Totalul afișărilor de pagină

duminică, 21 iunie 2020

Cum să protejați vopseaua auto pentru a păstra aspectul nou - 5 moduri utile

Cum să protejați vopseaua auto pentru a păstra aspectul nou - 5 moduri utile

Toți iubitorii de mașini pasionați înțeleg cât de important este să mențineți mașinile strălucitoare și în formă bună. Iar această observație depășește cu mult întreținerea componentelor mașinii.
De asemenea, implică și alți factori, precum cât de strălucitoare este mașina dvs., dacă are zgârieturi pe suprafețele sale, vopseaua devine moale și își pierde strălucirea, există praf pe suprafața mașinii?
Aplicarea acoperirii sintetice
vopsea auto deteriorată
Dacă observați că vopseaua mașinii dvs. se decojeste, sau își pierde strălucirea și devine destul de plictisitoare sau dacă vedeți câteva zgârieturi pe haina ei.
Știți doar că acestea sunt lucruri mici care ar fi putut fi ușor prevenite dacă proprietarul mașinii petrecea puțin timp în fiecare zi în întreținerea exteriorului mașinii.

De ce vopseaua de pe mașină este deteriorată:

Dacă îți folosești mașina mult, atunci probabil că o expui mult, la căldura scârboasă a soarelui sau la ploaie sau furtuni.
Toate aceste tipuri de vreme și diferitele situații, cum ar fi trecerea printr-o baltă sau un șantier, îți fac expusă mașina sau poți spune vulnerabil la particule de praf, resturi, radiații UV, toate fiind extrem de dăunătoare pentru exteriorul mașinii.
Este important să vă dați seama că este aproape imposibil să vă protejați mașina împotriva expunerii la toate aceste particule menționate mai sus, decât dacă ați cumpărat mașina și ați pus-o în garaj.
Chiar și atunci, în cele din urmă, va fi prăfuit. Prin urmare, pentru a proteja suprafața mașinii dvs., puteți utiliza un anumit număr de precauții.
Am venit cu cinci moduri foarte de bază și extrem de utile pe care le puteți adopta pentru a vă asigura că suprafața mașinii dvs. nu este deteriorată.

5 modalități utile de a proteja vopseaua mașinii și de a păstra aspectul nou:

Spălați-vă mașina în mod regulat
după aplicarea acoperirii
În cele ce urmează, sunt prezentate cinci metode și tehnici diferite pe care le puteți ține cont pentru a proteja suprafața mașinii de a nu se deteriora.

1. Spălați-vă mașina o dată pe săptămână, păstrați-o acoperită cu un capac auto și uscați-o cu un prosop de țesut:

Este extrem de important să vă spălați mașina în mod regulat, în funcție de cât de mult o utilizați. Dacă îl folosești zilnic, spălarea o dată în fiecare săptămână ar trebui să fie suficient de bună.
Un lucru de care ar trebui să țineți cont este că vă spălați întotdeauna mașina cu șampon pentru mașini și nu săpun obișnuit. Acest lucru se datorează faptului că cele obișnuite vin cu substanțe chimice care ar putea dăuna vopselei mașinii.
În timp ce spălarea se asigură, spălați toate părțile esențiale atât la exterior cât și la interior, de la suprafață până la pneuri și parbriz etc.
În al doilea rând, dacă vă parcați mașina într-un spațiu deschis, atunci acoperiți-vă mașina cu un capac auto. Acest lucru îl va proteja de ploaie, praf, excremente de păsări etc. și chiar dacă îl parchezi într-un garaj, s-ar putea să fie totuși expus la particule de praf; prin urmare, păstrați-l acoperit dacă pentru o perioadă mai lungă de timp.
În al treilea rând, se observă că mulți dintre proprietarii de mașini nu își usucă mașinile după spălare. Se datorează în principal efortului suplimentar și faptului că majoritatea oamenilor presupun că mașina se va usca automat.
Problema este însă că lăsându-l să se usuce lasă în mod natural pete de apă și, de asemenea, apa care rămâne pe suprafața mașinii mult timp poate dăuna vopselei. Prin urmare, este foarte important să vă uscați mașina.
Un lucru de reținut este că ar trebui să folosiți un prosop de microfibră sau unul moale pentru a usca mașina. În caz contrar, cârpa ar putea deteriora mașina pe termen lung.

2. Ceară-ți mașina pentru a-l păstra strălucitor și nou ca întotdeauna:

O altă metodă pe care puteți încerca să protejați vopseaua pe suprafața mașinii dvs. este ceara mașinii .
Se știe că o ceară bună durează o perioadă de 6 până la 10 luni, așa că, dacă vă ceară mașina la fiecare șase luni, o puteți proteja de la deteriorare.
Cel mai bun lucru despre epilarea cu ceară este că, chiar dacă vopseaua mașinii dvs. se pare că este deteriorată, stratul de ceară este vătămat și nu vopseaua direct.
Prin urmare, odată ce veți obține mașina din nou, ceața plictisitoare sau zgârieturile dispar, iar mașina dvs. pare la fel de nouă.
Un alt avantaj uriaș al epilării cu mașina dvs. este că are tendința chiar de a crește eficiența mașinii. Acest lucru sună puțin ciudat, dar se datorează faptului că epilarea cu mașina dvs. tinde să reducă forța de tracțiune care se aplică pe mașină și, la rândul său, mașina devine mai eficientă.

3. Folosiți etanșant pentru vopsea pentru a proteja vopseaua de pe suprafața mașinii:

Vopseaua de etanșare acționează ca un strat protector pe suprafața mașinii. Nu trebuie decât să aplici etanșarea vopselei pe suprafața mașinii tale.
În cazul în care automobilul este deteriorat în vreun fel, sigilantul se va asigura că vopseaua originală a mașinii nu este afectată în niciun fel. De obicei, trebuie să aplicați materialul de etanșare la fiecare câteva luni, în mare parte în funcție de utilizarea mașinii.
Mai întâi trebuie să amestecați produsul de etanșare cu un agent de legătură. Raportul este de la 4 la 1. Puteți face amestecul conform cerințelor dumneavoastră. Doar asigurați-vă că raportul nu este încurcat.
Pentru a aplica produsul de etanșare, este important să știi cum să. Aplicați amestecul încet într-o mișcare circulară.
După ce l-ați aplicat și observați că suprafața mașinii își schimbă textura, frecați zona cu un prosop în aceeași mișcare circulară.

4. Obțineți o acoperire sintetică pentru mașina dvs. și asigurați-vă că este protejată în permanență:

O altă metodă similară de a proteja suprafața mașinii dvs. de a se deteriora este folosirea metodei de acoperire sintetică .
În multe moduri este similar cu metodele de mai sus de a vă epura mașina sau de a aplica un material de etanșare pentru vopsea, așa cum este, de asemenea, protejarea suprafeței sau a vopselei auto, formând un strat de protecție pe ea.
Metoda sintetică este comparativ o tehnică nouă, folosită de majoritatea proprietarilor de mașini. O acoperire sintetică bună durează mai mult de șase luni și face ca mașina dvs. să pară ca fiind nou. Are rezultate similare cu cea a unui sigilant de vopsea de bună calitate sau a unei ceară de mașină de foarte bună calitate.

5. Parcați în locurile potrivite și folosiți drumuri mai netede pentru a evita să vă puneți mașina în pericol:

Un alt lucru pe care îl puteți face pentru a proteja vopseaua din mașină este pur și simplu asigurându-vă că nu vă expuneți mașina la contaminanții care o dăunează în primul rând.
Una dintre astfel de precauții a fost acoperirea mașinii dvs. pe care am acoperit-o deja, dar pentru perioade scurte de timp, de exemplu, dacă mergeți la serviciu, nu este posibil să vă acoperiți mașina cu o copertă a mașinii, deci într-un astfel de caz ce puteți face este, asigurați-vă că îl parcați sub umbră.
În acest fel, mașina dvs. va fi protejată de picăturile de păsări, iar dacă plouă sau dacă soarele este cel mai înalt, în oricare dintre scenariile menționate anterior, mașina dvs. va fi protejată de apa acidă și de radiațiile UV.
Un alt lucru pe care îl puteți face este să vă conduceți mașina pe drumuri mai netede. În acest fel, mașina dvs. nu va fi expusă la reziduuri și particule de praf, care sunt, de asemenea, foarte dăunătoare suprafeței mașinii dvs. și vă pot face mașina să pară mohorâtă.
Chiar dacă ambii factori menționați mai sus nu sună ca și cum ar putea face rău mult, dar pe termen lung, dacă sunteți atent, ar putea contribui cu adevărat la starea fizică a mașinii dumneavoastră.

Gânduri finale:

Deci, acestea sunt primele 5 tehnici pe care le puteți încerca să vă protejați suprafața mașinii.
Chiar dacă mașina dvs. este complet nouă, este important să vă amintiți că, pentru a o menține în acest fel, va trebui să depuneți un efort suplimentar zilnic, cum ar fi să o parcați la umbră și să vă asigurați că mașina dvs. nu este expuse la murdărie, radiații UV, ploi etc.
În afară de aceasta, va trebui să investiți financiar și în materie, cum ar fi obținerea unui material de etanșare a vopselei, a unei ceară de mașină sau a unei acoperiri sintetice pe suprafața mașinii dvs. la fiecare șase luni, cel puțin pentru ca vopseaua originală a mașina rămâne protejată și în siguranță.
Menținerea mașinii nu este ușoară, dar nici nu este greu dacă știți ce să faceți. Pentru a vă proteja mașina înainte ca pagubele să devină ireversibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu