Totalul afișărilor de pagină

duminică, 3 septembrie 2023

Testul convertorului de rugină: Cele mai bune convertoare de rugină în comparație!

 

Testul convertorului de rugină: Cele mai bune convertoare de rugină în comparație!

Un test de convertizor de rugină se ocupă de proprietățile și funcționalitatea convertoarelor de rugină. Mulți oameni sunt familiarizați cu convertoarele de rugină, dar foarte puțini oameni știu contextul chimic sau ce compus se formează după tratament.

Convertizoarele de rugină sunt, de asemenea, disponibile în multe variante și în această comparație a convertoarelor de rugină veți afla la ce ar trebui să aveți grijă când cumpărați. Mai mult, procesul chimic de formare și transformare a ruginii este discutat mai detaliat. Rugina creează mai multă rugină în partea de jos. Procesul oxidativ continuă până când nu mai există „furaj”.

Trebuie luate măsuri corespunzătoare pentru a opri coroziunea. Cu un convertor de rugină, rugina poate chiar să formeze din nou o legătură solidă.

Ce este rugina?

Practic, rugina este un produs al oxidării și este cunoscută și sub numele de oxid de fier hidratat. Oxidarea transformă compușii metalici solizi predispuși în rugină poroasă. Rugina este, de asemenea, denumită un produs de coroziune și este cauzată de oxidarea fierului cu oxigen. Procesul de oxidare are loc în prezența apei.

Procesul de oxidare are loc cu fier sau oțel, de exemplu, iar odată ce suprafața metalică ruginește, procesul de oxidare trebuie oprit deoarece procesul nu se oprește de la sine. Se spune popular că rugina mănâncă prin metal.

Deci rugina duce la mai multă rugină, iar procesul chimic care guvernează dezvoltarea ruginii nu se oprește pur și simplu. Metalul anterior stabil devine poros. Pentru a opri procesul de oxidare, metalul ruginit trebuie tratat.

Așa-numitul „film de rugină” poate fi îndepărtat rapid și ușor cu agenți de curățare. Dacă rugina a mâncat deja mai adânc în substanță, atunci un convertor de rugină este de ajutor.

Ce este un convertor de rugină?

Convertizoarele de rugină opresc procesul de oxidare care provoacă rugina și pot crea din nou un compus stabil din rugină. Un alt beneficiu este că convertizorul de rugină creează o legătură chimică puternică care este de obicei protejată din nou împotriva coroziunii.

Convertorul de rugină creează un strat protector care previne „ruginirea” în continuare. Când convertorul de rugină funcționează, acesta produce un compus de fier (III). Această conexiune este stabilă și oprește ruginirea. Oxizii poroși de fier de obicei nu au nicio șansă, iar noul compus stabil este orice altceva decât poros.

livrea

Rugina mănâncă prin metal și va ataca, de asemenea, oțelul sau fierul nedeteriorat în timp. Dacă petele de rugină nu sunt îndepărtate, întregul material va deveni în cele din urmă poros și instabil. Cu așa-numitele convertoare de rugină, procesul poate fi oprit și se poate forma din nou un material stabil.

Pentru ca acest lucru să funcționeze, rugina trebuie tratată cât mai complet posibil cu convertizorul de rugină. Nicio poziție nu poate fi omisă. Rugina este, de asemenea, denumită un produs de coroziune. Aceasta înseamnă că, dacă aveți un material ruginit, trebuie să tratați cât mai multe produse de coroziune.

Rugina trebuie întotdeauna îndepărtată complet sau tratată cu un convertor de rugină, astfel încât orice reziduu să nu conducă la o nouă rugină. Dacă rugina nu este îndepărtată, ci pur și simplu revopsită, atunci acest lucru duce la noi zâmbi și la suprafața vopselei vezicule. Ca urmare, vopseaua se desprinde și dezvăluie din nou petele inestetice de rugină.

În plus, pot apărea găuri în materialul poros, iar materialul devine instabil și se descompune. Coroziunea, așa cum descrie limba vulgară degradarea fierului sau a oțelului din cauza ruginii. De asemenea, este posibil să preveniți dezvoltarea ruginii în primul rând, de exemplu dacă utilizați imediat materiale din oțel sau fier tratate.

În acest fel, obiectele și articolele pot fi deja finisate și rezistente la intemperii din fabrică. Articolele mai vechi din fier și oțel pot fi tratate cu spray de zinc sau alte particule de finisare. Utilizarea grăsimilor poate ajuta, de asemenea, la protejarea unui material de rugină, protejându-l în același timp împotriva acizilor și alcalinelor.

Cheltuiala

Când oțelul sau fierul ruginesc, este de obicei necesară o îndepărtare complexă a ruginii. Îndepărtarea completă a ruginii costă timp, bani și implică o cantitate enormă de muncă. Trebuie să îndepărtați rugina mecanic, ceea ce necesită forță. De asemenea, ar trebui să aveți grijă când îl îndepărtați, astfel încât să nu îndepărtați materialul „sănătos” și astfel să ajungeți la o structură instabilă.

Înainte de a putea picta din nou, rugina trebuie îndepărtată complet. Puteți reduce semnificativ cantitatea de muncă tratând-o cu un convertor de rugină și, în același timp, obțineți o legătură chimică puternică și un strat protector. Dacă utilizați convertoare de rugină, veți obține și un rezultat vizual mai bun decât dacă rugina este pur și simplu îndepărtată.

Pe lângă îndepărtarea ruginii care necesită timp, vă puteți economisi și lustruirea suprafețelor, care necesită timp. Lustruirea poate duce uneori chiar la rezultate vizuale inestetice.

Cum funcționează convertizoarele de rugină?

Convertizoarele de rugină sunt potrivite pentru utilizarea pe fier oxidat. Articolele nu trebuie folosite pe rugină. Fierul de călcat ar trebui să fie încă în stare solidă și cel mult să fie corodat. Rugina desprinsă trebuie îndepărtată înainte de tratament. Convertorul de rugină transformă rugina într-un compus stabil de fier.

Se formează un compus de fier (III). „III” se referă la starea de oxidare a fierului. Compușii de fier (III) nu sunt poroși, dar de obicei reprezintă stabilitate. Conversia ruginii asigură, de asemenea, crearea unui strat protector. Acest strat ar trebui să acționeze împotriva ruginii reînnoite și să nu permită umiditatea să pătrundă în material.

Datorită convertizorului de rugină, procesul de oxidare este întrerupt și coroziunea nu se răspândește în zonele materiale neafectate anterior. Subsolul stabil creat de transformarea ruginii capătă, de asemenea, un aspect diferit. Puteți utiliza un substrat tratat cu convertizor de rugină pentru a aplica alte acoperiri, cum ar fi straturi de vopsea.

Care sunt avantajele convertoarelor de rugină?

Acest test de convertizor de rugină arată că convertizoarele de rugină asigură îndepărtarea ruginii și sunt indispensabile în viața de zi cu zi. Rugina schimbă anumite metale și le face poroase, fragile și inutilizabile. Fierul și oțelul pot fi descompuse de rugină, așa că petele de rugină trebuie îndepărtate cât mai curând posibil.

Dacă îndepărtarea ruginii nu mai este suficientă, atunci un convertor de rugină poate ajuta. Convertorul de rugină nu numai că oferă o conversie ușoară a ruginii într-un material stabil, dar oferă și un strat protector care este mai greu de pătruns pentru apă. Ca urmare, nu se dezvoltă rugina nouă.

evita rugina

Dacă nu doriți să ruginească în primul rând, puteți ceara, grundui, ungeți sau vopsi echipamentele din fier sau oțel. Selecția de inhibitori de rugină este mare. A cumpăra unelte rafinate din fier și oțel este, desigur, și mai bine.

Datorită finisajului (galvanizare etc.) este posibil să păstrați articolele fără rugină. Dacă metalul intră în contact frecvent cu acizi sau alcalii, atunci trebuie luată în considerare ungerea cu o unsoare adecvată.

Efect optic prin conversia ruginii

Un convertor de rugină este o substanță lichidă care se strecoară literalmente în pete ruginite și transformă rugina într-un compus feric stabil. Agentul este de origine chimică și vă scutește de bătăi de cap de a îndepărta rugina. De asemenea, șlefuirea zonelor ruginite nu este necesară.

Când aplicați, asigurați-vă că îndepărtați zonele libere și tratați numai rugina solidă și nu rugina fragilă cu agentul. Conversia ruginii are ca rezultat o suprafață care nu mai are nevoie de șlefuire și poate fi tratată cu vopselele sau alte vopsele dorite.

Opritorul procesului de coroziune

Acest test de transformare a ruginii arată că rugina nu trebuie îndepărtată, dar poate fi transformată într-un compus de fier (III). Convertorul de rugină oprește procesul de coroziune și poate transforma ruginirea superficială (în funcție de produs până la aprox. 0,5 mm sau câțiva mm). Conexiunea rezultată este stabilă și potrivită pentru vopsele.

De regulă, nu se dezvoltă rugina nouă pe suprafețele tratate. Suprafața tratată poate fi prevăzută cu acoperiri. Suprafața pare neagră sau întunecată. Dacă îți place asta, poți păstra și această suprafață și doar o ceara sau unge.

Unde se folosesc convertizoarele de rugină?

Convertizoarele de rugină sunt utilizate pe obiectele din fier care prezintă semne de rugină. Elementele pot salva și stabiliza obiecte metalice pentru care sunt destinate. Stratul rezultat nu este doar stabil, ci și protejat împotriva coroziunii ulterioare. Scopul și utilizarea convertoarelor de rugină sunt încă dezbătute.

Convertizoarele de rugină pot fi utilizate numai pe rugină care a pătruns câțiva milimetri în obiectul de fier. Chiar și cu rugină superficială, unii experți susțin șlefuirea și îndepărtarea completă a ruginii pentru a salva miezul metalic.

Când ar trebui folosite convertizoarele de rugină?

Convertizoarele de rugină trebuie utilizate la un moment adecvat. Rugina flash poate fi îndepărtată relativ ușor chiar și fără un convertor de rugină. Cu toate acestea, dacă coroziunea este deja mai avansată, dar materialul nu este încă poros, atunci poate fi folosit convertizorul de rugină.

Obiectul de tratat nu trebuie să fi ruginit, altfel convertizorul de rugină nu va mai ajuta. Aceasta înseamnă că nu trebuie să pierdeți momentul dintre rugină rapidă și rugină superficială deja avansată.

Este posibil un tratament de suprafață cu convertor de rugină. Cu toate acestea, oxidarea la rugină se poate extinde doar cu câțiva milimetri în interiorul materialului. Deci vrei să te asiguri că rugina nu a intrat deja înăuntru.

coroziune adâncă milimetrică

Convertorul de rugină este format din substanțe care pot pătrunde în straturi de rugină și metal. Articolele care sunt disponibile în comerț pot pătrunde rugina cu până la 0,5 centimetri. Prin urmare, convertizoarele de rugină pot pătrunde în straturile de rugină până la adâncimea menționată, dar convertizoarele de rugină nu pot ajunge mai departe. Prin urmare, metalul nu trebuie să fi ruginit în continuare.

Dacă grătarul este mai adânc de 0,5 cm, acesta nu poate fi transformat complet. Apa și rugina rămân în zonele mai adânci. Prin urmare, rugina se poate răspândi din nou și poate duce la pierderi de material. Ar trebui să utilizați convertizorul de rugină numai pe materiale care nu au ruginit încă și prezintă rugină doar până la o adâncime de câțiva milimetri.

Atunci când cumpărați, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că convertizorul de rugină poate pătrunde la adâncimea dorită și pătrunde cu adevărat în stratul de rugină complet. Convertorul de rugină trebuie să fie într-adevăr capabil să transforme întreaga rugină. Înainte de a utiliza convertizorul de rugină, trebuie să îndepărtați orice reziduu de vopsea rămas și să curățați zona.

Nu trebuie să existe murdărie pe zona de tratat. Nici măcar rugina care a fost deja slăbită nu trebuie să rămână acolo. Materialul ruginit nu trebuie să fi ruginit, iar miezul metalic care dă stabilitate articolului trebuie să fie încă intact.

Vârsta deteriorarii ruginii

Vârsta ruginii nu este critică atunci când se utilizează convertor. Puteți folosi produsele și pe straturi mai vechi de rugină. Stratul de rugină nu trebuie să fie slăbit și, de asemenea, nu trebuie să existe rugină extinsă.

Utilizați un convertor de rugină numai pe straturi de rugină nu mai adânci de 1/4 inch. Stratul nu trebuie să aibă reziduuri de vopsea și, de asemenea, trebuie să fie fără grăsimi și murdărie. Vârsta ruginii nu este, prin urmare, decisivă pentru utilizarea unui convertor de rugină.

Ce tipuri de convertizor de rugină există?

Această comparație a convertorului de rugină nu arată doar la ce poate fi folosit un astfel de produs, dar prezintă și diferitele tipuri de convertoare de rugină.

Majoritatea convertizoarelor de rugină sunt lichide și sunt bune la strecurarea în zonele ruginite. Puteți afla mai jos ce convertoare de rugină sunt diferențiate.

spray-uri pentru convertirea ruginii

Rust Converters sunt sub formă lichidă și pot fi fie aplicate ca lichid, fie pur și simplu pulverizate. Articolele care sunt disponibile sub formă de spray pot fi folosite pe suprafețe mai mari. Convertorul de rugina spray este ușor de aplicat și rapid de aplicat.

Nu numai că puteți pulveriza suprafețe largi și mari cu convertizorul de rugină, ci puteți folosi produsul și pentru suprafețe mici. Convertizoarele de rugina prin pulverizare pot fi bine dozate și, dacă sunt de bună calitate, funcționează la obiect.

Când utilizați cutia de pulverizare, aveți grijă să nu inhalați convertizorul de rugină. Convertorul de rugină nu este netoxic și, prin urmare, trebuie utilizat numai cu o mască de față și mănuși.

Spray-uri de calitate

În funcție de capul de pulverizare, pulverizarea la fața locului poate fi problematică. Este recomandabil să acordați atenție convertoarelor calitative de rugină prin pulverizare. De asemenea, lucrul deasupra capului nu este posibil cu o cutie de pulverizare, deoarece utilizatorul primește adesea ceața de pulverizare.

Spray-ul poate fi achiziționat în magazine specializate. Dacă nu doriți un spray, puteți achiziționa și varianta lichidă. Sunt disponibile și așa-numitele pistoale de pulverizare, în care puteți folosi substanța lichidă pentru a transforma rugina.

Pixuri convertitoare de rugină

Convertizoarele de rugină prin pulverizare sunt dificil de aplicat pe cele mai mici zone fără ca convertizorul să stropească sau chiar să lovească zonele nedorite. Dacă doriți să convertiți cele mai mici pete de rugină, atunci un convertor de rugină pentru lucru milimetric selectiv este interesant pentru dvs.

Astfel de convertizoare de rugină pot fi achiziționate, de exemplu, sub formă de pixuri. Pixul Rust Converter are mai puțin volum decât remediile lichide mari, dar este excelent pentru cele mai mici zone.

Dacă doriți să tratați suprafețe mai mari, atunci ar trebui să vă descurcați fără un stilou cu convertor de rugină și mai degrabă să cumpărați sticle mari (lichid) sau să cumpărați convertizorul de rugină sub formă de spray.

Dacă sunteți în căutarea unui convertor de rugină pentru suprafețe mici și trebuie să aplicați convertizorul de rugină deasupra capului, atunci din nou va face un băț. Acesta nu picura și este ușor de utilizat.

Convertoare lichide de rugină

Puteți utiliza cu ușurință convertizoare de rugina lichidă pentru multe lucruri. Suprafețe mai mari, suprafețe mai mici, convertizorul de rugină poate fi utilizat în mod flexibil. De asemenea, puteți decanta un astfel de articol lichid într-un pistol de pulverizare sau într-o sticlă de pulverizare și nu aveți doar o substanță de aplicat, ci și de pulverizat.

Puteți utiliza apoi sticla de pulverizare sau pistolul de vârf pentru a pulveriza uniform suprafețe mari cu convertizorul de rugină. Dacă doriți să aplicați convertizorul de rugină fără pulverizare, aveți și opțiunea de a folosi o perie.

Chiar și suprafețe mai mari pot fi prelucrate cu o rolă. Când aplicați, asigurați-vă că convertizorul de rugină este distribuit foarte bine și că obțineți cu adevărat toată rugina.

Convertor de rugină sub formă de gel

Convertizoarele de rugină pot fi achiziționate și ca geluri. Gelurile se caracterizează prin vâscozitatea lor și nu curg la fel de liber ca lichidele. Gelurile convertoare de rugină au și mai multe șanse să rămână la suprafață și să nu ruleze. Un avantaj al gelurilor este că pot fi aplicate cu ușurință fără a picura sau stropi.

Gelurile pot fi aplicate cu o lingură specială sau cu o spatulă sau spatulă. Desigur, puteți folosi și o pensulă pentru aplicare. Dacă gelul este destinat utilizării deasupra capului, atunci îl puteți aplica și fără ca acesta să cadă victima gravitației. Gelurile sunt excelente pentru tratarea unor zone mai mari.

De asemenea, puteți edita zone mai mici cu pensula. Dacă doriți să utilizați un gel, atunci rugina și zonele de tratat nu trebuie să aibă carii sau crăpături. Gelul nu poate pătrunde în aceste zone și ar rămâne rugina. Ca urmare, conversia ruginii nu ar avea loc optim.

Ce să căutați atunci când cumpărați convertoare de rugină?

Atunci când cumpărați un convertor de rugină, ar trebui luați în considerare diverși factori de achiziție, cum ar fi variantele și opțiunile de aplicare și adecvarea suprafeței. Dacă îți pui întrebările potrivite înainte de a cumpăra, îți va fi mai ușor să găsești produsul potrivit.

Dacă cumpărați convertizoare de rugină, atunci întrebați-vă dacă există informații detaliate despre produs despre articol, dacă recenziile clienților sunt utile. Convertorul de rugină poate îndepărta cu ușurință rugina și până la ce adâncime de rugină poate fi folosit? Există videoclipuri despre aplicație și utilizare?

Desigur, cantitatea de convertizor de rugină necesară este, de asemenea, crucială. Ce alți factori joacă un rol vom răspunde mai jos.

Calitate

Convertizoarele de rugina lichidă ar trebui să se poată strecura și să aibă o tensiune superficială ridicată. Substanța trebuie să poată pătrunde cu ușurință în rugina pentru a opri procesul de oxidare. Doar prin oprirea procesului de oxidare, rugina încetează să mănânce prin metal. Coroziunea poate fi oprită și rugina poate fi eliminată sau transformată în mod fiabil.

Dacă stratul de rugină este gros și are pete libere, atunci îndepărtați zonele libere de rugină. Asigurați-vă că miezul metalic este intact și nu are rugină. Dacă cumpărați produse eficiente și de înaltă calitate, atunci aveți avantajul că funcționează optim și obțineți o suprafață ideală, transformată, pe care o puteți prelucra în continuare.

Poti unge suprafata, o ceara, o poti chit sau aplica vopseaua dorita. Suprafața pare întunecată după tratamentul cu convertor de rugină și există oameni cărora le place acest efect optic.

Prin urmare, atunci când cumpărați, este foarte important să acordați atenție calității. Produsul ar trebui să aibă recenzii bune de la clienți și să se dovedească a fi o recomandare. Convertizoarele de rugină sunt disponibile în magazinele de hardware și în multe magazine online. Articolele pot fi achiziționate în magazine specializate și sunt disponibile de la diverși producători.

De exemplu, convertizoarele de rugină sunt utilizate pe biciclete corodate și alte caroserie, iar magazinul specializat relevant sau magazinul online ar trebui să fie întrebat despre produsul potrivit pentru utilizarea prevăzută.

Cumpărarea de la un retailer online vă oferă multe avantaje. Puteți citi direct descrierile detaliate ale produselor, puteți acorda mai multă atenție aplicației, efectului și adecvării articolului.

volumul convertizorului de rugină

Convertizoarele de rugină sunt disponibile în cantități diferite. Puteți achiziționa pixuri care conțin câțiva mililitri și sunt destinate celor mai mici suprafețe. Dar puteți cumpăra și convertoare de rugină în versiuni lichide în 250 mililitri, 500 mililitri sau chiar în canistre de litri.

Când cumpărați, asigurați-vă că cantitatea este suficientă. De exemplu, pot exista cantități diferite în funcție de instrucțiunile producătorului. În funcție de tipul de convertizor de rugină și de numărul de metri pătrați de prelucrat, 1 litru de convertizor de rugină poate fi suficient pentru până la 25 de metri pătrați. 2,5 metri pătrați pot fi prelucrați cu 100 de mililitri.

cantitatea de acțiune de aplicare

Când cumpărați, ar trebui să alegeți cantitatea cu generozitate. De exemplu, dacă 25 de metri pătrați pot fi tratați cu un litru, atunci ar trebui să cumpărați mai mult de un litru dacă doriți să ruginească 25 de metri pătrați.

Informațiile furnizate de producător sunt adesea scurte și indică doar maximul posibil. De asemenea, puteți ajunge să folosiți mișcări de perie mai groase sau să pulverizați mai mult decât recomandă producătorul. Pot exista și fisuri sau cavități în material, ceea ce duce și la un consum mai mare de convertor de rugină.

Varianta Rust Converter

Când cumpărați, ar trebui să alegeți varianta potrivită pentru a transforma rugina. Gelurile nu sunt potrivite pentru zonele care au crăpături sau carii. Sunt însă destinate lucrărilor întinse sau cu capul în jos dacă producătorul le specifică ca atare.

Cele mai mici suprafețe pot fi tratate cu știfturi de transformare a ruginii. Acestea conțin aproximativ 10 mililitri de convertor de rugină și sunt ideale pentru lucrul la fața locului. Pixurile pot fi folosite și cu susul în jos sau în timp ce sunt culcate.

Atunci când cumpărați pixuri cu convertizor de rugină, ar trebui să acordați atenție și calității, astfel încât acestea să nu stropească, să nu picure și să aplicați uniform convertizorul de rugină. Convertizoarele lichide de rugină pot picura și stropi, dar acestea ajung adesea bine în fisuri și cavități și sunt disponibile și pentru suprafețe mai mari.

Aveți de ales între aplicarea convertorului de rugina lichidă cu o sticlă de pulverizare sau pistol de pulverizare sau aplicarea acestuia cu o perie sau o rolă. Dacă este în așteptare o renovare la scară largă, atunci convertizorul de rugina lichidă este de obicei o alegere bună.

durabilitate

Durabilitatea este, de asemenea, un factor cheie de achiziție. Convertizoarele de rugina durează adesea ani de zile. Sunt disponibile în comerț variante care pot dura până la 5 ani atâta timp cât sunt depozitate în mod optim. De regulă, ar trebui să depozitați un convertor de rugină închis.

Acesta ar trebui să fie într-un loc uscat și să nu se poată uda. Datorită duratei lungi de valabilitate, nu trebuie să utilizați imediat convertizorul de rugină. Deci, puteți cumpăra o cantitate mai mare de convertor de rugină și apoi îl puteți utiliza puțin câte puțin.

Grund sau fără grund?

Convertizoarele de rugină pot duce, de asemenea, la un grund. Dacă un convertor de rugină are sau nu o proprietate de amorsare, ar trebui de asemenea aflat înainte de cumpărare. Articolele cu proprietăți de amorsare sunt potrivite pentru suprafețele care, chiar și după tratament, sunt expuse la condiții severe de mediu și ar putea rugini din nou cu ușurință.

Dacă vrei să te descurci fără grund și vrei totuși să obții un rezultat rezistent la intemperii, poți și galvaniza (spray de zinc) după ce rugina s-a transformat și astfel să protejezi suprafața. Dacă doriți să economisiți timp și doriți un grund imediat, atunci produsele cu proprietăți grund sunt interesante pentru dvs.

Ingrediente nocive

Chiar și astăzi, convertizoarele de rugină sunt încă fabricate din ingrediente care pot fi dăunătoare sănătății. Prin urmare, substanțele chimice trebuie privite cu prudență. Dar s-au întâmplat multe în acest domeniu, deoarece ingredientele agenților de rugină obișnuiau să conțină metale grele și erau foarte dăunătoare sănătății.

Mediul poate avea de suferit și din cauza ingredientelor. Prin urmare, reziduurile convertoarelor de rugină trebuie eliminate în mod corespunzător. În plus, atunci când se folosesc convertizoare de rugină, ar trebui utilizat numai echipament de protecție. Convertizoarele de rugină trebuie ținute la îndemâna copiilor.

domeniul de aplicare

La cumpărare, zona de aplicare este importantă. De exemplu, dacă doriți să tratați discurile de frână sau alte piese auto, atunci asigurați-vă că acestea pot fi tratate efectiv cu convertizorul de rugină și că rugina nu a progresat atât de mult încât piesa mașinii trebuie înlocuită sau nu mai poate fi salvat.

În funcție de domeniul de aplicare, aveți nevoie de un convertor de rugină cu proprietăți de amorsare. Acesta este un avantaj, de exemplu, pentru lucrările de evacuare. Convertizoarele de rugină pot fi, de asemenea, utilizate pentru conservarea metalelor. De asemenea, ar trebui să alegeți tipul de convertizor de rugină și consistența convertorului de rugină în funcție de zona de utilizare și de suprafața de lucru.

Producător

Convertizoarele de rugină sunt disponibile de la comercianții cu amănuntul specializați atât online, cât și la nivel local. Articolele pot fi obținute de la diverși producători. La cumpărare, calitatea este importantă, motiv pentru care se recomandă producătorii de calitate.

Convertizoarele de rugină sunt disponibile de la ATU, Rostprimer, Ferrucid, Alpina, Brunox, Hammerite și Fertan, de exemplu. Dacă cumpărați un convertor de rugină de la una dintre aceste mărci, faceți jumătate din treaba corect.

recenzii ale clienților

Dacă această comparație a convertorului de rugină arată ceva, este cât de important este să aruncați o privire atentă asupra tuturor variantelor de convertor de rugină. Odată ce te-ai hotărât asupra unei variante, atunci caută produsul potrivit, marca potrivită sau producătorul potrivit.

Este recomandabil să citiți recenziile clienților. Mai presus de toate, informațiile despre eficiența unui produs sunt importante. De asemenea, dacă este ușor de aplicat este o informație interesantă și utilă.

Ce ar trebui să fie luat în considerare atunci când utilizați convertizoare de rugină?

Dacă utilizați convertizoare de rugină, pot rămâne zone de rugină. Dacă rugina a mâncat prea adânc în metal, este și mai probabil ca convertizorul de rugină să nu acopere complet toate zonele.

Există apoi și umiditate în zonele de rugină rămase, ceea ce poate duce la înflorirea ulterioară sau reînnoită a ruginii. Simpla vopsire nu ajută și rugina înflorește și mai mult sub vopsea. Drept urmare, vopseaua aruncă baze și izbucnește.

De regulă, piesa din fier sau oțel nu mai poate fi salvată fără șlefuire și sudură. Dacă doriți să preveniți ca petele de rugină să rămână în urmă, ar trebui să aruncați o privire atentă asupra zonei care trebuie tratată înainte de a o trata.

Rugina liberă și straturi groase de rugină

Dacă este prezentă rugina liberă, aceasta trebuie îndepărtată. Dacă pot fi văzute straturi groase de rugină, atunci acestea trebuie subțiate. Dacă miezul metalic este încă intact, nu prezintă rugină și stratul de rugină are doar câțiva milimetri grosime, atunci puteți utiliza convertizorul de rugină.

Dacă descoperiți deja crăpături sau zone goale, atunci ar trebui să vă bazați pe convertoare de rugină de calitate care se pot strecura și în aceste zone și chiar să ajungă fără probleme în zone ascunse. Substanțele calitative care transformă rugina sunt disponibile comercial. Atunci când cumpărați, ar trebui să urmați și instrucțiunile producătorului și să aplicați convertizorul de rugină exact conform instrucțiunilor producătorului.

Dacă rugina nu se desprinde ușor sau dacă miezul metalic este afectat, atunci ar trebui să vă abțineți de la folosirea unui convertor de rugină. În funcție de tipul de metal afectat, puteți șlefui, sablare sau curăța rugina.

Dacă piesa metalică este deja prea grav afectată și deteriorată, atunci poate fi necesar să se ia în considerare o înlocuire și să fie achiziționată o nouă piesă metalică. Lucrările cu mașini de nisip și polizoare trebuie efectuate numai de către specialiști profesional. Zonele tratate pot fi protejate cu vopsea antirugina, de exemplu.

Purtarea pieselor metalice

Dacă puteți utiliza convertizorul de rugină depinde și de partea metalică. Dacă piesa metalică este portantă, atunci trebuie consultat imediat un specialist care va evalua daunele și va ști ce să facă. Dacă este o deteriorare minoră de rugină (de exemplu, pe bicicletă), puteți încerca convertizorul de rugină.

Dacă un convertor de rugină este o opțiune pentru tine, depinde și de dorințele tale. În plus, cu siguranță ar trebui să utilizați articolul conform instrucțiunilor producătorului și să îl utilizați numai pe suprafețe destinate acestui lucru de către producător.

Ce avertismente privind convertizorul de rugină trebuie respectate?

Avertismentele despre un convertor de rugină ar trebui să fie emise de producător și să apară în instrucțiunile produsului, prospect sau pe flacon. Atunci când cumpărați, trebuie să vă asigurați că convertizorul de rugină este de înaltă calitate și este recomandat de clienți ca fiind ușor de aplicat.

În general, agenții chimici lichizi trebuie priviți cu prudență. Articolele pot ajunge pe piele sau, în cazul spray-urilor, pot fi și inhalate. Utilizați un convertor de rugină care poate fi stropit și este lichid numai cu mănuși adecvate, recomandate, ochelari de protecție și o mască chirurgicală.

Aveți grijă să lucrați curat, astfel încât convertizorul de rugină să nu pătrundă în zone în care nu ar trebui. De asemenea, poate ajuta, cum ar fi vopsirea pereților, să mascați anumite zone pentru a evita periclitarea acestora.

implementarea planului

Convertorul de rugină poate fi aplicat în diferite moduri. Aplicația depinde de tipul de convertizor de rugină. Ar trebui să planificați cu atenție utilizarea unui produs înainte de a-l folosi. Citiți zonele pentru care producătorul a lansat produsul pentru utilizare.

Pregătiți petele de rugină exact conform instrucțiunilor producătorului. Protejați-vă și aplicați convertizorul de rugină numai cu mănuși, ochelari de protecție și mască de față. În funcție de convertizorul de rugină, pașii pot diferi. De exemplu, puteți obține o variantă pe care trebuie doar să o aplicați, dar să nu o spălați. Apoi, din nou, există convertoare de rugină care trebuie spălate.

Respectați cu exactitate timpii de expunere respectivi (timpii de incubație). Dacă convertizorul de rugină este, de asemenea, destinat să fie grund și, astfel, servește ca strat de protecție, de obicei nu este spălat. Produsele diferă ca aplicație și variantă de la producător la producător.

Cât timp trebuie să acționeze un convertor de rugină?

Pentru a utiliza în mod optim convertizorul de rugină, suprafața de tratat trebuie mai întâi eliberată de rugină. Murdăria, grăsimea și alte murdărie, de asemenea, nu au loc pe zonele care trebuie tratate. Prin urmare, se recomandă curățarea în prealabil. O mașină de spălat cu presiune poate ajuta și aici dacă este o zonă mai mare și mai rezistentă.

De asemenea, puteți îndepărta rugina desprinsă cu peria de sârmă. Înainte de a utiliza agentul de rugină, verificați dacă există un miez metalic stabil și neatins. Dacă acesta este cazul, atunci puteți aplica convertizorul de rugină conform instrucțiunilor producătorului.

Timpi diferiți de expunere

Acest test de convertizor de rugină arată că pot exista timpi de expunere diferiți. Când pregătirile pentru aplicarea convertizorului de rugină s-au încheiat și s-au îmbrăcat îmbrăcămintea de protecție (mănuși, ochelari de protecție, mască de față), convertizorul de rugină poate fi aplicat mai întâi pe zonele ruginite.

În funcție de variantă, trebuie să aplicați substanța chimică cu o pensulă/trafalet sau să o pulverizați. In functie de produs, timpul de expunere este intre cel putin 24 de ore si 48 de ore. Sunt disponibile în comerț variante în care convertizorul de rugină trebuie spălat după timpul de expunere.

Dacă acesta este cazul cu convertizorul de rugină, atunci puteți clăti zona cu apă. Fiți amănunțit când clătiți. Dacă convertizorul de rugină trebuie să acționeze și ca un grund, clătirea nu este adesea necesară. Convertizoarele de rugină pot fi adesea aplicate și pe petele vechi de rugină.

Cum trebuie reluate suprafețele tratate cu convertor de rugină?

Rugina este convertită în mod optim într-un compus stabil de fier (III) cu un convertor de rugină. Dacă acest lucru a fost făcut conform instrucțiunilor producătorului, atunci se pune întrebarea cu privire la post-tratarea suprafeței. În mod ideal, compusul stabil de fier (III) poate fi ușor posttratat.

Îngrijirea ulterioară se poate face conform dorințelor dumneavoastră. Când conversia a fost finalizată și substratul este uscat și stabil, puteți să ceară suprafața sau să o protejați în alt mod împotriva condițiilor nefavorabile de mediu.

Dacă ați folosit convertizor de rugină și suprafața tratată este stabilă, atunci puteți folosi chiar și unsoare de mașină, deoarece datorită convertizorului de rugină, suprafața tratată este stabilă la astfel de grăsimi.

Umplutura si lacuirea

Obiectele din oțel și fier ruginite pot fi tratate cu un convertor de rugină și apoi umplute și vopsite ca și alte suprafețe stabile. Prin tratarea și vopsirea profesională a substratului, puteți restaura obiectul într-o manieră țintită și îl puteți face să atragă atenția.

Cu toate acestea, acoperirile pe care le puteți utiliza pe zonele tratate ar trebui să fie potrivite pentru compuși ferici sau compuși metalici. Când cumpărați chit și vopsea, acordați o atenție deosebită adecvării și utilizării pe suprafețele adecvate.

Convertizoare de rugină, vopsele și materiale de umplutură

Puteți obține chiar și convertoare de rugină de la comercianții cu amănuntul specializați care pot fi folosite cu chit și diverse vopsele. Aceste produse sunt coordonate între ele și pot veni, de exemplu, de la același producător sau de la aceeași marcă.

Prin urmare, atunci când cumpărați, puteți acorda atenție sistemelor optime de convertizor de rugină-chit-vopsea care vă vor ajuta să obțineți rapid rezultatul dorit.

Fără îngrijire ulterioară

Suprafața de tratat poate fi transformată înapoi într-o suprafață stabilă și protejată de către convertizorul de rugină. Dar asta nu înseamnă că optica va reveni la felul în care era înainte.

De exemplu, dacă alegeți să nu post-tratați și să lăsați suprafața stabilă de fier transformată așa cum este, trebuie să vă așteptați la schimbări vizuale. Compusul de fier transformat arată diferit și nu strălucește. De obicei, suprafața tratată cu convertor de rugină apare neagră sau întunecată.

Suprafața modificată este încă stabilă și pregătită pentru utilizarea chitului și a vopselei. Dacă nu doriți să utilizați chit sau vopsea, dar nu sunteți interesat de suprafața întunecată, atunci ați terminat cu munca după transformarea ruginii.

Care sunt avantajele îngrijirii ulterioare?

Post-tratarea suprafeței nu este întotdeauna necesară, dar oferă diverse avantaje. Protecția suprafeței este îmbunătățită printr-un post-tratament profesional cu vopsea sau cu umplutură și vopsea. Suprafața este mai bine protejată împotriva ruginii reînnoite și a umezelii.

În plus, optica este îmbunătățită conform dorințelor tale și ai posibilitatea de a folosi culoarea și designul dorit. Aspectul zonelor tratate cu convertor de rugină poate fi personalizat pentru a se potrivi preferințelor dumneavoastră.

Nu este necesară prelucrarea substratului tratat cu substanțe și lacuri speciale. Puteți utiliza umpluturi și vopsele comerciale.

Care sunt dezavantajele îngrijirii ulterioare?

Post-tratarea suprafeței nu este întotdeauna necesară. Cu toate acestea, dacă suprafața rezultată este foarte neuniformă, atunci trebuie umplută și nivelată.

Tratarea ulterioară necesită timp și pot fi necesari diferiți pași de lucru suplimentari pentru a obține aspectul dorit. S-ar putea să vă placă și suprafața tratată cu convertor de rugină și nu este necesară vopsirea.

Cum ar trebui eliminate convertizoarele de rugină?

Convertizoarele de rugină conțin uneori substanțe nocive. Nu numai că trebuie să fii atent atunci când aplici, dar trebuie să fii atent și când îl arunci. Ingredientele chimice constau, de exemplu, din acid fosforic și agenți tensioactivi.

Degresanții sunt adesea prezenți și în convertizoarele de rugină. În plus, convertizorul de rugină poate conține grund. Nu trebuie să aruncați convertizoarele de rugină în coșul de gunoi împreună cu deșeurile menajere. Trebuie să dați resturile deșeurilor periculoase și să conduceți în consecință la o companie de eliminare.

Ce alternative de convertizor de rugină există?

Nu există multe alternative pentru transformarea ruginii. De exemplu, remediile vechi de uz casnic, cum ar fi acidul citric împotriva ruginii, sunt promovate. Acidul citric poate dizolva rugina superficială și este foarte interesant atunci când este utilizat împotriva peliculei de rugină. Apoi, acidul trebuie spălat bine, deoarece lacul și vopseaua nu se vor lipi de el.

Această comparație cu convertizorul de rugină arată că metalele grele au fost folosite în special pentru a îndepărta rugina în trecut. De exemplu, cromul sau plumbul au fost folosiți ca oxizi de metale grele. S-a folosit și Chrome. În prezent, aceste substanțe nu mai sunt folosite.

Convertizoarele de rugină de astăzi pot include un grund. Se folosește și un strat superior. Convertizoarele de rugină cu protecție împotriva coroziunii trebuie aplicate conform instrucțiunilor, altfel poate exista un exces de rugină sau acid și reacția de conversie a ruginii nu va decurge optim. Protecția optimă împotriva coroziunii previne deteriorarea componentelor și îmbunătățește durabilitatea obiectelor (fier, oțel).

întrebări frecvente

Această comparație a convertorului de rugină arată cât de important este să achiziționați convertizorul de rugină potrivit și să îl utilizați conform instrucțiunilor producătorului.

De asemenea, ar trebui să știți înainte de a cumpăra dacă aveți nevoie de un grund și dacă convertizorul de rugină ar trebui să îl conțină. Prin amorsare în același timp, este posibil să puteți salva pașii de lucru.

Ce convertoare de rugină sunt ușor de aplicat?

Convertizoarele de rugina prin pulverizare sunt disponibile în cutii convenabile. De asemenea, poate merita să cumpărați un convertor lichid de rugină și să îl puneți într-o sticlă de pulverizare ușor de manevrat.

Sunt utile convertizoarele de rugina?

Convertizoarele de rugină pot fi utile dacă există pete de rugină care nu au atacat încă miezul metalic și au doar câțiva milimetri adâncime. Dacă acesta este cazul, petele de rugină pot fi tratate pe scară largă cu un convertor de rugină și transformate într-o conexiune stabilă.

Dacă munca a fost realizată în mod optim și profesional și procesul de conversie a funcționat eficient, atunci puteți chiar vopsi zonele amorsate și transformate. Convertizoarele de rugină și alți agenți de îndepărtare a ruginii trebuie utilizați profesional. Dacă nu ați mai făcut acest lucru înainte, ar trebui să consultați un specialist.

Cum funcționează convertizoarele de rugină?

Convertizoarele de rugină opresc coroziunea și asigură că procesul de oxidare nu continuă, ci se încheie. În loc de rugină, convertorul de rugină creează un compus stabil de fier (III).

Care este timpul de expunere pentru un convertor de rugină?

Comparația convertorului de rugină a arătat că articolele au timpi de expunere diferiți. Există convertizoare de rugină care trebuie să acționeze timp de 24 până la 48 de ore. Variante cu un timp de expunere mai scurt sunt de asemenea disponibile comercial.

Un convertor de rugină fără grund poate necesita un tratament suplimentar de grund. Dacă produsul are un grund amestecat, atunci după timpul de expunere și conform instrucțiunilor producătorului se pot aplica straturile dorite.

Ce convertor de rugină să alegi?

Convertizoarele de rugină sunt disponibile sub formă de gel, lichid și spray. Pixurile convertoare de rugină sunt potrivite pentru cele mai mici suprafețe. Acest test de convertizor de rugină ar trebui să vă ajute să găsiți varianta potrivită pentru nevoile dvs.

Puteți afla care convertor de rugină este bun din recenziile clienților, de exemplu. Este recomandabil să alegeți un producător sau o marcă cunoscută.

Care este prețul convertoarelor de rugină?

Convertizoarele de rugină sunt utile atunci când sunt utilizate în mod optim. Datorită numărului mare de variante, gama de prețuri este foarte diferită. Un convertor de rugină poate costa între 7 și 500 de euro.

Când cumpărați, trebuie să vă asigurați că cumpărați cantitatea optimă. Acest test de convertizor de rugină arată că multe convertoare de rugină pot fi depozitate pentru o perioadă lungă de timp. În funcție de produs, puteți cumpăra mai multe și puteți stoca convertizorul de rugină în mod optim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu