Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 mai 2021

Curățarea volanului din piele în 5 pași explicată de un profesionist

Curățarea volanului din piele în 5 pași explicată de un profesionist

Un volan din piele asigură un interior elegant al mașinii. Proprietățile bune de aderență vorbesc și în favoarea volanului din piele. Pentru a păstra aceste proprietăți bune și pentru a avea un volan frumos, cu o aderență bună chiar și după ani, este necesară o îngrijire bună.

În caz contrar, utilizarea constantă poate duce rapid la uzură inestetică. Deoarece un volan este întotdeauna expus, este, de asemenea, deosebit de susceptibil la depunerile de murdărie.

Vă vom arăta cum puteți curăța volanul din piele cu ușurință și rapiditate, dar totuși eficient, în doar 5 pași. Vă prezentăm, de asemenea, câteva sfaturi și trucuri pentru curățarea și îngrijirea volanului.

Curățați volanul din piele

Curățați instrucțiunile pentru volanul din piele

Pentru a curăța corespunzător volanul și pentru a îndepărta toată pelicula lipicioasă de murdărie, este nevoie de o mână de ustensile de curățat.  

Pentru a obține un rezultat excelent de curățare, vă recomandăm întotdeauna să folosiți un produs de curățat piele în loc de remedii de uz casnic, cum ar fi lichid de spălat sau săpun.

În plus, este foarte recomandat, după curățarea volanului din piele, să tratați pielea cu îngrijirea adecvată a pielii pentru a o proteja de uscăciune și uzură .

Aceste ustensile nu trebuie să lipsească la curățarea volanului:

  • Pânză din microfibră
  • Perie moale din piele
  • Detergent pentru piele
  • Agent de îngrijire a pielii
  • Dacă este necesar, apă călduță

CEL MAI BUN SET DE CURĂȚARE A PIELII

Pasul 1: pregătirea pentru curățare

Înainte de a începe curățarea efectivă, trebuie să ștergeți bine volanul din piele. Cârpele din microfibră sunt deosebit de potrivite pentru acest lucru, deoarece curăță eficient suprafețele fără a le zgâria.

Pasul 2: curățați volanul din piele lipicioasă

Ca urmare a manipulării constante, uleiurile de piele se adună pe suprafața volanului în timp , care, în combinație cu praf și alte murdării , pot forma o crustă încăpățânată și lipicioasă .

Marginile volanului și în special cusăturile sunt de obicei deosebit de murdare. Prin urmare, ar trebui să vă faceți timp și să curățați în prealabil zonele greu accesibile din cârpă din microfibră.

În cazul murdăriei deosebit de încăpățânate, puteți folosi și apă călduță . Asigurați-vă că nu înmuiați complet pielea, ci doar o umeziți ușor, altfel poate deveni fragilă sau ridată în timpul uscării.

Pasul 3: aplicați detergent

În etapa următoare, se folosește un agent de curățare a pielii. De obicei, acestea sunt spray-uri speciale care pot fi aplicate cu ușurință pe volan.

Când aplicați lichidul, trebuie să fiți deosebit de atenți ca niciun lichid să nu poată pătrunde în componentele electronice sensibile ale volanului.

Pentru o distribuție mai bună, totuși, trebuie să pulverizați numai cârpa din microfibră cu agentul de curățare și apoi să o aplicați pe piele cu cârpa.

Înainte de a utiliza acești agenți pe întregul volan, ar trebui să le testați într-o zonă discretă. În acest fel puteți fi siguri că nu există decolorare sau alte efecte secundare nedorite.

Sfat profesional: Pulverizați produsul de curățat în cârpa din microfibră în loc de direct pe volan. În acest fel preveniți petele de pe cabină sau alte elemente din interior!

Pasul 4: periați detergentul

Mai ales cu murdăria încăpățânată, puteți folosi și peria moale din piele pentru a slăbi ușor murdăria. Părul fin ajută, de asemenea, la distribuirea optimă a agentului de curățare a pielii în zonele greu accesibile.

Asigurați-vă că vă periați întotdeauna de cusături. În acest fel, preveniți murdăria care tocmai a fost slăbită să nu se lipească de cusături.

Atenție: Nu aplicați prea multă presiune cu peria pe piele, altfel puteți deteriora pielea!

Pasul 5: uscați bine volanul

Pentru ca pielea să nu devină fragilă și să nu aibă pete sau riduri, trebuie uscată foarte atent după curățare. O cârpă moale din microfibră este, de asemenea, cea mai bună pentru aceasta.

În mod ideal, umiditatea reziduală se poate usca în aer proaspăt cu geamul automobilului deschis.

Atenție: pielea a fost curățată doar până în acest moment. Produsul de curățare a îndepărtat umezeala din piele și poate duce la uscarea suprafeței. Asigurați-vă că tratați volanul cu un produs de îngrijire a pielii după ce îl curățați. Puteți afla mai multe despre acest lucru în secțiunea următoare.

Păstrați volanul din piele

Păstrați volanul ca un profesionist

Curățarea unui volan din piele este un lucru, dar nu uitați să aveți grijă de el după aceea . Există, de asemenea, produse speciale care sunt potrivite pentru îngrijirea pielii auto.

Produsul de îngrijire poate fi aplicat pe volan și masat cu o cârpă curată și uscată din microfibră.

Produsele de îngrijire a pielii pentru piele auto asigură un aspect proaspăt și nou și îmbunătățesc, de asemenea, proprietățile de aderență ale volanului.

Mai ales dacă volanul nu a fost îngrijit de mult timp, se pot observa deseori efecte uimitoare înainte și după care îmbunătățesc enorm confortul la volan.

Este important ca produsele de îngrijire să fie aplicate după fiecare curățare numai atunci când pielea s-a uscat bine. În caz contrar, materialul poate deveni fragil și crăpat și, în cel mai rău caz, chiar se poate rupe .

Dacă pielea de pe volan se rupe, adesea singurul lucru care ajută este să mergi la șelărie pentru a repara întreaga piele de pe volan. A avea un volan recondiționat este relativ scump și, prin urmare, trebuie evitat.

Pentru a preveni acest pas, pielea trebuie unsă cel puțin o dată pe an . Există o garnitură specială din piele pentru mașină, care sigilează pielea și astfel respinge murdăria și apa și în același timp dă umezeală.

Ca urmare, pielea nu se usucă niciodată complet și nu pot apărea fisuri. Garniturile din piele sunt de obicei potrivite atât pentru pielea reală, cât și pentru cea artificială.

RECOMANDAREA NOASTRĂ

Curățarea volanului remedii casnice

Curățați volanul din piele cu remedii casnice

Există numeroase remedii casnice care sunt folosite mai mult sau mai puțin cu succes la curățarea pielii în mașină.

Când lucrurile trebuie să meargă repede, șervețelele pentru bebeluși s-au dovedit. Cu acestea, murdăria și mai grea poate fi îndepărtată rapid și ușor .

Cu toate acestea, șervețelele umede nu trebuie utilizate prea des , deoarece deteriorează pielea dacă sunt utilizate pe o perioadă lungă de timp .

Spuma de bărbierit este recomandată uneori și pentru curățare, la fel ca și curățarea benzinei sau a produsului de curățare a sticlei. Și cu aceste remedii casnice, trebuie subliniat faptul că, deși obțin un succes pe termen scurt, pe termen lung deteriorează materialul volanului.

Chiar și cu murdărie încăpățânată, nu trebuie să utilizați agenți de curățare agresivi , deoarece deteriorarea volanului este adesea ireparabilă, astfel încât uneori trebuie să derulați înapoi întregul volan dacă este deteriorat .

Este mai bine să aveți răbdare și, dacă este necesar, să repetați curățarea cu agentul de curățare special pentru piele de mai multe ori până când ultimele particule de murdărie au fost îndepărtate.

Pentru îngrijirea obișnuită a volanului din piele, trebuie să utilizați numai produse special dezvoltate și adecvate . Deși acestea pot costa mai mult să cumpere, ele se asigură, de asemenea, că pielea nu este deteriorată.

Toate remediile casnice și produsele care nu au fost dezvoltate inițial pentru îngrijirea pielii nu au deseori proprietățile potrivite pentru a îngriji și întreține bine pielea. Prin urmare, acestea ar trebui evitate.

Volan VW Golf Gti

Concluzie: curățați volanul din piele

Interiorul mașinii trebuie curățat în mod regulat. Pielea de pe volan, în special, este foarte susceptibilă la murdărie și - fără curățare și întreținere - își poate pierde aspectul elegant și proprietățile bune de aderență care o caracterizează de-a lungul timpului.

O curățare bună nu este deloc dificilă cu mijloacele potrivite și nu durează mult . Prin urmare, ar trebui să vă obișnuiți să vă curățați în mod regulat volanul din piele .

Îngrijirea ulterioară oferă atingerea finală și contribuie la durabilitatea volanului din piele. O garnitură bună din piele nu trebuie să lipsească pentru a preveni formarea fisurilor.

RECOMANDAREA NOASTRĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu