Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 15 mai 2021

Costuri de etanșare ceramică și prețuri explicate de un profesionist

 Un strat ceramic pe mașină poate îndeplini diverse funcții. Pe de o parte, sigiliul ceramic este un upgrade optic pentru vehicul, care îi conferă mai multă strălucire.

Pe de altă parte, un sigiliu îndeplinește și o funcție de protecție care poate proteja vehiculul de influențele externe.

În acest articol veți afla cât costă un material de etanșare ceramic, din ce constau aceste costuri și dacă merită chiar și un material de etanșare pentru mașină.

De asemenea, ne uităm la întrebarea dacă puteți aplica singur sigiliul ceramic, la ce trebuie să fiți atenți și dacă puteți economisi costuri în acest fel. În cele din urmă, am rezumat în mod clar cele mai importante puncte pentru dvs.

Etanșarea ceramică costă prețuri

esențialul pe scurt 

  • O garnitură ceramică ar trebui să îndeplinească o funcție de protecție și luciu.
  • Costul unei etanșări ceramice depinde de o serie de factori. Aceasta include dimensiunea, starea și construcția mașinii, calitatea muncii, serviciile suplimentare și numărul de straturi care trebuie aplicate.
  • Prețul mediu este între 500 și 1500 de euro.
  • Etanșarea ceramică dă roade în timp. Costurile și timpul de îngrijire auto scad rapid.

Etanșarea ceramică: astfel se compensează costurile

Nu există un răspuns general la cât costă o acoperire ceramică pentru vehiculul dvs., deoarece costurile depind de diverși factori.

Vom prezenta acum mai detaliat care sunt acestea și ce influență au factorii asupra costului unei acoperiri ceramice pentru mașină:

1. Dimensiunea vehiculului

Etanșarea înseamnă multă muncă manuală. Acest lucru consumă foarte mult timp. Cu cât mașina este mai mare, cu atât este nevoie de mai multe ore de muncă pentru a sigila și cu atât procedura costă mai mult.

Etanșarea ceramică este, prin urmare, cea mai ieftină pentru mașinile mici și motociclete , urmată de mașinile de dimensiuni medii.

Etanșarea SUV-urilor, a vehiculelor de teren, a sedanelor și a camionetelor și camionetelor mari este cea mai scumpă .

2. Structura mașinii

Dar nu doar dimensiunea vehiculului, ci și forma exterioară joacă un rol important. Mașinile foarte zimțate, cum ar fi mașinile sport, sunt foarte exigente în ceea ce privește pregătirea și etanșarea.

Deoarece trebuie să fie planificat mult mai mult timp atunci când se lucrează pe zone mici și accidentate, acest lucru costă și mai mult.

De aceea, nu se poate deduce prețul unei etanșări din ceramică doar din dimensiunea vehiculului, ci trebuie, de asemenea, să fie atent la forma mașinii.

3. Starea vehiculului

Cu cât starea vehiculului este mai bună, cu atât trebuie depus un efort mai mic în pregătirea etanșării.

O etanșare ceramică poate fi aplicată numai pe o vopsea impecabilă. Aceasta înseamnă că vehiculul trebuie curățat complet. Fiecare bucată mică de murdărie sau praf este problematică pentru un sigiliu.

De aceea, majoritatea mașinilor trebuie lustruite și îndepărtate de resturile de grăsime și murdărie. În unele cazuri, plastilina trebuie utilizată pentru a îndepărta resturile de insecte din vopsea.

Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că nu există zgârieturi sau alte surse de interferență pe vopsea care ar împiedica etanșarea.

Prin urmare, costul etanșării ceramice pe o mașină crește în funcție de cât efort trebuie depus pentru pregătirea procedurii.

Prin urmare, costurile pentru mașinile noi sunt în general mai mici decât pentru mașinile uzate, care trebuie mai întâi curățate și lustruite cu atenție.

4. Numărul de straturi care trebuie aplicate

În funcție de sigiliul ceramic folosit, sunt necesare unul până la trei straturi. Cu cât sunt aplicate mai multe straturi, cu atât este nevoie de mai multă muncă și cu atât costă etanșantul.

Cu toate acestea, ar trebui să rețineți că mai multe straturi sunt mult mai stabile și, prin urmare, mai durabile decât mai puține straturi. Pe termen lung, aplicarea mai multor straturi poate avea, prin urmare, sens financiar.

5. Calitatea muncii

Cu cât sigilarea este mai bună, cu atât merită mai mulți bani. Ar trebui să vă informați cu mult timp în avans despre companiile care oferă sigilare la prețuri ieftine, deoarece lucrarea nu poate fi realizată la fel de bine și cu mai puțin efort.

Mărturiile clienților anteriori pot fi foarte perspicace în evaluarea calității muncii.

Când vine vorba de etanșarea ceramică , ar trebui să acordați o mare importanță unei bune pregătiri , deoarece fără aceasta etanșarea nu este atât de valoroasă.

Aplicarea etanșantului necesită cunoștințe de specialitate bune, deoarece această lucrare necesită multă concentrare și precizie. În caz contrar, pot apărea dungi inestetice și pete plictisitoare.

Prin urmare, o companie bună ar trebui să acorde o atenție deosebită detaliilor și nu doar să lucreze cât mai repede posibil. La urma urmei, nu este de folos nimănui dacă economisiți puțini bani și mai târziu sunteți nemulțumiți de rezultat.

De aceea ar trebui să angajați numai specialiști în etanșarea ceramicii care sunt foarte familiarizați cu etanșarea mașinilor și care, în cel mai bun caz, au primit deja multe recenzii bune de la clienții anteriori.

6. Servicii suplimentare

De asemenea, este posibil să aveți alte părți ale corpului sigilate profesional. Printre altele, etanșarea are sens pentru jantele încărcate puternic La ferestrele masinii pot fi , de asemenea , prelucrate în mod corespunzător.

Dacă doriți servicii suplimentare opționale, trebuie să vă săpați mai adânc în portofel.

Per ansamblu, se poate spune că prețurile pentru un etanșant ceramic profesional sunt cuprinse între 500 și 1500 de euro.

La atelierele specializate, prețurile pot ajunge rapid până la 3000 de euro.
După cum s-a explicat deja în detaliu, prețul exact depinde de mărimea, forma și starea vehiculului.

Numărul de schimburi, calitatea muncii și orice servicii suplimentare au, de asemenea, o influență semnificativă asupra prețului unei astfel de proceduri.

RECOMANDAREA NOASTRĂ


Merită costul unui etanșant ceramic?

O sigilie ceramică cu trei straturi costă în medie aproximativ 1000 de euro . Se poate presupune o perioadă de valabilitate minimă de un an pe schimb. În cazul de față, sigiliul durează cel puțin trei ani .

O etanșare ceramică oferă mai multă strălucire și mai puțin efort de curățare. Aceasta înseamnă că nu mai trebuie să mergeți la spălătoria auto la fel de des și economisiți agenți de lustruire, ceruri și nano-etanșanți scumpi (economii de aproximativ 300 de euro pe an).

Chiar și lustrurile care au îndepărtat rămășițele insectelor, excremente de păsări și zgârieturi pot fi salvate cu un sigiliu ceramic (aproximativ 200 de euro pe an).

Cele mai mari beneficii vin din vânzarea mașinii. În medie, mașinile cu sigiliu ceramic pot fi vândute cu 750 de euro mai mult decât mașinile echivalente fără sigiliu.

Per ansamblu , o sigilie cu trei straturi economisește 1500 de euro în trei ani minus costul de 1000 de euro al sigiliului. Timpul economisit în îngrijirea autoturismului nu trebuie de asemenea disprețuit.

La vânzarea unei mașini, beneficiile financiare ale etanșării ceramice cresc semnificativ.

Etanșarea ceramică te face?

Asigurați-vă sigilarea ceramicăDacă doriți să economisiți și mai multe costuri, vă vine rapid cu ideea de a aplica singur sigiliul ceramic.

În primul rând, trebuie spus că etanșarea ceramică pe cont propriu înseamnă multă muncă .

Deoarece se știe că timpul este bani, proprietarii de mașini ar trebui, prin urmare, să analizeze cu atenție dacă merită efortul de a aplica singuri sigiliul.

În plus, persoanele private nu trebuie doar să ia în calcul costurile materiale , ci și să cumpere accesorii disponibile în ateliere. Aceasta include tampoane aplicatoare, pastă abrazivă și degresant. O mașină de lustruit este, de asemenea, o necesitate.

O sticlă de etanșant ceramic (50ml) costă de obicei între 50 și 80 de euro. Costurile pentru accesorii se ridică la aproximativ 150 de euro.

Câtă etanșare este necesară depinde de mărimea vehiculului și de numărul de straturi. Abilitatea aplicatorului este, de asemenea, crucială.

O sticlă este suficientă pentru mireni pentru o schimbare într-o mașină de dimensiuni medii, în timp ce utilizatorii avansați pot împărți o sticlă în două sau trei schimburi.

Pasionații cu experiență pot realiza singuri o sigilă ceramică pentru aproximativ 200 până la 300 de euro. Deoarece accesoriile sunt o achiziție unică, prețul scade și mai mult data viitoare.

Dacă nu sunteți familiarizați cu lustruirea vehiculului și aplicarea unui etanșant ceramic, ar trebui să angajați un profesionist.

Pentru că în cele din urmă te enervezi dacă procedura merge prost și ai un sigiliu aplicat sau pătat necorespunzător pe vehicul.

Concluzie

Dacă doriți să vă protejați mașina de influențe externe și doriți întotdeauna să vă bucurați de strălucirea vehiculului dvs., ar trebui să luați în considerare un material de etanșare ceramică. Deși costă foarte mulți bani, se plătește în timp și reduce extrem efortul necesar pentru îngrijirea mașinii.

Efectuarea de etanșare ceramică pe cont propriu este recomandată numai pentru proprietarii de mașini cu experiență, deoarece procedura este foarte complexă și necesită o mulțime de cunoștințe de specialitate.

Sursă: https://www.gtue.de/sixcms/detail.php/79375.html

RECOMANDAREA NOASTRĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu