Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 iulie 2024

Detalierea cursurilor și certificărilor: merită?

 Cuprins

Industria de detaliere oferă un potențial mare pentru antreprenori. Poate fi o operațiune extrem de profitabilă, cu o barieră scăzută la intrare și costuri de operare reduse. În plus, nu necesită pregătire extinsă, licențe speciale și capital inițial mare!


De fapt, oricine poate începe o afacere de detaliere cu puțini bani și know-how. 


Acest lucru se datorează faptului că industria de detaliere nu este reglementată de niciun organism autorizat. Nu există legi federale, standarde și licențe care se aplică. Prin urmare, nu există nicio acreditare sau certificare pe care trebuie să o obțineți pentru a deveni un detalier profesionist. 


Cu toate acestea, asistăm la un aflux uriaș de cursuri și traininguri de certificare astăzi.  Apar peste tot! 


Organizațiile și persoanele care organizează aceste cursuri sunt private și variază de la companii de vopsire la profesioniști experimentați din industrie. Prețul antrenamentelor lor variază și el. Înregistrarea vă va costa oriunde de la câteva sute la câteva mii de dolari. 


Întrebarea este: este aceasta o investiție inteligentă sau doar o pierdere de timp și bani?


În acest articol, vom analiza atât avantajele, cât și dezavantajele participării la cursuri de certificare detaliate. Atunci poți lua o decizie educată pentru tine! 

Avantajele detalierii trainingurilor și certificărilor

Detailing auto, afaceri de detailing auto, afaceri de detailing, afaceri de detailing auto, cum să începeți o afacere de detailing auto, începerea unei afaceri de detailing
Canva

Ieșind în evidență

Participarea la cursuri sau traininguri de detaliere te poate ajuta să pari mai profesionist și să te poziționezi ca o autoritate în ochii clienților tăi.


Când un client intră în magazinul dvs. și vede un perete cu certificările dvs. închis, s-ar putea să se simtă mai confortabil să vă încredințeze posesiunea lor prețuită și încrezător în capacitatea dvs. de a face treaba bine. 

Știind că îți iei munca și educația în serios, le poate oferi clienților tăi liniște, chiar dacă nu citesc ceea ce spun acreditările. Este un lucru psihologic, ca un mesaj subliminal . 


În plus, piața de detaliere  este destul de saturată în unele zone ale țării. Dacă acesta este cazul în care locuiți, a avea un certificat care arată că abilitățile și cunoștințele dvs. sunt recunoscute de colegii dvs. și de liderii din industrie poate fi un punct de vânzare. Vă poate ajuta să vă evidențiați din mulțime și să obțineți mai multă muncă. 


Dacă clienții dvs. potențiali fac câteva cercetări cu privire la acoperirile de protecție înainte de a alege un detalier și aud lucruri bune despre o anumită marcă, descoperirea că sunteți un instalator certificat pentru produsele lor i-ar putea înclina să meargă cu afacerea dvs. față de alții. Alternativ, dacă cineva din zona dumneavoastră întreabă despre instalare direct la compania de vopsire cu care sunteți certificat, reprezentanții mărcii vor îndruma clientul către dumneavoastră. 

Umplerea Golurilor

Mulți profesioniști au învățat frânghiile detalierii prin resurse online gratuite. Și-au început afacerile fără nicio educație formală și ar putea avea  lacune de cunoștințe care au nevoie de inchidere. 


Realitatea este că, oricât de multe credeți că știți despre ceea ce faceți și oricât de multă experiență practică aveți, există întotdeauna loc de îmbunătățire. 


Participarea la un curs sau formare de detaliere vă poate ajuta să abordați și să umpleți aceste lacune de cunoștințe, permițându-vă să vă extindeți setul de abilități și să vă dezvoltați competența. 

Training de detaliere, asociație internațională de detaliere, învățați detalierea mașinii, începerea unei afaceri de detaliere auto, afacere de detaliere auto, afacere de detaliere mobilă, cum să începeți o afacere de detaliere mobilă
Imagini Google

Profesionalizarea

După cum am menționat mai devreme,  industria de detaliere nu respectă standarde. Acest lucru poate fi atât un avantaj, cât și un dezavantaj.


De ce? Ei bine, pentru că oricine are o cârpă, săpun de mașină și ceară se poate numi un detalier, diminuând valoarea a ceea ce fac profesioniști ca tine în ochii consumatorilor. 


Acolo te poate ajuta profesionalizarea .


Profesionalizarea este un proces social prin care o meserie sau o ocupație se transformă într-o adevărată „profesie de cea mai înaltă integritate și competență”.


Un factor necesar în profesionalizarea industriei de detaliere este stabilirea unui standard de calitate pe care să-l respecte toți membrii profesiei. Acest lucru ar putea fi realizat printr-o certificare universală eliberată de un organism autorizat pentru detalierii care demonstrează un anumit nivel de cunoștințe și abilități practice. 


A avea un astfel de standard universal ar aduce legitimitate industriei și ar afișa adevărata valoare pe care detalierii o oferă clienților lor.

Rețele

Participarea la cursuri și training-uri îți permite să interacționezi cu colegii tăi și să cunoști oameni care îți împărtășesc pasiunea pentru detalii. Dacă aveți noroc, puteți obține chiar și informații valoroase de la liderii din industrie. 


Networking-ul este esențial pentru fiecare antreprenor. Este o modalitate de a vă crește vizibilitatea, de a vă construi reputația, de a vă dezvolta rețeaua de asistență, de a vă îmbunătăți practicile de afaceri și de a crea relații de lungă durată cu indivizi relevanți. 


Informațiile pe care le obțineți, atât tacite, cât și explicite, prin interacțiunea cu alți detalieri care participă la aceste cursuri vor fi foarte valoroase pentru afacerea dvs. De fapt, cu siguranță va valora mai mult decât bucata de hârtie pe care o vei primi în final. 

Dezavantajele detalierii instruirilor și certificărilor

Detalier la locul de muncă, detaliere auto, afaceri de detaliere auto, pornire de detaliere auto, pornire de detaliere auto, pornire de afaceri de detaliere, pornire de afaceri mobile de detaliere auto
Canva

Nesemnificativ

Participarea la cursuri de certificare nu are niciun beneficiu real pentru cei care posedă deja cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face treaba bine. Pentru cei care nu o fac, obținerea unei certificări nu înseamnă că veți fi echipat pentru a face o muncă de calitate în lumea reală. 


O bucată de hârtie nu te face un bun detalier.


În plus, nu aveți nevoie de certificări pentru a obține afaceri. Clienților tăi nu le pasă de ei. Tot ce vor să vadă este muncă de calitate și servicii excelente. 


Pune-te în pielea lor. Ați prefera să vă duceți mașina la un detalier care are o grămadă de certificate atârnate pe perete sau la unul cu recenzii excelente ale clienților și un portofoliu substanțial de muncă?


Chestia este că detalierii rezolvă problemele clienților. Fie că este vorba de vopsea decolorată, de un parbriz murdar, de pete în interior sau de pregătire pentru o expoziție auto. Dacă au abilitățile și cunoștințele necesare pentru a oferi soluții la aceste probleme, nimic altceva nu contează. Problema certificărilor nu se va pune niciodată.


Dacă telefonul tău este stricat și prietenul tău știe cum să-l repare, nu-ți va păsa că nu a mers la școală pentru asta. Îi vei lăsa să-și facă magia și îi vei fi recunoscător că telefonul tău este în funcțiune! Același lucru este valabil și pentru detalieri.


A, și un alt lucru care nu contează este marca de acoperire pe care o folosești. Dacă ai face un sondaj asupra clienților tăi pentru a vedea despre ce companii de furnizare de detalii au auzit, ai vedea cât de ridicol este să împingi doar un anumit brand. 

Fără valoare

Este nevoie de mult timp și efort pentru a stăpâni abilitățile necesare pentru detalierea profesională. 


Din păcate, majoritatea cursurilor și cursurilor de detaliere comercială sunt organizate în grupuri mari și durează câteva zile, cinci topuri. În plus, veți petrece cea mai mare parte a timpului acolo urmărind și ascultând, mai degrabă decât făcând. Timpul în care veți fi implicat activ este minuscul - ca o jumătate de oră. 


Deci aceste „antrenamente” detaliate cu greu pot fi numite așa. Sunt mai mult ca prelegeri. Și nu spunem că prelegerile nu pot fi utile. O mulțime de detalieri ar putea beneficia de cunoașterea teoriei și științei din spatele practicii. Cu toate acestea, majoritatea cursurilor de detaliere disponibile astăzi nu oferă cunoștințe de calitate. Aceste planuri de lecție sunt doar materiale asamblate care sunt deja disponibile gratuit, online. Practic plătiți pentru ca cineva să le regurgiteze și să le pună împreună pentru tine!  

Risipirea banilor pe traininguri și cursuri de certificare de detaliere auto, de ce am nevoie pentru a începe o afacere de detaliere auto, de ce aveți nevoie pentru a începe o afacere de detaliere, afaceri de detaliere
Canva

Chiar dacă găsiți un curs grozav care oferă informații valoroase și vă implică pe tot parcursul, tot nu veți avea experiența necesară pentru a ieși și a detalia vehiculele clienților după ce ați terminat. Viața reală este foarte diferită de condițiile controlate din clasă. În plus, există doar atât de multe pe care le poți învăța într-o perioadă scurtă de timp. Astfel, în cele mai bune condiții, un curs vă va oferi cunoștințele de bază absolute ale tehnicilor și metodelor care detaliază utilizarea profesioniștilor. Asta este. 


Ah, și dacă decideți să deveniți un instalator certificat pentru un anumit produs, instruirile companiei de vopsire sunt și mai mult o glumă. 


Veți fi literalmente taxat doar pentru a pune mâna pe produsul lor. Vă vor spune totul despre proprietățile uimitoare ale acoperirii, cum ar fi rezistența la zgârieturi și longevitatea crescută. Prelecția va fi înfrumusețată cu cuvinte la modă din industrie precum duritatea și afirmațiile false despre tehnologia ceramicii . Și ideea? Pentru a vă învăța cea mai importantă lecție dintre toate - că niciun alt produs nu se compară. 


Nu spunem că toate companiile de acoperire sunt așa, dar cele în stil franciză sunt cu siguranță. Antrenamentele lor sunt concepute doar pentru un singur scop - de a-și împinge marca. Greu. Nu contează dacă ceea ce spun instructorii este adevăr sau minciună; dacă este autentică sau înșelătoare. Ideea este ca detalierii să-și creadă afirmațiile și să-și convingă clienții să le creadă și ei. 


Problema aici este că suprapromiterea este o pantă alunecoasă. Dacă exagerați proprietățile unui strat de acoperire clienților dvs., aceasta va cădea sub așteptările acestora la un moment dat. Apoi va trebui să ai de-a face cu clienți furiosi care nu mai au încredere în tine sau în marca de acoperire pe care o promovezi. 

Risipitor

Detalierea cursurilor de certificare și formarea de detaliere nu sunt ieftine. Cele „Premium” vă vor costa un braț și un picior. 


Puteți, desigur, să alegeți unul de la capătul inferior al spectrului de prețuri. Dar cum rămâne cu cheltuielile de călătorie, cazare, mâncare și băutură și zilele pierdute de muncă? Da, vor fi câteva zile foarte scumpe. 


Și hei, de ce ai plăti sute (sau mii!) de dolari pentru a te „antrenați” în ceva ce știi deja să faci? 


Ai nevoie sincer de cineva care să te învețe cum să ștergi un  strat ?? La pretul acela?


Cursurile de instalare a straturilor de acoperire sunt doar un alt lucru pe care companiile câștigă bani. Ei te fac să plătești pentru „educație” și apoi să cheltuiești mai mulți bani pentru a cumpăra efectiv produsul. O luare de bani. Nimic mai mult.

Nelegitim

Ne-ar plăcea să vedem  industria de detaliere profesionalizați. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe un organism de supraveghere recunoscut de legea și reglementările federale. Și acel corp nu există - nu acasă, sau oriunde altundeva. 


Prin urmare, certificatele emise de organizații precum Asociația Internațională de Detaliere ( IDA ) nu au nicio importanță. Aceste instituții private nu sunt acreditate de stat și nu dețin nicio autoritate. Plătești doar pentru o bucată de hârtie scumpă. 


Cum te poate certifica cineva care nu este certificat? 

Asociația Internațională de Detaliere, certificare de detaliere, formare de detaliere, demararea unei afaceri de detaliere a mașinilor, cum să începeți să detaliați mașini, afacere de spălătorie auto mobile
Imagini Google

În plus, certificarea de faza 1 a IDA este obținută prin teste scrise pe diferite subiecte, de la pregătire la siguranță. Oricine poate merge să caute răspunsurile pe Google în timp ce susține testul. Cum va aduce asta standarde de calitate în industrie? Și ce aduce taxa anuală recurentă de 100 USD pentru detalieri și afacerile acestora? Rețele pe o platformă despre care mulți știu că există?


Dacă dorim cu adevărat să profesionalizăm industria de detaliere, pe lângă faptul că suntem recunoscuți de autoritățile relevante, trebuie să educăm clienții despre ce înseamnă o certificare de detaliere. Cum va face IDA asta? Dacă ne uităm la mecanica auto și la ASE care există de mult timp, vom vedea că majoritatea consumatorilor încă nu știu ce înseamnă o certificare ASE . Vă așteptați ca situația să fie diferită pentru noi, detalierii? Da, ne îndoim foarte mult de asta. 

Sfaturile noastre privind detalierea cursurilor și certificărilor

Este nevoie de un nivel înalt de expertiză și de multă muncă grea conduce o afacere de succes de detaliere. Nu există comenzi rapide. Asta pentru că detalierea este ca orice altă meserie. Pentru a învăța, trebuie să faci. Așa că puneți orele, faceți greșeli și învățați din ele.


Dacă sunteți un profesionist experimentat cu ani de experiență în industrie și afacerea dvs. de detaliere merge bine, nu veți beneficia de obținerea de certificări și participarea la cursuri pentru lucruri precum aplicarea vopselei. 


Pe de altă parte, dacă setul dvs. de abilități este satisfăcător, dar afacerea dvs. nu merge bine și vă lupți cu lucruri precum profituri, cheltuieli generale, obținerea și păstrarea clienților, luați în considerare înscrierea la un curs de afaceri . Nu aveți nevoie de cineva care să vă învețe cum să răspândiți un produs. Ai nevoie de cineva care să te învețe cum să-l vinzi. Cum să închizi oferte. Cum să fii antreprenor. 


Practic este cel mai bun

Detaliere interioară, detalier auto profesional, cum să porniți o afacere de detaliere auto de acasă, de ce aveți nevoie pentru o afacere de detaliere auto, cât de mult să începeți o afacere de detaliere auto
Canva

Pentru cei dintre voi care fac primii pași în lumea detalierii, sfatul nostru de top este: investiți-vă banii în  consumabile și echipamente, mai degrabă decât cursuri de certificare. Învață-te singur. Există atât de multe informații online care te pot ajuta. Ceas Videoclipuri Youtube și absorbiți cât mai multe informații. Învață tehnicile potrivite și apoi pune-le în practică. Lucrează la propria mașină, la mașinile prietenilor și ale membrilor familiei. Dacă vă faceți griji că vă încurcați, cumpărați o capotă pentru vechituri și exersați-vă. 


Rețineți: niciun antrenament nu poate înlocui încercarea și eroarea în munca din viața reală.


Și mai bine - găsește un detalier local bun și cere să fii ucenic al lor . Lucrați în weekend sau cu jumătate de normă până când sunteți suficient de încrezător pentru a vă aventura pe cont propriu. În acest fel, vei învăța frânghiile detaliilor și vei fi plătit, în loc să plătești pe altcineva. În plus, veți avea șansa de a experimenta și partea de afaceri a lucrurilor și, cu siguranță, veți obține mult mai multe sfaturi și trucuri decât ați face într-o clasă de weekend. 


Ceea ce contează cu adevărat

Important este că îți construiești un portofoliu de lucrări pe care să le arăți potențialilor clienți. E ca și cu artiștii de tatuaj. Nu ceri să le vezi certificatele, ceri să le vezi tatuajele! Acesta este ceea ce vă determină decizia dacă sunt de fapt bune sau nu. 


Când începeți afacerea, depuneți mult efort pentru a oferi servicii de calitate și pentru a câștiga încrederea clienților . Satisfacția clienților merge mult. Chiar dacă sunt doar câțiva oameni, dacă ai grijă de vehiculul lor, mulți vor deveni obișnuiți. În plus, vor spune și altora! Apoi puteți începe să construiți o bază de clienți loiali și o bună reputație care vă va ajuta să vă dezvoltați afacerea. 


Lăsați calitatea muncii să fie certificatul dvs., iar cuvântul în gură forța dvs. de marketing. 

Strângere de mână, cum să obțineți clienți în calitate de detalier, derularea unei afaceri de detaliere, puteți conduce o afacere de detaliere auto de acasă, afaceri de detaliere
Canva

Dacă încă credeți că un certificat vă poate ajuta afacerea și aveți bani de aruncat pe el, vă rugăm să faceți mai întâi câteva cercetări. Nu vă înscrieți doar pentru primul lucru pe care îl găsiți. Discutați cu persoane care au absolvit aceste cursuri. Dacă vă spun că cel la care vă uitați nu este foarte valoros, cereți recomandări. 


Chestia este că există antrenamente care merită timpul tău. Dar detalierii care le găzduiesc de obicei nu investesc foarte mulți bani în marketing, așa că nu îi vei găsi pe prima pagină a căutării Google. 


Sau accesați Canva , găsiți un șablon, editați-l, imprimați-l, încadrați-l și agățați-l în magazinul dvs. Bum. Terminat. 

În concluzie

Să ai cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face treaba este tot ceea ce este nevoie pentru a conduce o afacere de succes de detaliere. Pentru a le dobândi, ai nevoie de  experiență din viața reală. Niciun curs sau program de formare nu vă poate oferi asta. Nicio certificare nu poate garanta asta. 


Oricine poate plăti, poate face un test online și poate obține certificarea. Dar această certificare are aproximativ la fel de multă greutate ca hârtia pe care este tipărită.


De aceea aici la Undrdog nu facem certificate. În loc să te facem să sari prin cercuri, noi sărim. Vedeți, toată chestia cu „acoperirile Pro” este despre controlul accesului la cel mai bun produs al unei companii. Nu suntem aici pentru asta. Toată lumea poate cumpăra și utiliza produsele Undrdog , pro sau amator. 


Obiectivul? Pentru a vă oferi vouă, clienților noștri, 2 libertăți. Libertatea de obstacole, cerințe, blocări și certificări inutile; și libertatea de a vă dezvolta afacerea, de a vă susține familia și de a vă dezvolta profesional așa cum credeți de cuviință. 


Iti place asta? Grozav. Tu nu? Fara resentimente. Există multe „numai instalatori certificati” care detaliază mărcile de produse cu care puteți lucra. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu