Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 mai 2021

Îngrijirea pielii auto explicată de un profesionist

 

Îngrijirea pielii auto explicată de un profesionist

Scaunele din piele din mașină fac ca interiorul mașinii să arate luxos și de înaltă calitate.

Pentru a rămâne așa, vă dezvăluim cum să faceți pielea să arate ca nouă și, în același timp, să o protejați de îmbătrânire și spargere.

Vă arătăm cum să curățați corect scaunele auto din piele în 5 trepte și să le tratați cu îngrijirea potrivită a pielii auto.

Îngrijirea pielii auto

Instrucțiunile pentru îngrijirea corectă a pielii mașinii

Pentru a efectua corect îngrijirea pielii mașinii, avem nevoie de puțin material de curățare. Împărțim materialele necesare o dată pentru curățarea scaunelor din piele și o dată pentru îngrijirea ulterioară a pielii mașinii. Pentru că după ce ne-am pregătit scaunele din piele sau am curățat pielea, îngrijirea pielii este inevitabilă.

Din motivul că, în timp ce curățăm pielea,   îndepărtăm uleiurile și grăsimile importante din piele, care în cele din urmă păstrează scaunele din piele suplă și moale - și în același timp împiedică scaunele să devină fragile.

Ustensile pentru curățarea scaunelor din piele și îngrijirea pielii auto

  • Un aspirator (un aspirator de uz casnic va merge bine )
  • Curățați cârpele din microfibră
  • O găleată sau castron cu apă călduță
  • O perie din piele sau o perie pentru pantofi (Vă rugăm să vă asigurați că perii periei nu sunt prea dure, altfel pot deteriora pielea.)
  • Un produs pentru îngrijirea pielii auto (recomandăm întotdeauna gama Sonax)
  • Un curățător de piele pentru mașină
  • Opțional: mănuși, pungă de plastic și o perie

CÂȘTIGĂTORUL TESTULUI DE ÎNGRIJIRE A PIELII

Pasul 1: Pregătiți-vă pentru curățarea pielii în mașină - Mai întâi siguranța

Să începem prin a pregăti interiorul mașinii pentru curățarea scaunelor din piele. 

Pentru ca mai târziu să nu stropim toate lucrurile noastre private cu produsul de curățat piele, eliminăm toate obiectele care s-au acumulat în mașină de-a lungul timpului. Dacă se întâmplă ca cabina de pilotaj sau volanul să fie curățată de piele, o ștergem imediat.

Deoarece atunci când produsul de curățat se usucă, poate provoca daune ireparabile unei game largi de suprafețe.

Pasul 2: pre-curățarea scaunelor din piele

Înainte de a începe să pregătim scaunele din piele, trebuie să curățăm în prealabil scaunele. Pentru că de-a lungul anilor, multă murdărie și praf se pot aduna pe scaunele din piele, în special în cusături și fisuri.

Pentru a îndepărta murdăria, ne luăm aspiratorul și aspirăm scaunele complet de pe suprafață.

 

Scaune din piele cu vid
➤ În primul rând, scaunele trebuie aspirate temeinic

Atenție:  vă rugăm să vă asigurați că nu exercitați prea multă presiune pe piele cu accesoriul aspiratorului, altfel vor apărea zgârieturi urâte la suprafață.

După ce am aspirat suprafața scaunelor noastre din piele, să ne ocupăm de cusături. Pentru a curăța în mod corespunzător fisurile din cusături, aplicăm o presiune ușoară cu degetele mari într-un loc lângă cusătură. Deci, deschidem un decalaj și cusătura completă iese la lumină și  poate toată murdăria care s-a acumulat în aceste zone cu probleme de-a lungul timpului.

În plus, această etapă de lucru este deosebit de importantă pentru a se asigura că produsul de îngrijire a pielii auto aderă corect la piele ulterior.

Sfat profesional:  Dacă doriți să fiți deosebit de atent atunci când curățați pielea, puteți lua și o perie și puteți „mătura” fisurile cu peria înainte de a aspira.

Pasul 3: curățați scaunele din piele

Scaunele noastre ar fi trebuit acum să fie curățate în prealabil la suprafață. Chiar și așa, pielea noastră nu arată cu adevărat mai bine. Acum toată murdăria și transpirația care s-au acumulat în piele de-a lungul timpului (care este în cele din urmă responsabilă și pentru strălucirea grasă a scaunelor din piele) se îndreaptă   spre guler.

Acum luăm la îndemână produsul de curățat pentru piele auto, peria de piele și câteva cârpe curate din microfibră.

La inceput:

Pentru a elimina cu adevărat toată murdăria de pe scaune,  procesăm doar o componentă a scaunului la un moment dat.

Exemplu:  Începem prin curățarea obrazului stâng al scaunului și lucrăm doar pe suprafața scaunului atunci când obrazul a fost complet curățat. Acesta este modul în care lucrăm componentă la componentă.

În acest fel, ne împiedică să curățăm inadecvat o zonă a pielii sau chiar să o uităm.

Acum ne pulverizăm produsul de curățat pentru piele pe prima componentă a scaunului. Pentru ca acest lucru să fie complet udat cu un produs mai curat. Apoi ne luăm peria de piele și lucrăm în curățator cu o presiune moderată printr-o mișcare circulară. Efectuăm această mișcare circulară pe piele până când vedem că murdăria se slăbește și spuma se întunecă.

Aspiră și curăță scaunele din piele
➤ Curățătorul pentru piele este făcut din spumă printr-o mișcare circulară cu o perie

Atenție:  Vă rugăm să nu exercitați prea multă presiune pe piele cu peria. În caz contrar, puteți zgâria pielea mașinii cu mânerul periei Accentul este pus pe  o presiune moderată.

După ce ne-am spălat detergentul pentru piele, apucăm o cârpă curată din microfibră. Cu cârpa eliminăm acum spuma completă din componenta procesată. Dacă observăm că pânza noastră din microfibră devine umedă, luăm una nouă. Deoarece altfel distribuim murdăria de pe cârpă peste scaune.

Acest pas de lucru trebuie realizat cu mare grijă, deoarece spumând curățătorul am slăbit murdăria doar până acum. Dacă pielea noastră nu este uscată corect acum, am putea lăsa reziduuri de murdărie în piele. Și exact asta nu ne dorim , altfel îngrijirea pielii mașinii nu va putea pătrunde corect în piele mai târziu, deoarece un strat de murdărie acoperă materialul de dedesubt.

Apoi ne ocupăm de cusăturile scaunelor. Aplicăm din nou presiune ușoară într-un punct apropiat de cusătură și astfel deschidem complet fisura. Acum ne pulverizăm produsul de curățat în spațiul deschis și spumăm curățatorul din piele din nou cu peria.  Alternativ, puteți utiliza o pensulă pentru acest proces.
Apoi ne uscăm cusăturile și crăpăturile greu accesibile cu o cârpă nouă din microfibră.

Așa că ne străduim să trecem de la componentă la componentă și de cusătură la cusătură până când scaunul complet este curățat.

În cazuri extreme, acest proces este   necesar de două până la trei ori .

Scaune din piele cu vid
➤ Curățatorul este apoi îndepărtat cu o cârpă din microfibră
Scaune din piele cu vid

Atenție:  Până în prezent scaunele noastre au fost doar curățate. În acest proces am îndepărtat doar toată murdăria și petele din piele, dar în același timp am îndepărtat și uleiurile și grăsimile importante din piele. În această stare, pielea este extrem de fragilă și tinde să devină fragilă rapid, motiv pentru care acum este cu atât mai important ca acum să tratăm scaunele cu un produs de îngrijire a pielii.

CÂȘTIGĂTORUL TESTULUI PENTRU CURĂȚAREA PIELII

Îngrijirea pielii auto

Acum scaunele noastre frumoase din piele ar trebui să fie libere de luciul gras și alte poluări. Cu toate acestea, prin curățarea pielii, am eliminat uleiurile importante care păstrează pielea suplă și moale.

În același timp, garantăm că îngrijirea pielii auto are acum o suprafață optimă pentru a se muta.

Îngrijirea pielii după curățare

Folosiți corect produsul de îngrijire

Acum luăm grija pentru piele și o cârpă nouă și curată din microfibră. Am pus o picătură de mărimea unui bob de mazăre din produsul de îngrijire a pielii pe cârpă și o prelucrăm pe o componentă. Și aici procesăm o singură componentă.

După ce am frecat prima noastră componentă cu îngrijirea pielii, procesăm următoarea componentă a scaunului până când am terminat întregul scaun auto cu produsul de îngrijire a pielii.

După aproximativ  o jumătate de oră , luăm o altă cârpă din microfibră și frecăm scaunele complet uscate o dată pentru a îndepărta orice produs de îngrijire în exces.

Acum scaunele noastre auto ar trebui să strălucească într-o nouă splendoare și, în același timp, să fie bine protejate împotriva pauzelor inestetice în zonele stresate.

Cât de des trebuie făcută îngrijirea pielii auto?

Îngrijirea regulată a pielii mașinii este de o importanță fundamentală, deoarece, așa cum s-a experimentat deja, pielea începe să devină fragilă dacă există prea puțină umiditate. Este necesară o întreținere regulată pentru a contracara acest efect. Vă recomandăm să  tratați scaunele auto  cu produse de îngrijire adecvate la fiecare 3 până la 4 luni . Dacă conduceți mult sau sub stres extrem, este recomandabil să aveți grijă de el la fiecare 2 luni.

În plus, „testul de presiune al degetului mare” este un bun indicator al momentului potrivit pentru îngrijirea adecvată a pielii mașinii. Apăsați cu degetul mare un loc în scaun și apoi trageți-l rapid înapoi. Cu cât pielea revine mai repede la poziția sa inițială, cu atât starea actuală este mai bună.

Cea mai bună îngrijire a pielii pentru mașina mea

Care îngrijire a pielii este cea mai bună acum?

„Care este cel mai bun produs de îngrijire a pielii auto?”  Sau  „Ce produs de îngrijire a pielii ar trebui să folosesc pentru mașina mea?”   Ni se adresează aceste întrebări foarte des. În cele din urmă, nimeni nu poate spune exact care este cel mai bun produs de îngrijire. Deoarece practic toate produsele de îngrijire a pielii au același efect. Cu toate acestea, există câțiva factori de luat în considerare atunci când alegeți produsul de îngrijire potrivit pentru scaunele auto.

Produsele de îngrijire a pielii vin pe diferite forme pe piață.

Pe de o parte există grăsimea pentru piele , care pe de o parte returnează grăsimile și uleiurile importante pentru  pielea mașinii, pe de altă parte, are și un  efect hidrofug  .

Cu toate acestea, cea mai probabilă formă obișnuită este  uleiul din piele . Uleiul se caracterizează prin prelucrarea sa  ușoară . Uleiul din piele este plasat pe o cârpă curată din microfibră și apoi pur și simplu masat în piele. De asemenea, are o  proprietate de răcoritoare a culorilor.

Ceara din piele  nu are proprietăți de îngrijire reale. Cu toate acestea, ceara este foarte populară pentru etanșarea pielii, deoarece este extrem de rezistentă la apă și murdărie.

Cu toate acestea, recomandăm întotdeauna ulei sau balsam de piele atunci când îl folosiți în mașină  .

Un alt factor important de luat în considerare atunci când se ia o decizie de cumpărare este timpul de  expunere . Deoarece timpul de expunere variază foarte mult de la producător la producător. Ne deplasăm într-o perioadă de 5 până la 60 de minute de expunere. Atunci când este utilizat în interiorul mașinilor, vă recomandăm să utilizați produse cu un timp de expunere scurt, deoarece altfel pot apărea pete pe textile dacă sunt utilizate prematur.

RECOMANDAREA NOASTRĂ

Concluzie

În rezumat, vă recomandăm un produs de îngrijire pentru rănile pe piele auto care:

  • Are un timp de reacție rapid
  • Include protectie UV
  • Un ulei de piele sau balsam de piele
  • În cel mai bun caz, este încă respirabil

Surse și imagini:  https://www.youtube.com/watch?v=fIvtQU4VmtA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu