Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 iunie 2020

Lucruri demne de știut despre padurile cu profil scăzut: avantaje și dezavantaje

Seturile de lustruire cu un strat îngust de spumă sau înălțime scăzută a spumei, așa-numitele tampoane cu profil redus sau plăcuțe subțiri, sunt din ce în ce mai populare. Aceasta nu este o coincidență, dar este o dezvoltare logică, dacă nu previzibilă. În această postare de pe blog vrem să ne ocupăm puțin de fundalul acestei dezvoltări și să enumerăm avantajele și contra contra plăcilor subțiri.

La început nu era nimic

Inițial, stratul subțire de spumă a putut fi descoperit numai cu plăcuțele de lustruit cu microfibră și cu plăcuțele din blană. Stratul de spumă a servit drept compensare la presiune pentru suprafețe neuniforme sau compensare de sprijin atunci când mașina de lustruit a fost înclinată. Până atunci, plăcuțele înguste de mașină de lustruit din spumă nu fuseseră pe ecran cel puțin în zona utilizatorului final.
Odată cu lansarea pe piață a Rupes BigFoot LK900E Mille, mașina de șlefuire excentrică cu rotație forțată , plăcuțele subțiri au obținut un salt mare în popularitate Împreună cu BigFoot LK900E Mille, a fost lansată și o nouă gamă de bureți de lustruit cu un strat subțire de spumă.
Datorită popularității și vizibilității brandului Rupes, bureții Mille au fost brusc prezenți pe toate colțurile internetului și pentru multe persoane interesate potențiale a apărut prima întrebare: „De ce aveți nevoie de plăcuțele subțiri pentru Mille și nu de bureții de lustruire normali?”

Ce foarfeca?

Răspunsul la această întrebare constă în fizică, mai precis în elementele de bază ale mecanicii. Spumele sunt flexibile. Acest lucru este bun pentru că cedează sub presiune și este rău pentru că cedează atunci când sunt trase. Mai precis: spumele sunt supuse acțiunii forței de forfecare în timpul unei mișcări excentrice.
Aruncată o privire scurtă în Wikipedia: „Forfecare = deformare a unui material datorită a două forțe care acționează în paralel în direcții opuse.” Dacă doriți să aprofundați mai mult în teorie, vă rugăm să faceți clic aici .
Dacă așezăm un burete de lustruit pe o suprafață de lac și începem să-l tragem lateral, sub o presiune ușoară, buretele va veni doar pe partea Velcro, datorită forțelor de frecare cu suprafața. La un moment dat, mișcarea de tragere se propagă atât de puternic în straturile inferioare ale spumei, încât acestea depășesc forța de frecare.
Din acest moment, tamponul poate fi tras și lateral pe partea de contact (suprafața de contact cu vopseaua). Și abia din acest moment partea de spumă intercalată cu polon este supusă mișcării excentrice. Și, din păcate, numai până la punctul în care se încheie mișcarea de ridicare. Am făcut o schiță pentru o înțelegere puțin mai mare.
Avem deci cursa completă a mașinii de lustruit (A) și o mișcare efectivă a plăcuței pe partea de vopsea (B) . Diferența dintre cei doi este pierderea accidentului vascular cerebral (C) . Cu cât placa de lustruire este mai mare și mai flexibilă și cu cât frecarea este mai mare, cu atât sunt mai mari pierderile. Flexibilitatea buretelului de lustruit este determinată de duritatea naturală a materialului, natura pereților celulelor și temperaturile de lustruire.
De altfel, acesta este un argument ciocănitor împotriva presiunii de lustruire prea mari. Mulți începători cred, în special, că efectul de lustruire poate fi crescut prin aplicarea unei presiuni mai mari. În teorie, acest lucru este corect. În practică, nimic altceva decât o moarte rapidă și dureroasă din burete de lustruit. Dacă aplatizați complet un tampon în timpul lustruirii, cu siguranță ați făcut ceva greșit. Regula generală: Cu cât este mai moale tamponul, cu atât trebuie să exercitați o presiune mai mică. Un subiect foarte frumos, pe care am dori să îl abordăm într-un alt articol.

1 + 1 = 3! sau avantaje și dezavantaje ale plăcuțelor subțiri

Acum suntem gata să tragem cea mai importantă concluzie logică din explicațiile teoretice. Cu cât stratul de spumă este mai îngust (și mai dur), cu atât este mai mică pierderea accidentului vascular cerebral și cu atât este mai mare eficiența la lustruire. Și tocmai aici se află efectul dorit. În special cu o cursă scurtă de 3-10 mm, plăcuțele subțiri lustruiesc mai eficient / mai rapid.
Un alt avantaj poate fi pus cel puțin teoretic. Bureții moderni de lustruit sunt făcuți în procesul celulelor deschise . Presupunând o presiune corectă de lustruire, aceasta înseamnă un transfer de căldură mai bun pentru straturile subțiri de spumă. Acest lucru protejează adezivul cu spumă Velcro și contribuie la viața buretei.
Ca în fiecare poveste, există și un dezavantaj notabil cu plăcuțele subțiri. Datorită înălțimii mici de construcție, distanța dintre marginea ascuțită a velcro și marginea plăcii de sprijin până la suprafața vopselei este, de asemenea, relativ mică. Cizelurile mai puternice din rulajul foii sunt întotdeauna o provocare și necesită un control constant al mașinii și fiabil.

Pentru tine, pentru mine, pentru toată lumea?

Pentru începătorii absolut fără experiență de lustruire, utilizarea de tampoane subțiri ar fi descurajată. Riscul de a conduce placa de sprijin în vopseaua de pe prima foaie este prea mare. Dacă ați stăpânit presiunea de lustruire și nu trebuie să aruncați tampoanele normale după utilizare, puteți arunca o privire asupra plăcuțelor subțiri.
Pentru entuziaști și profesioniști din sectorul privat, tampoanele sunt o alternativă interesantă la plăcuțele „normale”, o schimbare binevenită și un loc de joacă interesant.
Pe lângă echipamentele pentru mașinile de lustruit, factorii economici joacă și un rol în procesoarele comerciale. O ponderare financiară generală este dificilă. Mai puțin spumă înseamnă adesea un preț mai mic. Cu toate acestea, dacă prețul de bază pentru plăcuțele normale este deja ieftin (de ex. APS Pro Pads), plăcile subțiri nu se mai pot lăuda cu economiile de costuri materiale.
Exemple de tampoane subțiri
În acest videoclip este prezentată o scurtă prezentare generală a tabletelor APS Slim:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu