Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 septembrie 2023

Cum să spălați și să îngrijiți cel mai bine acoperirea ceramică a vehiculului dvs

 

Cum protecția acoperirii ceramice este superioară cerurilor și etanșanților 

Tehnologia de acoperire cu nano acoperire din ceramică auto se apropie constant de conștientizarea populară. 

Aceasta este o întrebare grozavă, deoarece vopselele ceramice necesită metode diferite de îngrijire a mașinii decât cerurile și etanșanții tradiționali, datorită tehnologiei acoperirii. Acest articol va explica modul în care acoperirile sunt diferite și va explora cele mai bune practici de întreținere pentru acoperirile ceramice pentru automobile.

Știința din spatele tehnologiei de acoperire cu nano ceramică este drastic diferită de protecțiile topice tradiționale, cum ar fi ceara și etanșanții.

Cele mai unice două caracteristici care plasează cele mai multe acoperiri ceramice (Si02) sau „de sticlă” înaintea cerurilor și etanșanților sunt:

  • Durabilitate
  • Proprietăți hidrofobe (comportamentul apei cauzat de energia de suprafață)


Durabilitate

Cele mai multe nanoacoperiri ceramice de calitate creează o legătură permanentă cu stratul transparent (reticulare), devenind efectiv cel mai protector strat exterior al vehiculului. Prin urmare, durabilitatea lor este măsurată în ani, spre deosebire de luni, și poate fi nedefinită cu îngrijirea corespunzătoare.

Durata maximă de viață a acoperirilor va depinde de formularea acoperirilor și de întreținerea corespunzătoare cu intervale regulate de spălare de întreținere. Aceste curățări regulate ale suprafețelor împiedică contaminarea topică de la lipirea și eventual modificarea proprietăților suprafeței acoperirilor.

Proprietăți hidrofobe, cunoscute sub numele de comportamentul apei 
Simplu spus, proprietățile hidrofobe măsoară capacitatea apei (lichidelor) de a se odihni pe o suprafață.

O suprafață foarte „hidrofobă” conține o cantitate scăzută de energie de suprafață liberă, cum ar fi pantofii proaspăt protejați de scotch pentru zilele cu zăpadă sau ploioase. Acest lucru face ca apa să se respingă rapid de pe suprafață. În cazul vehiculelor, suprafețele hidrofobe tind să rămână mai curate, ceea ce scade frecvența spălării, crescând în același timp și ușurința și viteza la curățare.

De ce metodele de întreținere pentru acoperirile ceramice necesită o abordare diferită de detaliere 

Acest articol a fost inspirat de nenumărate conversații cu proprietarii de vehicule despre cum să-și întrețină cel mai bine vehiculele acoperite cu ceramică.

Cu toate acestea, pentru a face acest lucru este nevoie de anumite cunoștințe despre cum funcționează hidrofobic sau comportamentul apei. Deci, o scurtă explicație va urma mai jos.

Pentru o scufundare PROFUNDĂ, explorați articolul nostru anterior: „ Acoperiri ceramice hidrofobe explicate pentru detalierea automată”.

Tehnologia nanoacoperirilor ceramice creează o energie de suprafață mult mai mică decât alte forme de protecție. Acest lucru face ca suprafețele să devină hidrofobe, ceea ce înseamnă că lichidele se lipesc sau udă cu greu suprafața.

Datorită acestui grad scăzut de energie de suprafață creat de nanoacoperirile ceramice, sunt necesare diferite produse și abordări pentru curățarea și întreținerea regulată a suprafeței.

Dacă un vehicul are un strat de acoperire instalat, atunci produsul optim pentru întreținere continuă sunt cei care au caracteristici similare. De obicei, aceștia sunt etanșanți prin pulverizare pe bază de silice. Sigilanții cu spray de silice conțin o tehnologie similară ca majoritatea acoperirilor ceramice de pe piață, adăugând o altă barieră de sacrificiu la suprafață, menținând în același timp un grad scăzut de energie de suprafață.

Dacă se aplică o ceară sau un etanșant tradițional peste o acoperire, atunci proprietățile hidrofobe (comportamentul apei) vor fi mascate, anulând unele dintre proprietățile benefice ale acoperirii.

Cum să îngrijești un strat ceramic: prima săptămână după instalare 

După instalarea acoperirii, evitați orice expunere la apă sau spălarea vehiculului timp de o săptămână întreagă.

În acest timp, nanoacoperirile ceramice încă termină procesul de întărire (uscare). Prin urmare, nu trebuie introdusă apă sau substanțe chimice.

Dacă puteți lăsa vehiculul parcat într-un garaj și nu îl mutați, aceasta este cea mai bună practică.

Metode normale de îngrijire a suprafeței de acoperire cu nano acoperire ceramică după instalare  

Pentru prima spălare a unui vehicul, după ce au trecut 7 zile după instalarea acoperirii, utilizați numai un șampon dedicat pentru spălarea mașinii, care nu conține cuvintele „ceară” sau „strălucire” în titlu sau descriere.

Produsele care conțin aceste elemente vor lăsa pe suprafață un strat de ceară sau un alt agent de îmbunătățire a luciului. Acești amplificatori de luciu vor modifica energia de suprafață a acoperirii, reducând astfel capacitatea de acoperire cu apă creată de acoperirea în sine.

Dacă efectuați o spălare fără apă, se aplică aceleași recomandări pentru șamponul pentru spălarea auto. Utilizați o soluție de spălare fără apă, fără agenți de îmbunătățire a luciului sau orice tip de protecție locală a suprafeței.

Oferă protecție suplimentară pentru suprafețele vehiculelor acoperite cu ceramică  

La OCDCarCare Los Angeles, filozofia noastră se concentrează pe aducerea vopselei la nivelul optim, apoi construirea unor straturi de protecție pentru a menține acest nivel în timp.

Pentru a realiza acest lucru, vă recomandăm FOARTE utilizarea unui topper.

Acesta ar putea fi un strat suplimentar sau o tehnologie de etanșare prin pulverizare pe bază de ceramică (silice) sau tipuri similare. Gândiți-vă la aceasta ca bariera de sacrificiu finală pentru a proteja suprafața de atacuri neprevăzute, cum ar fi bombe de păsări, gândaci de dragoste, seva copacilor, contaminanți din aer, polen sezonier etc. etc.

Vă puteți întreba: „De ce să folosiți protecție topică suplimentară dacă este instalat un nano acoperire ceramică? 

Pentru că construirea straturilor de protecție în timp este cea mai bună strategie pentru a proteja suprafețele vopsite. În plus, suprafețele care primesc o corecție extinsă a vopselei înainte de instalarea vopselei, rămân în starea lor optimă atât pentru performanță, cât și pentru estetică.

Sigilanții ceramici (silice) pe termen lung sunt durabili și sunt adesea fabricați cu o tehnologie similară cu cea a omologilor lor de acoperire. Energia lor scăzută de suprafață ajută la menținerea suprafeței mai curate pentru mai mult timp, deoarece contaminarea locală se lipește cu greu de suprafață. Proprietățile hidrofobe ale etanșanților cu silice fac ca apa să se îndepărteze aproape instantaneu.

Sigilanții ceramici prin pulverizare sunt extrem de versatili și pot fi utilizați pentru diferite suprafețe auto în comparație cu unele acoperiri. Acest lucru se datorează faptului că unele acoperiri conțin diferite tipuri de solvenți purtători care ar putea să nu fie potriviti pentru toate suprafețele. Cu toate acestea, majoritatea materialelor de etanșare pe bază de silice sunt potrivite pentru majoritatea suprafețelor exterioare ale vehiculelor.

Se recomandă utilizarea materialelor de etanșare ceramice de cel puțin 2-3 ori pe an pentru vehiculele depozitate în garaje peste noapte. În timp ce, pentru vehiculele care locuiesc în afara 365 de zile pe an, recomandăm 4-5 aplicații anuale. Desigur, frecvența aplicării depinde de mediul natural și de condițiile climatice unice zonei dumneavoastră.

Protecție locală (ceramică sau etanșant prin pulverizare) Metoda de aplicare

Procesul de aplicare va varia ușor în funcție de produsul utilizat.

Cu toate acestea, metoda obișnuită de aplicare a protecției topice este în general un stil simplu ștergere pe ștergere.

Timpul de aplicare este foarte minim, timpul de aplicare nu trebuie să depășească 30 de minute atunci când se efectuează foarte lent. Metoda de aplicare este super simplă. Începeți cu un vehicul super curat, cu panouri reci într-o zonă umbrită.

Pulverizați 2-3 pulverizări de produs pe un prosop curat din microfibră de pluș, apoi întindeți uniform pe panou. Folosiți suficient produs pentru ca acesta să fie detectabil la suprafață în timpul aplicării. Asigurați-vă că îl întindeți bine și uniform pe panou.

Ca și în cazul ștergerii tuturor suprafețelor vehiculului, ștergeți numai în cel mai aerodinamic model peste fiecare panou.

După aplicare, folosiți un prosop din microfibră curat și ștergeți până când suprafața este limpede.

Sperăm că această scurtă prezentare generală a aruncat puțină lumină asupra produselor și întreținerii adecvate pentru nanoacoperirile ceramice.

Evitați spălătoriile automate: distrug straturile ceramice și vopseaua auto

Acestea vor distruge rapid vopseaua sau o acoperire pe orice vehicul din două motive principale:

  • A) Periile și perdelele sunt dure și abrazive. Sunt construite pentru longevitate și nu pentru îngrijirea suprafeței vehiculului.
  • B) Periile și draperiile conțin frecvent contaminare încorporată de la 1-150 de spălări înaintea vehiculului dumneavoastră.

Aceste condiții sunt similare cu curățarea celor mai bune lentile de ochelari de soare, lovindu-le cu un demachiant abraziv pe capătul unui prosop. Sigur va funcționa, dar este prea dur și, de la prima utilizare, va deteriora lentilele.

La fel este și cu spălătoriile automate, mai ales cele cu perii. În timp, nivelurile lor dure de abraziune și contaminare vor învinge vopseaua auto și acoperirile ceramice.

DACĂ este necesară o spălătorie automată a mașinii, găsiți o soluție fără atingere.

Cel mai bun scenariu este să vă spălați vehiculul manual sau de către un profesionist calificat, căruia îi pasă de condițiile suprafeței.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu