Totalul afișărilor de pagină

duminică, 3 septembrie 2023

Îndepărtați rugina din mașină

 

Îndepărtați rugina din mașină

Rugina de pe mașini poate fi destul de încăpățânată și dificil de îndepărtat. În funcție de gradul de rugină, pot fi luate în considerare diferite metode de lucru.

Unde rugineste masina?

Rugina rapidă este cauzată de deteriorarea vopselei cauzată de ciobirea pietrelor, zgârieturi și intemperii. Rugina flash este inofensivă și o puteți îndepărta destul de ușor. Puteți citi exact cum să faceți acest lucru în acest articol .

Dar acolo unde apa și murdăria se pot aduna pentru o lungă perioadă de timp, se dezvoltă rugina încăpățânată.

În timp ce murdăria și sarea sunt spălate în mod constant de pe exteriorul corpului, partea inferioară a caroseriei , cavitățile și pliurile sunt în mod deosebit expuse riscului de rugină.

Umiditatea se condensează în cavitățile corpului: atunci când temperatura scade, aerul eliberează umiditate. Acest lucru se reflectă pe foi. Apa se adună acolo unde nu poate curge: în goluri și colțuri metalice.

Sărurile sunt adăugate de gazele de evacuare din aer. Se combină cu apa și se formează acizi. Când apa se evaporă pe măsură ce temperatura crește, acidul rămâne și mai deteriorează tabla.

Praful de drum, care se acumulează și peste tot pe corp, leagă apa și sărurile. Aceasta înseamnă că unele cavități sunt în mod constant umede.

Așa ruginește mașina ta din interior spre exterior.

Straturile de protecție și conservanții ajută doar acolo unde au fost aplicate. Și doar atâta timp cât sunt rezistente la îmbătrânire și nu prezintă semne de deteriorare.

Îndepărtarea ruginii de pe mașină: grade de rugină

Există 4 grade de rugină pe care trebuie să le tratați foarte diferit.

Gradul 1 de rugină: peliculă de rugină

Rugina flash este inofensivă și poate fi șlefuită cu ușurință.

2. Gradul de rugină: rugină fără formare de calcar

Metalul este ruginit plat. Rugina este destul de confortabilă, dar nu se va desprinde. Stratul de rugină este subțire și încă nu a pătruns adânc în porii metalului.

3. Gradul de rugină Rugina frunzelor

Metalul este foarte ruginit. Vă puteți da seama de faptul că rugina este solzoasă și poate fi desprinsă cu ușurință de la suprafață.

4. Gradul de rugină: găuri de rugină

Metalul a ruginit deja și există găuri.

Îndepărtați rugina din mașină

În funcție de gradul de rugină, există diferite moduri de lucru pentru tine.

Îndepărtați pelicula de rugină

Puteți îndepărta pelicula de rugină din mașină prin lustruirea metalului. Puteți citi cum să faceți acest lucru în acest articol .

Îndepărtați rugina din mașină

Puteți trata rugina fără formarea de calcar cu produse chimice, așa-numitele convertoare de rugină , opritoare de rugină sau dispozitive de îndepărtare a ruginii și, de asemenea, cu șlefuire și sablare .

Îndepărtați rugina frunzelor de pe mașină

Mai întâi trebuie să îndepărtați manual rugina frunzelor. Cel mai bine cu polizor unghiular și perie de sârmă , roți de șlefuit sau prin sablare .

Numai atunci puteți lucra cu un convertor de rugină sau un dop de rugină .

Îndepărtați rugina din mașină

Dacă metalul a ruginit deja pe o suprafață mare și există găuri, ar trebui să tăiați zonele afectate și să le înlocuiți cu tablă nouă .

Îndepărtați rugina în locuri accesibile

Îndepărtarea ruginii de pe exteriorul caroseriei, sub caroserie și axelor este relativ ușoară.

Mai întâi îndepărtați rugina mecanic. Pentru a ajunge la rugina care a pătruns deja în porii metalului, cel mai bine este să lucrați cu un convertor de rugină adecvat . Apoi aplicați un grund antirugină Apoi se vopseste si in final se aplica o protectie sub caroserie sau vopsea sasiu .

Îndepărtați rugina în locurile greu accesibile

Cavitățile sunt deosebit de dificil de a scăpa de rugină, deoarece este dificil să intri în ele cu unelte. Prin urmare, trebuie să lucrați cu dopuri chimici de rugină sau cu convertoare de rugină . Îndepărtați solzii de rugină prin clătire . Acest lucru funcționează cel mai bine cu un amestec de apă și convertizorul de rugină Fertan într-un raport de 1:1). Apoi aplicați convertizorul de rugină pură Fertan . Și, în sfârșit, un sigilant pentru cavități .

Suprapunerile din tablă pot fi tratate bine cu Owatrol Oil sau Owatrol CIP .

Cerurile de întărire sau uleiul Owatrol pot fi folosite pentru a sigila cavitățile . Sau filmul mereu activ Grease/Fluid de Mike Sanders.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu