Totalul afișărilor de pagină

joi, 11 iulie 2024

Întreținerea bărcii 101: Cum să vă acoperiți barca și să vă protejați nava

 

Cuprins:

barca curata

Bună, câinii de mare și lubitorii de pământ deopotrivă! Dacă ați fost în ultima vreme prin portul de agrement, probabil că ați auzit sărurile vechi strigând despre acest lucru nou numit acoperire.

Ceară? E la fel de învechită ca o hartă a comorii, amice. În zilele noastre, totul este despre stratul de protecție . Cu excepția cazului în care ați trăit sub o stâncă încrustă cu lipa, probabil ați auzit de ea. Dar să știi despre el și să știi cum să-l aplici sunt două ibrice diferite de pește.

Așadar, prindeți centura. Suntem pe cale să ne scufundăm în esențialul aplicării stratului de protecție și să transformăm toți cei de la bord și cei de la verdele de bricolaj în experți de bună credință.

Ești gata să pornești? Să punem ancora și să începem!

Ce este acoperirea de protecție pentru barcă?

Ce în tarnation este stratul de protecție? Gândește-te la el ca la un fel de scut invizibil, care este cât de dur și alunecos.

Acoperirea de protecție este un polimer lichid care se leagă chimic cu vopseaua bărcii dvs., creând un strat sacrificial de protecție. Nu este doar un prieten la nivel de suprafață, oh, nu. Aceste lucruri ajung până la nivel molecular, formând o legătură care este mai strânsă decât pielea lassoului unui cowboy/poșeta bancherului/tobei.

De ce ar trebui să vă dați un hoot despre stratul de protecție?

În primul rând, este un campion în a bloca razele UV dăunătoare și oxidarea, care pot estompa culoarea bărcii și vă pot pune în pericol stratul de gel.

Apoi există și protecția împotriva a tot felul de contaminanți și poluanți urâți.

Vorbim de excremente de păsări, apă sărată, ploi acide, măruntaie de pește, zgârieturi de doc, mediu marin aspru, coroziune și chiar și acei barnacles deranjanți care se agață de corpul tău ca o căpușă la un câine.

Dar stai, mai sunt! Învelișul de protecție face curățarea bărcii la fel de ușoară ca o plăcintă. Murdăria și murdăria vor aluneca imediat, lăsând vasul să arate la fel de strălucitor ca un nou ban.

Și să nu uităm de aspectul îmbunătățit. Barca ta va avea un luciu care o va face invidia portului.

Și cireșea de deasupra? Acoperirea de protecție este un real economisire de timp. Nu vă mai petreceți weekendurile detaliând, lustruind sau restaurând barca. Cu stratul de protecție, preveniți problemele înainte ca acestea să înceapă.

Și, după cum știe orice marinar înțelept, un gram de prevenire merită un kilogram de vindecare. Deci, sunteți gata să oferiți ambarcațiunii dumneavoastră protecția pe care o merită? Să trecem la pasul următor.

spălând o barcă

Cum să vă pregătiți barca pentru acoperire

Acum, înainte de a ajunge să punem acel înveliș de protecție, avem puțină muncă de pregătire. Așa cum nu ați vopsi un hambar fără a-l curăța mai întâi, nu doriți să aplicați un strat de protecție pe o barcă murdară. Deci, hai să ne suflecăm mânecile și să trecem la treabă.

Detaliind-o

Începeți prin a curăța în profunzime barca dumneavoastră pentru a îndepărta orice murdărie, murdărie sau sare. Apoi, uscați-l complet. Există ceară sau etanșanți pe suprafață? Acestea trebuie să plece. Doriți ca stratul de protecție să se lipească direct de suprafața bărcii dvs. pentru cea mai bună protecție.

Veți dori să oferiți ambarcațiunii dvs. o curățare amănunțită. Și vreau să spun minuțios. Nu vorbim doar despre un furtun rapid aici jos. Veți dori să curățați fiecare centimetru din acel vas până când va fi mai curat decât cel mai bun predicator de duminică. Utilizați un produs de curățare pentru bărci de înaltă calitate pentru a scăpa de orice murdărie, murdărie și depuneri de sare. Nu uitați să acordați o atenție deosebită acelor locuri greu accesibile. Ei pot fi adevărați făcători de probleme dacă sunt lăsați necontrolați.

Lustruind-o

Odată ce barca ta este curată ca un fluier, este timpul să treci la următorul pas: decontaminarea. Acum, asta ar putea suna ca ceva dintr-un film SF, dar de fapt este destul de simplu. Vedeți, în timp, contaminanții se pot încorpora în vopseaua bărcii dvs. Acestea pot include lucruri precum particule de metal, gudron și seva de copac. O bară de lut sau o mănușă de lut poate fi folosită pentru a îndepărta acești contaminanți și pentru a vă lăsa vopseaua la fel de netedă ca fundul unui copil.

În continuare, trebuie să ne ocupăm de orice zgârieturi sau urme de vârtej existente. Acești mici insecte pot afecta cu adevărat aspectul bărcii tale. Din fericire, un pic de lustruire ar trebui să aibă grijă de ele. Nu uitați să o luați încet și constant. Nu vrei să grăbiți acest pas.

Decontaminare

Acum, odată ce barca dvs. este curată, decontaminată și lustruită, este timpul pentru un ultim pas înainte de a aplica stratul de protecție: ștergeți barca cu alcool izopropilic (IPA). Acest lucru va elimina orice uleiuri sau reziduuri rămase din procesul de curățare și lustruire. Este ca și cum ai oferi barcii tale o finală înainte de evenimentul principal.

Bine, acum că barca ta este pregătită și gata de plecare, este timpul să treci la evenimentul principal: aplicarea stratului de protecție.

Dar amintiți-vă, pregătirea este cheia. Un strat de protecție este la fel de bun ca suprafața pe care este aplicat. Așa că fă-ți timp, fă-o corect și barca ta va arăta ascuțită și strălucitoare în anii următori.

înveliș de protecție marin

Cum să aplicați un strat de protecție pe barca dvs

În regulă, am făcut munca de pregătire, iar acum este timpul să trecem la evenimentul principal: aplicarea acelui strat protector. Acum, nu lăsa numele fantezist să te intimideze. Aplicarea stratului de protecție este la fel de ușoară ca o plăcintă dacă urmați acești pași.

Configurați-vă spațiul de lucru

În primul rând, veți dori să vă asigurați că lucrați în condițiile potrivite. Asta înseamnă un spațiu curat, răcoros, bine luminat, de preferință ferit de lumina directă a soarelui. Btw, dacă utilizați Undrdog Marine Pro , nu trebuie să vă faceți griji pentru acest lucru, deoarece îl puteți aplica în lumina directă a soarelui. De asemenea, asigurați-vă că zona dvs. nu este contaminată.

Nu doriți ca praf sau resturi să vă încurce munca grea și să se întreprindă între stratul de gel și strat. Și nu uitați să purtați mănuși și mască de față atunci când lucrați cu substanțe chimice.

După ce ați configurat spațiul de lucru, este timpul să începeți.

Instrumentele de care veți avea nevoie

Veți avea nevoie de câteva lucruri la îndemână:

  • Strat
  • Prosoape noi din microfibră
  • Tampoane aplicatoare
  • Temporizator
  • Mănuși
  • Mască

Aceste lucruri pot fi puțin lipicioase. Astfel echipamentul de siguranță.

Cum se aplică stratul de acoperire

După ce ați terminat, aplicați 15-20 de picături pe tamponul aplicator. Nu ai nevoie de prea multe. Un pic merge mult cu chestiile astea. În mod ideal, tamponul va fi umezit în acoperire pe tot parcursul procesului. Asigurați-vă că îl mențineți umezit și adăugați picături în el în mod constant pentru a menține un strat uniform.

Începeți să aplicați stratul pe barca dvs. într-un model cu hașura încrucișată. Asta înseamnă linii suprapuse verticale și orizontale. Acest lucru asigură o acoperire uniformă și ajută la evitarea oricăror puncte înalte. Lucrați în secțiuni mici, aproximativ 2x2 picioare la un moment dat. Acest lucru vă va ajuta să urmăriți locul în care ați aplicat stratul și să vă asigurați că nu pierdeți niciun punct.

Vă recomand să începeți de pe acoperișul bărcii și să vă îndreptați spre cocă și în jurul navei.

Completați cât de mult puteți într-un interval de timp de 7-10 minute (da, veți avea nevoie și de un cronometru).

Lasă-l să stea și să clipească

După ce ați aplicat stratul pe o secțiune, lăsați-l să stea timp de 7-10 minute. Acesta se numește „timp de fulger” și este momentul în care stratul de acoperire începe să se lipească de suprafața bărcii tale. Veți ști că este gata când va începe să arate curcubeu sau ca o pete de ulei. Odată ce ați acoperit zona și este fulgerată, puteți începe să ștergeți. Veți dori să folosiți cel puțin trei prosoape pentru asta.

Apropo, timpul de clipire va diferi de la un produs la altul, așa că asigurați-vă întotdeauna că verificați eticheta produsului pentru a afla cât timp va trebui să așteptați.

Buff It Off

Odată ce stratul a strălucit, este timpul să-l șlefuiți. Folosind un prosop curat și uscat din microfibră, ștergeți ușor zona acoperită. Doriți să îndepărtați orice exces de produs și să neteziți stratul.

Asigurați-vă că schimbați regulat prosopul cu unul proaspăt. Nu doriți să trageți în jurul produsului în exces. Un prosop este pentru ștergere, celălalt pentru ștergere, iar al treilea este pentru ștergere finală care îndepărtează orice reziduu.

Repetați procesul

Repetați acest proces până când ați acoperit întreaga barcă. Poate părea multă muncă, dar credeți-mă, rezultatele merită.

Lasă-l să se vindece

După ce ați terminat, va trebui să lăsați barca să se întărească timp de aproximativ 24 de ore. Aceasta înseamnă că apa sau praful nu trebuie să intre în contact cu suprafața. Acest lucru este crucial pentru obținerea acelui strat dur și protector. După aceea, barca ta va fi gata să lovească apa cu suprafața sa nouă, strălucitoare și protejată.

Și iată-l, oameni buni! Aplicarea unui strat de protecție pe barca dvs. nu este știință rachetă. Este nevoie doar de puțin timp, răbdare și unsoare pentru cot. Dar răsplata este o barcă care este protejată, ușor de curățat și arată al naibii de bine.

Menținerea stratului de protecție al bărcii dvs

În regulă, noi avem acel nou strat de protecție strălucitor pe barca voastră și arată la fel de frumos ca un apus de soare din Texas. Dar nu te gândi că munca se oprește aici.

Un strat de protecție este un pas mare față de ceară, dar are nevoie totuși de puțin TLC pentru a-l menține în formă. Deci, haideți să vorbim despre cum să mențineți acel strat frumos și protector de pe vasul dvs.

În primul rând, vei dori să-i păstrezi barca curată.

Spălați-vă barca în mod regulat pentru a menține stratul în stare de navă

Acum, știu la ce te gândești, „Dar am pus acest strat pentru a face curățarea mai ușoară!” Și ai dreptate, așa va fi. Dar asta nu înseamnă că poți sări peste spălări. Curățarea regulată ajută la prevenirea lipirii contaminanților de acoperirea dvs.

Utilizați un săpun neutru din punct de vedere al pH-ului, prietenos cu acoperirea protectoare pentru a evita deteriorarea stratului. Și nu uitați, fără spălare dură. Acoperirea face sarcini grele, așa că o spălare blândă va fi suficientă.

Pulverizați și clătiți pentru a rămâne lucios

În continuare, luați în considerare un spray de întreținere. Acestea sunt concepute să funcționeze cu stratul de protecție, sporindu-i proprietățile hidrofobe și păstrând aspectul lucios al barcii. Sunt ușor de aplicat după o spălare în timp ce barca dvs. este încă umedă. Doar pulverizați și clătiți. Este ca un mic amplificator pentru acoperirea ta.

Acum, chiar și cu cea mai bună îngrijire, stratul de protecție poate începe să-și piardă puțin din strălucire în timp. Nu intrați în panică, este normal. Când se întâmplă acest lucru, este timpul pentru o spălare de decontaminare. Aceasta implică utilizarea unei bare de lut sau a unei mănuși pentru a îndepărta orice contaminanți lipiți. Urmați cu un spray de întreținere și stratul dvs. va reveni la vechiul eu.

Lustruiți și reaplicați dacă este necesar

În cele din urmă, amintiți-vă că, deși un strat de protecție este dur, nu este invincibil. Dacă observați așchii sau zgârieturi, reparați-le imediat. Acoperirea dvs. este acolo pentru a proteja suprafața bărcii dvs., dar nu își poate face treaba dacă este deteriorată.

Deci iată-l, oameni buni. Puțină grijă ajută la menținerea învelișului protector al bărcii dumneavoastră. Poate părea un pic de muncă, dar crede-mă, merită. La urma urmei, vrem ca barca ta să arate la fel de bine ca în ziua în care a părăsit docul. Îngrijirea adecvată a acoperirii dumneavoastră este modalitatea de a realiza acest lucru.

verificarea realității înainte

Mituri comune și concepții greșite despre acoperirea protectoare

Acum, am fost prin portul de agrement suficient de mult ca să aud niște povești înalte. Marinarilor le place să le spună și, evident, există o linie fină între un detalier și un marinar (dacă există o linie). Există o mulțime de mituri și concepții greșite despre acoperirile de protecție, așa că, să clarificăm recordul, nu?

Mitul 1: Acoperirile de protecție sunt antiglonț

În primul rând, să clarificăm un lucru: straturile de protecție sunt dure, dar nu sunt invincibile și nici nu sunt rezistente la glonț. Ele oferă o protecție superioară împotriva razelor UV, a oxidării și a contaminanților, dar nu vor împiedica un cârlig de pescuit necinstit sau o lovitură de pe doc să lase urme. Sunt un strat protector, nu o armură. Uneori ne place să ne referim la ei ca atare și și eu sunt vinovat de asta, dar asta este doar o figură de stil. Știi asta, nu? Ei bine... acum o faci.

Mitul 2: Straturile de protecție înseamnă că nu mai este curățată

Ha, în visele tale! Mi-aș dori ca acesta să fie adevărat, dar, din păcate, nu este. Deși un strat de protecție face curățarea mai ușoară și mai puțin frecventă, nu elimină în totalitate necesitatea acestuia. Spălarea regulată cu un săpun prietenos cu acoperirea protectoare este încă necesară pentru ca barca dumneavoastră să arate cât mai bine.

Mitul 3: straturile de protecție sunt permanente

Straturile de protecție sunt de lungă durată, dar nu sunt pentru totdeauna. În funcție de produs, de condițiile la care este expusă barca dvs. și de cât de bine întrețineți stratul, vă puteți aștepta să reziste oriunde de la 1 la câțiva ani. După aceea, este timpul pentru o nouă aplicație.

Mitul 4: Toate straturile de protecție sunt aceleași

Nu toate straturile de protecție sunt create egale. Există diferite grade și tipuri, fiecare cu propriul său set de proprietăți și beneficii. Este important să alegeți un produs de înaltă calitate și un instalator de renume pentru a obține cele mai bune rezultate.

Deci iată-l, oameni buni. Nu lăsa aceste mituri să te conducă greșit. Un strat de protecție este o modalitate fantastică de a vă proteja barca și de a o păstra să arate grozav, dar nu este magic. Cu așteptările potrivite și îngrijirea corespunzătoare, totuși, este următorul lucru cel mai bun.

Învelire

Așadar, oameni buni, stratul de protecție este un schimbător de joc pentru întreținerea bărcii, oferind un nivel de protecție greu de învins. Ar putea fi nevoie de puțin timp și efort pentru a aplica, dar crede-mă, merită.

Barca dumneavoastră vă va mulțumi, la fel și portofelul atunci când va veni timpul să revândeți. Deci, de ce să așteptați? Oferă barcii tale protecția pe care o merită cu un strat protector demn de luciul ei. Plimbare fericită, tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu