Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 septembrie 2023

cea mai sigură metodă de spălare a mașinii fără apă și video

 

Ce este o spălătorie auto fără apă?

Spălarea auto fără apă este o metodă prin care se utilizează o soluție de pulverizare și câteva prosoape pentru curățarea vehiculelor. Soluția se atașează în siguranță și încapsulează contaminarea liberă în timp ce adaugă agenți de lubrifiere pe suprafață pentru a asigura o curățare sigură. Introducerea și progresele tehnologiei polimerice au făcut ca soluția fără apă să fie o soluție de curățare viabilă, sigură și eficientă - dovedit în ultimii 8+ ani. Cu toate acestea, nu toate tehnicile de utilizare a acestei uimitoare soluții de spălare a vehiculelor sunt create egale.

În calitate de detalier și educator/formator care călătorește prin țară, am asistat la o mare varietate de proceduri diferite pentru vehiculele de spălat fără apă. Din păcate, marea majoritate a tehnicilor utilizate pentru spălarea fără apă expun suprafețele auto la daune inutile. 

Tehnica de spălătorie auto fără apă descrisă aici se concentrează pe un principiu călăuzitor – SIGURANȚA suprafeței  . Capacitatea de a curăța în siguranță, eficient și rapid vehiculele este un avantaj excelent pentru detalierii auto și pasionații de îngrijire a mașinii. Cu toate acestea, aceste atribute pozitive sunt aproape inutile dacă metoda de spălare provoacă daune inutile la suprafață. Din acest motiv, această procedură NU reintroduce NICIODATĂ contaminanți potențial dăunători pe suprafețele auto după îndepărtare. Acest lucru reduce FOARTE capacitatea de zgâriere a contaminării topice a vehiculului, făcând procesul de spălare a mașinii mai sigur, mai eficient și mai rapid de finalizat.

Înainte de a descrie în detaliu metoda de spălare a mașinilor fără apă, sunt necesare discuții despre beneficiile, minuțiozitatea, echipamentul necesar și eligibilitatea pentru spălare.

Beneficiile unei spălătorii auto fără apă

  • Eco-friendly – ​​Folosește foarte puțină apă. 16-20 oz per vehicul față de zeci de galoane de apă pentru spălatorii auto tradiționale.
  • Cost Eficient Uber - Concentratul de spălare fără apă poate aduce costurile de spălare auto la mai puțin de un dolar pentru soluție per spălare.
  • Timp eficient – ​​După dezvoltarea competențelor, multe vehicule pot fi curățate complet în 10-12 minute.
  • Ultra sigur – Agenții de emulsionare, lubrifiere și curățare conținute în polimerii WW fac procesul sigur pentru suprafețele vehiculelor.
  • Super portabil – Un kit de spălare fără apă poate încăpea cu ușurință într-un portbagaj sau într-o geantă mică. Ideal pentru excursii rutiere sau pentru curățarea petelor.
  • Prietenos pentru apartamente și spații mici - Cu echipament minim necesar pentru depozitare, oricine poate să-și spele vehiculul.

O spălătorie auto fără apă curăță la fel de bine ca săpunul și apa tradițională?

Spălarea vehiculelor este similară cu spălarea rufelor. Cu cât este mai bună calitatea și frecvența întreținerii în timp, cu atât suprafața rămâne mai bine pe durata de viață. Dacă este neglijată, contaminarea topică a suprafeței unui vehicul este mult, MULT mai dificil de îndepărtat. Gândiți-vă la o cămașă albă. Dacă este purtat de 5 ori înainte de spălare, atunci probabilitatea de a îndepărta inelul de murdărie întunecată de pe gulerul interior este mult scăzută.

Dacă un vehicul este pus în garaj noaptea și ținut la un interval regulat de spălare, să zicem o dată pe săptămână, atunci spălarea auto fără apă este o soluție perfectă. De asemenea, pentru weekend sau pentru „vehicule distractive”, depozitate în interior și folosite rar, spălarea fără apă este cea mai simplă metodă de spălare. Cu toate acestea, cu cât trece mai mult timp între spălările de întreținere, permite ca mai multe straturi de contaminare topică să se acumuleze și să adere la suprafață. 

Dacă un vehicul este spălat rar, straturile de contaminare topică încep să se lipească de vopsea și se vor lipi unele de altele. Acest lucru creează o barieră mult mai groasă pentru ca orice metodă de spălare să fie îndepărtată complet. Această dificultate este mărită și mai mult dacă vehiculele stau în aer liber și sunt descoperite peste noapte. În aceste situații, o spălătorie auto tradițională poate fi cea mai bună alegere, deoarece utilizarea unei mănuși cu presiune adăugată produce frecare. Frecarea agită suprafața eliberând mai multă contaminare persistentă.

Desigur, mediul, clima și frecvența de utilizare a vehiculului vor dicta perioada optimă dintre spălările vehiculului. În general, un regim de spălare regulat va preveni acumularea de contaminare topică pe suprafețele vehiculelor. Prin controlul contaminării topice, spălarea de întreținere rămâne rapidă și ușoară.

Echipament pentru cea mai sigură metodă de spălare auto fără apă

  • Concentrat de spălare fără apă (de preferință ceva fără agenți de îmbunătățire a luciului)
  • (1) găleată de 3 sau 5 galoane (11 sau 19 litri) cu capac.
  • 3-5 galoane (11-19 litri) de apă distilată
  • (4-6) Prosoape din microfibră cu grămadă lungă
  • (1) Pulverizator de grădină cu pompă sau pulverizator chimic

Prosoapele din microfibră cu grămadă lungă funcționează cel mai bine pentru spălarea fără apă, deoarece au cea mai mare suprafață. În plus, grămada lungă este mai puțin agresivă și va distribui contaminarea topică pe o suprafață mai mare decât grămada scurtă.

Utilizarea apei distilate asigură că depozitele minerale nu pot adera la suprafețe dacă soluția de spălare fără apă este lăsată în urmă.

Este de preferat o soluție fără apă pentru îmbunătățirea luciului, deoarece nu va modifica proprietățile hidrofobe ale vehiculelor cu nano acoperiri ceramice, etanșanți specializați sau ceară.

Cum să determinați dacă un vehicul este eligibil pentru o spălătorie auto fără apă

Nu toate vehiculele sunt eligibile pentru spălarea auto fără apă. Bineînțeles, dacă trăiești într-un climat cu vreme reală (desigur, Los Angeles este Easy Mode!), atunci spălarea fără apă în timpul toamnei și iernii probabil nu va fi o opțiune. Sărurile rutiere, clorura de magneziu și alte adezive conținute cu agenți de dezghețare vor crea un coșmar gumos pe vehicule cu care doar o spălare tradițională poate lupta.

Vehiculele care au fost neglijate pentru perioade susținute de timp nu sunt de obicei cei mai buni candidați pentru spălarea fără apă. Acest lucru se datorează faptului că multe straturi de contaminare s-au lipit împreună pe suprafață, de obicei dovedindu-se destul de dificil de îndepărtat.

Testul de glisare indică dacă un vehicul este eligibil pentru o spălare fără apă

Luați degetul arătător și apoi ștergeți ușor un traseu de 2 inchi (5 cm). Dacă traseul trece curat, atunci spălarea fără apă este toate sistemele. Dacă sunteți îngrijorat de vopseaua care zgârie ușor; apoi glisați într-o zonă discretă – în spatele roții din spate a pasagerului.

Dacă traseul lasă în urmă o contaminare persistentă, atunci mașina ar putea necesita o doză mare de soluție și pre-înmuiere pentru o spălare fără apă.

Dacă glisarea face puțin sau nimic pentru a elimina contaminarea topică, atunci o spălare tradițională este probabil cea mai bună opțiune pentru a elimina contaminarea de suprafață.

Pași de pregătire înainte de o spălătorie auto fără apă

Înainte de curățare, amestecați soluția de spălat auto fără apă. Fiecare marca de concentrat fără apă are o rație de diluție recomandată distinctă. Unele au o concentrație extremă, permițând rapoarte de diluție de 256:1 (părți de apă în părți de concentrat) sau MAI MAI MARE! Se amestecă concentratul în raportul prescris cu apă distilată într-o găleată cu capac. Capacele Gamma Seal sunt drăguțe pentru că sunt pornite/desfășurate.

După ce amestecați soluția, puneți 4 prosoape din microfibră cu grămadă lungă în găleată pentru soluție. NIMIC, în afară de soluția de spălare fără apă și prosoapele din microfibră CURATE, intră în această găleată — NEVER . Plasarea oricărui lucru care ar putea contamina găleata sau prosoapele ar pune în pericol întreaga metodă. 

Ca orice metodă de spălare, înainte de pornire suprafețele vehiculului trebuie să fie reci și ferite de soare.

Procedura de spălare auto fără apă

  • Pulverizați uniform soluția de spălare fără apă pe zona curentă de lucru. Pentru a preveni uscarea prematură a soluției, împărțiți vehiculul în 3-4 secțiuni, în funcție de dimensiune. Pulverizati pentru a satura suprafata, cu cat mai putina scurgere posibil.
  • Scoateți un prosop din găleata cu soluție pregătită și stoarceți cât mai multă apă posibil. Îndoiți-l în jumătate, apoi din nou în jumătate pentru a oferi prosopului 8 zone distincte.
  • Așezați prosopul în partea de sus a secțiunii de lucru. Fără presiune, trageți prosopul într-o manieră aerodinamică peste panou, astfel încât marginea anterioară să colecteze toată contaminarea locală.
  • Îndoiți ușor prosopul în sus, pentru a expune o nouă margine anterioară. Trageți prosopul paralel cu prima trecere, suprapunându-se cu 10-15%.
  • Continuați acest model până când fața prosopului este acoperită de linii de murdărie distinct separate. Când partea laterală a prosopului este plină de linii murdare, întoarceți-l. Când și a doua parte este murdară, pliați din nou prosopul într-o nouă secțiune curată.
  • După curățarea întregii secțiuni de lucru, folosiți un prosop uscat pentru a îndepărta tot excesul de soluție din zonă. Aveți grijă să nu intrați în contact cu prosopul de uscare cu zone murdare sau necurățate. 
  • După terminare, puneți prosoapele folosite într-un coș propriu pentru a fi spălate independent de orice altceva. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu