate imaginea nu se îmbunătățește cu adevărat după spălarea vehiculului, cu o lumină suplimentară puteți vedea și mai mult voal gri, care este fixat ferm de placa cromată. Nu este de folos, ne-am gândit, dacă este corect - chiar dacă jumătate din nasul vehiculului trebuie să fie desprins.
Insigna Nissan și părți ale grilei dezasamblate înainte de terapie intensivă
În plus față de diferitele depozite, există, din păcate, o mulțime de deteriorări ale cipurilor de piatră care trebuie descoperite, vizibile mai ales pe vopseaua neagră ciobită din inscripția Nissan. Nu vom mai putea repara această deteriorare sau, mai precis, în acest articol dorim să ne concentrăm pe curățarea intensivă și îngrijirea pieselor din plastic și a suprafețelor cromate. O altă imagine de groază înainte de a pune mizeria pe piele.
După ce am separat toate părțile una de cealaltă, mai întâi trebuie curățate intens. Programul standard cu un APC diluat 1:10 , o perie și o cârpă din microfibră sunt potrivite pentru acest lucru. Peria este foarte eficientă, în special pe suprafețe puternic structurate și în unghi și fisuri înguste.
Produse utilizate pentru etapa de curățare
După curățare, ștergeți părțile individuale cu o cârpă din microfibră sau spălați-le cu un jet de apă - îndepărtează ultimele reziduuri de detergent. Apoi, lăsați-l să se usuce și putem începe imediat cu suprafețele cromate. Pentru aceasta folosim un lac de lac (!), Și anume Menzerna HCC400. Acest lucru are proprietăți abrazive foarte bune și lustruit cu un luciu ridicat foarte frumos. În mod alternativ, sunt disponibile și lustrele cromate și metalice relevante, dar se recomandă prudență - acestea sunt de fapt destinate cromului real pe suprafețele metalice reale și pot lăsa cele mai fine vârtejuri pe materialele moi.
O comparație a stării suprafeței înainte de lustruire (stânga) și după (dreapta)
Din fericire, decorarea cromului arată bine, oxidările și ceața murdară ar putea fi lustruite complet. Aceeași procedură este apoi efectuată pe emblemă. Datorită numeroaselor adâncituri și cutii de suprafață, o cârpă din microfibră este mult mai eficientă în locul unui burete. Dacă polonezul folosit nu are sigiliu integrat, este recomandabil să sigilați suprafața cu o ceară . Sarcina din fața vehiculului este enormă, așa că vă recomandăm ceara hibridă sau polimerică. Un Fusso Coat 12M ar fi prima alegere, cel puțin pentru materialele plastice vopsite.
Produse utilizate pentru etapa de lustruire
Imediat ce am terminat cu piesele cromate, mergem direct la materialele plastice. Sigilăm acest lucru cu sigiliul din plastic APS Premium Graphit. În exemplul nostru, zona din jurul emblemei este foarte puternic structurată - nu ajungem foarte departe cu un burete standard.
Suprafața plastică puternic structurată necesită un instrument de aplicare adecvat
În primul rând, am încercat cu o perie de spumă de la ValetPro. Din păcate, spuma de pe vârful periei este prea moale și nu putem ajunge în mod sigur în colțurile fisurilor. Așadar, trecem la peria de perie, ceea ce ne permite să o aplicăm rapid și uniform. Singura cerință pentru lucrul cu peria este să nu o lăsați să se înmoaie cu produsul de îngrijire.
Cea mai bună practică ar fi să încercați foarte puțin produsul de îngrijire într-un bol plat și să îl folosiți în modul de culoare a cutiei de vopsea - îndepărtați produsul de îngrijire cu vârful periei și întindeți-l pe suprafața țintă.
Produse de probă pentru etapa de îngrijire a plasticului
După aplicarea îngrijirii plasticului, ar trebui să-l lași să se deplaseze și, dacă este necesar, să începi o a doua comandă, în funcție de starea plasticului. Grila noastră are o suprafață lustruită. Aici lucrăm deja cu lac de lac ca și în cazul pieselor cromate și, datorită structurii grilei, este foarte obositor.
Prima verificare după tratamentul finalizat înainte de asamblare. Arata foarte bine. Deci, totul este pus la loc.
O privire de la distanță - suntem mulțumiți!
Rezultatul este cu adevărat impresionant, efortul cu extinderea, demontarea și tratamentul obositor a meritat cu adevărat.
Dacă considerați că starea anterioară a rezultat din ani de îngrijire neglijată, putem presupune că pentru următoarele 12 luni nu va mai exista o nevoie urgentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu