Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 septembrie 2023

Variabilele fundamentale ale lustruirii vopselei: Pt 3 – Curățarea tamponului

 Curățarea tamponului – menținerea suprafeței tamponului fără reziduuri inutile de vopsea (vopseaua îndepărtată) și lichidul de corecție folosit. Cu cât tamponul este mai curat; eficiența de lustruire mai mare devine pe parcursul tuturor proceselor de lustruire a vopselei.

Curățarea tamponului este de obicei CELE MAI trecute cu vederea variabilele de lustruire a vopselei. Cu toate acestea, un tampon curat poate fi unul dintre cele mai importante aspecte ale corectării optime a vopselei.

Un tampon curat reduce semnificativ timpul și munca în timpul etapelor de amestecare. Cu toate acestea, cea mai mare valoare a curățeniei tamponului este cel mai vizibilă în etapele finale de lustruire.

În timpul etapelor finale de lustruire (rafinament), detalierii se străduiesc să atingă acea echilibrare a factorului wow: strălucire, claritate și definire a imaginii. Aceste rezultate optime nu pot fi atinse fără a maximiza curățenia tamponului. Tampoanele curate duc direct la cel mai mare rafinament al unei suprafețe.

Examinarea beneficiilor curățării tamponului în timpul lustruirii

Curățarea tamponului este un concept esențial pentru maximizarea gradului de amestecare grea sau a etapelor finale de lustruire în timpul corectării vopselei. Abilitățile și capacitățile de lustruire a detalierului se vor stabili rapid fără a aborda această variabilă. Principalele motive pentru eficacitatea unui tampon curat sunt următoarele:

1]  Un tampon curat, neînfundat, cu o cantitate optimă de produs, permite tamponului și lichidului de corecție să funcționeze eficient, maximizând capacitățile corective.

Un tampon curat este disponibil 100% pentru corectarea optimă a vopselei. Un tampon curat și complet amorsat furnizează un produs maxim pe suprafață, îndepărtând totodată cantitățile maxime de reziduuri de vopsea DEPARTAMENT DE vopsea. „Curație chirurgicală” este cel mai bun mijloc de a descrie un tampon optim, care este pentru acțiune gata.

2] Un tampon curat reduce probabilitatea ca particulele de reziduuri de vopsea încorporate  să creeze noi defecte în secțiunea de lucru.

Un tampon murdar, înfundat cu reziduuri de vopsea, provoacă defecte (scurcarea) odată ce atinge un punct de vârf prea murdar. Cu toate acestea, un tampon curat colectează și raclete în mod eficient reziduurile de vopsea DEPRE suprafața de lustruit.

3]  Tampoanele curate maximizează întotdeauna eficiența și viteza de corectare a vopselei, deoarece componentele de lustruire [mișcarea tamponului și lichidul] funcționează cu eficiență maximă.

Un tampon nou recrutează toată suprafața disponibilă pentru a corecta secțiunea de lucru. Pe măsură ce corecția progresează, din ce în ce mai puțin tampon este disponibil pentru o lustruire optimă din cauza acumulării de reziduuri. Prin urmare, curățarea frecventă a tamponului duce la o lustruire mai rapidă și mai eficientă a vopselei.

 

Amintiți-vă întotdeauna: CLEAN remedia murdar... NICIODATĂ invers.

 

De ce un tampon murdar este contraproductiv pentru lustruirea vopselei

Câteva puncte cheie explică de ce tampoanele murdare sunt ineficiente și pot provoca defecte în vopsea.

A] Tampoanele murdare diminuează foarte mult capacitatea de tăiere.

Atunci când un tampon se îngrămădește, este incapabil să rețină și să disperseze lichidul corector curat, scăzând drastic capacitatea de tăiere a tamponului. De asemenea, nu poate accepta reziduuri de vopsea.

B] Cu cât un tampon este folosit mai mult timp fără curățare, cu atât devine mai greu, modificând caracteristicile de flexibilitate ale tamponului.

Un tampon întărit se va bloca mai ușor cu reziduurile de vopsea, diminuând rotația plăcuței. Tampoanele înfundate întărite creează, de asemenea, defecte pe tipurile de vopsea mai moi, datorită acestei rigidități crescute și acumulării de reziduuri dure de vopsea.

C] Un tampon necurat se blochează, crescând frecarea - ceea ce încălzește suprafețele mai repede.

Un tampon plin cu reziduuri de vopsea și produse vechi se înfundă, anulând capacitățile racletei.

Un tampon super gumat și greu poate încetini foarte mult rotația unui polizor DA.

D] Tampoanele rigide murdare oferă un răspuns mai mic la presiune și generează și rețin căldura mai repede .

Un tampon [spumă] rigid înfundat scade flexibilitatea verticală a plăcuței, compromițând astfel capacitățile de dispersie a căldurii ale celulelor de spumă. Reziduurile abundente de vopsea înfundă porii spumei, blocând fluxul de aer prin golurile tamponului de spumă. Acest lucru determină reținerea căldurii în placa, mai degrabă decât dispersarea, cauzând pericol pentru placa și panoul.

Cum să curățați cel mai eficient un tampon cu aer

De departe, cel mai eficient mod de a menține curățenia tamponului și fibrele pufoase (microfibră), este utilizarea aerului comprimat după  fiecare secțiune de lucru.

Pentru a curăța cu aer: pur și simplu coborâți mașina cât mai aproape de sol posibil. Orientați suportul cu fața în sus, cu mașina și marginea cea mai îndepărtată a plăcuței înclinate spre sol. Folosind un vârf de duză concentrat, suflați aer comprimat [de preferință 125-150 PSI] în partea cea mai dreaptă exterioară a tamponului, care va începe să rotească tamponul pe mașină. Cu un orbital DA: mișcați metodic aerul, începând din zona exterioară spre centrul padului, apoi înapoi. Începând cu zona exterioară, se acumulează o viteză bună a tamponului de impuls, determinând forța centrifugă să forțeze reziduurile de vopsea către sol.

Această procedură este cel mai bine efectuată pe o cârpă, un prosop sau în exterior. Acesta conține sau controlează reziduurile uzate care se dispersează direct spre sol. De asemenea, un recipient cu apă înăuntru poate fi folosit pentru a emulsiona produsul suflat de pe tampon, prinzând efectiv reziduurile în apă, mai degrabă decât să devină în aer.

 

Cum să curățați un tampon fără aer

Pulverizați apă distilată și periați ușor tamponul cu o perie cu peri moi va ajuta la slăbirea produsului încorporat și a resturilor de pe tampon sau microfibră. Așezați aparatul cu fața în jos în microfibră curată și porniți-l pentru câteva secunde. Acest lucru va transfera reziduurile de pe suprafața tamponului pe cârpa din microfibră de curățare.

Această metodă nu va curăța complet sau nu va îndepărta toate reziduurile de pe tampon. Prin urmare, schimbați tampoanele mai des atunci când nu curățați cu aer.

Tampoanele proaspete asigură cel mai înalt nivel de corecție a vopselei. Pentru majoritatea vehiculelor plănuiți să utilizați minimum 4 tampoane proaspete pentru a asigura o lustruire optimă. Pe vopselele fine, planificați mai multe sau luați în considerare utilizarea mai multor tampoane noi, chiar și atunci când utilizați aer comprimat.

De ce Curățarea Padului este eficientă și esențială

 

Corectarea vopselei este religia managementului reziduurilor.

 

În timpul amestecării (tăierii), controlul reziduurilor ajută la uniformizarea rapidă a suprafeței, deoarece numai lichidul de amestecare interacționează cu defectele, doborând vârfurile defectelor .

Dacă tamponul este înfundat cu reziduuri de vopsea, atunci suprafața disponibilă pentru un compus este redusă.

În timpul lustruirii finisării (rafinamentului), dacă curățarea tamponului nu este o prioritate, acumularea de reziduuri este cea mai vizibilă. Aceasta este frustrarea furnizată de micro-defecte, cum ar fi hazing sau micro-marring.

În etapa finală a corectării vopselei; claritatea, luciul și definiția imaginii arată toată munca grea a întregului proces. Acesta este punctul în proces în care poate apărea hazing.

Această etapă este critică, deoarece numai cele mai fine particule de lac ar trebui să interacționeze cu vopseaua. Când reziduurile de vopsea se înglobează în suprafața tamponului, creează defecte pe suprafața vopsită, împiedicând rafinamentul.

Gânduri finale despre curățenia padului

Tampoanele trebuie curățate după fiecare secțiune de lucru pentru a maximiza capacitățile de corecție și finisare. Frecvența de curățare este dictată în mare parte de nivelul general al defectelor prezente în suprafață și de tipul de vopsea. Acesta este un apel de judecată pentru detalier bazat pe dinamica vopselei.

Cu toate acestea, curățarea unui tampon, de cele mai multe ori, este o practică care aduce beneficii tuturor etapelor de lustruire.

Folosind aer comprimat, procesul de curățare a tamponului și reîncărcarea produsului durează aproximativ 30 de secunde. Deci, argumentele care susțin că pierde prea mult timp palesc în comparație cu beneficiile pozitive pe care le oferă un tampon curat.

În cele din urmă, trecerea cu vederea curățeniei plăcuțelor va avea ca rezultat o stagnare de corecție pentru orice detalier. Ei nu vor putea depăși provocările în fața multor situații comune de corecție care apar frecvent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu