Totalul afișărilor de pagină

joi, 11 iulie 2024

Lustruirea ambarcațiunii 101: Cum să vă restabiliți nava la gloria anterioară

 Lustruirea ambarcațiunii 101: Cum să vă restabiliți nava la gloria anterioară

Ahoy marinar! În ultimul articol, am acoperit esențialul detaliilor bărcii, care a fost doar prima etapă a călătoriei noastre de întreținere a bărcii.

Dacă doriți să vă mențineți nava în formă maximă, trebuie să știți să lustruiți o barcă și să duceți acea carenă de la plictisitoare la orbitoare.

În acest ghid, vă vom ghida prin procesul de lustruire a bărcii , de la înțelegerea importanței strălucirii bărcii până la stăpânirea tehnicilor care vă vor face barca să strălucească.

Așa că pregătiți-vă plăcuțele de barcă și compușii de lustruire pentru că suntem pe cale să facem niște valuri. Urcă-te la bord și hai să începem!

lustruind o barcă

De ce ar trebui să-ți lustruiești barca?

Mi-am spălat și curățat barca... Chiar trebuie să o lustruiesc și pe ea?

Ei bine, dacă sunteți de acord cu radiațiile UV și oxidarea care vă afectează stratul de gel, nu trebuie să faceți nimic.

Dacă nu sunteți de acord ca stratul de gel să fie deteriorat, atunci da – va trebui să vă lustruiți barca.

Vedeți, să vă faceți barca să strălucească depășește îmbunătățirile cosmetice. O barcă bine lustruită arată uimitor ȘI trăiește mai mult.

Îndepărtând oxidarea, zgârieturile și petele, lustruirea bărcii ajută la menținerea integrității stratului de gel al bărcii dumneavoastră, păstrând longevitatea și valoarea acestuia.

Deci, ca întotdeauna, nu este vorba doar de estetică și cosmetică. Este vorba despre igiena și sănătatea bebelușului tău.

Instrumente de care aveți nevoie pentru a le lustrui bărci

Iată o listă a articolelor indispensabile pentru trusa de lustruire a bărcii dvs .:


InstrumentScop
Tampoane pentru barcăTampoanele de lână față-verso sau pe o singură față sunt preferatele noastre personale. Dar puteți folosi și un tampon de spumă tăiat greu sau șlefuitoare Bigfoot.

Polizor cu dublă acțiune


Un șlefuitor de calitate cu dublă acțiune va fi cel mai bun prieten al tău pe tot parcursul procesului de lustruire a bărcii. Oferă puterea și controlul necesare pentru a șlefui și lustrui eficient suprafețele ambarcațiunii.
Lustruire pentru barcă și compus pentru barcăAlegeți lustruire specifică pentru bărci și compuși care sunt formulați pentru a elimina oxidarea, zgârieturile și imperfecțiunile de pe suprafețele ambarcațiunii dumneavoastră. Căutați produse de înaltă calitate care oferă protecție și strălucire de lungă durată. Cea mai bună lustruire pentru barcă aleasă este Koch Chemie .
Săpun marinFormulat special pentru curățarea bărcilor. Este blând cu barca ta, dar dur cu murdărie. Și da, trebuie să fie un săpun pentru detalii marine . Nici un alt săpun nu va fi de folos. Nici să nu te gândești să folosești săpun de mașină sau produse de curățat casă.
Sticla cu pulverizatorȘi puțină apă în ea.

Prosoape din microfibra


Aceste prosoape moi și fără scame sunt perfecte pentru a șterge excesul de lustruire, pentru a șterge suprafețele și pentru a obține un finisaj impecabil.
Chestii de siguranțăMănuși, ochelari de protecție... armură?

Cu ce ​​te confrunți când îți lustruiești barca

Cei mai mari dușmani ai bărcii tale sunt razele UV și oxidarea, care lucrează împreună pentru a provoca deteriorarea tuturor tipurilor de suprafețe. Fie că este vorba de plastic, vinil, vopsea sau gel coat, radiațiile UV și oxidarea sunt cele mai grave.

Razele UV ale soarelui pătrund în stratul de gel și fac ca porii să se umfle și să crească în dimensiune. Când porii stratului de gel se deschid, fratele geamăn al razelor UV, Oxidation, intervine pentru a-ți uza corpul.

Cu cât suprafața stratului de gel umflat este mai mare, cu atât mai mult oxigen intră în contact cu acesta. Așa suprafețele tale devin inestetice și încep să se degradeze.

Iată cum vei ști că suprafața bărcii tale este atacată de razele UV și oxidare:

Veți observa cretă și o cantitate ușoară de tulburare la suprafață, mai ales când reflectă lumina.

În cazuri mai severe, barca dumneavoastră își va pierde complet strălucirea.

În cele mai severe cazuri, veți obține o peliculă subțire pe toată mâna dacă vă ștergeți barca cu ea. Așa vei ști că suprafața bărcii tale este alarmant de oxidată.

Oxidarea pare inestetic, dar asta nu este cea mai proasta parte a ei. Este ca și cancerul care degradează stratul de gel care protejează fibra de sticlă și alte părți ale bărcii tale.

Dacă pătrunde în gelcoat, devine mult mai dificil de curățat și poate necesita o cantitate serioasă de abraziune mecanică pentru a-l îndepărta.

Acum, după cum știți, abraziunea mecanică nu este bueno.

Deci, cel mai bun mod de a scăpa de el este să preveniți să se adună. Dar dacă s-a acumulat deja, va trebui doar să scapi de el. Iată cum…

Cum să lustruiți barca dvs. ca un campion

Există trei căi pe care poți merge.

Trecând de la cea mai puțin abrazivă la cea mai abrazivă metodă de lustruire, avem: 

  1. Slefuire umeda (cea mai agresiva si afecteaza cel mai mult suprafata barcii tale)
  2. Compounding (copil mijlociu - grad moderat de agresivitate)
  3. Lustruire (copilul cel mic - tandru și răsfățat) 

Cu care dintre acestea vei merge depinde de cantitatea de daune pe care a suferit-o barca ta din cauza elementelor.

șlefuirea umedă a unei barci

Slefuire umeda

Dacă barca ta este puternic oxidată, va trebui să treci prin șlefuire umedă care funcționează similar cu șlefuirea lemnului. Vei trece de la o granulație mai grea și vei merge la o granulație mai ușoară și mai fină. În acest fel, îți vei pregăti barca pentru amestecare.

Înainte de a începe să șlefuiți umed barca, spălați-o și clătiți-o cu un amestec acid. În mod ideal, veți folosi WSP , dar puteți folosi și niște oțet pentru a pulveriza barca și pentru a elimina oxidarea de suprafață.

Îți amintești chestiile alea de creta pe care le-ai luat pe mână când ai șters barca? Vrei să scoți asta din drum mai întâi. Îndepărtarea acestuia va reduce cantitatea de contaminanți pe care o primiți în discul de șlefuit și veți obține o tăiere mai eficientă.

  1. Începeți cu un șmirghel cu granulație mai mică, cum ar fi 800, și atașați-l la șlefuitorul orbital electric DA sau blocul de șlefuit. Dacă șlefuiți manual, înmuiați hârtia abrazivă în apă proaspătă. De asemenea, puteți lubrifia discul de nisip cu puțin săpun marin .
     
  2. Pulverizați suprafața bărcii cu flaconul de pulverizare pentru a o menține umedă pe tot parcursul procesului. Acest lucru ajută la lubrifierea șmirghelului și la prevenirea zgârieturilor adânci.
     
  3. Lucrați în secțiuni mici, cu lățimea umerilor, rulați mașina la o viteză mică până la medie și lucrați înainte și înapoi până obțineți un finisaj frumos, curat și mai lucios. Asigurați-vă că aplicați o presiune uniformă și acordați o atenție sporită colțurilor și zonelor cu un strat de gel mai subțire.
     
  4. Încercați să obțineți o granulație mai fină folosind șmirghel cu granulație mai mare (1000, 1500 și 2000), repetând același proces. Clătiți suprafața periodic pentru a verifica dacă există zone arsuri și pentru a evalua progresul în mod regulat.
     
  5. Odată ce barca dvs. are un finisaj frumos în oglindă, clătiți bine suprafața cu apă pentru a îndepărta orice reziduu.

Șlefuirea umedă ar trebui să reducă zgârieturile, vârtejurile, urmele de oxidare și imperfecțiunile și să obțină un finisaj uniform. Când ați terminat de șlefuit umed, veți trece la amestecare.

Compunerea

La fel ca șlefuirea umedă, ameliorarea barcii va elimina o parte din stratul de gel, deși un strat mai subțire din acesta.

Împreună cu stratul de gel, amestecul va reduce și mai mult zgârieturile și va scăpa de o parte din oxidare.

Slefuirea este un pas necesar după șlefuirea umedă, dar se poate face și singur în cazul în care nu este necesară șlefuirea umedă.

  1. Obțineți un compus precum Koch Chemie h901, conceput pentru a îndepărta petele de oxidare.
     
  2. Aplicați compusul pe tampon într-un model încrucișat pentru a asigura o distribuție uniformă.
     
  3. Așezați ferm tamponul pe suprafață și porniți-l.
     
  4. Lucrați în secțiuni mici, mai mici de un metru pătrat, mișcând tamponul înainte și înapoi atât pe orizontală, cât și pe verticală.
     
  5. Aplicați o presiune medie pe tampon.
     
  6. Ștergeți suprafața cu un prosop din microfibră și repetați procesul în secțiunea următoare.
     
  7. Acum repetați procesul de amestecare folosind o lustruire fină pentru a îndepărta urmele de vârtej lăsate de compusul grosier.
     
  8. Aplicați oja pe un tampon curat și lucrați în același mod ca în prima etapă.
     
  9. Nu uitați să păstrați tamponul umed și curat.

Lustruire

Cu lustruire, sunt aceleași mașini, dar tampoane și lustruire diferite de la fine la ultrafine.

Veți dori să evaluați moliciunea stratului de gel pentru a vedea care doriți să obțineți.

Când lustruiți, doar rafinați suprafața cu un pas mai departe și eliminați oxidarea la nivel de suprafață și vârtejurile care au fost făcute în procesul de amestecare.

Scoateți orice reziduuri și praful care se acumulează din toate aceste procese de pe barca dumneavoastră.

Sterge-ti barca si vei vedea ca bebelusul tau este din nou tanar si frumos.

IMPORTANT DE NOTĂ: Cu puțin noroc, nu va trebui să vă udați nisipul sau să vă amestecați barca. Întotdeauna vrei să încerci mai întâi metoda cea mai puțin agresivă sau măcar să evaluezi situația înainte de a folosi metode mai abrazive.

PS Nu aruncați tampoanele. Le puteți clăti și reutiliza oricând este necesar.

Inspecţie!

Nu lustruiți bărci fără un partener de încredere care vă va inspecta opera de artă pentru defecte, imperfecțiuni și tot acel jazz.

Faceți o inspecție amănunțită a suprafeței ambarcațiunii dvs. și căutați eventualele inconsecvențe. Dacă există, repetați procesele descrise mai sus.

Odată ce o spuneți, ea este gata de plecare.

acoperirea unei barci

Lustruirea bărcilor vs. acoperirea lor

Acoperirea ambarcațiunii va reduce timpul și efortul necesar pentru detalierea și lustruirea acesteia.

Un strat de protecție marin de înaltă calitate acționează ca o suprafață de protecție între stratul de gel și poluanți, razele UV și oxidare.

Dacă acoperirea este bună, vă va ajuta să scăpați de majoritatea poluanților fără a fi nevoie de substanțe chimice abrazive.

De asemenea, va sigila porii stratului de gel și va împiedica pătrunderea sau umflarea acestora.

În acest fel, veți putea economisi timp și detalii și veți putea lustrui barca dvs. mai puțin regulat. Un alt avantaj este că o vei face de două ori mai repede atunci când va fi nevoie.

Acestea fiind spuse, acoperirea barcii este următorul pas logic după ce o lustruiți.

Dacă vă întrebați cum să o acoperiți sau cu ce să o acoperiți, rămâneți cu ochii pe următorul nostru articol, unde vă vom învăța tot ce trebuie să știți despre întreținerea, protecția și acoperirea bărcii.

Gânduri finale

S-ar putea să considerați aceste instrucțiuni o exagerare, dar ne veți mulțumi atunci când suprafața bărcii dumneavoastră va fi netedă ca sticla.

În plus, eliminarea urmelor de lustruire și detaliere a „urmelor de vârtej” este foarte satisfăcătoare, așa că ne place să scriem pe larg despre ele.

Cu puțin timp și efort, veți obține un finisaj profesional care vă va lăsa barca să arate uimitor pe apă.

Sigur, procesul necesită o oarecare atenție la detalii, dar toate acestea dă roade atunci când vă vedeți nava frumos restaurată și protejată.

Barca ta va întoarce capetele în timp ce strălucește sub soare și vei avea satisfacția de a ști că i-ai acordat îngrijirea pe care o merită.

Așadar, îmbracă-ți șapca preferată și pregătește-te să navighezi în apele într-o barcă care strălucește ca un diamant!

Pentru a o menține pentru totdeauna tânără și orbitoare, nu uita să o detaliezi în mod regulat. Pentru acele momente în care barca ta are nevoie de o retușare rapidă, ține la îndemână un spray de detaliu rapid . Este cel mai rapid și mai ușor mod de a adăuga luciu și hidrofobic extraordinar suprafeței ambarcațiunii, menținând vehiculul mai curat pentru mai mult timp.

Și dacă doriți o rezistență sporită la razele UV, oxidare, pericole pentru mediu și elemente, cel mai bun pariu este să aplicați un strat de protecție hi-fi, de calitate marine.

Acoperirea barcii o va proteja în cele din urmă de tot ceea ce iese în cale și vă va scuti de problemele de a o lustrui din când în când.

Ca întotdeauna, prevenirea este cel mai bun remediu, așa că rămâneți pe fază pentru următorul articol, unde vă vom învăța cum să vă acoperiți barca.

FAQ

Cât timp am nevoie pentru a-mi lustrui barca?

În funcție de dimensiunea bărcii dvs. și de cantitatea de lustruire necesară, lustruirea bărcilor poate dura de la câteva ore până la o zi întreagă.

Cât de des ar trebui să lustruiți bărcile?

Frecvența lustruirii bărcii depinde de diverși factori, cum ar fi starea suprafeței ambarcațiunii, utilizarea și expunerea la mediu. Ca îndrumare generală, se recomandă să lustruiți barca cel puțin o dată sau de două ori pe an pentru a-și menține aspectul și pentru a proteja stratul de gel. Cu toate acestea, dacă barca dumneavoastră este supusă unor condiții dure, folosire frecventă sau expunere la apă sărată, poate fi necesar să o lustruiți mai des, poate la fiecare trei până la patru luni. Inspecțiile regulate ale suprafeței ambarcațiunii vă vor ajuta să determinați când are nevoie de lustruire. Curățarea regulată după fiecare utilizare vă poate ajuta să vă mențineți barca în formă maximă și să amâne necesitatea lustruirii acesteia. Acoperiți-vă barca și mai mult.

Pot folosi lustruirea auto pentru a lustru barca mea?

În timp ce lustruirea auto poate avea unele asemănări cu lustruirea pentru barcă, în general nu este recomandat să utilizați lustruirea auto pe o barcă. Suprafețele bărcilor sunt expuse la condiții unice, cum ar fi apa sărată, razele UV și mediile marine dure, care necesită produse specializate pentru o protecție și întreținere corespunzătoare. Lacul de barcă este formulat special pentru a rezista acestor condiții și pentru a oferi protecție de lungă durată stratului de gel. Este conceput pentru a răspunde nevoilor specifice ale suprafețelor bărcii, inclusiv rezistența la oxidare, apă sărată și decolorare. Utilizarea unui polish dedicat pentru barcă va asigura rezultate optime și va ajuta la păstrarea aspectului și a stării ambarcațiunii dumneavoastră.

Pot folosi produse de uz casnic pentru a-mi lustrui barca?

Utilizarea produselor de uz casnic pentru lustruirea bărcilor nu este, în general, recomandată. Produsele de uz casnic, cum ar fi agenți de curățare pentru bucătărie, produse de curățare abrazive sau lustruire pentru mobilă, nu sunt formulate pentru nevoile unice ale suprafețelor bărcii și pot provoca daune sau rezultate nedorite. Suprafețele pentru bărci, cum ar fi gelcoat-ul sau suprafețele vopsite, necesită produse specializate care sunt blânde, neabrazive și concepute pentru a oferi protecția necesară împotriva mediului marin.

Cum pot elimina oxidarea din barca mea?

Pentru a elimina oxidarea din barca dvs., utilizați un agent de îndepărtare a oxidării sau un agent de curățare specializat, urmat de lustruirea suprafeței.

Cum pot preveni oxidarea pe barca mea?

Inspectați-vă barca în mod regulat pentru semne de oxidare. Spălarile, curățările regulate și husele pentru bărci ajută la încetinirea oxidării, dar cel mai bun mod de a preveni oxidarea este să vă protejați barca cu Undrdog Marine.

Cum îmi pot proteja barca de radiațiile UV?

Acoperirea ambarcațiunii: Când barca nu este în uz, acoperirea acesteia cu o husă de barcă sau depozitarea acesteia într-o zonă acoperită o va proteja de razele UV dăunătoare ale soarelui și va ajuta la păstrarea strălucirii sale. În afară de asta, cel mai bun mod de a vă proteja barca de razele UV este cu Undrdog Marine.

Ar trebui să-mi lustruiesc barca manual sau ar trebui să folosesc mașini rotative?

Mulți detalieri recomandă utilizarea mașinilor rotative, cum ar fi un tampon rotativ, pentru lustruirea bărcilor. Când vine vorba de lustruirea barcii, atât lustruirea manuală, cât și utilizarea unei mașini rotative au avantajele și dezavantajele lor. Lustruirea manuală permite un control și o precizie mai mare, permițându-vă să abordați zone specifice sau suprafețe delicate. Pe de altă parte, un tampon rotativ poate economisi timp și poate facilita obținerea unui finisaj consistent. Mașinile rotative pot oferi rezultate mai rapide, dar este important să le folosiți cu precauție și să urmați tehnici adecvate pentru a evita deteriorarea suprafeței ambarcațiunii. Este important să luați în considerare starea suprafeței ambarcațiunii dvs., nivelul dvs. de experiență și preferințele personale atunci când decideți ce metodă să utilizați.

Care este cel mai bun lustruitor de barcă de folosit

Unele dintre cele mai bune lustruitoare de barci pe care le recomandăm și pe care le place să le folosim sunt Koch Chemie, Presta și Menzerna.

Este o barcă din aluminiu lustruit ceva ce trebuie să fac des?

Bărcile din aluminiu necesită, în general, lustruire mai puțin frecventă.

Cât costă serviciile de lustruire a bărcilor?

Cel mai bine este ca detalierul dvs. să vină și să vă citeze personal barca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu