Totalul afișărilor de pagină

joi, 11 iulie 2024

Iată o listă cu mașinile cele mai susceptibile la rugină

 5 Sterne:  Audi A8, Audi A6, Mercedes S-Klasse, Renault Espace



4 stele:  Audi A4 (inclusiv Allroad și Avant), BMW Seria 1, Lexus LS 500h, Mercedes A-Class, Opel Insignia Country Tourer, Renault Megane ST, Seat Arona, VW Golf, VW e-Golf, VW Passat Alltrack, VW Varianta Passat, VW Tiguan/Tiguan Allspace


3 Sterne:  Citroën C3 Aircross, Dacia Duster, Hyundai i30 Kombi, Hyundai Ioniq Electric, Jeep Compass, Kia Ceed, Opel Grandland, Peugeot 308 SW, Skoda Karoq, Volvo V60, Volvo XC40, VW T-Roc


2 Sterne:  Citroën C4 Cactus, Ford Ecosport, Ford Focus, Ford S-Max, Honda Civic, Kia Stonic, Nissan Leaf, Nissan Qashqai, Subaru XV 


Coroziunea este oxidarea metalelor cauzată de influențele mediului. Apa, soluțiile de electroliți și aerul în special au o influență puternică asupra cursului coroziunii, dar și tipul de metal este crucial. Se face o distincție între metalele nobile și metalele de bază, precum și amestecurile acestora.


De exemplu, fierul conținut în oțel poate rugini ca metal de bază, adică se corodează.


Protecția împotriva coroziunii este esențială pentru o durată lungă de viață cu întreținere minimă. Se face o distincție între protecția împotriva ruginii/protecția împotriva coroziunii activă și pasivă. Exemple de agenți de protecție împotriva coroziunii includ lacuri, vopsele, grăsimi, uleiuri și ceară. Galvanizarea, emailarea, galvanizarea, acoperirea cu plastic etc. sunt, de asemenea, forme binecunoscute de protecție pasivă împotriva ruginii.


Metalele precum aluminiul, cromul, staniul sau zincul se pot acoperi cu un strat protector de oxid. Aceste straturi de oxizi brevetate protejează împotriva influențelor meteorologice și oferă cea mai bună protecție împotriva coroziunii.
Această proprietate a anumitor metale este utilizată în anumite produse. Cu toate acestea, depinde întotdeauna de mediul respectiv. De exemplu, cu aluminiu protecția cu oxid nu funcționează în medii acide sau alcaline.


În plus, protecția împotriva coroziunii este un factor important pentru siguranță, de exemplu în poduri, nave, căi ferate, avioane, transportatori sau chiar vehicule.
(Cel mai bun exemplu sunt obiectele culturale precum Turnul Eiffel)


Care este diferența dintre protecția activă și pasivă împotriva ruginii?


Utilizarea agenților pasivi de protecție împotriva ruginii este necesară pentru toate vehiculele din regiunea noastră care sunt realizate în mod logic din metal. Indiferent de modul în care este utilizat vehiculul, ploaia, schimbările de temperatură, poluarea aerului, sarea de drum, procesele de coroziune electrochimică etc. contribuie zilnic la rugina. În timp ce tabla vizibilă a caroseriei este protejată de vopsea colorată și este îngrijită și îngrijită de fiecare proprietar care își ține drag și drag vehiculul, rugina de dedesubt continuă să funcționeze fericit. Aceasta are loc în principal în cavități, pe componente portante, osii, grinzi de direcție, sub caroserie, stabilizatori sau combinații de materiale care sunt utilizate în scopuri specifice, cum ar fi plăci de protecție termică din aluminiu pe metalul sub caroserie sau combinații de cadre de bază din oțel. și placare din aluminiu etc. - pe scurt, tot ceea ce se cere un aspect critic în majoritatea cazurilor rezervat doar atelierelor.

Totuși, mai devreme sau mai târziu, rugina devine vizibilă pentru toată lumea.


RUST - otrava pentru toate piesele metalice ale vehiculelor noastre iubite.


Destul de mulți utilizatori își conduc vehiculele prin apă sărată off-road sau off-road. Lucrurile arată diferit în sectorul vehiculelor comerciale. Transport, saline, utilizare pe șantiere pe soluri acide, parcare afară, fără timp pentru curățenie etc. La casele mobile, situația este din nou diferită, deoarece mulți proprietari nu le folosesc zilnic și de multe ori nu există depozitare. spatiu disponibil. Parcarea pur și simplu pe o zonă cu iarbă sau pe podea de pădure fără conservare este primul pas către o viață mai rapidă și mai sănătoasă a vehiculului.


Odată ce murdăria s-a acumulat, aceasta atrage aproape magic și mai multă murdărie și acționează ca un burete. Murdăria absoarbe apa și reține umezeala mult timp în colțuri și margini direct pe metal. În unele cazuri, apar pungi permanente de umiditate.


Fiecare producător de astăzi acordă atenție construcției și materialelor ușoare, ecologice - indiferent de factorul de protecție, ci mai degrabă cu accent pe consum. Satisfaceți acționarii, construiți ieftin, atrageți clienți cu un design elegant și economisiți oriunde este posibil. Materialele de crom, oțel inoxidabil, galvanizare sau compactate la suprafață sunt rar, deloc, sau folosite doar ca decor sau acoperire, de exemplu pentru a acoperi componentele inferioare care conțin fier. Multe vehicule renunță cu bună știință la protecția corespunzătoare. Ieftinul este întotdeauna în ochii privitorului.


Vechiul „maxim” de a distinge între „reclamă și adevăr” devine, din păcate, din ce în ce mai important în zilele noastre.


Revista Oldtimer Markt a însoțit un test complex de protecție împotriva ruginii la scară largă, care a fost efectuat pe o perioadă de 5 ani și a publicat rezultatele pe internet.


Timp de un an, cele 28 de praguri de testare exact identice au fost expuse vremii aspre și câteva averse de sare pentru a simula ceea ce altfel ar deveni evident abia după jumătate din viața mașinii.


Nu numai că puteți citi rezultatele din testul de protecție împotriva ruginii partea 1, ci și le puteți vizualiza vizual și vă puteți forma propria opinie.


Cu toate acestea, experimentul nu sa încheiat. După încă un an de tratament identic, grâul a fost separat de pleavă mult mai clar. Cel mai bine este să vedeți singur în testul de protecție împotriva ruginii, partea 2.


Puteți citi rezultatele efectelor pe termen lung ale produselor individuale după o perioadă de cinci ani în a treia parte a testului de protecție împotriva ruginii.


Acest lucru face clar încă o dată:

Cu siguranță nu este ușor să găsești „jocul de la toate meseriile” pentru orice scop. Cu toate acestea, un lucru este cert:


Mai bine să ai o protecție pasivă sub-optimă decât deloc!


Cu toate acestea, astăzi puteți obține o protecție de lungă durată sau „ETERNĂ” prin combinații de tehnici diferite. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să începeți cu un vehicul nou imediat după ce îl cumpărați!


Este vorba însă de atitudinea proprietarului respectiv față de rugină.

Pe piața de vehicule second hand, unde protecția împotriva ruginii a fost neglijată în 90% din cazuri, trebuie să aveți întotdeauna unul.

Vehiculul fusese anterior în mișcare fără nicio protecție semnificativă. Chiar dacă multe reclame spun „inoxidabil” (pe care ni se pare foarte îndrăzneț), trebuie să știi întotdeauna că nu mai poți „simbolic” să faci o năstrușă dintr-o bunica îmbătrânită. Doar cu mare efort, începând cu cel mai complet profesional posibil !!!îndepărtarea ruginii!!! În combinație cu protecția profesională împotriva ruginii, acest lucru are sens. 

Auzim adesea:

- Vin mai târziu, dar înainte de iarnă!
- este încă nou, nu are rugină

- vânzătorul a spus că este protejat

- este închiriată, după mine potopul

- Îmi cumpăr unul nou la câțiva ani

- Fac asta singur cu un spray

etc.

Desigur, acestea sunt argumente care, așa cum se întâmplă adesea, sunt diferite pentru fiecare persoană în parte. Până la urmă, fiecare trebuie să știe ce face sau nu.

Vă rugăm să rețineți întotdeauna că fiecare km pe care îl conduceți acolo pe drum este supus acestui lucru Punct de rouă , praf, nisip și eventual denivelări sau denivelări.

Pe de altă parte, ai putea spune că plătești pentru protecție dacă vrei să păstrezi vehiculul oricum - mai târziu și mai scump!

În cel mai rău caz, implicând un sudor...

Tratamentul împotriva ruginii (bolilor) începe doar când ai grijă de ea! - Nu așteptați până când „boala” s-a cronicizat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu