Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 20 septembrie 2023

Cum să detaliezi o barcă - 7 pași pentru a detalia o barcă

 Ambarcațiunile pot fi o provocare pentru detaliu corespunzător datorită stratului de gel unic aplicat pe exterior. Straturile de gel oferă aspectul foarte neted și strălucitor care le oferă acel efect de oglindă asupra apei. În timp, expunerea la razele UV ale soarelui combinată cu poluarea apei, excrementele animalelor, coroziunea de la sare și alte acumulări organice vor estompa și decolora stratul de gel. Detalierii profesioniști ar trebui să urmeze următorii pași pentru a lustrui corect o barcă.

Cum să detaliezi o barcă

Detalierea exterioară a bărcii

Pasul 1: Spălare și tratament cu argilă

Primul pas către fiecare detaliu a bărcii este curățarea în profunzime a exteriorului și a interiorului pentru a îndepărta orice resturi, murdărie și poluanți. Începeți din partea de sus a bărcii în interior și mergeți în jos și în afară până ajungeți la fund. Utilizați un sampon auto , care este special formulat pentru a îndepărta murdăria. Spălați doar segmente odată pentru a preveni apariția mai târziu a dungilor.

Pentru a îndepărta petele grele ale liniei de plutire, utilizați un Mzr sau un Rust&Tree Remove, care este un detergent mai agresiv și este bun pentru îndepărtarea algelor și a reziduurilor de pe exteriorul bărcii.

Dacă găsiți urme negre de cauciuc de pe docuri, utilizați o cantitate mică de acetonă cu o cârpă albă pentru a șterge aceste pete.

Pasul 2: Finisajul exterior corect al stratului de gel

Odată ce barca este curată, ne putem pune la treabă la repararea stratului de gel al bărcii. Gelcoating-ul este procesul unic pe care vehiculele marine se aplică stratului de fibră de sticlă pentru a menține suprafața netedă și strălucitoare. Straturile de gel sunt extrem de durabile, dar ca orice suprafață exterioară necesită restaurare.

Detail King recomandă un proces de corectare a vopselei în doi pași; Mai întâi doriți să amestecați cu un produs pentru polish (Compus pentru vopsea transparentă Heavy Cut ) pentru a elimina oxidarea și imperfecțiunile de suprafață, apoi lustruiți cu un produs de finish pentru a scoate o strălucire ridicată și o culoare vibrantă.

Din nou lucrând doar pe segmente la un moment dat. Asigurați-vă că acoperiți corpul și întreaga suprafață inferioară.

Pasul 3: Aplicați protecție pentru vopsea

În cele din urmă, înfășurați exteriorul prin aplicarea Sigilantul Premium Polymer Boat este un etanșant de lungă durată care oferă protecție 6 – 12 luni. (Un amestec puternic de polimeri, rășină și Zonyl vă protejează vopseaua.   Polimer Boat Sealant trebuie aplicat după ce ați amestecat și lustruit vopseaua.)Acest lucru va menține vopseaua să arate mai bine mai mult timp și, de asemenea, va face procesul de curățare ulterior mai ușor și mai rapid.

Detalii interioare și cabină

Majoritatea compartimentelor interioare ale bărcii pot fi spălate în același timp cu exteriorul (odată ce toate covoarele și zonele libere sunt îndepărtate sau acoperite). Vă recomandăm să uscați mai întâi interiorul pentru a preveni apariția petelor de apă pe scaune sau pe sticlă.

Pasul 4: Curățați în profunzime scaunele și compartimentele

Deoarece podeaua interioară a fost spălată și curățată, primul pas în cabină este curățarea în profunzime a scaunelor și a compartimentelor de depozitare.

Detail King are produsul perfect pentru fiecare colțișor pe care îl puteți găsi în cabina bărcii, de exemplu:

  • Produs
    Descriere
  • Magic Cleaner Concentrat
    Acest agent de curățare uimitor poate fi folosit pe multe suprafețe din interiorul bărcii – utilizați-l pe vinil, covor, plastic etc. pentru a curăța suprafețele foarte murdare.
  • Sapun extractor
    Excelent pentru curățarea zonelor cu mochetă ale bărcii
  • RTU Detergent pentru sticlă
    Acesta este un produs de curățare excelent pentru toate ferestrele din sticlă și acril
  • Prosoape din microfibra

    Există mai multe tipuri de prosoape de utilizat pentru o barcă, microfibră – universal – sticlă .

  • Balsam/protector excelent pentru a împiedica uscarea și decolorarea suprafețelor de ședere din vinil
  • Jad A65
    Protecție ceramică pentru zonele mochetate ale bărcii

 

Pasul 5: Corectați și protejați interiorul

În timp ce economisiți timp spălând interiorul în același timp cu exteriorul, îl veți reface în timp ce lustruiți și protejați suprafețele interioare.

Pasul 6: Lustruiți întregul metal și curățați sticla

Respiră, aproape ai ajuns. Acum că toate suprafețele dure au fost ceruite și lustruite, este timpul să redăm acea strălucire impecabilă tuturor metalelor cu Metal Polish .

Apoi treceți rapid prin toate ferestrele și geamurile cu Glass Cleaner și prosopul de sticlă  , care elimină toate dungile din prima încercare.

Pasul 7: Inspecția finală

Oferiți barcă un ultim șervețel cu un prosop curat din microfibră pentru a îndepărta orice exces de ceară, substanțe chimice, murdărie de pe pantofi etc. Plimbați-vă în jurul întregii ambarcațiuni  pentru a verifica zonele care ar putea folosi o lustruire finală înainte de a începe. clientul vede produsul finit.

Întrebări frecvente:

Cum sa ceara o barca?

Detalierii ar trebui să folosească un dispozitiv de lustruit cu angrenaj sau cu aruncare lungă împreună cu un tampon de lână și Compus pentru vopsea transparentă Heavy Cut , care sunt sigure pentru acoperirea cu gel a bărcii și suficient de puternice pentru a aplica protecție reală împotriva soarelui și a apei. Începeți din partea de sus din spate și lucrați spre partea de jos a carenei.

Cât durează o ceară de barcă?

În mod obișnuit, proprietarii de bărci ar trebui să ceară sau să lustruiască stratul de gel o dată la 3-4 luni din cauza defectării și oxidării de la apă și soare. Premium Polymer Boat Sealant durează 6 – 12 luni.

Ar trebui să ceară carena bărcii?

Protejarea stratului de gel pe carenă și fundul bărcii este cea mai importantă parte a suprafeței exterioare. Întreținerea corespunzătoare va elimina orice oxidare și acumulare de lipa de la timpul în apă. Eliminarea petelor de rugină și apă nu numai că va ajuta vehiculul să funcționeze fără probleme, ci va crește și valoarea de revânzare.

Cât ar trebui să coste un detaliu de barcă?

Serviciile de bază de detaliere a bărcii ar trebui să includă o spălare, ceară și curățare interioară. Serviciile ar trebui să fie taxate la picior pentru a vă asigura că toate forțele de muncă și costurile sunt acoperite corespunzător. Consultați tabelul de mai jos pentru diferite opțiuni de preț pe care le puteți lua în considerare.

Zona Barcă

Detaliu carenă 22 euro-45 euro /m2 Spălare exterioară și protecție gel coat




Spălarea bărcilor 10-22 euro/m2 Spălare și curățare generală



Curățarea cabinei pret manopera Curățare interioară și protecție a materialului




Curățarea motorului 80-180 euro 



Tratament cu vinil sau piele pret pe manopera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu