Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 septembrie 2023

Corectarea vopselei cu detalii automate explicată: Aflați cum funcționează procesul

 

Corectarea vopselei cu detalii automate explicată: Aflați cum funcționează procesul

Corectarea vopselei explicată pentru profesioniștii în detaliu auto și proprietarii de vehicule prin cursurile de formare OCDCarCare Los Angeles.


Detalierea corecției vopselei explicată simplu și eficient... nu este cea mai ușoară sarcină, dar o vom încerca.

Afacerile de succes de detaliere auto își definesc în mod clar și explică eficient serviciile de corecție a vopselei tuturor potențialilor clienți. Este, fără îndoială, unul dintre cei mai critici pași în vânzări, servicii pentru clienți și satisfacția clienților pentru toate serviciile de corecție a vopselei.

Dacă proprietarii de vehicule înțeleg în mod clar tipurile de servicii oferite de afacerile de detaliere, atunci ambele părți comunică ușor. Acest lucru permite proprietarilor de vehicule și detalierii profesioniști să găsească și să convină asupra serviciilor adecvate, stabilind așteptări simple. În cele din urmă, consumatorii informați oferă informații, ajutând detalierii să găsească cel mai bun nivel de corectare a vopselei pentru fiecare vehicul și preferințele specifice ale proprietarului acestuia.

Ar părea simplu să găsești o definiție consecventă a corecției vopselei în detaliile auto, dar nu este așa. Dacă ați chestionat individual un grup de 40 de detalieri aleatoriu, răspunsurile acestora pot da între 30-40 de definiții diferite.

Scopul acestui articol, atât pentru proprietarii de vehicule, cât și pentru profesioniștii în detaliu auto, este de a:

  • explicați simplu și cuprinzător ce este corectarea profesională a vopselei pentru detalii auto
  • explorați modul în care funcționează procesele de corectare a vopselei
  • explicați beneficiile estetice ale corectării vopselei pentru suprafețele vehiculelor

Ce este corecția vopselei în Detalierea automată? Definirea procesului

Corectarea vopselei cu detalii automate (alias Lustruirea sau lustruirea) este unul sau mai multe procese care îndepărtează permanent imperfecțiunile de pe suprafețele vehiculului. Mașinile de lustruit specializate îndepărtează o cantitate mică de strat transparent al vopselei, restabilind un finisaj luminos, reflectorizant și neted.

Imperfecțiunile obișnuite ale suprafeței auto, numite și defecte de vopsea, includ zgârieturi ușoare până la medii sau imperfecțiuni mici de la contaminanții de mediu care au deteriorat stratul superior de vopsea: stratul transparent. (mai jos este oferită o explicație mai cuprinzătoare a procesului)

O distincție foarte CRITICĂ a corectării, lustruirii sau lustruirii vopselei este expresia și conceptul de îndepărtare permanentă a defectelor .

Defectele sunt eliminate permanent (pentru totdeauna) de pe suprafețele auto prin corectarea vopselei. Aceasta este o distincție importantă, deoarece unele produse și procese de detaliere auto ascund temporar defectele, lăsându-le pentru redescoperire atunci când produsul dispare.

Ascunderea temporară a defectelor are loc frecvent prin aplicarea unei glazurii, un produs destinat exclusiv umplerii temporare a suprafețelor. Umplerea sau acoperirea defectelor apare și cu multe produse de ceară sau de etanșare.

Metodele de corectare a vopselei îndepărtează defectele de pe multe suprafețe auto și vehicule. Cele mai comune suprafețe de corectare a vopselei includ: strat transparent pentru automobile, vopsea cu o singură etapă, materiale plastice transparente exterioare (faruri sau stopuri) și strat de gel.

Defectele obișnuite ale suprafeței vehiculului eliminate prin corecția automată a vopselei

Lista tuturor defectelor de suprafață auto, potențial eliminate prin corectarea detaliată a vopselei, este prea lungă pentru a fi inclusă aici.

Următoarea listă prezintă cele mai frecvente defecte găsite la vehiculele conduse zilnic. Mergeți prin parcarea oricărui magazin mare de îmbunătățiri pentru locuințe și veți găsi rapid aceste defecte comune ale suprafeței la multe vehicule.

Cele mai frecvente defecte eliminate prin corecția automată a vopselei pentru a îmbunătăți aspectul unui vehicul includ:

  • Semne de vârtej (zgârieturi mici în toate direcțiile)
  • Marting (abraziune plictisitoare care lasă suprafața un aspect mat/alb)
  • RIDS (zgârieturi adânci izolate aleatoriu)
  • Gravuri de păsări (luminoase spre medii)
  • Pete de apă, aka Gravuri minerale (medii până la grele)
  • Vopsea sau semne de transfer de plastic (frecarea de la un impact transferă vopseaua sau plasticul pe o suprafață)
  • Oxidarea vopselei (ușoară până la medie)
  • Urme de șlefuire rămase de la Fabrică

Pentru o înțelegere mai profundă a acestor defecte și a multor altele întâlnite frecvent pe suprafețele auto, citiți articolul Defectele și problemele comune ale vopselei pentru detalii auto: Identificare și explicație .

Beneficiile corectării vopselei pe suprafețele auto

Beneficiile estetice pozitive ale corectării vopselei (lustruirea sau lustruirea unui vehicul) sunt multe, inclusiv:

  • Culoare îmbunătățită: O culoare mai strălucitoare și mai vibrantă.
  • Luciu: cât de bine reflectă o suprafață lumina și pare strălucitoare
  • Reflectivitatea (diferențierea imaginii): capacitatea și acuratețea unei suprafețe de a reflecta obiecte
  • ** Claritate: calitatea transparenței unei suprafețe **
  • Cea mai bună pregătire a suprafeței pentru lipirea optimă a nanocoatingurilor ceramice sau alte tipuri de protecție, cum ar fi ceară sau etanșanți

„Claritatea”, măsura transparenței unei suprafețe, are un set de asteriscuri în jurul ei dintr-un motiv.

Dacă suprafața unui strat de vopsea nu este rafinată, atunci nu puteți aprecia cu exactitate nivelul de transparență (claritate) al stratului examinat.

Singura modalitate de a aprecia „claritatea” stratului transparent este cu o suprafață rafinată, netedă și lucioasă, fără orice defecte. Aceasta este singura condiție de suprafață care permite luminii să ilumineze cu exactitate starea reală a stratului transparent. Numai după rafinarea suprafeței exterioare a stratului transparent, lumina poate pătrunde în interior, dezvăluind caracteristicile optice complete și adevărate ale stratului. Doar aceste condiții permit ochiului uman să examineze întregul strat de strat transparent și să inspecteze nivelul său de „claritate” (alias transparență) de sus în jos.

Prin urmare, ceea ce majoritatea detalienților definesc drept „claritate” este pur și simplu o suprafață extrem de rafinată, fără defecte și lucioasă.

Majoritatea producătorilor importanți de vehicule OEM folosesc straturi transparente de înaltă calitate, provenite de la marii producători de vopsea pentru automobile. Prin urmare, claritatea vopselei nu este în general o problemă și nu necesită multe discuții. Acest fapt nu a împiedicat termenul „claritate” să devină un cuvânt popular pentru procesele de corectare a vopselei și marketingul de produse. Chiar dacă conceptul de „claritate” nu este aplicabil în aceste contexte, deoarece produsul singur nu conferă mai multă transparență stratului transparent.

Cum funcționează procesul de corecție a vopselei cu detalii automate

Înainte de corectarea vopselei pentru detaliile auto, suprafețele necesită o pregătire adecvată pentru a asigura atât o evaluare precisă, cât și rezultate optime.

Etape critice de pregătire a suprafețelor înainte de procesele de corecție

Înainte de lustruirea suprafețelor, întregul vehicul necesită o curățare temeinică cu o serie minimă de etape de spălare și decontaminare. Acest lucru permite detalierii auto să dezvăluie starea reală a suprafețelor, fără contaminarea suprafeței sau produse care pot ascunde imperfecțiunile.

În plus, îndepărtarea completă a tuturor contaminării de suprafață asigură o muncă de cea mai înaltă calitate. În caz contrar, contaminarea este îndepărtată mai târziu în timpul fazei fizice de corectare a vopselei. Dacă este lăsată pe suprafețe, contaminarea are capacitatea de a diminua calitatea corecției vopselei, de a reduce eficiența și de a cauza mai multă muncă – crescând efectiv costurile de service pentru proprietarii de vehicule.

Următorii pași pregătesc suprafețele vehiculului pentru corectarea vopselei auto:

  • Spălarea temeinică a tuturor suprafețelor și crăpăturilor pentru a îndepărta orice contaminare de suprafață liberă
  • O decontaminare fizică folosind o bară de lut sau o mănușă de lut sintetică, pentru a îndepărta contaminarea topică legată
  • O etapă de îndepărtare a fierului feros care trage particule minuscule de metal (cum ar fi pudra pentru copii) din sistemul poros de vopsea și roți
  • Îndepărtarea petelor oricărui gudron, seva de copac sau alte contaminări fizice lipite de suprafețe după pașii de spălare și decontaminare de mai sus
  • O inspecție finală pentru a se asigura că nu există nicio contaminare pe suprafețele vehiculului

Cum corectarea vopselei elimină defectele de pe suprafețele auto

După cum sa discutat, Paint Correction îndepărtează definitiv defectele de pe suprafețele auto prin abraziune. Un detalier folosește o combinație de mașină, tampon și lichid de corecție pentru a îndepărta defectele conținute în stratul transparent (superior) al sistemului de vopsea al vehiculului.

Cantitatea de îndepărtare a stratului transparent, necesară pentru a rafina suprafața unui vehicul, depinde complet de adâncimea medie a defectelor conținute în acel strat transparent. Deoarece fiecare suprafață a vehiculului este unică, necesită o evaluare independentă pentru a determina cantitatea de defecte de eliminat.

O abordare sigură a corectării vopselei este găsirea nivelului adecvat de îndepărtare a defectelor care este cel mai puțin agresiv cu impact maxim, în conformitate cu scopul definit al lucrării.

Cu alte cuvinte, lăsați cât mai mult strat transparent pe vehicul pentru a atinge obiectivul clientului.

Singura funcție a stratului transparent este de a proteja stratul de bază (coat color) de sub el. Asta este!

Aceasta înseamnă că stratul transparent este VITAL pentru protecția pe termen lung (anti-coroziune, etc.) și frumusețea panourilor vopsite.

Prin urmare, pentru detalierii auto responsabili, scopul este de a păstra cât mai mult stratul transparent al vehiculului. Acest lucru asigură longevitatea sistemului de vopsea al clientului. Îndepărtarea inutilă a prea multului strat transparent dăunează longevității pe termen lung a vopselei vehiculului. Dacă se îndepărtează prea mult în timpul corectării vopselei, nu există nicio înlocuire, chiar dacă se aplică un strat ceramic.

Acest concept de conservare detaliată a vopselei este întărit și mai mult, deoarece majoritatea producătorilor de automobile au aplicat mult mai puțin strat transparent finisajelor OEM de-a lungul celor douăzeci de ani.

Pentru vopseaua cu o singură etapă, obiectivul de corecție a vopselei este similar. Îndepărtați cât mai puțină vopsea pentru a obține un progres maxim către obiectivele definite ale clientului. Cu toate acestea, vopsea cu o singură etapă conține doar un strat de vopsea de îndepărtat; nu există un strat transparent. De aceea, culoarea unui tampon folosit se potrivește cu culoarea sistemului de vopsea al vehiculului.

Găsirea nivelului adecvat de corecție pentru suprafețele vehiculelor

Pentru ca detalierii să evalueze în mod eficient nivelul adecvat de corecție a vopselei necesar pentru o lucrare, trebuie să identifice și să înțeleagă în mod corespunzător nuanțele despre următoarele:

  • Tipurile de defecte care există la suprafață
  • Severitatea acestor defecte
  • Concentrația tipurilor de defecte individuale
  • Adâncimea la care există aceste defecte în stratul transparent
  • Cantitatea de vopsea de pe substratul vopsit (compoziția panoului)
  • Nivelul defectelor care necesită îndepărtare

Detalierii, care cunosc și înțeleg aceste variabile, pot testa rapid un sistem de vopsea pentru a găsi cea mai bună combinație pentru fiecare vehicul. Cheia este utilizarea combinației optime de mașină, tampon, produs și tehnică pentru îndepărtarea maximă a defectelor, îndepărtând în același timp cât mai puțin strat transparent posibil.

Obiectivele corectării vopselei pentru detalierii auto profesioniști

Obiectivele serviciilor de porrecție a vopselei depind de nevoile și dorințele clienților, de factorii fizici ai vehiculului, de modelul de afaceri al unei companii care detaliază și de capacitățile lor de service.

În general, obiectivele proiectului de corectare a vopselei cu detalii automate depind de:

  • Scopul sau viziunea clientului pentru vehiculul finit
  • Bugetul de servicii al clientului
  • Starea de început a suprafețelor
  • Cunoașterea și capacitatea abilităților de corectare/lustruire/lufuire a vopselei detalierului
  • Tipul de protecție adăugat după serviciile de corecție a vopselei

Detalierii care iau în considerare toate aceste aspecte ale corectării vopselei ar trebui să aibă suficiente informații pentru a crea în mod eficient un plan de service personalizat pentru orice vehicul.

Etape, niveluri sau etape tipice ale corectării vopselei cu detalii automate

În cadrul detalierii automate există diferite niveluri de corecție a vopselei, care se mai numesc și etape sau pași. Nivelul de corectare a vopselei necesar pentru un vehicul depinde de starea suprafeței de pornire, de tipul de protecție adăugat după și de rezultatul dorit de client.

Aici sunt incluse cele mai populare niveluri/etape/etape de corectare a vopselei cu detalii auto care există în industrie. Nivelul de eficacitate al acestor procese poate varia în funcție de ofertele și abilitățile fiecărei companii. Prin urmare, specificațiile menționate aici sunt medii, nu absolute.

Corectarea vopselei de detaliere explicată: Aflați cum funcționează procesul pentru a îmbunătăți suprafețele vehiculelor prin cursurile de formare OCDCarCare Los Angeles.

Procesul de corecție a vopselei într-un singur pas

O corectare a vopselei într-un pas de detaliere auto profesională este procesul de combinare a unei mașini, a unui tampon și a unui lichid de corecție într-o singură procedură pentru a elimina defectele de vopsea. În momentul în care orice variabilă dintre mașină, tampon sau combinație de lichid se schimbă și este utilizată într-un proces suplimentar, „un pas” devine o corecție de vopsea în mai multe etape.

Scopul unei corectări a vopselei într-un pas, ca orice lustruire, depinde de obiectivele proiectului general de corecție a vopselei. Aceste variabile sunt enumerate mai sus, în secțiunea anterioară.

O corectare a vopselei într-un singur pas este limitată și nu va elimina toate defectele de pe majoritatea suprafețelor auto. Va elimina numai toate defectele vehiculelor cu sisteme de vopsea foarte agreabile, care au foarte puține defecte ușoare. Aceste vehicule reprezintă mai puțin de 1% din totalul vehiculelor de pe șosea.

Capacitatea de îndepărtare a defectelor unei corectări a vopselei într-o etapă depinde complet de cunoștințele și priceperea detalierului care mânuiește polizorul. În general, nu vă așteptați la mai mult de 30-50% la eliminarea defectelor de la majoritatea companiilor de detaliere auto care oferă o corectare a vopselei într-un singur pas.

Procesul de corecție a vopselei în două etape

O corecție a vopselei în două etape de detaliere auto profesională împarte de obicei sarcinile de corecție a vopselei în două faze sau pași distincti:

  • pasul unu: îndepărtarea defectelor grele, alias amestecarea
  • pasul doi: rafinament, aka finisare lustruire

Primul pas, combinarea, necesită de obicei mult mai mult forță de muncă dintre cele două procese, deoarece se concentrează pe eliminarea defectelor mai grele și/sau mai profunde. Acesta este motivul pentru care prețul pentru o corecție a vopselei în două etape este semnificativ mai mare și durează mai mult până la finalizare decât o corecție a vopselei într-un singur pas.

Al doilea pas, finisarea lustruirii, rafinează munca grea a etapei de amestecare. Lustruirea finisajului este cel mai plin de satisfacții proces de care beneficiază atât detalierii, cât și proprietarii de vehicule. Este „pasul sexy” care prezintă toate rafinamentul suprafeței, inclusiv culoarea, luciul și distincția imaginii. Ca rezultat, corectarea vopselei în două etape transformă frecvent vehiculele pentru a arăta cel mai bine din toate timpurile!

La fel ca la un pas, capacitatea de îndepărtare a defectelor unei corectări a vopselei în două etape depinde complet de cunoștințele și priceperea detalierului care mânuiește polizorul. În general, nu vă așteptați la mai mult de 50-85% la eliminarea defectelor de la majoritatea companiilor de detaliere auto.

Servicii de lustruire a vopselei „Luciu sau îmbunătățire a vopselei”.

Unele companii de detaliere auto oferă un serviciu de lustruire a vopselei de nivel de bază, cunoscut fie ca „îmbunătățire a luciului”, fie „îmbunătățire a vopselei”.

O „îmbunătățire a luciului” este concepută ca o opțiune de lustruire a vopselei cu costuri mai mici și rapidă pentru consumatori. Un motiv pentru care nu este etichetat ca o corecție a vopselei este faptul că accentul nu este îndepărtarea defectelor. Prin urmare, se crede că numele limitează așteptările clientului în raport cu costul mai mic al serviciilor.

Un serviciu de lustruire pentru îmbunătățirea luciului (îmbunătățirea vopselei) este destinat să „curățeze” vopseaua, creând o culoare mai strălucitoare și mai vibrantă. Prin urmare, nivelul așteptat de îndepărtare a defectelor poate ajunge la 20-40%, în funcție de condițiile suprafeței și tipul sistemului de vopsea.

Cu toate acestea, cu cunoștințe și competențe tehnice adecvate, este foarte posibil să creșteți eficacitatea „imbunătățirii luciului”, transformându-l într-o corectare a vopselei într-un singur pas, cu o creștere minimă a forței de muncă.

Acoperiri ceramice: cea mai bună protecție pentru a maximiza estetica și longevitatea unei vopsele de corecție

După corectarea vopselei, aplicarea unui nano acoperire ceramică este cea mai bună alegere pentru a maximiza și a asigura frumusețea și protecție pe termen lung pentru finisajele auto. Acoperirile ceramice maximizează în continuare estetica unui vehicul după corectarea vopselei prin îmbogățirea culorii vopselei și amplificarea luciului. Cel mai important, acoperirile ceramice oferă cea mai mare durată și cel mai larg spectru de protecție fără impact pentru suprafețele vopsite.

Nanoacoperirile ceramice maximizează protecția vopselei fără impact în următoarele zone:

  • Longevitatea: măsurată în ani, nu în săptămâni sau luni, cum ar fi ceara sau etanșanții
  • Capacități de protecție: „Îmbunătățirea” rezistenței UV, chimice și a vopselei
  • Frumusețe: acoperirile amplifică rezultatele corectării vopselei, crescând nivelurile de luciu și reflectivitate ale vopselei
  • Hidrofobic (comportamentul apei): face suprafețele aplicate mai rapid și mai ușor de curățat decât oricând

Lista de mai sus ilustrează clar de ce o acoperire ceramică este cea mai logică alegere pentru a finaliza orice proces de corectare a vopselei.

Pe scurt, nanoacoperirile ceramice măresc frumusețea și oferă cea mai mare protecție oricărui serviciu de corecție a vopselei. Protejarea unei corecții proaspete de vopsea fără o acoperire este la fel de învechită ca derularea afacerii cu un telefon fix. În comparație cu un telefon mobil inteligent modern, un telefon fix este învechit și complet inadecvat pentru cerințele lumii moderne. Această logică se referă la orice protecție adăugată la o corecție proaspătă a vopselei, cu excepția unui nano acoperire ceramică.

Prezentare generală a corecției vopselei pentru suprafețele auto

Sperăm că acest articol a explicat în mod eficient procesul de corectare a vopselei atât pentru profesioniștii în detaliu auto, cât și pentru consumatori.

Pentru a revizui, corectarea vopselei este îndepărtarea permanentă a defectelor de pe suprafețele auto prin abraziunea mașinii. De obicei, există două niveluri de corecție a vopselei, în două etape și un singur pas. Corecția vopselei în două etape abordează defectele mult mai grele și mai mari. Din acest motiv, tinde să aibă o îmbunătățire estetică mai dramatică pe suprafețele vehiculelor.

Corectarea vopselei este efectuată cel mai bine de un detalier auto profesionist calificat. Preocuparea principală a acestui detalier ar trebui să vizeze îndeplinirea obiectivului sau viziunea clientului asupra vehiculului. La fel de important este lăsarea cantității maxime de strat transparent pe vehicul pentru a asigura longevitatea sistemului de vopsea.

În cele din urmă, cel mai bun mijloc de a proteja un vehicul după o corecție a vopselei este aplicarea unui nano acoperire ceramică. Acoperirile sunt superioare cerurilor și etanșanților în toate aspectele. Aspectele superioare includ: longevitate, tipuri de protecție, îmbunătățirea luciului și curățarea suprafețelor mai ușor și mai rapid decât oricând.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu