Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 septembrie 2023

Variabilele fundamentale ale lustruirii vopselei: Pt 4 – Viteza mașinii

 Viteza mașinii : setarea pe cadranul unei mașini de lustruit vopsea determină viteza cu care se rotește placa de suport, mișcând în cele din urmă fața plăcuței.

„Cea mai bună” viteză a mașinii nu poate fi determinată, deoarece mașinile producătorilor concurenți vor diferi de la setare la setare. În plus, viteza mașinii și eficiența lustruirii în lumea reală sunt influențate în mare măsură de o mulțime de alți factori, cum ar fi: nivelul defectelor, contururile suprafeței, lichidele de corecție etc.

Viteza mașinii sub sarcină

Deși un motor poate fi listat ca viteză „X”, viteza reală a mașinii, atunci când este angajată în corectarea vopselei, poate diferi. Unele mașini pot avea o putere nominală „scăzută” a motorului lor, dar funcționează mai bine atunci când sunt apăsate pe o suprafață. Acest lucru le crește efectiv puterea de lucru și „setările de viteză”.

Familiarizarea cu fiecare mașină este ghidul suprem pentru înțelegerea setărilor de viteză optime în condiții individuale. Ține minte; tipul de vopsea și nivelul defectelor vor influența parțial viteza optimă de lucru a mașinii.

Alți factori influențează, de asemenea, viteza mașinii, cum ar fi: clima, tipul plăcuței și lichidul de corecție. Prin urmare, este posibil ca ajustările vitezei mașinii să fie necesare din moment în moment. Un polizor DA care lucrează pe panouri verticale este un exemplu. Viteza mașinii este crescută pentru a obține o placă de suport optimă datorită curburii panoului, gravitației și forței direcționale în continuă schimbare plasate pe mașină.

Scopul principal al vitezei mașinii pentru corectarea vopselei

 

Cu  un șlefuitor cu dublă acțiune ,  rotirea plăcii de sprijin trece peste setarea vitezei de pe cadranul mașinii. 

 

Mișcarea de oscilație laterală (de la o parte la alta), numită și aruncare sau cursă, cuplată cu rotirea plăcii de sprijin îi conferă polisherului DA întreaga sa putere de corecție. Prin urmare, rata de rotație a plăcii de suport este principala variabilă care învârte tamponul sau discul împotriva vopselei.

Ca regulă generală, rotirea plăcuței cu 1-2 rotații pe secundă oferă capabilități optime de tăiere. Mai multe rotații ale tamponului nu vor „optimiza” timpul de ciclu al unui anumit lichid de corecție. Prin urmare, cu polisoarele DA, un fapt se situează pe locul cel mai înalt printre toate celelalte pentru modificarea vitezei mașinii – ROTATIA PĂLUI DE SUPORT .

În general, rotirea optimă a plăcii de sprijin este de 1-2 rotații pe secundă.

Cel mai bine este să rulați mașina la cea mai scăzută setare posibilă pentru a obține această rată de rotație a plăcii de suport.

Operarea mașinii la o setare minimă permite mașinii să funcționeze mai ușor, punând mai puțină presiune asupra mașinii și mai puțină efort fizică asupra operatorului. Acești parametri ajută, de asemenea, la creșterea semnificativă a longevității sculei, deoarece motorul nu trebuie să lucreze la fel de greu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu