Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 septembrie 2023

1B:Cum să spălați cel mai bine prosoapele din microfibră: Detalii și îngrijire auto

 Prosoapele din microfibră sunt unul dintre cele mai importante instrumente pentru orice afacere de detaliere auto sau pasionat de îngrijire a mașinii. Materialul din microfibră și construcția specifică țesăturii îi conferă super-puteri pentru a prinde și reține contaminarea.

Există mult conținut, discutând despre microfibră și numărul aproape infinit de utilizări pentru îngrijirea mașinii. Cu toate acestea, înțelegerea modului de spălat cel mai bine prosoapele din microfibră pentru detalierea automată este un subiect fără prea multe explicații aprofundate.

Acest articol explică de ce prosoapele din microfibră pentru detaliile auto și îngrijirea mașinii necesită cele mai înalte niveluri de curățenie. Mai important, cititorii vor învăța cum să spele cel mai bine prosoapele din microfibră în scopuri de detaliere automată.

Metodele de spălare descrise aici funcționează la fel de bine pentru toate lucrurile din microfibră, cum ar fi prosoape, tampoane aplicatoare sau mănuși de spălat.

Importanța microfibrei curate în detaliu și îngrijire auto

Așadar, este stabilită importanța prosoapelor din microfibră ca instrument generic în detalierea auto. Cu toate acestea, microfibra ca tehnologie are o gamă foarte largă de utilizări și aplicații specifice. Utilizările includ munca murdară, caii de muncă pentru sarcini generale de pregătire sau curățare, apoi specialiști pentru sarcini unice. Prosoapele curate, indiferent de scop, permit îndeplinirea sarcinilor mai eficient, mai eficient și la un nivel de calitate mai ridicat.

Prosoapele curate devin din ce în ce mai importante cu cât un vehicul avansează în orice proiect de detaliu. Pentru că munca ar trebui să avanseze întotdeauna procesele; oferind o rafinare suplimentară cu fiecare pas către rezultatele finale.

Prosoapele curate sunt esențiale pentru rezultate de calitate în etapele finale ale unei corectări a vopselei, ale unei acoperiri ceramice sau ale instalării PPF. Aceste exemple evidențiază multe dintre cele mai critice momente pentru o cârpă curată. Scopul final al prosoapelor curate din microfibră: asigurarea faptului că prosoapele funcționează la capacitatea sa optimă și că suprafețele autovehiculului nu pot afecta.

Sortarea prosoapelor din microfibră înainte de spălare

Curățarea prosoapelor din microfibră pentru detaliu - Sortați prosoapele de spălat după tip.

Înainte de spălare microfibră: Sortați toate prosoapele după tipul de utilizare și nivelul de sol.

Înainte de a învăța cum să spălați cel mai bine prosoapele din microfibră, înțelegeți cum sortarea lor este esențială pentru cea mai bună curățare și longevitate.

Sortarea și gruparea prosoapelor din microfibră pentru spălare va depinde de:

  • Sarcină dedicată (pentru ce sarcină(e) sau substrat sunt folosite?)
  • Tipul de contaminare 
  • Nivelul solului (Cât de murdare sunt acestea?)
  • Culoare
  • Tendințele de eliberare a scamelor
  • Utilizare specială

Această metodologie de sortare previne contaminarea încrucișată de la roți sau resturile nu sunt transferate pe prosopul de vopsea de finisare etc. De asemenea, previne ca anumite tipuri de prosoape să provoace potențiale daune altor tipuri de prosoape.

Sortarea prosoapelor din microfibră în funcție de sarcina lor dedicată

Primul și cel mai important principiu de spălare este să spălați numai prosoapele cu prosoape care au aceeași sarcină. Obiectivul este de a evita orice posibilă contaminare încrucișată de la o sarcină de prosoape la alta.

De exemplu doar spala; toate prosoapele de interior unul cu celălalt, prosoapele pentru roți împreună, prosoapele pentru lustruire/compoundarea împreună, uscarea prosoapelor împreună și așa mai departe și așa mai departe.

În general, prosoapele din microfibră sunt alese pentru o anumită construcție datorită sarcinii lor dedicate. Prosoapele sunt, de asemenea, selectate pentru sarcini pe baza tipului de suprafață sau a sensibilității pe care sunt folosite. Prosoapele de lustruire pentru finisaj trebuie să fie moi și să nu lase scame. Prosoapele de uscare trebuie să fie blânde și absorbante. Prosoapele de uz general trebuie să fie solide la majoritatea sarcinilor și sigure pe o mare varietate de suprafețe.

Pentru a păstra prosoapele la maxim, acestea trebuie spălate numai cu alte prosoape care au aceste caracteristici.

Sortarea prosoapelor din microfibră în funcție de tipul lor de contaminare

În al doilea rând, înțelegerea tipului de contaminare pe un prosop este esențială atunci când sortați prosoapele împreună pentru spălare.

De exemplu: spălați numai prosoapele compuse cu prosoape compuse. Dacă prosoapele de amestecat se amestecă cu prosoape de lustruit pentru finisare, contaminarea dăunătoare poate fi transmisă la prosopul de lustruit. Dacă contaminarea dăunătoare se înglobează în prosopul final de lustruit, ar putea zgâria o vopsea capricioasă în timpul îndepărtarii lustruirii.

În plus, prosoapele pentru lustruirea finală a vopselei ultrasensibile sunt în general mai moi, mai delicate și de calitate superioară. Nu amestecați niciodată prosoape de înaltă calitate pentru utilizare specială cu prosoape de uz general, care conțin cantități mari de praf liber de la curățarea stâlpului ușii.

Orice prosop care conține grăsime, particule dure încorporate sau alte substanțe sau obiecte care ar putea fi transferate pe alte prosoape trebuie separate imediat. Aceste prosoape necesită o evaluare suplimentară pentru a determina dacă trebuie să fie retrogradate sau pur și simplu aruncate. Acest proces asigură că prosoapele utile rămân profitabile și prosoapele contaminate periculoase nu dăunează prosoapelor utile.

Sortarea prosoapelor din microfibră în funcție de nivelul solului

Al treilea factor cel mai important al sortării prosoapelor este evaluarea nivelului de murdărie conținut în un prosop.

Când prosoapele sunt murdare dincolo de ajutorul spălării, aruncați-le sau retrogradați-le. Nu spălați prosoape foarte murdare cu prosoape cu niveluri normale de contaminare, deoarece acestea pot contamina întreaga încărcătură de spălare.

Pentru a retrograda cu succes prosoapele, acestea nu trebuie să conțină contaminanți care ar putea provoca vătămări în timpul următoarei sarcini.

Sortarea prosoapelor din microfibră după culoare

Spălarea prosoapelor din microfibră, chiar și de același tip, este uneori puțin dificilă, deoarece unele fibre de prosoape de culoare mai închisă își scurg culorile vopselei. Acest colorant eliberat poate păta prosoapele de culoare deschisă, schimbându-le culoarea.

Acest lucru este important din două motive:

  1. Adesea, detalierii își organizează prosoapele în funcție de sarcina principală sau de utilizarea suprafeței în funcție de culoare.
  2. Uneori, chiar și o modificare ușoară a culorii prosoapelor ușoare, cum ar fi albul, poate interfera cu funcția lor principală. Imaginați-vă că prosoapele moi albe sunt alocate pentru lustruirea finisajului sistemelor de vopsea super finicky. Dacă prosoapele de același tip, dar în roșu pentru pompieri sunt spălate cu alb, prosoapele albe vor deveni probabil roz. Prosoapele roz nu prezintă contaminare pe prosoape la fel de ușor în timpul ștergerii de lustruire finală. Prin urmare, și avantajul prosopului alb este acum compromis deoarece a devenit roz.

Sortarea prosoapelor din microfibră în funcție de tendințele de eliberare a scamelor

Unele sarcini de detaliere auto beneficiază de lipsa de scame lăsate în urmă pe suprafețele pe care le contactează. În timp ce pentru alte sarcini, scamele nu pot pune probleme potențiale.

Exemple de sarcini cel mai bine realizate cu prosoape fără scame includ: curățarea sticlei, spălarea exterioară fără apă și ștergerea finală a unei instalații de acoperire ceramică.

Prin urmare, asigurați-vă că sortați împreună tipurile de prosoape care nu lasă scame.

S-ar putea argumenta că toate sarcinile beneficiază de la zero scame de prosoape, dar aceasta este o discuție cu totul diferită.

Sortarea prosoapelor din microfibră în funcție de utilizare specială

Dacă prosoapele din microfibră au o utilizare specială, atunci spălați numai aceste tipuri de prosoape împreună.

După ce au sortat prosoapele în funcție de toți factorii enumerați, acestea sunt gata de spălat.

Obiectivele spălării prosoapelor din microfibră

Care este scopul principal al spălării microfibrei?

„ Pentru a-l curăța!” toată lumea va izbucni, evident și imediat, pe jumătate râzând.

Da, acest lucru este absolut adevărat. Cu toate acestea, grămada de microfibră funcționează optim atunci când este desfundată și încărcată static. Deoarece cea mai importantă și apreciată trăsătură a microfibrei este să se agațe de particule sau lichide și să se țină de ele.

Obiectivul general al spălării microfibrelor este de a lăsa fibrele individuale de microfibră (grămadă) complet neînfundate.

Curățați microfibrele de câte ori este necesar până când zero contaminanți ȘI detergentul rămân încorporați în grămada (suvițe individuale) de microfibră.

Un „detergent gratuit” este perfect pentru curățarea microfibrelor. Acest tip de detergent nu are „fără” agenți de culoare sau parfum care ar putea să se înglobeze în grămadă.

Ori de câte ori spălați prosoape din microfibră sau medii din microfibră de orice tip, NU folosiți NICIODATĂ balsam de rufe.  Balsamurile pentru țesături lasă în urmă reziduuri care înfundă țesătura, răpând microfibrele curate de încărcătura electrostatică importantă. Această încărcare ajută la atragerea prafului fin și a particulelor de murdărie în microfibră, blocându-le în grămadă.

Pentru o privire mai aprofundată asupra istoriei, construcției și utilizărilor microfibrei, consultați articolul OCDCarCare: Înțelegerea detalierii tipurilor și utilizărilor de prosoape din microfibră.

Prosoape de curățare din microfibră pentru detalii - Detergentul gratuit și transparent este cel mai bun pentru microfibră.

Curățarea microfibră: Detergenții fără coloranți și parfumuri sunt cei mai buni.

De câte ori ar trebui să spăl prosoapele din microfibră cu detalii?

De câte ori să spălați un anumit tip de prosoape din microfibră depinde de utilizare.

Răspunsul scurt este 1-3.

Poate suna ridicol să speli microfibra de 3 ori, dar totul este relativ la tipul de mașină de spălat și nevoile tipului de prosop.

Pentru tipurile de prosoape care nu tind să se murdărească prea mult, o spălare poate fi perfectă. Aceste tipuri includ: prosoape de uscare, prosoape de interior sau prosoape de sticlă.

Cele mai multe prosoape din microfibră pentru sarcini murdare sau prosoape dedicate pentru amestecare și lustruire, ar trebui curățate de două ori. Primul acționează ca o prespălare generală (slăbire), iar al doilea este ciclul de spălare cu curățare profundă.

Și, în funcție de mașina cu eficiență ridicată sau încărcător frontal, ar putea necesita chiar și o a treia spălare.

SFAT PRO: Pentru un impuls suplimentar de curățare, adăugați 1/2 cană de detergent pentru citrice pe bază de d-Limonene (APC – agent de curățare universal) la primul ciclu de spălare pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei inițiale și pentru a elimina orice murdărie dură. sau solvenți.

Prosoapele din microfibră utilizate pentru amestecare, lustruire și în special pentru sarcini murdare beneficiază în special de adăugarea d-Limonene APC.

Reguli pentru spălarea prosoapelor din microfibră – TOATE TIPURILE DE MAȘINI

1] Nu supraîncărcați mașina de spălat peste 70% din capacitatea

Acest principiu este deosebit de important pentru mașinile de spălat cu eficiență ridicată (HE), deoarece construcția microfibrei este extrem de densă, absorbantă și foarte eficientă în reținerea apei.

Încărcarea unei mașini peste 70% din capacitate crește tendința microfibrelor de a se înghesui, formând o minge mare în timpul ciclului de spălare. Acest lucru reduce mișcarea prosoapelor în interiorul mașinii, scăzând cantitatea de agitație și, astfel, curățarea fiecărui prosop. Supraîncărcarea unei mașini de spălat nu provoacă decât frustrare din cauza timpului pierdut, a apei și a detergentului. Frustrarea este valabilă deoarece prosoapele supraîncărcate într-o mașină nu au suficient spațiu pentru a se agita pentru o curățare corespunzătoare.

De asemenea, supraîncărcarea mașinilor de spălat poate duce la suprasolicitarea motorului, cauzând uzări premature și o posibilă defecțiune a motorului.

2] Spălați ÎNTOTDEAUNA prosoapele din microfibră pe setările de temperatură a mașinii calde/calde

Spălarea prosoapelor din microfibră pe setări calde asigură cea mai bună pătrundere a murdăriei și murdăriei.

Apa prea fierbinte ar putea supraîncălzi fibrele, ducând la topirea fibrelor în bile mici și dure. Aceste bile topite reprezintă un potențial pericol de zgârieturi pentru suprafețe. Odată ce o grămadă de prosoape se supraîncălzește și se topește parțial, prosopul trebuie aruncat sau reutilizat pentru o sarcină specifică suprafeței nevopsite.

3] Selectați cea mai mare cantitate de apă posibilă asociată cu cel mai lung și mai agresiv ciclu de spălare

Setarile maxime de apa vor asigura ca ciclul de spalare va acoperi in mod adecvat fiecare prosop din microfibra cu apa detergent de curatare si sapun.

De asemenea, cu cât ciclul de spălare este mai agresiv, cu atât rezultatul general al curățării este mai bun. Acest lucru se datorează faptului că mai multă agitație și ciclurile de spălare mai lungi duc la o mai mare penetrare a agenților de curățare în fiecare grămadă individuală de microfibre.

4] Folosiți o preînmuiere pentru prosoape foarte murdare

Înmuierea în prealabil a prosoapelor foarte murdare asigură o spălare optimă, deoarece slăbește legătura particulelor de contaminare cu fibrele din microfibră.

Pentru a preînmuia, pur și simplu puneți prosoapele murdare într-o soluție de detergent și detergent universal (APC) în apă caldă care este pe punctul de a fi fierbinte. Înmuiați prosoapele 1-4 ore și apoi puneți-le direct în mașina de spălat.

Instrucțiuni de spălare cu microfibră: mașină de spălat cu încărcare superioară – prima spălare

  • Setați ciclul pentru apă caldă cu cel mai lung și mai agresiv ciclu de agitare
  • După ce mașina s-a umplut și a funcționat timp de aproximativ 5 minute, întrerupeți ciclul de spălare, timp de 15-30 de minute, pentru a permite încărcăturii să se înmoaie în detergent și să slăbească murdăria.
  • Lăsați ciclul să ruleze
  • Chiar înainte ca mașina să termine porțiunea de spălare, reluați din nou ciclul de agitare. (poate fi nevoie să experimentezi pentru a reduce timpul)

Mașinile cu încărcare superioară sunt CEA MAI BUNĂ opțiune pentru curățarea microfibrei, deoarece sunt cele mai violente și chiar aduc mai multă apă și agitație microfibrei.

Instrucțiuni de spălare cu microfibră: mașini de spălat cu eficiență ridicată și cu încărcare frontală - prima spălare

Dacă folosiți o mașină frontală sau HE nu disperați, s-ar putea să obțineți totuși rezultate bune, este doar mai consumator de timp.

  • Setați ciclul pentru apă caldă cu cel mai lung și mai agresiv ciclu de agitare
  • După ce mașina s-a umplut și a funcționat aproximativ 5 minute, deschideți capacul și adăugați mai multă apă caldă prin zona de detergent. CHEIA este găsirea punctului favorabil pentru fiecare mașină. La un moment dat, mașina va spune „nu mai mult” și va începe să se scurgă. Cu încercare și eroare, veți găsi acest loc și încărcați apă doar SHY de punctul de supraîncărcare. Folosiți un recipient pentru a măsura exact cât să adăugați și notați.
  • După adăugarea apei; Întrerupeți ciclul de spălare, timp de 15-30 de minute, permițând încărcăturii să se înmoaie în detergent și să slăbească murdăria.
  • Lăsați ciclul să ruleze
  • Chiar înainte ca mașina să termine porțiunea de „spălare” cu agitare a ciclului, reluați din nou ciclul de agitare. (poate fi nevoie să experimentezi pentru a reduce timpul)

Instrucțiuni de spălare cu microfibră: TOATE tipurile de mașini – a doua spălare sau finală

Repetați pașii de la prima spălare, folosind doar detergent la a doua spălare. (NU APC la a doua spălare) Aceasta servește ca spălare finală, îndepărtând orice murdărie și reziduuri rămase de pe prosoape. Adăugați apă suplimentară la mașina HE conform instrucțiunilor la prima spălare.

NOTĂ: Chiar înainte de clătirea finală, adăugați 1 cană de oțet alb la aparat. Apoi lăsați aparatul să se agite puțin, amestecând oțetul în prosoape. Oțetul funcționează ca un agent de clătire natural, eliminând grămezile de microfibre de orice reziduu de detergent în exces care rămâne.

Spălarea prosoapelor din microfibră - Oțetul distilat la clătirea finală eliberează reziduuri de detergent.

O cană de oțet la un ciclu final de clătire asigură eliminarea detergentului.

SFAT FINAL DE SPĂLARE A PROSOPULUI MICROFIBRĂ: Nu uitați întotdeauna să simțiți mirosul fiecărei încărcături după a doua spălare.

Dacă rămân urme de altceva decât oțet ușor, atunci încărcătura are nevoie de o altă spălare.

Acest lucru este deosebit de important pentru prosoapele de corectare a vopselei, cum ar fi cele utilizate pentru amestecare și lustruire finală. Aceste prosoape necesită cea mai mare atenție, deoarece oxidul de aluminiu și reziduurile de vopsea care pot deveni adânc încorporate în fibre.

Uscarea și depozitarea prosoapelor și mănușilor din microfibră după spălare

Spălarea prosoapelor din microfibră pentru detalii - Îndoiți și depozitați prosoapele în recipiente etanșe pentru o depozitare optimă.

Depozitați microfibră în coșuri ermetice pentru a evita contaminarea.

Uscați NUMAI prosoape sau materiale din microfibră la încălzire super scăzută.

Căldura mare s-ar putea topi și ar putea prăji fibrele grămadă în bile mici. Aceste bile de fibre topite fac instantaneu prosoapele prea agresive pentru corectarea vopselei, oferind capacitatea de a zgâria suprafețele.

Amintiți-vă: NU folosiți foi pentru uscător cu microfibră. Este avantajos ca pânzele să aibă o sarcină electrostatică, atrăgând particule care să se lipească și să fie încorporate în grămada individuală.

După uscare, pliați și organizați microfibra în funcție de utilizare. Cel mai bine este să depozitați prosoapele curate din microfibră în recipiente sau sertare etanșe pentru a preveni contaminarea prosoapului înainte de utilizare.

Iată, cele mai eficiente soluții pentru spălarea prosoapelor din microfibră. Aceste metode de îngrijire pe termen lung vor permite prosoape de lungă durată. De asemenea, metodele de mai sus au ca rezultat prosoape curate chirurgical, capabile să combată cele mai delicate suprafețe vopsite.

„ÎNTOTDEAUNA Învățați să vă întăriți pasiunea și afacerea.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu