Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 mai 2021

Curățarea scaunelor auto - explicată pas cu pas de un profesionist

 O dată nu acordați atenție și aveți o uriașă pată de cafea pe scaunul auto.

Petele de pe scaun sunt deosebit de enervante, deoarece sunt de obicei primul lucru pe care îl vezi când urci în mașină.

În majoritatea cazurilor, curățarea profesională a scaunelor auto este asociată cu costuri ridicate.

Vă vom arăta cum să utilizați un remediu casnic simplu pentru ca tapițeria mașinii dvs. să pară din nou ca fiind nouă.

Curățați scaunele auto

Instrucțiunile - curățarea tapițeriei auto a fost ușoară

Curățarea corectă a scaunelor auto necesită unele materiale pentru a fi cu adevărat eficiente la curățarea și îndepărtarea tuturor petelor de pe scaunele auto.

Următoarele materiale de care aveți nevoie ar trebui găsite în  fiecare casă  .

Curățarea ustensilelor necesare tapițeriei auto:

  • O perie (o perie normală de tapițerie sau covor va merge bine)
  • detergent de rufe
  • Aproximativ 250 ml apă caldă până la fierbinte
  • O găleată sau castron (necesar pentru a amesteca produsul de curățat tapițerie)
  • Curățați cârpele din microfibră
  • Un aspirator
  • Opțional: mănuși, pungi de plastic și perne pentru dezumidificator auto

CÂȘTIGĂTORUL TESTULUI PENTRU CURĂȚAREA SCAUNELOR AUTO

Pasul 1: pregătirea interiorului mașinii pentru curățarea scaunelor auto

Înainte de a începe curățarea scaunelor auto reale, trebuie să ne pregătim interiorul mașinii pentru aceasta. Curățarea scaunelor auto poate  deveni rapid o mizerie pentru un laic  , deci este recomandabil să scoatem toate obiectele personale din mașină în prealabil

(De exemplu: ochelari de soare, scaun pentru copii sau farmecul norocos al mașinii).

În acest fel, prevenim ca aceste articole să fie pulverizate cu produsul de curățat în timpul curățării. Deoarece dacă produsul de curățat tapițerie se usucă, acesta poate provoca daune ireparabile.

Dacă doriți să faceți un pas mai departe, puteți acoperi și cabina de pilotaj și volanul cu un sac de gunoi.

Pasul 2: Amestecarea produsului de curățat tapițerie pentru scaunele auto

După ce am eliminat întregul interior al autovehiculului, începem să fabricăm produsul  de curățat  pentru tapițerie de casă pentru curățarea scaunelor auto.

Umpleți găleată sau vasul furnizat cu apă caldă și adăugăm aproximativ două linguri de pulbere de spălat pentru textile disponibile în comerț.

Apoi amestecăm praful de spălat cu apa până când s-a dizolvat complet în apă. Acum avem produsul nostru de curățat pentru tapițerii auto de casă.

Pasul 3: pre-curățarea scaunelor auto

Pentru a elimina cu adevărat petele de pe tapițeria mașinii, sunt necesare câteva lucrări pregătitoare înainte de a începe curățarea umedă.

Pentru a nu încorpora  ulterior murdăria și praful care sunt deja pe scaunele auto în tapițerie,  trebuie să curățăm în prealabil scaunele.

Luăm un aspirator normal de uz casnic și aspirăm complet zonele afectate. Dacă tapițeria este extrem de prăfuită sau murdară, o frecăm din nou uscat cu peria.

Suntem uimiți cât de mult praf mai este pe scaunele auto, în ciuda aspirării amănunțite. Repetăm ​​acest proces până când suprafețele sunt complet lipsite de praf. Un număr mare de pete pe scaune ar fi trebuit deja să se slăbească în acest pas de lucru, dacă murdăria nu era prea încăpățânată.

Pre-curățați scaunele auto cu un aspirator
► În primul rând, trebuie să îndepărtăm murdăria aspră de pe scaunele auto.

Pasul 4: curățarea umedă a tapițeriei auto

Tapițeria noastră este acum pre-curățată și ar trebui să arate deja mult mai bine.

Cu toate acestea, pentru a curăța complet scaunele auto, este nevoie de ceva mai multă muncă. Am amestecat deja produsul nostru de curățat tapițerie și am adus toate obiectele personale din mașină într-un loc sigur.

Să începem cu curățarea și îndepărtarea corectă a petelor de pe scaunul auto. Acum am pus peria, pe care am folosit-o anterior pentru pre-curățare, în găleată cu amestecul de praf de spălare / apă. Apoi lăsăm peria să se scurgă, astfel încât să nu aplicăm prea multă umezeală pe scaunele auto.

Cu peria îmbibată începem acum să lucrăm la suprafață. Este important să lucrăm peste tot și nu selectiv. Aceasta înseamnă că, dacă pata este pe scaun, trebuie să lucrăm întregul scaun cu peria umedă și nu doar pata.  Evităm faptul că petele de apă inestetice rămân pe scaunele auto după curățare. Lucrăm curățatul tapițeriei pe tapițerie până când vedem că petele s-au slăbit complet. 

În cazuri extreme, va trebui să repetăm ​​acest proces de două până la trei ori. Acest pas îndepărtează toată murdăria care s-a acumulat de-a lungul timpului în fibrele tapițeriei auto și în cele din urmă a provocat petele inestetice.

Este important  să rețineți că murdăria a fost slăbită până acum și este încă în fibre. Pentru a îndepărta murdăria slăbită din fibre, continuați să citiți cu pasul 5.

Șampon tapițerie auto
► Apoi prelucram amestecul de praf de spălare / apă în tapițeria mașinii cu o perie.

Sfat profesional:  Dacă nu doriți ca tabloul de bord, consola centrală sau panoul ușii să intre în contact cu produsul de curățat tapițerie, le puteți acoperi în prealabil cu o pungă de plastic și le puteți scoate după curățarea scaunelor auto.

Pasul 5: uscarea tapițeriei auto curățate

Acest pas este mult subestimat și omis de majoritatea cititorilor, deși este probabil de aproape cea mai mare importanță.

Lucrând curățatul de tapițerie auto-fabricat pe suprafețe, am slăbit murdăria din fibre până acum, dar aceasta trebuie acum îndepărtată. Pentru aceasta avem nevoie de cârpe din microfibră. Este recomandabil să utilizați cârpe din microfibră de calitate superioară pentru acest pas, deoarece acestea au o capacitate de absorbție mult mai bună pentru murdărie și lichide decât cele ieftine. În acest fel, garantăm, de asemenea, că tapițeria noastră este perfect curată.

Suprafețele noastre prelucrate ar trebui să fie acum umede de curățare. Luăm o cârpă din microfibră și începem să frecăm bine zonele umede. Dacă observăm că pânza noastră se udă, luăm una nouă. În caz contrar, riscăm să frecăm murdăria pe care cârpa de microfibră a ridicat-o de pe scaunele auto înapoi în tapițerie. Continuăm acest proces până când scaunele sunt aproape uscate. Umezeala reziduală din tapițerie este complet normală cu această metodă de curățare pentru curățarea scaunelor auto  .

După ce am terminat de curățat tapițeria mașinii și am îndepărtat toate petele de pe suprafețele la alegere, trebuie să contracarăm umezeala reziduală existentă. Facem acest lucru lăsând pur și simplu mașina deschisă peste noapte într-un loc uscat, cu o fereastră mică deschisă. În același timp, prevenim un miros umed și mucegăit în mașină. O noapte ar trebui să fie suficientă în majoritatea cazurilor, dacă scaunele nu sunt complet îmbibate cu un produs de curățare pentru tapițerie.

Dacă metoda cu fereastra deschisă este prea nesigură pentru dvs., puteți închide geamul complet peste noapte și puteți plasa o pernă de dezumidificator auto în mașină.

... și cea mai bună parte din toate acestea?

Curățarea tapițeriei mașinii elimină același număr de surse de mirosuri urâte din interiorul mașinii.

► Îndepărtăm apoi murdăria slăbită de pe scaune cu o cârpă curată din microfibră.

RECOMANDAREA NOASTRĂ

Sfat profesional: Prevenirea petelor pe scaunele auto

Între timp, toată tapițeria noastră ar trebui să strălucească din nou ca nouă. Pentru a ne menține scaunele în această stare, există câteva trucuri și sfaturi pentru a vă salva tapițeria auto transpirată poate data viitoare.

Sfat 1: impregnare textilă

Toată lumea ar trebui să știe deja că puteți proteja pantofii și îmbrăcămintea de apă și murdărie cu ajutorul unui bun spray hidroizolant.

... Dar de ce să nu impregnați și scaunele auto?

Oricât de nebunesc ar putea părea acest sfat pentru profan, impregnarea tapițeriei și a topurilor decapotabile este deja o parte integrantă a lumii îngrijirii profesionale a mașinilor. Impregnarea previne scurgerea lichidului sau a murdăriei în fibre la fel de repede și, în cel mai bun caz, poate fi îndepărtată direct cu o cârpă din microfibră. Dacă se întâmplă ca murdăria să intre în fibre, este încă mult mai ușor de îndepărtat, ca și în cazul „versiunii neimpregnate”.

Sfat profesional: Dacă doriți să vă impregnați tapițeria mașinii, vă rugăm să vă asigurați că suprafețele au fost complet prăfuite și curățate în prealabil. Acest lucru îmbunătățește aderența impregnării la fibre. În plus, nu impregnați niciodată tapițeria într-o cameră închisă, deoarece vaporii de impregnare sunt extrem de nocivi pentru sănătate.

Sfat 2: Aveți întotdeauna cârpa din microfibră la dumneavoastră

În cazul unui accident în interiorul vehiculului, trebuie să aveți întotdeauna o cârpă curată din microfibră cu dvs. în mașină. Deoarece petele de pe scaunele auto se pot combate cel mai bine atunci când sunt încă proaspete. În cazul în care se scurge cafea sau alt lichid, pur și simplu uscați imediat petele. Acest lucru va împiedica lichidul să pătrundă pe întreaga umplere a scaunului și, de asemenea, să prevină mirosurile neplăcute în același timp.

Sfatul 3: huse pentru scaune sunt a doua piele   

Acum există capace de protecție personalizate pentru fiecare model de mașină. Un avantaj al husei scaunelor este că sunt extrem de ușor de curățat. Pentru a curăța capacele scaunelor auto, este de obicei suficientă o simplă spălare textilă în mașina de spălat. În plus, capacele de protecție servesc ca o a doua piele pentru scaunele auto instalate inițial. Când vine vorba de murdărire, capacele de protecție prind totul și pernele de dedesubt rămân curate. Cu toate acestea, este recomandabil să curățați suprafețele dedesubt la intervale regulate.

Deoarece chiar și în  punctele de dantelare ale  capacelor de protecție, murdăria pătrunde în continuare pe tapițerie.

Îndepărtarea părului de câine din mașină

Fiecare  iubitor de animale o  știe.

Părul de câine din mașină este o întreprindere extrem de enervantă și, în același timp, asociată și cu mirosul neplăcut al câinelui.

Mai ales în zilele caniculare.

Internetul este plin de sfaturi presupuse grozave pentru îndepărtarea părului de câine din mașină, dar doar o mână funcționează de fapt.

Vă vom arăta pas cu pas cum să scoateți părul câinelui din mașină.

Păr de câine îndepărtând portbagajul mașinii

RECOMANDAREA NOASTRĂ

Instrucțiuni pentru îndepărtarea părului de câine

Înainte de a începe efectiv să îndepărtăm părul câinelui, trebuie să ne curățăm în prealabil suprafețele. Aspirăm bine scaunul auto și astfel îl prăfuim în același timp.

Ulterior luăm o periuță de păr curată pentru câini. Acum începem să slăbim zonele din părul câinelui cu o mișcare circulară. În cazuri extreme, acest lucru va necesita puțin timp și efort. Trebuie remarcat faptul că nu exercităm prea multă presiune asupra zonelor atunci când periem, altfel putem asprui materialul prea mult și îl putem deteriora.  După ce am slăbit părul, ne luăm din nou aspiratorul și aspirăm părul slăbit. Repetați acest proces până când ultimul păr de câine a fost aspirat.

Dacă peria de păr de câine disponibilă în comerț nu funcționează cu adevărat pe tapițeria afectată, trebuie să recurgem la o perie mai profesională. Există perii de păr special concepute special pentru interiorul mașinii. Acestea au peri speciali de cauciuc care se lipesc ferm de păr și, prin urmare, pot desprinde cu ușurință părul câinelui de fibre.

Această metodă de îndepărtare a părului de câine din mașină poate fi utilizată într-o mare varietate de zone din interiorul mașinii, cum ar fi: în portbagaj, pe covoare sau scaune.

În același timp, îndepărtarea părului de câine din întreaga mașină previne mirosul neplăcut de câine din mașină.

Sfat profesional:  dacă nu doriți să utilizați imediat o perie profesională, încercați să folosiți bandă ca alternativă. Așezați o bandă de bandă peste zona infestată cu părul câinelui și apăsați-o în loc. Apoi smulge banda de bandă adezivă de pe scaunul auto.

Sfat profesional:  îndepărtarea părului de câine cu un aspirator este o povară mare pentru aspiratorul de uz casnic, vă rugăm să vă asigurați că eliberați filtrul aspiratorului și, dacă este necesar, tubul de aspirație al părului aspirat direct la conexiune . De vreme ce aspiratorul este complet plin de păr și nu mai are puterea de aspirare completă.

 

Îndepărtați mirosurile neplăcute din mașină

Îndepărtați mirosul mașiniiUn miros neplăcut în mașină poate transforma rapid o lungă călătorie într-un coșmar. Un miros urât mirositor în interiorul mașinii provoacă disconfort și ia rapid plăcerea de a conduce o mașină departe de șofer și de pasagerii săi.  Dar cum poți elimina un miros de mucegai din mașină?

Înainte de a putea neutraliza mirosul mașinii reale, trebuie să ne uităm îndeaproape la interiorul mașinii noastre. Mai întâi căutăm întregul nostru vehicul pentru posibile surse de miros. Aceasta ar putea include:

  • Lichide scurte precum sucuri, cafea sau alte substanțe
  • Păr de câine, păr de pisică sau alte păruri de animale
  • Vomit
  • urină
  • Resturi de mâncare

După ce am aflat ce a cauzat în cele din urmă mirosul mirositor, trecem la eliminarea mirosului.

RECOMANDAREA NOASTRĂ

Îndepărtați mirosul câinelui din mașină

Dacă părul câinelui este cauza mirosului urât în ​​mașină, îndepărtarea părului de câine din mașină este prima prioritate.

În  90% din cazuri,  părul liber de câine din interiorul vehiculului este responsabil pentru mirosul câinelui. Pentru a elimina mirosul câinelui din mașină, o îndepărtare temeinică a părului animalelor este de obicei suficientă. Pentru a preveni mirosul câinelui în viitor, putem acoperi zona cu o pătură sau un prosop, în funcție de locul în care câinele este așezat în mașină.

În acest fel, împiedicăm părul câinelui să se așeze în fibrele tapițeriei mașinii și să provoace un miros de câine mirositor.  (Consultați instrucțiunile pentru îndepărtarea părului de animale)

Petele de pe scaunele auto ca o cauză a mirosului

Da, petele de pe tapițeria mașinii sau covoarele pot provoca și mirosuri neplăcute în mașină.

Dacă nu putem găsi un alt factor în interiorul mașinii noastre din lista de mai sus, mirosul urât provine cel mai probabil din petele de pe tapițerie. Petele ar putea fi scurgeri din vremuri anterioare, care sunt acum latente în fibrele scaunelor, provocând un miros. În acest caz, curățarea tapițeriei mașinii este esențială pentru a îndepărta mirosul mașinii.  (Consultați instrucțiunile pentru curățarea scaunelor auto)

Vomit în mașină - îndepărtați mirosul

Mirosul vărsăturilor din mașină poate pătrunde extrem de sub pielea ta.

Este important ca imediat după accident, rămășițele să fie îndepărtate aproximativ cât mai mult posibil din mașină, altfel se vor bloca în fibre și sunt greu de îndepărtat. După ce am curățat aproximativ zona imediat după alunecare, curățarea umedă a zonei afectate este acum absolut necesară pentru a îndepărta duhoarea.

Pre-curățarea dură ar trebui să însemne că numai resturile de voma ar trebui lăsate în mașină. Acum le putem curăța cu un curățător de tapițerie auto-fabricat și o perie de tapițerie, precum și cu pete pe scaunele auto. (Consultați instrucțiunile pentru curățarea scaunelor auto)

În plus, dacă aveți vărsături în mașină, este deosebit de important să acționați imediat, altfel voma va deveni extrem de blocată în timp.

Nu a fost găsită nicio cauză a mirosului?

Dacă nu am putea găsi un miros în mașină, dar am observat totuși un miros mirositor în mașină, ar putea fi murdăria și transpirația zilnică normală care s-au acumulat în mașină de-a lungul timpului. În acest caz, experiența a arătat că este suficient să aspirați complet interiorul mașinii și să curățați bine covorașele.

Apoi putem aerisi din nou mașina timp de o jumătate de oră cu ușile deschise pentru a elimina complet toate mirosurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu