Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 mai 2021

Faruri polishate. Farurile pot fi pur și simplu lustruite sau este interzisă reprocesarea in Austria si Germania?

 

Farurile pot fi pur și simplu lustruite sau este interzisă reprocesarea?

Am vorbit cu TÜV și am clarificat ce este permis.Farurile mașinii dvs. nu trebuie să fie plictisitoare, zgâriată sau îngălbenită, deoarece mașina dvs. nu primește o inspecție TÜV în acest fel. Prin urmare, vă vom explica dacă este permisă lustruirea farurilor, cum puteți trece în continuare prin TÜV fără a fi reprocesate și a vă proteja farurile împotriva orbirii.• Se permite lustruirea farurilor?

• Pericol de faruri lustruite

• Lustruirea farurilor auto: da sau nu?

• Faruri orb: ce să faci?

• Înlocuiți profesional farurile

• Înlocuiți singur farurile

• Instrucțiuni de curățare: Protejați farurile împotriva orbirii

esențialul pe scurt • Lustruirea farurilor este clar interzisă prin lege . Farurile auto au o omologare de tip și, în general, nu li se permite schimbarea.• Puteți avea faruri mate înlocuite profesional într-un atelier sau le puteți înlocui singur. Farurile noi costă între 300 și 800 de euro fiecare.• Dacă vă curățați regulat farurile și evitați drumurile cu pietriș , vă puteți proteja farurile împotriva orbirii .

Se permite lustruirea farurilor?

Nu aveți voie să lustruiți farurile vehiculului dvs. deoarece:

• Prin lustruire, purtați plasticul farului și acesta nu mai este în starea inițială.

• În Germania, farurile trebuie să îndeplinească cerințele specificate și, prin urmare, necesită o autorizație, așa-numita omologare de tip. Conform articolului 22a nr. 7 din Regulamentul privind autorizarea circulației rutiere (StVZO) , proiectarea nu poate fi modificată. Dar: prin lustruire schimbi farul. În acest caz, expiră și licența de funcționare.

În cele din urmă, TÜV va decide dacă veți trece sau nu inspecția generală cu farul .

Așa spun experții TÜV: „În cazul în care capacul face parte din aprobarea de proiectare (ceea ce este de obicei cazul), acest lucru nu ar trebui modificat prin aplicarea de vopsele, editări sau acoperiri sau altele asemenea. În acest caz, omologarea expiră și este din nou dovadă și dezvăluit printr-o etichetare separată. Farul este o componentă / unitate tehnică independentă și modificările aduse acestuia duc la expirarea autorizației generale de funcționare. "

Prin urmare, legea și TÜV sunt de acord: lustruirea farurilor nu este permisă în general.

Atenție : nu trebuie să vă lustruiți sau să recondiționați farurile și să evitați, de asemenea, remedii casnice, cum ar fi lămâie, pastă de dinți, cola sau șmirghel. Atacă materialul la fel ca agenții de curățare agresivi.

Pericol de farurile lustruite

Numeroase instrucțiuni de pe Internet și produse speciale pentru recondiționarea farurilor indică faptul că lustruirea farurilor auto este o chestiune firească. În afară de a fi interzisă prin lege, lustruirea are și alte efecte negative:

1. Prin măcinare, pot apărea crestături și caneluri care determină refractarea incorectă a luminii. Utilizatorii care se apropie de drum ar putea fi orbiți sau banda dvs. ar putea să nu fie iluminată corect.

2. În caz de accident, asigurarea auto nu poate acoperi daunele . Deci, clarificați din timp exact despre ce este polița dvs. de asigurare.

Trebuie să știți că: Atenție se aplică și în atelierele care oferă recondiționarea profesională a farurilor de către un specialist. Asta nu schimbă faptul că farurile nu pot fi lustruite prin lege.

Lustruirea farurilor auto: da sau nu?

Este dificil să se determine în timpul inspecției generale dacă farurile au fost recondiționate. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă abțineți de la lustruire, astfel încât să nu puneți în pericol siguranța rutieră. Prin urmare, vă vom arăta ce puteți face cu farurile oarbe și modul în care farurile plictisitoare nu apar în primul rând.

Faruri orb: ce să faci? 

Dacă farurile sunt orb, nu veți primi un MOT. Orbul aici înseamnă că luminozitatea este slăbită, deoarece farurile sunt plictisitoare, zgârieturi sau îngălbenite.

Dacă vă decideți să nu lustruiți, veți putea înlocui în mod profesional farurile mașinii într-un atelier sau, în anumite condiții, să le schimbați singur.

Faceți înlocuirea profesională a farurilor

Dacă nu primiți un TÜV datorită farurilor mate ale mașinii, puteți înlocui farurile profesional.

Următoarele costuri sunt obișnuite pentru aceasta:

• În funcție de modelul vehiculului, între 300 și 800 de euro pe far.

• Plus costul timpului de lucru în atelier.

Schimbul este scump, dar merită să vă asigurați TÜV și siguranța dumneavoastră. Dacă doriți să aflați costurile exacte, cel mai bine este să contactați un atelier și să obțineți o estimare a costurilor. De obicei, puteți să vă schimbați farurile de către un profesionist.

Înlocuiți singur farurile

Dacă doriți să economisiți costurile atelierului, sunteți calificați și aveți instrumentele necesare acasă, puteți înlocui și voi singuri farurile.

Sfaturi pentru comutare:

1. Farurile noi sunt livrate fără bec.

2. Dacă becurile sunt defecte , trebuie să comandați și altele noi.

3. Lămpile care încă funcționează pot fi folosite din nou fără probleme în noul far.

4. Deoarece părțile din față ale vehiculului trebuie îndepărtate pentru a schimba farurile , vă recomandăm să faceți schimbarea cu două persoane .

Atenție : lucrările efectuate de dvs. implică întotdeauna un risc de rănire sau pot deteriora vehiculul dacă sunt efectuate incorect.

Instrucțiuni de curățare: Protejați farurile împotriva orbirii

Pentru a vă asigura că farurile își păstrează luminozitatea maximă cât mai mult timp și că nici măcar nu trebuie să vă gândiți să le înlocuiți, puteți lua în considerare următoarele sfaturi:

Sfatul 1: eliberați regulat farurile de murdăria aspră.

Murdăria grosieră vă va zgâria farurile sau vă va bloca în mici zgârieturi care sunt deja acolo. Acest lucru face ca farurile să devină galbene.

• Prin urmare, clătiți murdăria grosieră cu apă caldă fără a freca farul (acest lucru va evita zgârieturile).

• Curățați apoi plasticul cu o cârpă din microfibră și șampon auto .

Atenție : Evitați utilizarea de agenți de curățare agresivi și produse de uz casnic care atacă și deteriorează suprafața. Acest lucru anulează licența de funcționare!

Agenții de curățare agresivi și produsele casnice pentru faruri sunt, de exemplu:

• lustruiește

• lămâie (acid)

• Sifon

• Cola

• pastă de dinți

• Detergenți speciali ai farurilor

Sfat 2: Evitați drumurile împrăștiate și cărările de pietriș.

Pietrele mici sunt adesea cauza farurilor zgâriată. Murdăria se instalează rapid în zgârieturi, iar farurile se orbesc. Așadar, încercați cât de bine puteți evita drumurile împrăștiate sau cărările de pietriș.

Faruri și acoperire de asigurare 

Farurile orbite sunt un fenomen complet normal de uzură pe care mai devreme sau mai târziu îl arată fiecare far. Prin urmare, o modificare nu este de obicei plătită de compania de asigurări.

Cu toate acestea, dacă farul dvs. este deteriorat într-un accident, asigurarea de răspundere civilă a persoanei care a provocat accidentul sau asigurarea completă va acoperi costurile pentru un far nou.

Dacă o furtună, grindină sau un accident de viață sălbatică sunt motivul unei faruri sparte, asigurarea parțială cuprinzătoare va acoperi în mod normal daunele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu