Totalul afișărilor de pagină

joi, 6 mai 2021

Ultimul ghid pentru HEX LOGIC Chemical Guy's Lustring tampoane

 

Ultimul ghid pentru HEX LOGIC Chemical Guy's Lustring tampoane

Una dintre cele mai frecvente întrebări prin lustruirea începătorilor atunci când vor să-și lustruiască mașina pentru prima dată este ce tip de PAD de lustruire ar trebui să aleagă și aceasta este o întrebare foarte bună!

După ce a folosit PAD HEX Logic din Chemical Guy foarte recent și foarte mulțumiți de calitatea lor, vă oferim acest ghid un sfat despre Bucățile  , astfel încât să puteți ști totul despre aceste tampoane, culorile lor și utilizarea acestora.

Într-adevăr, înainte de a începe chiar să aflu despre lustruirea automobilelor, habar n-aveam că ar putea exista atât de multe tipuri diferite de tampoane sau tampoane de lustruire disponibile și fiecare având un scop specific (lustruire intensivă, finisare, aplicare a cerii ...).

Îmi amintesc comanda mea online, pe ShineArama (ca să vă spun că este datată!), Am luat câteva săptămâni înainte de a comanda au existat atâtea opțiuni de șase PAD-uri de culori diferite, fără a lua în considerare dimensiunile sau texturile.

Nu aveam absolut nicio idee pe care să cumpăr și de aceea vă aduc acest ghid pentru lustruirea PAD-urilor de la Chemical Guy's.

În curând veți găsi alte ghiduri pe mărci: Lake Country, Meguiar's, Gyeon și altele.

Ghidul de bază pentru lustruirea PAD-urilor

În acest ghid, vă sugerez să vedeți toate elementele de bază privind lustruirea PAD-urilor. Există diferite forme, dimensiuni și texturi ale tamponului de lustruit și a fost important pentru mine să vi le explic.

În acest ghid, vedem, prin urmare, câteva mărci de lustruire PAD-uri, cum ar fi Lake Country, Chemical Guys, dar nu numai. Vă explic cum să utilizați corect un tampon de lustruit și cum să îl întrețineți.

Acest ghid vă va ajuta cu siguranță să înțelegeți mai bine cum să alegeți PAD-urile de lustruire pentru o primă comandă sau să vă îmbunătățiți colecția de PAD-uri pentru toate tipurile de corecții.

Tampoanele de lustruit Lake Country sunt în continuare preferatele mele pentru lustruire, dar trebuie să recunosc că testând chimicul chimic, am fost confuz, deoarece sunt foarte drăguți. Pe scurt, sunt conștient că Lacul Țării sunt cele mai populare de pe piață și sunt într-un fel un produs de referință! Trebuie spus că sunt foarte solizi și că oferă un rezultat foarte bun.

Deși HEX PADS sau tampoane de lustruit sunt produse excelente, totuși cred că poate fi confuz să știți ce PAD să alegeți, ce lustruire sau care este dimensiunea corectă a lustruitului PAD.

Din câte știu, există aproximativ 7 tipuri și culori diferite de timbre disponibile pentru cumpărare. Deci pe care ar trebui să le folosești?

Ghidul de bază pentru polonezi

Dacă doriți să vedeți ce tipuri de lustruire vă recomand, puteți consulta acest ghid. Vedem diferitele tipuri de lustruit, cum ar fi lustruit orbital, mașini rotative, orbitali forțați etc ...

În acest ghid, veți putea, de asemenea, să vedeți tipul de PAD-uri de lustruit cu care am învățat să mă lustruiesc, cele pe care le comandasem de la ShineArama, cele de la Lake Country, pe care le mai am de altfel.

Pe scurt, în acest ghid privind lustruitoarele, vom vedea cum să alegeți lustruitorul potrivit, în funcție de defectele care trebuie corectate și, de asemenea, cum să utilizați un lustruit pentru o primă lustruire.

De fapt, alegerea lustruitului depinde de o mulțime de lucruri, de bugetul dvs., de modul dvs. de lustruire sau de dacă lustruiți des sau nu.

În acest articol, vă voi oferi elementele de bază potrivite pentru alegerea primului dvs. șlefuitor, cum ar fi DAS6 PRO, care este un șlefuitor excelent pentru început.

Nu vă pierdeți timpul cumpărând un lustruit greșit și urmați ghidul 🙂

Ghidul de bază pentru lustruirea mașinilor

Dacă nu ați făcut-o deja, vă recomand să citiți ghidul meu de bază pentru lustruirea mașinilor. Este foarte cuprinzător și complet gratuit. Vă rugăm să nu ezitați să utilizați comentariile dacă aveți întrebări.

În acest ghid, vă voi plimba prin toate elementele de bază ale lustruirii. Vom vedea care este obiectivul dvs., cum să pregătiți suprafața înainte de lustruire, cum să utilizați un lustruit.

Există un lucru pe care nu doriți să faceți micro zgârieturi sau să vă lipsească lustruirea, acest ghid vă va oferi câteva sfaturi frumoase de detaliere profesională, pentru rezultate foarte bune.

 

Ghidul pentru plăcuțele de lustruit cu logică hexagonală Chemical Guys

Ce este un PAD „Hex Logic”

M-am întrebat întotdeauna de ce a existat această mențiune „Hex Logic” pe tampoanele de lustruit. De asemenea, cum sunt făcute și modelul lor face diferența atunci când lustruiește?

Potrivit Chemical Guys înșiși. „Hexagonul nu este nou pentru știință, este doar nou pentru detalii”.

Vom vedea că acest model oferă un avantaj interesant.

În loc să încerce să reinventeze sau să lanseze produse doar pentru comercializare, Chemical Guys investește în tehnologie care, de-a lungul anilor, este pur și simplu imbatabilă și se îmbunătățește.

Tampoanele Hex-Logic sunt concepute pentru a ține produsul și a-l distribui uniform pe suprafața plăcuței, oferind un finisaj uniform superior, greu de realizat cu orice alt plăcuță.

De fapt, pe PAD-urile netede, lustruirea este rapid propulsată spre exterior, foarte rău pentru lustruire.

Pe un tampon în relief, este mai puțin acest efect datorită forței centrifuge, dar poloneza se usucă în celule, ceea ce nu este nici ideal.

De exemplu, o masă de celule de ceară hexagonale construite de albine în cuiburile lor pentru a stoca miere și polen. Albinele construiesc pieptenele pe 6 fețe pentru o distribuție uniformă și rapidă a produsului.

Tampoanele Hex-logic și Hex-laser sunt perfecte de fiecare dată pentru a se asigura că fiecare utilizare a tampoanelor și rezultatele sunt extrem de eficiente "

Trebuie să recunosc că am mai folosit tampoane plate și, sincer să fiu, consider că structura acestor tampoane HEX LOGIC face cu adevărat diferența și le găsesc extrem de superioare, la fel ca PAD-urile în relief!

Ce tipuri de HEX Logic PADS sunt disponibile?

Din câte știu, lista completă a tampoanelor Chemical Guys este următoarea:

  • Galben: Pad de tăiere greu
  • Portocaliu: tampon de tăiere mediu greu
  • Verde: tampon de lustruit greu
  • Alb: tampon mediu de lustruit
  • Albastru: Glaze & Cleaner Foam Pad (pentru a aplica cerurile, glazurile, produsele de curățare și materialele de etanșare)
  • Negru: tampon de spumă de finisare
  • Roșu: Pad de perfecțiune Ultra Fine Finishing Pad (pentru vehicule de competiție)

Dacă sunteți familiarizat cu PAD Lake Country, de exemplu, ar trebui să vă găsiți drumul cu ușurință.

După cum puteți vedea, s-ar putea confunda foarte ușor un începător printre toate aceste PAD-uri de lustruire. Deci, ce tampon ar trebui să aleagă pentru a-și lustrui mașina?

Chiar dacă lista simplă de mai sus include o scurtă descriere, este important să revizuiți fiecare dintre tipurile de PAD sau culoarea PAD. Oricum ar fi, nu veți avea nevoie de un singur tip de tampon de lustruit dacă doriți să efectuați o corectare corectă a mașinii.

Să aruncăm o privire la fiecare în parte, începând cu cele mai comune și să intrăm în detaliu. La ce se folosește PAD HEX LOGIC Orange?

Această spumă fermă și de înaltă densitate este ideală pentru îndepărtarea zgârieturilor și petelor din vopseaua auto. Vorbim despre defecte destul de marcate aici. HEX LOGIC Chemical Guys Orange PAD oferă corectarea unui „  tampon de tăiere mediu greu” , permițând în același timp capacitatea de lustruire a tamponului de spumă tăiat ușor „  Medium Polishing Pad” .

Atunci când este utilizat cu lustrui greu (cum ar fi Menzerna Heavy Cut), îndepărtează destul de ușor vârtejurile și zgârieturile moderate. Pe un lac dur, la fel ca lacurile germane, este foarte eficient. Acestea fiind spuse, va fi important să faceți alte treceri cu PAD-uri de lustruire mai moi pentru a obține un efect de oglindă frumos.

Tamponul de tăiere PAD Medium Heavy rămâne esențial pentru mine și trebuie să fie pe lista dvs. de priorități. Va corecta cele mai multe imperfecțiuni ușoare până la moderate. Acesta este PAD-ul meu când merg la majoritatea mașinilor. Obțin rezultate bune destul de repede, dar uneori trec la versiunea Galben, Heavy Cutting Pad, pentru vopselele foarte deteriorate.

Dacă nu sunteți sigur de ce tampon are nevoie mașina dvs., acest tampon este probabil cel mai bun loc de pornire.

Pe fotografia de mai sus, putem vedea urme foarte frumoase, corectate destul de ușor cu tamponul portocaliu.

Desigur, trebuie făcute diferite treceri cu PAD-uri mai moi și poloneză pentru a obține un efect de oglindă frumos.

Vom vedea puțin mai jos, fiecare dintre culorile tamponului de lustruit Chemical Guys.

Diferitele dimensiuni ale PADS HEX Logic

Din fericire pentru noi, există diferite dimensiuni ale PAD Hex Logic la Chemical Guy's.

Prin urmare, putem folosi diferite plăci de sprijin, în funcție de nevoile noastre, pentru a lustrui o capotă (cu un tampon mare) sau o cantitate de parbriz (cu un tampon mic)

  • Tampon de 4,0 ″
  • Tampon de 5,5 ″
  • Tampon de 6,5 ″
  • Pad de 7,5 ″ (centru auto)

 

La ce se folosește PAD portocaliu?

Așa cum s-a văzut mai sus, iată câteva detalii importante despre tamponul portocaliu de tăiere mediu greu. Spuma acestui PAD este fermă și de densitate ridicată, este ideală pentru îndepărtarea zgârieturilor și petelor din cea mai obișnuită vopsea auto.

În general, un PAD portocaliu este utilizat atunci când defectele sunt destul de marcate. Acest tampon trebuie utilizat cu tăiere sau tăiere grea, în funcție de gradul de corecție necesar.

Folosesc tamponul de lustruire Chemical Guys cu Menzerna poloneză și folosesc Heavy Cut pe lustruirile germane, deoarece sunt destul de dure.


Pentru ce se folosește PAD-ul Galben?

PAD-ul galben este un PAD pentru corecții severe, Heavy Cutting Pad. De asemenea, corectează oxidarea severă, vârtejurile și zgârieturile cu lustruirea de tăiere. Folosiți întotdeauna acest tip de tampon de lustruit pentru CORECȚIILE FOARTE MARI ȘI CU POLOZĂ INTENSIVĂ!

Este cel mai agresiv tampon pe care îl puteți cumpăra din gama PADS Mousse. Acest PAD ar trebui să fie utilizat într-adevăr doar în ultimă instanță, dacă PAD portocaliu nu reușește să corecteze. Vor fi necesare diferite treceri de finisare, deoarece acest PAD de lustruire va crea o ceață în ceea ce privește puterea sa corectivă.

Amintiți-vă că atunci când vă lustruiți mașina, îndepărtați un strat mic din stratul transparent al vopselei auto (Clear Coat) și că trebuie să limitați cât mai mult grosimea pe care urmează să o eliminați. În caz contrar, veți ataca vopseaua / culoarea în sine.

Dacă aveți doar ușoare zgârieturi, doriți doar să eliminați cantitatea / grosimea de care aveți nevoie. Este posibil ca acest buffer să fie prea puternic pentru corectarea dorită. De asemenea, vă recomand să limitați utilizarea acestuia și să luați întotdeauna o măsurătoare la PTG.

În cele din urmă, faceți întotdeauna o trecere cu PAD portocaliu cu o lustruire de tip Menzerna SF3500 Super Finish pentru a obține cel mai bun finisaj posibil.

La ce se folosește Green PAD?

PAD-ul verde, este un PAD clasificat ca  tampon de lustruit greu  , trebuie utilizat pentru lustruirea intensivă. Conceput pentru a fi utilizat cu un lustruit orbital aleatoriu (DUAL ACTION), cum ar fi un DAS6 PRO sau un cablu Porter. Produce mai puțină căldură și oferă un raport unic de compresie / încărcare / deformare, ceea ce înseamnă că se conformează rapid contururilor.

Acest tampon este suficient de rezistent pentru a îndepărta vârtejurile și zgârieturile, producând în același timp un finisaj lucios, fără vârtejuri. Spuma sa este ideală și pentru aplicarea produselor de curățat, deși prefer albul.

Acest PAD oferă un echilibru bun între finisare și lustruire și va fi perfect pentru aplicația All-in-One, cu umpluturi de exemplu. PAD-ul verde nu este un produs obligatoriu pentru mine, indiferent dacă aveți sau nu lustruire Dual Action.

Pentru ce este PAD Blanc?

Iată acum PAD-ul alb  numit  Medium Polishing Pad,  deci înțelegeți pentru Medium Polishing. Acesta este AL DOILEA TREBUIE SĂ AVEM  de lustruit PAD-uri. Acest PAD are o spumă puțin mai densă decât PAD-urile anterioare (galben, portocaliu și verde) și poate fi adecvat pentru aplicarea cerurilor, desigur, dar oferă o putere medie de lustruire.

Prin urmare, este perfect pentru lustruirea după PAD portocaliu pentru a obține un finisaj mai bun și pentru a corecta câteva defecte rămase. Într-adevăr, este pentru mine un PAD esențial dacă am făcut o corecție cu un PAD portocaliu și îl folosesc cu un polonez potrivit, un polonez mediu.

PAD-ul portocaliu este de fapt un PAD agresiv la fel ca GALBENUL și nu trebuie folosit mai întâi pe vopsea. Desigur, vă puteți testa vopseaua, dar chiar și pe vopsele moi, acest PAD alb nu este suficient de puternic. Dacă încercați să eliminați orice vârtejuri sau defecte cu acest PAD, este posibil să vă pierdeți timpul.

PAD White este, de asemenea, utilizat pentru aplicarea produselor de curățat (înainte de a aplica o ceară).

La ce se folosește Blue PAD?

Chemical Guys Albastru Hex Logic Quantum Glaze & spuma de curatare Pad finisare Pad este un strat de finisare cum sugerează și numele. Acest PAD  a fost special conceput pentru Glaze & Cleaner. 

Este perfect pentru aplicarea cerurilor, glazurilor, produselor de curățare și a agenților de etanșare. Este un PAD destul de moale, pentru atingeri finale. PAD-urile de finisare nu au putere de tăiere și vă permit doar să terminați, pentru mai multă strălucire și adâncime

Pentru mine, tampoanele HEX LOGIC Blue sunt perfecte pentru aplicarea perfectă a stratului de glazură și cu un minim de produs. Acest PAD vă permite într-adevăr să aplicați straturi foarte subțiri și exact asta aveți nevoie pentru a aplica o glazură!

Nu mai testasem niciodată acest tip de PAD și structura sa îți permite într-adevăr să aplici straturi foarte subțiri, așa că ... iată al 3-lea TREBUIE SĂ MAI AJUT, dar numai să îmi aplic Glazes.

Pentru ce este PAD Noir?

HEX LOGIC Chemical Guys PAD este un „  strat de spumă de finisare”  și este destinat lustruirii de finisare a lacurilor foarte dure,  cum ar fi lacurile germane. Continu cu PAD-ul portocaliu, apoi alb, apoi negru pentru toți Volkswagen, Audi, Mercedes, BMW, Porsche ... și este un adevărat deliciu. Acesta este al 4-lea meu TREBUIE SĂ FIE, mai ales dacă lucrați la lacuri destul de dure.

La fel ca tamponul albastru de mai sus, compoziția tamponului negru este suficient de fermă pentru a rezista la o presiune suplimentară în timpul ultimelor treceri de finisare pentru a elimina cele mai fine vârtejuri.

Acest PAD nu oferă nicio putere de tăiere reală și nu permite corectarea defectelor foarte foarte fine, cu un lustruit adaptat, precum Super Finish of Menzerna, am întotdeauna rezultate superbe.

Acest PAD permite, de asemenea, aplicarea de straturi subțiri și uniforme de ceruri și ceruri. PAD-urile negre și albastre au același scop și sunt, pentru mine, interschimbabile. Dacă puteți lua albastru pentru aplicațiile de ceară și de etanșare și negru pentru lacurile de finisare.

Acest PAD de finisare trebuie utilizat întotdeauna după diferite pase cu un PAD alb.

La ce se folosește PAD Rouge?

Aproape am terminat și a venit rândul lui PAD Rouge. Acest PAD este un PAD numit „  Pad de perfecțiune Ultra Fine Finishing Pad”,  înțelegeți aici că acest PAD este rezervat pentru detalieri ++++ și pentru detalieri nebuni.

Am folosit tamponul roșu HEX Logic Chemical Guys pentru vehiculele de competiție care  merg la spectacole auto sau Show & Shine de exemplu și este o adevărată plăcere să lucrez cu acest tip de PAD.

Vom folosi acest tip de PAD doar pentru ocazii speciale și cu ceruri de înaltă calitate, deoarece permite aplicarea straturilor foarte subțiri, fără a pierde produsul. Cu cât straturile sunt mai subțiri, cu atât sunt mai bune, așa că nu am ezitat să aplic 5 straturi succesive și rezultatul a fost pur și simplu magnific.

Ce tip de PAD ar trebui să aleg?

Acum cred că știi ce fel de PAD să alegi și când. În rezumat, kitul potrivit constă din următoarele PAD-uri de lustruire:

  1. Portocaliu: tampon de tăiere mediu greu
  2. Alb: tampon mediu de lustruit
  3. Albastru: Glaze & Cleaner Foam Pad (pentru a aplica cerurile, glazurile, produsele de curățare și materialele de etanșare)
  4. Negru: tampon de spumă de finisare

Desigur, totul depinde de nevoile dvs., dar pentru lustruirea generală nu puteți greși cu un tampon portocaliu de primă alegere și, de obicei, este cel pe care îl recomand majorității oamenilor atunci când mă întreabă.

Apoi, în PAD-ul alb permite obținerea unui finisaj destul de bun în general, cu poloneza corespunzătoare. Apoi terminăm cu un PAD de finisare (negru).

Chemical Guys HEX PADS Rezumat (sortat după abrazivitate)

  • Galben: Pad de tăiere greu
  • Portocaliu: tampon de tăiere mediu greu
  • Verde: tampon de lustruit greu
  • Alb: tampon mediu de lustruit
  • Albastru: Glaze & Cleaner Foam Pad (pentru a aplica cerurile, glazurile, produsele de curățare și materialele de etanșare)
  • Negru: tampon de spumă de finisare
  • Roșu: Pad de perfecțiune Ultra Fine Finishing Pad (pentru vehicule de competiție)

 

Nu uitați să vă curățați PAD-urile cu Cleaner Chemical Guys!

Odată ce ați terminat lustruirea, întrețineți corect PAD-urile de lustruire, dar și PAD-urile de finisare sau cele pentru aplicarea cerurilor și a etanșanților trebuie verificate și curățate.

Uneori este suficientă o simplă periaj, uneori trebuie curățate. Chemical Guys ne oferă aici un produs de curățare perfect pentru a efectua această curățare.

Este convenabil și ușor de utilizat. Pentru curățarea PAD-urilor, vă recomand, de asemenea, să folosiți o perie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu