Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 15 mai 2021

Cele mai mari 5 dezavantaje și avantaje ale etanșării ceramice

 O etanșare ceramică pentru mașină este o modalitate de a oferi vehiculului o strălucire de lungă durată. În plus, sigiliul protejează vopseaua sensibilă în mod eficient.

Cu toate acestea, etanșarea ceramică are și dezavantaje sau aspecte care trebuie luate în considerare. Acestea includ costul, timpul necesar și dificultatea de a scoate sigiliul.

În acest articol vă vom prezenta avantajele și dezavantajele etanșării ceramice și vă vom explica pentru cine merită etanșarea și pentru cine nu.

Vrem să vă oferim o bună bază de cunoștințe și să vă ajutăm cu decizia pentru sau împotriva unui material de etanșare ceramic.

esențialul pe scurt

  • Aplicarea unei etanșări ceramice în atelier este asociată cu costuri relativ ridicate. Aplicarea dvs., pe de altă parte, necesită mult timp și răbdare.
  • În plus, trebuie îndeplinite anumite cerințe de bază pentru a putea aplica singur un etanșant ceramic, de exemplu ar trebui să fie disponibile un garaj și o mașină de lustruit.
  • Pe lângă dezavantajele sau aspectele care trebuie luate în considerare, etanșarea ceramică oferă multe avantaje, inclusiv o protecție mai bună și o strălucire de lungă durată.
  • Oricine optează pentru etanșarea ceramică poate beneficia și de o creștere a valorii vehiculului.
  • În ansamblu, predomină aspectele pozitive. Condiția prealabilă este că a fost utilizat un etanșant ceramic de înaltă calitate și că a fost aplicat corect.
  • Aici puteți arunca o privire la etanșantul nostru ceramic recomandat pe Amazon

Dezavantaje de etanșare ceramică

Etanșarea ceramică poate avea mai multe dezavantaje:

1. Cost ridicat

Oricine are un produs de etanșare ceramică aplicat într-un atelier specializat trebuie să calculeze costuri între 500 și 1500 de euro .

Costurile exacte depind, printre altele, de dimensiunea vehiculului, forma și starea acestuia, precum și numărul de schimburi și expertiza atelierului.

Nu merită să economisiți la etanșare, deoarece atunci calitatea lucrării nu este atât de ridicată și avantajele etanșării ceramice pot fi slăbite.

2. Cheltuieli mari de timp pentru contribuția personală

Făuritorii talentați și pasionații de mașini au, de asemenea, opțiunea de a aplica singuri sigiliul ceramic .
Costurile materialului pentru sigilii sunt cuprinse între 50 și 150 de euro, în funcție de câte sticle sunt necesare.

Diferența mare față de prețurile atelierului poate fi explicată prin timpul necesar. În atelier trebuie să plătiți pentru numeroasele ore de muncă necesare pentru aplicarea manuală.

Dacă aplicați singur sigiliul, ar trebui să planificați mult timp, mai ales dacă nu aveți experiență anterioară cu sigiliul ceramic. Ar trebui să investiți cel puțin opt ore, inclusiv pregătirea.

Sfat profesional: Dacă intenționați să faceți singur etanșarea ceramică pe mașină, planificați cel puțin 2 zile fără mașina dvs. O zi este necesară numai pentru prepararea și aplicarea etanșantului și o zi pentru întărire!

3. Pregătirea elaborată

În atelier, prețul include și preparatul care consumă mult timp, deoarece etanșantul ceramic nu poate fi aplicat pur și simplu pe mașină.

Înainte este necesară o curățare temeinică. Resturile de insecte, zgârieturi și particule de rugină pot fi îndepărtate cu chit special de vopsea.

Apoi vopseaua trebuie lustruită și degresată astfel încât să nu mai existe denivelări care ar putea interfera cu aplicarea etanșantului. Abia atunci se poate aplica etanșantul.

Nu numai că trebuie să planifici mult timp pentru acest preparat, dar ai nevoie și de instrumentele și materialele potrivite. De exemplu, nu trebuie să lipsească o mașină de lustruit. Trebuie să includeți prețul de achiziție în calculul prețului.

4. Este necesar un garaj

Un material de etanșare ceramic trebuie să se usuce și să se întărească timp de aproximativ 12 până la 16 ore. Mașina trebuie să intre în contact cu cât mai puțină murdărie posibilă, care se lipeste de garnitura umedă și nu poate fi îndepărtată ulterior.

Prin urmare, este logic să lăsați sigiliul ceramic să se întărească într-un garaj. Când este aplicată, umbra garajului ajută ca stratul să nu se întărească prea repede din cauza razelor solare.

5. Etanșarea este dificil de îndepărtat

Odată ce o legătură ceramică este dură, va rămâne pe vopsea pentru o lungă perioadă de timp. În funcție de câte straturi au fost aplicate, etanșantul ar trebui să protejeze în cele din urmă mașina bine timp de trei până la șase ani.

Oricine dorește să scoată din nou sigiliul, de exemplu, deoarece particulele de praf au fost incluse în timpul aplicării, vor avea, prin urmare, mari dificultăți.

Pentru demontare trebuie folosite mașini speciale de lustruit. Cu toate acestea, deoarece acest lucru poate deteriora rapid mașina, ar trebui să aveți doar un profesionist care să îndepărteze un etanșant ceramic.

Înainte de a vă decide asupra unui material de etanșare pentru ceramică, ar trebui să vă gândiți cu atenție dacă doriți cu adevărat să îl aveți pe termen lung. Ar trebui să aveți mare grijă atunci când aplicați pentru a evita problemele mai târziu.

Dacă țineți cont de aceste lucruri, dezavantajele etanșării ceramice sunt limitate.

Avantajele ceramicii de etanșare

Aspectele pozitive ale unei etanșări ceramice depășesc în mod clar cele de mai sus. Aici vă prezentăm cele mai importante.

1. Protecție de lungă durată

O etanșare ceramică protejează mașina de zgârieturi, daune cauzate de apă, excremente de păsări și alte murdări care, altfel, pot deteriora vopseaua unei mașini pe termen lung.
Vă rugăm să rețineți că un sigiliu ceramic nu oferă protecție împotriva așchilor de piatră.

Această protecție durează până la șase ani, în funcție de numărul de straturi și de calitatea aplicației și a materialului. Așadar, beneficiați de o etanșare ceramică pentru o lungă perioadă de timp, ceea ce pune în perspectivă și costurile relativ ridicate.

2. Efecte de strălucire

O mașină strălucitoare fără a fi nevoie să o speli tot timpul este un vis? Cu un sigiliu ceramic puteți îndeplini singur acest vis. Deoarece stratul de ceramică conferă mașinii tale o strălucire naturală de lungă durată .

3. Mențineți etanșarea ceramică: este necesară o întreținere mai mică

Faptul că o mașină cu garnitură ceramică are un efect lucios înseamnă că costurile de întreținere sunt semnificativ mai mici.

Pământul, cum ar fi excrementul păsărilor, resturile de insecte și murdăria sunt mai puțin susceptibile de a adera la mașină. Și chiar dacă ar trebui să vedeți vreodată murdărie pe sigiliu, o puteți șterge rapid și ușor.

Datorită suprafeței netede și bine sigilate, de-a lungul anilor va trebui să mergeți la spălarea auto în mod semnificativ mai rar și să utilizați mai puține produse suplimentare pentru îngrijirea mașinii. De asemenea, puteți economisi costuri suplimentare pentru lustruire.

Dacă aveți și jantele sigilate, puteți chiar șterge cu ușurință praful de frână.

Cu un sigiliu ceramic puteți economisi bani pe termen lung, deoarece cu un sigiliu economisiți mulți bani timp de câțiva ani pe aditivi și spălări.

4. efect de lotus (margele)

O etanșare ceramică asigură faptul că apa se rostogolește de pe mașină și nu lasă urme. Acest efect este cunoscut sub numele de efect de lotus.

Uscarea mașinii după spălarea mașinii sau chiar după ploi abundente este un lucru din trecut. Etanșantul ceramic hidrofug se poate usca ușor la aer fără a lăsa reziduuri pe mașină.

Acest lucru vă va economisi timp pe termen lung și va beneficia în continuare de avantajele unei mașini strălucitoare.

5. Etanșarea ceramică a mașinilor noi și uzate: creșterea valorii

Deoarece mașina dvs. cu o garnitură ceramică nu numai că strălucește mai mult și este mai ușor de întreținut, dar este, de asemenea, mult mai bine protejată împotriva influențelor de mediu și a murdăriei, o garnitură ceramică crește valoarea mașinii.

Mai ales dacă vă gândiți să vindeți mașina, sigiliul ceramic este o garanție sigură că veți obține mai mulți bani.

Dar chiar și cu mașinile pentru uz personal, beneficiați de o mai bună reținere a valorii și de costuri mai mici de reparații.

Concluzie: dezavantajele predomină cu etanșarea ceramică?

Când ne uităm la avantajele și dezavantajele etanșării ceramice, devine evident că există părți semnificativ mai pozitive. Aspectele negative sunt anulate de aspectele pozitive.

De exemplu, costurile ridicate ale etanșării sunt puse în perspectivă prin economii la curățarea regulată a vehiculului.

În general, o sigilare ceramică este recomandată pentru toți proprietarii de mașini. Dar vă rugăm să vă asigurați că este utilizat doar cel mai bun material și că este aplicat în mod corespunzător și profesional.
Dacă sunteți nemulțumit de sigiliu, veți fi dificil să îl scoateți din nou.

Surse: 
https://www.meingebiet.at/hall-rum/c-motor/grundlegende-vergleiche- Zwischen- nano- und- keramik- versiegelungen-kurz- erklaert_a1823190
https://de.wikipedia.org/wiki/Fl % C3% BCig sticlă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu