Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 mai 2021

Curățarea blatului decapotabil: îngrijirea adecvată explicată de un profesionist

 O călătorie în decapotabilă înseamnă libertate și joie de vivre și arată cool. Dar la un moment dat vine din nou momentul în care trebuie să deschideți topul decapotabil, deoarece este prea rece sau prea ploios.

Pentru a vă asigura că topul decapotabil arată bine și rămâne strâns chiar și după ani, ar trebui să îl curățați și să îl îngrijiți la intervale regulate.

Vă vom arăta cum puteți curăța eficient blatul decapotabil în doar cinci pași. De asemenea, vă oferim sfaturi și trucuri importante despre îngrijire și curățare la îndemână.

Curățarea instrucțiunilor de top convertibile

Instrucțiuni pas cu pas pentru curățarea blatului decapotabil

Pentru a curăța corect blatul moale și a îndepărta verdigrisul și alte pete, este nevoie de o mână de ustensile de curățat.  

Pentru a obține un rezultat excelent de curățare, vă recomandăm întotdeauna să folosiți produse de curățat de top convertibile în locul produselor de uz casnic, cum ar fi detergenți sau șampon.

În plus, după curățarea acoperișului decapotabil, se recomandă insistent să se impregneze blatul convertibil pentru a-l proteja de influențele mediului.

Veți avea nevoie de aceste ustensile:

  • Perie moale
  • Detergent de top convertibil
  • Mănuși
  • Curățați cârpele din microfibră
  • O găleată 
  • O conexiune la apă

CEL MAI BUN SET DE CURĂȚARE DE TOP CONVERTIBIL

Pasul 1: Închideți ferestrele și topul decapotabil și testați detergentul pentru topuri decapotabile

Înainte de a începe curățarea plăcii decapotabile, trebuie să vă asigurați că toate ferestrele sunt închise corect.

În plus, partea superioară decapotabilă ar trebui să fie blocată astfel încât să nu se desprindă accidental și interiorul să fie deteriorat în timpul curățării.

Acum este folosit curățătorul de top convertibil. Este important să îl testați întotdeauna într-o zonă discretă pentru a vă asigura că produsul de curățat nu lasă urme pe acoperișul mașinii.

Pasul 2: umeziți partea superioară

În al doilea pas, ar trebui să umeziți partea superioară a puțului decapotabil. Puteți folosi fie o găleată cu apă, fie furtunul de grădină.

Curățătorul de capotă convertibil poate spuma corect numai dacă suprafețele sunt bine umezite. Acest lucru îmbunătățește efectul.

Pasul 3: Lucrați cu un curățător de top convertibil

În pasul următor, curățătorul de top convertibil este pulverizat. Apoi se folosește peria moale. Acesta este folosit pentru a încorpora produsul de curățare în materialul superior. Este important să vă periați întotdeauna bobul bobului.

Pentru a nu provoca daune, trebuie să folosiți doar puțină presiune. Veți observa că produsul de curățat de top convertibil încă se prinde bine.

Chiar dacă doar câteva pete erau vizibile pe partea superioară decapotabilă, este important ca întreaga suprafață decapotabilă să fie tratată cu un produs de curățare. În caz contrar, există riscul să se formeze pete inestetice .

După ce întregul vârf al baldachinului a fost spumos, ar trebui să lăsați curățatul să lucreze cel puțin cinci minute. Aceasta elimină și murdăria care se află mai adânc.

Atenție: Nu aplicați prea multă presiune cu peria de pe capotă, altfel riscați să deteriorați acoperișul din țesătură!

Sfat profesional: Chiar dacă există doar câteva pete mici pe acoperiș, este important să lucrați peste tot. Curățați întotdeauna întreaga capotă dintr-o singură dată, în caz contrar există riscul de a pata.

Pasul 4: Clătiți bine detergentul de top convertibil

Curățătorul este apoi clătit cu apă. Un furtun de grădină este cel mai potrivit pentru aceasta, deoarece este necesară o cantitate relativ mare de apă.

Este important ca clătirea să se efectueze temeinic, să nu rămână reziduuri ale detergentului de top convertibil pe material. Ar trebui să continuați clătirea până când nu mai este spălată spumă.

Pasul 5: uscați partea superioară a țesăturii

După curățare, este important să uscați bine hota. Acest lucru împiedică orice umiditate rămasă să provoace deteriorarea materialului.

Pentru a-l usca, blatul convertibil este uscat bine cu cârpele din microfibră. Alternativ, puteți utiliza un aspirator umed care extrage umezeala din material.

În cele din urmă, umiditatea reziduală trebuie să se usuce în aer proaspăt.

Atenție: Acoperișul din material trebuie să fie complet uscat înainte de a fi pliat, altfel s-ar putea forma dungi!

RECOMANDAREA NOASTRĂ

Impregnați topul decapotabil

Pentru ca baldachinul să rămână strâns și să fii protejat de ploaie și zăpadă, ar trebui să-l impermeabilizezi regulat .

După curățare, partea superioară trebuie să fie complet uscată înainte de aplicarea agentului de impregnare, altfel partea superioară se va pata rapid .

În plus, trebuie să aveți grijă la aplicarea agentului de impregnare, deoarece acesta nu trebuie să atingă vopseaua mașinii. Majoritatea agenților reacționează cu lac și provoacă pete inestetice, de care sunt greu de scăpat.

acoperiș curat-convertibil 2

Menținerea acoperișului convertibil

Curățarea intensivă descrisă mai sus trebuie efectuată mai ales atunci când este foarte murdară. În viața de zi cu zi este adesea suficient să vă spălați acoperișul convertibil cu o perie moale - perii naturali sunt cei mai buni - în direcția fibrelor.

Petele deosebit de încăpățânate, cum ar fi rămășițe de insecte, excremente de păsări sau rășină, trebuie îndepărtate cât mai repede posibil cu un burete umed.

Dacă doriți să curățați întreaga mașină, ar trebui să conduceți la spălătorii auto care folosesc benzi textile moi, mai degrabă decât perii. Aceasta curăță ușor blatul decapotabil.

În plus, trebuie să vă asigurați întotdeauna că acoperișul decapotabilului nu este niciodată pliat atunci când este foarte murdar și / sau umed. Acest lucru duce rapid la pete și frecare.

Remedii de uz casnic decapotabile top

Dacă nu aveți la îndemână un detergent de top convertibil, puteți folosi și săpun neutru sau șampon pentru păr.

Aparatele de curățat cu abur sunt recomandate pentru murdăria încăpățânată.

Cu toate acestea, produsele de îndepărtare a petelor care sunt utilizate în gospodărie nu trebuie utilizate pentru curățarea acoperișului convertibil, deoarece acestea sunt de obicei prea agresive.

Dacă aveți probleme cu mușchiul de pe acoperișul convertibil, ar trebui să-l tratați cu o perie și detergent de lână. Pentru a face acest lucru, apa (3-4 litri) este amestecată cu un capac de detergent de lână și amestecul este apoi aplicat pe blatul convertibil.

Menținerea acoperișului convertibil

Costuri de pregătire de top convertibile

Costurile pentru o curățare profesională convertibilă în partea superioară variază foarte mult în funcție de regiune și de gradul de murdărire. În medie, trebuie să vă calculați cu costuri de la 75 la 100 de euro.

Concluzie

Dacă curățați în mod regulat acoperișul decapotabil și urmați sfaturile de mai sus, vă veți asigura că blatul decapotabil durează mult timp și nu este deteriorat.

Întrucât murdăria ușoară până la cea grea poate fi îndepărtată în mod independent cu instrumentele potrivite, cum ar fi un curățător de top convertibil, șoferii decapotabili atenți își pot salva adesea călătoria la curățarea profesională.

RECOMANDAREA NOASTRĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu