Dimensiunea secțiunii de lucru în timpul corectării vopselei
Dimensiunea secțiunii de lucru este o variabilă adesea trecută cu vederea, dar crucială a lustruirii vopselei. Impactul său poate modifica calitatea generală a rezultatului și eficiența pe un panou sau pe întregul vehicul.
O Secțiune de lucru este subsecțiunea imediată a unui panou de vehicul, care primește corectarea vopselei. În mod tradițional, ghidul industriei sau „standardul acceptabil” pentru dimensiunea unei secțiuni de lucru este definit ca o secțiune de 2’ x 2’ sau 18” x 18”.
Ergonomia adecvată asigură o lustruire fericită
Un ghid mai potrivit pentru o dimensiune optimă a secțiunii de lucru este utilizarea lățimii umerilor și utilizarea nivelului bărbiei și a buricului ca limite de înălțime.
Aceste linii directoare permit detalienților să optimizeze ergonomia tipului lor unic de corp în avantajul lor în timpul lustruirii.
O secțiune de lustruire ergonomică maximizează controlul asupra unui obiect direct în fața individului, indiferent de dimensiunea detalierului. Acest ghid urmează principiul că corpul uman funcționează cel mai eficient cu sarcini direct în zona sa de control. Controlul este pierdut sau compromis asupra: mașină, unghiul plăcuțelor, presiunea plăcuțelor și viteza brațului dacă mașina se deplasează prea departe în afara acestei zone. Această pierdere a controlului are ca rezultat o tehnică de lustruire inconsecventă și o calitate mai scăzută a finisajului.
Efectele ergonomiei proaste și dimensiunea secțiunii de lucru
Cu cât un șlefuitor se deplasează mai mult în afara acestei zone de control, cu atât este mai mare efortul necesar pentru mușchii brațelor și umerilor pentru a controla greutatea mașinii. Prin urmare, brațele și umerii încep să obosească după doar un minut sau două când lustruiți în afara zonei de control.
În al doilea rând, și probabil cel mai important; în momentul în care se instalează oboseala, tehnica de lustruire este compromisă instantaneu. Cu cât oboseala devine mai gravă, cu atât forma va suferi mai mult pe parcursul sesiunii de corectare a vopselei. Efectele imediate ale formei proaste sunt inferioare și rezultate mai lente. Aceste efecte secundare negative pot afecta restul proiectului, adăugând eventual ore suplimentare la durata totală a proiectului.
Cu cât un detalier lustruiește mai des cu o formă necorespunzătoare, cu atât este mai mare probabilitatea ca obiceiurile proaste să devină o tehnică reală.
Acesta este motivul pentru care maxima „practica face perfect” este greșită. În schimb, zicala ar trebui să se citească, „practica corectă face perfectă”.
Dimensiunea secțiunii de lucru și efectul acesteia asupra curățeniei tamponului
În cele din urmă, dimensiunea secțiunii de lucru este crucială pentru rezultatul general al unui concept de lustruire deja discutat în această serie – curățarea tamponului .
Cu cât zona de corecție este mai mare, cu atât tamponul se va acumula mai repede cu reziduurile de vopsea abrazive. Curățarea suprafeței are loc atunci când reziduurile de vopsea tare se acumulează și se încorporează pe o suprafață a tamponului, creând tulburări sau chiar defecte mai mari de vopsea.
Curățarea tamponului este complet evitată dacă se adoptă o abordare regulată de curățare a tamponului. Din nou, aceasta revine la conceptul de curățenie a tamponului. Tampoanele curățate după fiecare secțiune de lucru permit o eficiență aproape optimă a tamponului și a produsului pe parcursul întregului proces de corecție a vopselei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu