Totalul afișărilor de pagină

duminică, 21 iunie 2020

Cum să protejați vopseaua auto pentru a păstra aspectul nou - 5 moduri utile

Cum să protejați vopseaua auto pentru a păstra aspectul nou - 5 moduri utile

Toți iubitorii de mașini pasionați înțeleg cât de important este să mențineți mașinile strălucitoare și în formă bună. Iar această observație depășește cu mult întreținerea componentelor mașinii.
De asemenea, implică și alți factori, precum cât de strălucitoare este mașina dvs., dacă are zgârieturi pe suprafețele sale, vopseaua devine moale și își pierde strălucirea, există praf pe suprafața mașinii?
Aplicarea acoperirii sintetice
vopsea auto deteriorată
Dacă observați că vopseaua mașinii dvs. se decojeste, sau își pierde strălucirea și devine destul de plictisitoare sau dacă vedeți câteva zgârieturi pe haina ei.
Știți doar că acestea sunt lucruri mici care ar fi putut fi ușor prevenite dacă proprietarul mașinii petrecea puțin timp în fiecare zi în întreținerea exteriorului mașinii.

De ce vopseaua de pe mașină este deteriorată:

Dacă îți folosești mașina mult, atunci probabil că o expui mult, la căldura scârboasă a soarelui sau la ploaie sau furtuni.
Toate aceste tipuri de vreme și diferitele situații, cum ar fi trecerea printr-o baltă sau un șantier, îți fac expusă mașina sau poți spune vulnerabil la particule de praf, resturi, radiații UV, toate fiind extrem de dăunătoare pentru exteriorul mașinii.
Este important să vă dați seama că este aproape imposibil să vă protejați mașina împotriva expunerii la toate aceste particule menționate mai sus, decât dacă ați cumpărat mașina și ați pus-o în garaj.
Chiar și atunci, în cele din urmă, va fi prăfuit. Prin urmare, pentru a proteja suprafața mașinii dvs., puteți utiliza un anumit număr de precauții.
Am venit cu cinci moduri foarte de bază și extrem de utile pe care le puteți adopta pentru a vă asigura că suprafața mașinii dvs. nu este deteriorată.

5 modalități utile de a proteja vopseaua mașinii și de a păstra aspectul nou:

Spălați-vă mașina în mod regulat
după aplicarea acoperirii
În cele ce urmează, sunt prezentate cinci metode și tehnici diferite pe care le puteți ține cont pentru a proteja suprafața mașinii de a nu se deteriora.

1. Spălați-vă mașina o dată pe săptămână, păstrați-o acoperită cu un capac auto și uscați-o cu un prosop de țesut:

Este extrem de important să vă spălați mașina în mod regulat, în funcție de cât de mult o utilizați. Dacă îl folosești zilnic, spălarea o dată în fiecare săptămână ar trebui să fie suficient de bună.
Un lucru de care ar trebui să țineți cont este că vă spălați întotdeauna mașina cu șampon pentru mașini și nu săpun obișnuit. Acest lucru se datorează faptului că cele obișnuite vin cu substanțe chimice care ar putea dăuna vopselei mașinii.
În timp ce spălarea se asigură, spălați toate părțile esențiale atât la exterior cât și la interior, de la suprafață până la pneuri și parbriz etc.
În al doilea rând, dacă vă parcați mașina într-un spațiu deschis, atunci acoperiți-vă mașina cu un capac auto. Acest lucru îl va proteja de ploaie, praf, excremente de păsări etc. și chiar dacă îl parchezi într-un garaj, s-ar putea să fie totuși expus la particule de praf; prin urmare, păstrați-l acoperit dacă pentru o perioadă mai lungă de timp.
În al treilea rând, se observă că mulți dintre proprietarii de mașini nu își usucă mașinile după spălare. Se datorează în principal efortului suplimentar și faptului că majoritatea oamenilor presupun că mașina se va usca automat.
Problema este însă că lăsându-l să se usuce lasă în mod natural pete de apă și, de asemenea, apa care rămâne pe suprafața mașinii mult timp poate dăuna vopselei. Prin urmare, este foarte important să vă uscați mașina.
Un lucru de reținut este că ar trebui să folosiți un prosop de microfibră sau unul moale pentru a usca mașina. În caz contrar, cârpa ar putea deteriora mașina pe termen lung.

2. Ceară-ți mașina pentru a-l păstra strălucitor și nou ca întotdeauna:

O altă metodă pe care puteți încerca să protejați vopseaua pe suprafața mașinii dvs. este ceara mașinii .
Se știe că o ceară bună durează o perioadă de 6 până la 10 luni, așa că, dacă vă ceară mașina la fiecare șase luni, o puteți proteja de la deteriorare.
Cel mai bun lucru despre epilarea cu ceară este că, chiar dacă vopseaua mașinii dvs. se pare că este deteriorată, stratul de ceară este vătămat și nu vopseaua direct.
Prin urmare, odată ce veți obține mașina din nou, ceața plictisitoare sau zgârieturile dispar, iar mașina dvs. pare la fel de nouă.
Un alt avantaj uriaș al epilării cu mașina dvs. este că are tendința chiar de a crește eficiența mașinii. Acest lucru sună puțin ciudat, dar se datorează faptului că epilarea cu mașina dvs. tinde să reducă forța de tracțiune care se aplică pe mașină și, la rândul său, mașina devine mai eficientă.

3. Folosiți etanșant pentru vopsea pentru a proteja vopseaua de pe suprafața mașinii:

Vopseaua de etanșare acționează ca un strat protector pe suprafața mașinii. Nu trebuie decât să aplici etanșarea vopselei pe suprafața mașinii tale.
În cazul în care automobilul este deteriorat în vreun fel, sigilantul se va asigura că vopseaua originală a mașinii nu este afectată în niciun fel. De obicei, trebuie să aplicați materialul de etanșare la fiecare câteva luni, în mare parte în funcție de utilizarea mașinii.
Mai întâi trebuie să amestecați produsul de etanșare cu un agent de legătură. Raportul este de la 4 la 1. Puteți face amestecul conform cerințelor dumneavoastră. Doar asigurați-vă că raportul nu este încurcat.
Pentru a aplica produsul de etanșare, este important să știi cum să. Aplicați amestecul încet într-o mișcare circulară.
După ce l-ați aplicat și observați că suprafața mașinii își schimbă textura, frecați zona cu un prosop în aceeași mișcare circulară.

4. Obțineți o acoperire sintetică pentru mașina dvs. și asigurați-vă că este protejată în permanență:

O altă metodă similară de a proteja suprafața mașinii dvs. de a se deteriora este folosirea metodei de acoperire sintetică .
În multe moduri este similar cu metodele de mai sus de a vă epura mașina sau de a aplica un material de etanșare pentru vopsea, așa cum este, de asemenea, protejarea suprafeței sau a vopselei auto, formând un strat de protecție pe ea.
Metoda sintetică este comparativ o tehnică nouă, folosită de majoritatea proprietarilor de mașini. O acoperire sintetică bună durează mai mult de șase luni și face ca mașina dvs. să pară ca fiind nou. Are rezultate similare cu cea a unui sigilant de vopsea de bună calitate sau a unei ceară de mașină de foarte bună calitate.

5. Parcați în locurile potrivite și folosiți drumuri mai netede pentru a evita să vă puneți mașina în pericol:

Un alt lucru pe care îl puteți face pentru a proteja vopseaua din mașină este pur și simplu asigurându-vă că nu vă expuneți mașina la contaminanții care o dăunează în primul rând.
Una dintre astfel de precauții a fost acoperirea mașinii dvs. pe care am acoperit-o deja, dar pentru perioade scurte de timp, de exemplu, dacă mergeți la serviciu, nu este posibil să vă acoperiți mașina cu o copertă a mașinii, deci într-un astfel de caz ce puteți face este, asigurați-vă că îl parcați sub umbră.
În acest fel, mașina dvs. va fi protejată de picăturile de păsări, iar dacă plouă sau dacă soarele este cel mai înalt, în oricare dintre scenariile menționate anterior, mașina dvs. va fi protejată de apa acidă și de radiațiile UV.
Un alt lucru pe care îl puteți face este să vă conduceți mașina pe drumuri mai netede. În acest fel, mașina dvs. nu va fi expusă la reziduuri și particule de praf, care sunt, de asemenea, foarte dăunătoare suprafeței mașinii dvs. și vă pot face mașina să pară mohorâtă.
Chiar dacă ambii factori menționați mai sus nu sună ca și cum ar putea face rău mult, dar pe termen lung, dacă sunteți atent, ar putea contribui cu adevărat la starea fizică a mașinii dumneavoastră.

Gânduri finale:

Deci, acestea sunt primele 5 tehnici pe care le puteți încerca să vă protejați suprafața mașinii.
Chiar dacă mașina dvs. este complet nouă, este important să vă amintiți că, pentru a o menține în acest fel, va trebui să depuneți un efort suplimentar zilnic, cum ar fi să o parcați la umbră și să vă asigurați că mașina dvs. nu este expuse la murdărie, radiații UV, ploi etc.
În afară de aceasta, va trebui să investiți financiar și în materie, cum ar fi obținerea unui material de etanșare a vopselei, a unei ceară de mașină sau a unei acoperiri sintetice pe suprafața mașinii dvs. la fiecare șase luni, cel puțin pentru ca vopseaua originală a mașina rămâne protejată și în siguranță.
Menținerea mașinii nu este ușoară, dar nici nu este greu dacă știți ce să faceți. Pentru a vă proteja mașina înainte ca pagubele să devină ireversibile.

Cum să restaurați farurile permanent? Semne de defectare a farurilor

Cum să restaurați farurile permanent? Semne de defectare a farurilor

Farul mașinii dvs. devine galben? Sunt farurile care nu oferă suficient de luare de lumină dificilă pentru călătorii pe timp de noapte? Motivul pentru care farul tău s-ar putea estompa în timp se datorează oxidării. Procesul de oxidare face ca obiectivul farurilor să se oprească datorită proprietății poroase a policarbonatului.
Farurile care se transformă în ceață nu sunt bune pentru siguranță, deoarece farurile decolorate oferă mai puțină lumină, ceea ce, la rândul său, diminuează vederea conducătorului conducând la accidente și daune.
cum să restaurați farurile
restaurați farurile
În afară de aceasta, afectează chiar estetica vehiculului și scade valoarea acestuia. Ei bine, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece există multe soluții la care se poate opta, pentru a restabili farurile permanent. Și vestea bună este că nu trebuie să fii un profesionist pentru a face acest lucru. Soluțiile pot fi trase eficient de amatori.
Rolul farurilor în vehiculul dvs. este incredibil de important, deoarece vă ajută să vedeți drumul clar noaptea și chiar îi ajută pe ceilalți să vă cunoască prezența. Acest articol vă va informa despre importanța farurilor, semnele defecțiunilor farurilor și modul în care puteți restabili aceste defecțiuni. Citiți mai departe pentru a afla despre procesul pas cu pas de restaurare a farurilor permanent.
Importanța farurilor pentru vehiculul dumneavoastră
Importanța farurilor pentru vehiculul dumneavoastră

Importanța farurilor pentru vehiculul dumneavoastră

Farurile sunt componentele legate de siguranță ale vehiculului dvs., având rolul principal de a ilumina drumurile și de a oferi siguranță în timpul conducerii. Când este noapte sau în perioadele friguroase ale anului, când întâmpinați vreme rea care afectează conducerea. Ai nevoie de lumină bună pentru a putea evita pericolele care pot apărea pe calea ta .
În afară de pericole, luminile sunt la fel de importante pentru a detecta semnele oricărui biciclist, pietoni sau alți participanți la trafic. Astfel, devine instalarea farurilor bune în vehiculele dvs., atât pentru siguranța dvs., cât și pentru alții.

Semnalizează că vehiculul dvs. se confruntă cu o eroare a farului.

Farurile fiind o componentă indispensabilă a fulgerului, sunt proiectate cu diferite instrumente nu numai pentru a depăși lipsa de lumină în timpul nopții, ci și pentru a avertiza celelalte vehicule în timp ce se angajează în transport.
Deci, înainte de a afla despre pașii pentru refacerea permanentă a farurilor, este important să cunoașteți semnele defecțiunii farurilor. Următoarele sunt câteva semne de defecțiune cu care se poate confrunta farul LED al mașinii :
  • Când apare lumina intermitentă: există posibilitatea ca mai multe faruri sau clipiri să se întâmple, care se pot datora orbului de contact și a comutatoarelor de lumină. Astfel, acest lucru poate provoca un scurtcircuit în faza, miez sau în cablarea bateriei.
  • Lumina nu apare: există posibilitatea ca becul să nu se aprindă, acest lucru se poate datora arderii farului, deci trebuie schimbat.
  • Apariția luminii incandescente: acest lucru se întâmplă mai ales când becul se oprește sau reflectorul de capacitate este difuz. Astfel o curățare corespunzătoare este necesară pentru a asigura o iluminare perfectă .
  • Farul nu se aprinde: acest lucru se întâmplă atunci când generatorul nu este capabil să se ridice rapid sau să funcționeze mult timp care duce la o lampă plictisitoare. Aceasta ar putea fi chiar cauza ca un regulator de tensiune al bateriei să nu fie alimentat.
Astfel, este important ca șoferii să știe despre aceste semne, deoarece ar putea preveni orice neplăcere înainte de apariția sa.

Cum să restaurați farurile permanent?

Această metodă este fără efort și nu trebuie să dureze mai mult de o zi. Este ieftin și ar dura cu siguranță câțiva ani. Nu există nicio cerință de a scoate luminile, dar dacă doriți, puteți face acest lucru în plus, nu există o sarcină complicată care este necesară pentru a efectua.
Instrumentele de care aveți nevoie pentru a finaliza procesul de restaurare a farurilor.
Există anumite lucruri importante pe care le solicitați în timp ce lucrați pentru a restabili farurile; Acestea includ: frecarea alcoolului, sticla de pulverizare cu apă, cutie de strat transparent rezistent la radiații UV ( kit de restaurare a farurilor ), hârtie de nisip, bandă, pungă de gunoi sau saci de plastic și foarfece.
Cum să restaurați becurile farurilor
Cum să restaurați becurile farurilor

Procesul de restaurare a farurilor:

  1. Primul pas include pregătirea tuturor proceselor ulterioare. În primul rând, atingeți farurile, astfel încât să nu zgârieți accidental corpul vehiculului. După tapotare, este timpul să începeți șlefuirea, dar țineți minte să pulverizați puțin apă înainte pentru a unge suprafața. Puteți începe cu un șmirghel de 600 gr, dar dacă credeți că nivelul de oxidare este ridicat, s-ar putea să începeți cu o șmirghel de 400 gr.
  2. Ar trebui să vă ștergeți în mișcare circulară și să continuați să pulverizați apa folosind cealaltă mână. După șlefuire, folosiți șmirghelul pe orizontală. Dacă ați folosit cea de 400 grit, este timpul să repetați procesul cu un șmirghel de 600 grit.
  3. După acest lucru, ar trebui să curățați suprafața clătind-o cu apă și apoi uscând-o cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta componenta de plastic șlefuit. După aceasta, este timpul să frecați farurile vehiculului dvs. cu o hârtie de nisip ultra-fină de 2000 granule și să o spălați și să o curățați simultan.
  4. Acum, turnați niște alcool frecând pe prosop și frecați-l pe faruri. Se spune că este ultima etapă de curățare și va elimina orice reziduu de ulei de pe lumini.
  5. Acum, este timpul să aplicați stratul transparent. Dar înainte de a face acest lucru, este important să acoperiți capota, bara de protecție și aripile vehiculului cu un sac de plastic sau gunoi înainte de a pulveriza soluția pe el. Aici, trebuie să aplicați cel puțin trei straturi ale stratului cu 5 minute de distanță între fiecare strat.
  6. După aplicarea stratului, lăsați acest strat UV să se stabilească o zi înainte de a scoate foile de plastic și benzile. Puteți să îl lăsați așa cum este sau puteți folosi nisip umed sau hârtie de nisip super fină de 3000 granule, procesul pentru care ar fi similar ca mai sus.
  7. În cele din urmă, aplicați câteva ceară pe lumini. Pentru aceasta, trebuie să raziți o cantitate de ceară pe prosopul cu microfibră și să frecați suprafața luminii cu acesta. Pentru o mai bună eficiență, este important să utilizați cea mai bună ceara RV pentru fibra de sticlă. După aceea, curățați și ștergeți din nou suprafața cu un prosop curat

Alte metode de restaurare a farurilor

Folosirea pastei de dinți pentru a restabili strălucirea farurilor: ingredientele cele mai ușor disponibile, cum ar fi pasta de dinți și bicarbonatul de sodiu, se pot dovedi eficiente pentru a scăpa de farurile fumoase. Și chiar au dovedit cele mai ieftine opțiuni, deoarece tot ce ai nevoie este pasta de dinți sau bicarbonatul. Tot ce trebuie să faceți acest lucru este să amestecați ambele ingrediente și să frecați amestecul pe farurile oxidate.
Pentru a îmbunătăți rezultatele, folosiți periuța de dinți veche, cu cât frecați mai greu, cu atât veți obține rezultate mai vizibile. Lăsați amestecul să se usuce și după uscare ștergeți-l cu apă caldă și cârpă. Acest lucru vă va face clar clar farurile. Această metodă ar putea fi chiar transformată în soluția permanentă pentru a restabili farurile.
Utilizarea oțetului distilat și a sifonului de copt: acesta este un alt truc ieftin pe care l-ați putea folosi. Pentru aceasta, aveți nevoie de niște cârpe și două ulcioare. Una dintre ulcioare ar fi umplută cu bicarbonat, iar cealaltă ulcior ar fi umplută cu oțet alb. După ce le umpleți în diferite recipiente, turnați oțetul în bicarbonat de sodiu pentru a face o soluție. Nu uitați că ambele ingrediente conțin un nivel de pH diferit și au o natură diferită.
Se spune că oțetul are proprietăți acide, în timp ce sodul de bază are o natură alcalină, datorită acestui amestec în timp, soluția ar putea să se îngroșeze. Pentru restaurarea farului, trebuie să frecați soluția pe suprafață, puteți utiliza o cârpă pentru a freca soluția corect pe suprafață. Aici, bicarbonatul de sodiu reacționează puternic pentru a scăpa de oxidarea pe faruri.
Trebuie să frecați corect soluția pentru a obține rezultatele dorite, puteți să o ștergeți mai târziu de o cârpă curată și să aplicați ceară peste ea, pentru a face să pară mai curată și mai strălucitoare. Tot ce trebuie să faceți este să lustruiți ceară corect pe suprafața farului. Lăsați-l să se usuce ceva timp și apoi scoateți ceara uscată cu ajutorul unei cârpe curate. Cu siguranță te-ai bucura de claritate și strălucirea ar fi restabilită din nou.

Linia de jos

Astfel, cu câteva trucuri ușoare, puteți restabili cu ușurință farurile permanent acasă, fără a cheltui o sumă grea. Deși, s-ar putea să vi se ceară să faceți o muncă grea, dar această muncă grea a dvs. vă va echipa cu siguranță faruri curate și strălucitoare, oferindu-vă fulgerul precis pentru a conduce în siguranță noaptea.
Da! Pot exista numeroase motive adverse pentru ca farurile să fie oxidate și sățioase și acest lucru ar putea fi chiar periculos de condus cu astfel de faruri noaptea. Dar, cu trucurile ușoare oferite mai sus, puteți elimina problemele legate de faruri și puteți avea lumini curate. 

Cum se curăță farurile auto din interior? (6 metode) - Proces pas cu pas

Cum se curăță farurile auto din interior? (6 metode) - Proces pas cu pas

Cât de des curățați farurile mașinii?
Nu multe persoane se deranjează să-și curețe farurile mașinii . Însă, în timp, ar trebui să imaculați întotdeauna farurile, nu faceți acest lucru nu numai că vă poate face mașina să pară plictisitoare, dar este probabil să vă puneți siguranța în pericol.
Câți dintre voi, de fapt, vă asigurați să păstrați lentilele din plastic curate?
Cum se curăță farurile auto din interior
Cum se curăță farurile auto
La fel ca majoritatea celorlalte părți, farurile sunt, de asemenea, partea dominantă a fiecărui vehicul. Cu faruri prăfuite și cețoase, vă poate fi dificil să obțineți o viziune clară a vedere din față, care poate fi destul de periculoasă.
Acesta este motivul pentru care este foarte important și necesar ca unul să curățeze și farurile mașinii lor din interior și nu doar din exterior.
Înainte de a începe, să înțelegem mai întâi ce provoacă tulburarea farurilor.
O mașină este întotdeauna expusă la lumina soarelui. Și din cauza asta, razele ultra violete de la soare cad pe suprafața plasticului, ceea ce la rândul său duce la indicii de pock și îl găsim tulbure și nebunesc.
Pe de altă parte, poluarea și umiditatea sunt, de asemenea, cauza care face ca lentilele să pară murdare. Dar nu vă faceți griji, mai jos menționăm câteva dintre modalitățile prin care puteți curăța farurile mașinii din interior.

Cum se curăță farurile auto din interior (6 metode)

Curățarea cu ajutorul metodei detergentului
Curățare cu ajutorul detergentului

1. Curățarea cu ajutorul metodei detergentului

  • Pasul 1. Desfaceți șuruburile care țin farul pe loc

    În primul rând, deschideți hota mașinii. În interior, veți vedea că există niște șuruburi lângă deschidere pe fiecare din cele două părți ale mașinii. Acestea sunt șuruburile care țin farurile pe loc. Nu uitați că locația șuruburilor poate diferi în funcție de modelul vehiculului dumneavoastră.
  • Pasul 2. Scoateți farurile

    Acum, după ce ați desfăcut șuruburile, lăsați cu atenție și încet farurile cu LED - uri din crevice. Puteți să vă ajutați prietenul sau pe oricine și să le rugați să țină farurile în loc în timp ce le deșurubați unul câte unul. După ce ați terminat cu lucrurile de deșurubat, deconectați cablurile electrice. Puneți farurile pe un prosop uscat.
  • Pasul 3. Separați obiectivul farului de far

    Din ansamblul farurilor înlăturați lentila farului. Din nou, trebuie să rețineți că, pentru multe vehicule, ansamblul farurilor poate fi diferit. Așadar, consultați întotdeauna manualul dvs. pentru a afla mai multe despre modul corect de scoatere a obiectivului.
  • Pasul 4. Faceți o soluție de apă caldă și detergent

    Aici vine partea de curățare. Pentru aceasta, trebuie să umpleți o găleată cu apă fierbinte și apoi să adăugați câteva detergent de curățare puternic în găleată. Detergentul conține o substanță acidă care vă va ajuta să îndepărtați și să curățați gunoiul care se acumulează în interiorul farului.
  • Pasul 5. Curățați lentila cu soluția de detergent

    Acum scufundați un tampon dur în apa caldă. Folosind capacul abraziv, frecați toate grime încorporate pe obiectivul farului. Deși țineți cont să nu-l frecați suficient de tare. Spălați-l ușor.
  • Pasul 6. Uscați lentila

    Uscați obiectivul. După ce s-a uscat, aplicați un strat de lustruire a sticlei. V-ar putea să vă întrebați de ce lustruirea sticlei? Pentru că va ajuta la menținerea lentilelor curate pentru o perioadă lungă de timp.
  • Pasul 7. Reinstalați farurile înapoi

    După ce ați terminat curățarea, așezați lentila farului înapoi și reinstalați farurile în mașină . Chiar dacă fixați șuruburile înapoi, puteți cere prietenului dvs. să vă ajute, ținând farul în poziție. În cele din urmă, reconectați firele electrice .

2. Utilizați repelente pentru insecte pentru curățarea lentilelor farurilor

 Repelant de insecte pentru lentile curate pentru faruri
Repelant de insecte pentru lentile curate pentru faruri
  • Pasul 1. Cumpărați un spray Deet bug

    În primul rând, cumpărați un spray care conține Deet. Puteți obține un astfel de spray de la orice magazin local dacă îl aveți deja la îndemână, atunci bine și bine.
  • Pasul 2. Pulverizați repelentul de insecte pe lentila farului

    Acum luați un prosop uscat sau orice altă pânză și pulverizați-l pe acesta.
  • Pasul 3. Curățați obiectivul ștergându-l riguros

    Acum ștergeți prosopul repelent pe lentilă până devine clar. Dacă lentila dvs. este foarte prăfuită și ceață, atunci trebuie să o frecați suficient de tare până când toată curățenia este curățată. În caz contrar, vă puteți duce la bun sfârșit munca doar cu spălarea normală.
  • Etapa 4. Uscați repulsorul rămas

    Pasul final este foarte ușor. Nu trebuie decât să ștergi repelentul rămas din obiectiv cu un prosop de hârtie curat.
Notă: Rețineți că nu pulverizați repelentul insectelor direct pe obiectivul farului. Aveți întotdeauna grijă să pulverizați mai întâi repelentul pe orice prosop sau pânză și apoi ștergeți-l. Metoda respingătoare de insecte vă va curăța farurile, dar nu va fi ca curățarea profesională.
Curățați-vă farul folosind polonezul
Curățați-vă farul folosind polonezul

3. Curățați farul cu metoda poloneză

Aceasta este o altă metodă care este folosită mai ales. Poate fi utilizat un lac de plastic sau metal. Polonezul va funcționa uimitor dacă farurile sunt tulbure de la zgârieturi și nu atunci când sunt tulbure din cauza somnului.
Asigurați-vă că citiți recomandările de pe sticlă, deoarece unele lacuri vor lăsa un strat gros peste lentilă. Acest strat poate atrage și mai multă murdărie și murdărie, sau cel puțin obscur obiectivul, astfel negând orice beneficiu.
Curățați-vă farul folosind pasta de dinți
Curățați-vă farul folosind pasta de dinți

4. Folosiți pastă de dinți și sodă de copt

Amestecul de pastă de dinți și bicarbonat de sodiu funcționează ca o minune în curățarea materialelor din sticlă. Deoarece amestecul este uscat și lipicios necesită, de asemenea, mai puțină apă, este perfect pentru curățarea farurilor din interior.
Utilizarea unei cantități prea mari de lichid poate provoca unele dispute pe care cu siguranță nu le doriți.
Amestecați pasta de dinți împreună cu două lingurițe de sodă de copt și aplicați amestecul pe faruri, dacă este posibil, utilizați o periuță de dinți, de asemenea, pentru o aplicare mai bună și spălarea murdăriei.
Păstrați amestecul câteva minute, dar nu îl lăsați să se usuce, deoarece acest lucru vă va face greu să îl curățați.
Nu-l spălați cu apă în loc să luați o cârpă, înmuiați-l în apă și stoarceți excesul de apă.
Cu cârpa ștergeți încet pasta de dinți și amestecul de sodă pentru a obține faruri strălucitoare și scârțâitoare, cum ai avut atunci când mașina ta era nouă.
Utilizarea Acetonă pentru curățarea farurilor
Utilizarea acetonei

5. Folosirea acetonei

Acetonă sau îndepărtarea lacurilor de unghii poate acționa și ca un produs de curățare eficient.
Deoarece are proprietăți de evaporare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la rularea luminii sau a firelor din interior. Puteți lua niște acetonă pe plăcuțele de bumbac și frecați rapid peste tot farul până când toată murdăria a dispărut și strălucește ca o bijuterie.
Acest proces ar putea dura ceva timp și, de asemenea, foarte mult efort. Dar aceasta este una dintre cele mai sigure metode de curățare a farurilor și destul de eficientă.

6. Lăsați Profesionistul să o facă.

DIY-ul de mai sus poate funcționa bine pentru mulți, dar nu sunt cele mai bune soluții. Puteți întreba de ce?
Se datorează faptului că curățarea lentilelor prin tehnici DIY nu va dura mult timp. Obiectivele auto se vor murdări și tulbure în câteva săptămâni.
Principala diferență între abordarea DIY și munca profesională este că, după curățarea lentilelor și a farurilor, există un tip special de acoperire de protecție care este necesar să se aplice după procesul de curățare.
Nu putem găsi acest strat peste tot, fiind disponibil în mare parte pentru cei implicați în industria auto. Această acoperire este, de asemenea, relativ costisitoare.
Există o diferență imensă între acoperirea realizată cu tehnici de bricolaj și cea realizată de profesioniști. O lustruire profesională a lentilelor dvs. de far în așa fel încât să le facă să pară noi din fabrică.
Va rămâne curat pentru o perioadă foarte lungă de timp, cum ar fi să zicem până la un an sau doi. Un profesionist este până la urmă un profesionist!
După ce curățați lentilele și farurile din interior, veți începe să observați care sunt avantajele sale.

Beneficiază după curățarea farurilor și a obiectivului său

  • Acesta va îmbunătăți aspectul mașinii dvs. - Mașina pe care a avut-o anterior pentru a părea plictisitoare și murdară poate arăta nou, doar prin curățarea farurilor. Ce e mai bine decât asta.
  • Îți va îmbunătăți siguranța - Înainte de toate, siguranța este ceea ce contează cu adevărat. În timp ce conduci, trebuie să fii sigur că vehiculul în care călătoresc nu are probleme de orice fel.
  • Îmbunătățirea vederii nocturne - Există locuri atât de întunecate în timpul nopții, în cazul în care, dacă nu avem farurile înroșite, atunci șansele sunt să ne confruntăm cu unele dificultăți în timpul conducerii. Acesta este locul în care farurile potrivite și curate ajung la salvarea noastră.

Ultimul nostru cuvânt

Pentru a încheia farurile auto trebuie să fie curate, nu numai pentru a da un aspect nou și polonez mașinii tale, ci și pentru a menține o conducere în siguranță. Conducerea noaptea cu faruri de ceață poate provoca cu siguranță unele lucruri nefericite periculoase, pe care nimeni dintre noi nu vrea să le înfrunte.