Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 20 iunie 2020

Decontaminarea Chimica-Îndepărtarea ruginii / rugina

Rugina de film este una dintre cele mai enervante pete de vopsea din vehicul, împreună cu resturile de gudron și insecte. În funcție de locul de reședință sau de condițiile de trafic, vehiculul se confruntă cu o cantitate diferită de folie rugină. Pe de o parte, pelicula de rugină este deja produsă de propriul vehicul sub formă de praf de frână - sarcina rămasă depinde de mediu. Indiferent de vizibilitatea sau palpabilitatea ruginii, din păcate trebuie să presupui că este omniprezentă.
 În acest articol ne ocupăm de posibilitatea pur chimică de a îndepărta peliculă de rugină și discutăm despre diferențele de utilizare a chitului de vopsea.
Decontaminarea Chimica-Îndepărtarea ruginii / rugina 
Rugina de rugină este îndepărtată cu ajutorul așa-numitului îndepărtător de rugină, denumirile alternative sunt îndepărtarea ruginii și curatarea reactivă. Produsele au ingrediente speciale, ușor mirositoare, care reacționează explicit la particulele care conțin fier și le implică într-o reacție chimică rapidă. Acest lucru creează o colorare tipică violet-roșie a locurilor de reacție, care ilustrează reacția cu particulele de rugină (efect indicator).
În această postare folosim îndepărtarea rugină reactivă Koch Chemie . Producătorul Koch Chemie a lansat îndepărtarea ruginii în toamna anului 2017 și a atras atenția relativ mare în comunitatea de îngrijire a mașinilor. Reactive Rust Remover are o reactivitate bună și un parfum foarte rezervat.
În echitate, trebuie să recunoaștem că alegerea agentului de degajare a ruginii este neglijabilă, atât timp cât este un produs de înaltă calitate. Toate produsele de marcă pe care le-am încercat până acum s-au comportat la fel de bine. Numai forma efectului indicator nu este un criteriu de comparație sau de concluzie.

Vehiculul

Vehiculul nostru este un Mercedes Clasa A cu vopsea albă și rugină puternică. Acest lucru ne oferă cele mai bune condiții preliminare pentru utilizarea unui material de îndepărtare a ruginii.
Îndepărtarea ruginii, folosind exemplul clasei Mercedes-1
Intensitatea contaminării este deosebit de mare în partea din spate a vehiculului nostru.
2-rugina elimina cu rugină-demontare-misiune-oglindat-en
Pentru a clarifica starea inițială, am ajuns puțin mai adânc în caseta filtrului grafic și am ajutat în consecință. Punctele albe sunt granulele cu film de rugină mai mari. Multe puncte chiar mai mici nu sunt pur și simplu recunoscute în fotografie.
Vizualizarea particulelor mai mari de rugină

Tratamentul


Vă recomandăm să spălați vehiculul înainte de a utiliza îndepărtarea ruginii. În acest fel, o mare parte din contaminarea liberă poate fi deja îndepărtată, astfel încât rămân cu adevărat doar cazuri încăpățânate. La început nu contează dacă spălarea mașinii a fost efectuată fără contact cu spumă + topire sau cu o mănușă și cupă de spălare. Pentru a nu afecta efectul îndepărtării ruginii de către apa rămasă, vehiculul trebuie uscat corespunzător.
Dezinstalarea de rugină reactivă este foarte ușor de utilizat. Rotiți duza de pulverizare în poziția de pulverizare și udați suprafața uniform.
3-eliminare-rugină-cu-kc-reactiv-rugină-demontare
Apoi, trebuie să dați îndepărtarea ruginii ceva timp. La temperaturi ambiante reci, procesul de reacție începe puțin mai târziu și durează mult timp. Prin urmare, este cu atât mai important să nu se aplice prea mult la început, deoarece o mulțime de produse de curățare se pot scurge înainte ca efectul să fie complet efectiv.

Sticla de 500 ml este dezavantajoasă din punct de vedere economic pentru umectarea suprafețelor mari sau pentru utilizarea frecventă. În plus, majoritatea capetelor de pulverizare nu au o calitate deosebit de înaltă, greoaie pentru a pulveriza sau nu se atomizează suficient. Mulți producători oferă, de asemenea, containere mai mari (5L sau 10L) ale dispozitivelor de îndepărtare a ruginii. Pentru a se potrivi cu acest lucru, ar trebui să obțineți un pulverizator fin de înaltă calitate, cum ar fi Kwazar Venus sau Mercury Pro + (fără versiunea 360 °).
Îndepărtați rugina de bliț cu Koch Chemie Reactive Rust Remover - indicator de eficiență
Așa cum era de așteptat, îndepărtarea de rugină de la bliț funcționează numai pe zonele de vopsea deschise, unde particulele care conțin fier sunt de fapt în sau pe vopsea.
Îndepărtați folia de rugină cu Koch Chemie Reactive Rust Elimination - Indicatorul de efect 2
Întreaga secțiune din spate este afectată, mai mult sau mai puțin uniform. În cazul vagoanelor cu stații și modelele hatchback, în special, turbulența largă de demolare determină bombardarea permanentă a părții posterioare cu praf, gudron și chiar particule de rugină. Contaminarea este ceva mai densă în spatele plăcuței de înmatriculare a vehiculului, dar particulele sunt atât de mici încât se poate vorbi de praf de fier.
Îndepărtați folia de rugină cu Koch Chemie Reactive Rust Elimination - Indicatorul de efect 3
După un timp veți afla că urmele de reacție purpurie nu mai curg. Puteți pulveriza mai mult din materialul de îndepărtare a ruginii sau clătiți mai întâi mașina și apoi introduceți al doilea finisaj sau refaceți cu aluat de vopsea. Avem a doua fază făcută pentru a ilustra eficacitatea primei alergări. Așadar, clătiți și udați din nou generos cu RRR.
După cum puteți vedea cu ușurință, particule mai mari sunt încă acolo și continuă să "strălucească". Acest lucru nu este surprinzător, deoarece aveți nevoie într-adevăr de mult material de reactiv pentru a dizolva particule de rugină palpabile mecanic. Cu toate acestea, rezultatul general este foarte convingător.
Rezultatul celei de-a doua runde cu Koch Chemie - RRR

Linia de jos

Am văzut că, printr-o îndepărtare a ruginii, se poate îndepărta ușor o mulțime de contaminare care conține fier blocată în vopsea. Pe de altă parte, consumul produsului ar fi mult prea mare pentru îndepărtarea completă a ruginii. Atunci când se recomandă utilizarea unui îndepărtător de rugină?
Cel mai mare avantaj al îndepărtării ruginii este tratamentul „fără contact”. În special în vehiculele puternic contaminate, unde puteți simți deja rugina cu mâna goală, se recomandă utilizarea acestuia ca pas pre-tratament. Acest lucru va rezolva multe surse potențiale de zgârieturi. De ce pretratare? Pur și simplu pentru că îndepărtarea ruginii, ca majoritatea produselor, nu este o (!) Panăcea.
În mod ideal, este combinația dintre un produs de îndepărtare a ruginii și aluat de vopsea, care permite cel mai bun raport cost-calitate pentru curățarea vopselei. În prima etapă, 70-90% din particulele de rugină sunt eliminate de la suprafață. De asemenea, se ajunge la particule care stau adânc în vopsea, adică acolo unde experiența a arătat că plastilina nu ajunge acolo. În a doua etapă se folosește lutul de curățare a vopselei. Acest lucru poate îndepărta foarte eficient particulele de rugină rămase mai mari, dar și alte acumulări încăpățânate. În același timp, argila de modelare are un efect abraziv și ia stratul superior de lac mort (dacă este prezent) și asigură că netezimea lacului se poate simți cu ușurință.


Cu rugina, se face referire la prafurile fine de fier, care sunt eliberate în cantități mari în traficul rutier sau feroviar și doresc să se depună pe toate suprafețele posibile. Odată în contact cu umezeala, piesele de fier se ruginesc rapid și agresiv. Datorită contactului strâns cu suprafața, mediul procesului de ruginire este afectat diferit în funcție de material.
Dacă timpul de expunere este suficient de lung, pelicula de rugină poate ataca suprafețele cromate „slăbit” și „tăia” găuri minuscule din acoperire. Acest lucru ar face ca suprafața de bază de oțel să fie expusă și să continue rugina.
Un film ruginiu nu trebuie neapărat prezentat ca un bob rotund. Poate avea, de asemenea, diferite forme de despicare, care se taie în suprafața vopselei și o ancoră ferm atunci când viteza de impact este suficient de mare.Filma de rugină este încă ruginită, însă dacă stratul de vopsea nu este pătruns complet. Acest proces este recunoscut prin petele tipice de rugină de pe vopselele albe. Aceste particule nu mai pot fi șterse și trebuie îndepărtate cu ajutorul unor dispozitive de îndepărtare a ruginii sau cu frâna de curățare a vopselei.
Spre deosebire de concepția greșită răspândită, filmul ruginiu nu se instalează numai pe vehicule cu vopsea albă sau ușoară. Practic, toate vopselele și suprafețele sunt afectate în mod egal; pe sticlă și plastic, rugina datorită durității materialului nu are la fel de multă aderență ca pe vopsea. Pe suprafețe / lacuri colorate, rugina poate fi recunoscută mai rapid (dar și orice altă contaminare). De îndată ce particulele de film de rugină ruginesc explicit, apar pete tipice de rugină și gradienți, care pot colora permanent stratul superior al stratului transparent .
Petele de rugină flash pe o suprafață de plastic vopsit
Produse de probă pentru îndepărtarea filmului de rugină

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu