Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 mai 2021

CarPro Essence lustruirea de finisare


CarPro Essence lustruirea de finisare

Într-o postare anterioară, am văzut REFLECT, un lac de finisare. Iată acum o prezentare completă a mărcii CARPRO ESSENCE FINISHING POLISH. Este mai presus de toate un polonez hibrid , pentru lustruit cu spumă PAD și, de asemenea, din microfibră PAD, dar nu numai!

Brandul a dezvoltat acest lustruit auto pentru două lucruri importante: să ofere protecție de lungă durată (datorită SiO2 pe care îl conține) și să ofere o lustruire de finisare ușor de utilizat, încărcată cu abrazivi fini.

Vom vedea că lasă un finisaj ultra-strălucitor și că este realizat din umpluturi semipermanente pentru a ajuta la completarea resturilor de zgârieturi.

Prezentarea CARPRO Essence Finishing POLISH

Fii atent, nu confunda Essence Plus și Essence. În versiunea sa „clasică”, Essence este un lustru hibrid care beneficiază de cele mai noi inovații ale mărcii.

Este compus din substanțe abrazive fine și SiO2 (ceramic) , care îi permite 2 acțiuni într-o singură trecere de lustruire.

  1. Corectați efectiv micro-zgârieturile ușoare, vârtejurile și hologramele oferind în același timp un finisaj perfect, adâncime și strălucire frumoasă. În ciuda fineței abrazivilor săi, vă poate oferi o croială bună dacă o combinați cu un tampon dur.
  2. Protejați-vă caroseria timp de câteva săptămâni până la câteva luni datorită ceramicii pe care o conține, oferindu-vă astfel un ușor efect hidrofug.

Așa cum am menționat în articolul despre alegerea PAD-urilor de lustruire și a lustrurilor , puteți utiliza această lustruire de lustruire cu PAD-uri mai mult sau mai puțin abrazive (tăiere sau finisare de exemplu) pentru a vă adapta / modula „puterea corectivă”.

Piesa de protecție oferită de  CarPro Essence  constituie un strat de lipire perfect pentru un tratament ceramic cu Cquartz sau o protecție rapidă cu Reîncărcare.
Proprietățile  Essence  permit tratamentului Cquartz să se aplice mai ușor, deoarece se leagă mai ușor și, prin urmare, formează o protecție foarte durabilă.

Conține umpluturi specifice de cuarț (SiO2), care îi permit să umple definitiv ultimele micro-zgârieturi rămase. Putem considera cumva că avem de-a face cu un AIO. În cele din urmă,  CarPro Essence poate fi șters  foarte ușor.

Disponibil în 250ml și 1L.

Avantajele și dezavantajele lustruitului CARPRO Essence

✅Pentru

  • polizare ușoară
  • tăietorii SIO2, ceea ce îl face, într-un fel, un AIO ceramic
  • calitatea finisajului
  • posibilitatea utilizării acestuia cu PAD-uri destul de abrazive
  • cantitatea de praf
  • nu este nevoie de IPA sau mai curat pentru șlefuire

⛔ Împotriva

  • ?

Cum se folosește corect CARPRO POLISH Essence

Pentru a vă ajuta, vă dau aici experiența mea cu acest polonez. După cum sa văzut puțin mai sus, ceea ce este important să înțelegeți cu lustruirea este că este posibil să modulați gradul de corectare a defectelor dvs. sau să vă adaptați la duritatea lacului.

Deci, puteți folosi foarte bine un lustruit de finisare (așa cum este cazul aici, cu Essence) cu un PAD de finisare încă un PAD de lustruire (situat între tăiere și finisare). În plus, acest lac va funcționa foarte bine cu tampoane de spumă sau cu discuri de lustruit din microfibră.

Sfatul meu mai presus de toate: faceți-vă propria părere și faceți teste pe suprafețe mici înainte de a trata întreaga suprafață! Colțul hotei sau acoperișul sunt zone foarte potrivite pentru testele de lustruire.

Finisarea lustruirii cu lustruirea Essence

Lustruitul Essence conține de fapt același tip de abrazivi ca și cei utilizați în lustruitul de finisare Reflect despre care am discutat într-o postare anterioară. Deci nu vei fi surprins de gradul de finisare obținut cu Esența.

Dacă sunteți obișnuiți să lucrați cu un PAD clasic de lustruit (spumă, cum ar fi Lake Country sau RUPES), veți putea obține un finisaj foarte frumos dacă îl combinați cu un PAD de finisare (alb sau negru, de exemplu). Și, așa cum am specificat puțin mai sus, este posibil să utilizați acest lac de finisare cu un tampon de lustruit (nu un tampon de tăiere grea, desigur, ci un tampon de lustruit, cum ar fi un galben, de exemplu, permițând îndepărtarea unor defecte ușoare, semne sau holograme lăsate de o trecere de tăiere anterioară, de exemplu

De fapt, atunci când utilizați acest lustruit ca finisaj pur, este important să nu vă supraîncărcați PAD-ul! Acest lucru este foarte important, altfel va fi repede saturat și pasul dvs. de lustruire nu va fi eficient. Pur și simplu aplicați 2 sau 3 picuri de lustruire pe PAD (nu este nevoie să pulverizați QD pe PAD),

Apoi, alocați-vă timp pentru a tampona rapid zona oprită a mașinii pentru a distribui lustruirea și răspândiți lustruirea pe zona de lucru la viteză mică. Efectuați câteva treceri cu viteză moderată a mașinii și presiune moderată și terminați cu o viteză mai mică și o presiune foarte ușoară.

Pentru a obține cel mai bun finisaj posibil, vă invit să efectuați o mișcare lentă a brațului pe tot parcursul procesului de lustruire. Vorbim despre 1cm / secundă aici. Ca întotdeauna, asigurați-vă că tampoanele dvs. sunt păstrate curate. Prin urmare, vă recomand să verificați în mod regulat starea PAD între fiecare trecere. Nu ezitați să le periați atunci când este necesar sau chiar să înlocuiți PAD-ul. Personal, folosesc cel puțin 2 sau 3 PAD-uri galbene sau albe pentru trecerile mele de finisare (totul depinde de suprafață, duritate, dar și dimensiunea totală.

Lustruire medie cu lustruire Essence

Acum vom arunca o privire mai atentă la asocierea acestui lac de finisare cu un PAD de lustruire puțin mai abraziv, ca un PAD de lustruire normal (și nu un PAD de finisare). În articolul meu „  Alegerea PAD-ului și POLISH-ului potrivit pentru lustruire ”, vă explic cum puteți modifica capacitatea de tăiere a unui POLISH folosind pur și simplu un PAD mai mult sau mai puțin agresiv. Această idee poate fi aplicată și CARPRO Essence și am reușit să obțin rezultate bune.

Acum, putem folosi și acest POLISH cu un PAD din microfibră (este din ce în ce mai la modă, mai ales cu calitatea PAD-urilor de la Meguiars, de exemplu). Am reușit să obțin un finisaj semnificativ mai luminos, cu mult mai puține defecte, după cum puteți vedea pe acest 50/50. Există încă câteva defecte, dar acest lucru este deja grozav, mai ales dacă clientul dvs. se așteaptă la „remedierea medie” sau „Etapa 1 poloneză”.

Pentru a maximiza capacitatea de tăiere a tamponului dvs. din microfibră, trebuie să îl amorsați întotdeauna. Folosiți puțin QD, un spray mic și apoi aplicați POLISH ESSENCE pe PAD. Când aveți de gând să faceți prima pasă de lustruire, luați-vă un moment pentru a vă întinde bine, distribuiți-vă lacul pe zona de tratat. Reglați corect presiunea, lucrul cu un tampon din microfibră este destul de diferit de lucrul cu un tampon din spumă.

Ulterior, în ceea ce privește PAD-urile din microfibră, prefer mult PAD-urile din spumă RUPES, care sunt mai ușor de lucrat. În plus, sunt mult mai ușor de întreținut și periat între lustruire.

Revenind la POLISH, CARPRO Essence lasă în urmă o suprafață foarte netedă, gata să fie lustruită cu CLEANER-ul tău preferat și apoi acoperită cu CQuartz.

În orice caz, reziduurile POLISH sunt șterse fără efort în câteva treceri, ceea ce reprezintă pentru mine un punct foarte bun pentru o finisare POLISH.

Atunci ceea ce ar trebui să știți este că, deoarece POLISH Essence conține SIO2, PADS-urile și microfibrele trebuie spălate la scurt timp după utilizare pentru a evita orice problemă. Într-adevăr, pe microfibrele de șlefuire, putem observa că devin rapid mai aspre, iar pe PADS, recomand cu încredere un pic de periere imediat ce lustruirea este terminată. Apoi, spălarea elementelor nu ar trebui să fie lungă!

Ce să cred despre CARPRO Essence

Esența CARPRO, un lac de finisare care oferă și protecție ceramică SIO2

Numele produsului: Essence Polish de CARPRO

Descrierea produsului:Cu acest polonez nou, Carpro lovește puternic! Essence este un lustru hibrid, deoarece oferă atât un finisaj foarte frumos în timpul lustruirii, dar permite și aplicarea protecției ceramice pe caroserie, deoarece este îmbogățit cu SIO2!

  •     
        
    Raport calitate-preț
  •     
        
    Eficacitate generală
  •     
        
    Ambalare
  •     
        
    Concentrat și / sau economic?
  •     
        
    Capacitate de tăiere pentru o lustruire de finisare
  •     
        
    Cantitatea de praf
  •     
        
    Ușurința de lustruire
  •     
        
    Durata de viață a protecției
4.5
    
    

În concluzie

Prima impresie

Primele mele impresii despre acest finisaj POLISH sunt destul de bune și consider că CARPRO aduce aici ceva destul de inovator în gama sa. Având în vedere performanța excelentă a acestui POLISH ca lustruire de finisare, este o alegere destul de corectă dacă doriți să efectuați o corecție în mai mulți pași.

Alegând acest finisaj POLISH și combinându-l cu diferite plăci de spumă, cum ar fi un galben de la RUPES, obțineți apoi un finisaj magnific în timp ce pregătiți suprafața pentru a primi protecție ceramică.

Corecție pe un vehicul care are deja o ceramică

Apoi, dacă lucrați la o mașină care are deja protecție CQUARTZ, pe care trebuie făcute unele corecții (mici zgârieturi mici, pete de apă, vârtejuri sau chiar câteva holograme mici), trebuie doar să lustruiți zona cu Essence și să aplicați din nou o protecție ceramică peste ea.

Contribuția SIO2

În ceea ce privește partea de „protecție pură” oferită de SIO2 prezentă în POLONIA, încă nu am avut ocazia să testez în mod corespunzător durata de viață a tratamentului, după ce am aplicat întotdeauna o ceramică după aceea. Fie că este vorba de o ceramică Gyeon sau de CARPRO, aplicația ceramică este foarte ușoară atunci când suprafața a fost pregătită cu această finisare POLISH. Stratul mic de SIO2 pe care îl îmbunătățește cu adevărat ușurința cu care este aplicat tratamentul.

Pentru a continua cu partea de protecție oferită de Essence și, deși poate fi lăsată ca protecție autonomă, nu vă recomand să lăsați suprafața neprotejată. Ați petrecut într-adevăr timp la corectare, iar acest ultim pas al aplicării unei ceramice nu durează mult.

Șlefuirea

În ceea ce privește șlefuirea, vreau, de asemenea, să menționez că nu este necesar să folosiți un produs de curățare, cum ar fi o radieră sau un IPA, pentru a șterge suprafața după lustruire. Acesta este un avantaj real pentru mine, nu doar economisind timp, ci și mai liniștitor, unele lacuri fiind uneori fragile în timpul lustruirii, chiar și cu microfibre foarte bune. Și sincer, nu este nimic mai enervant decât a fi nevoit să repoliți din cauza defecțiunilor create în timpul lustruirii.

Aplicarea ceramicii după lustruire

Acest lustruire acționează ca un grund care promovează aderența stratului ceramic la substraturi. Când mergeți să aplicați tratamentul ceramic, vă recomand cu tărie să faceți un test pe o suprafață mică de 50cm x 50cm, astfel încât să vă puteți familiariza cu substratul. Într-adevăr, SIO2 lăsat de Essence aduce ceva diferit pentru mine.

Beneficii

  • Raport calitate-preț foarte bun
  • finisaj foarte frumos pentru o lustruire de finisare: redare, strălucire și adâncime
  • capacitate de tăiere foarte bună pentru o lustruire de finisare
  • a adăugat protecție sio2
  • efect hidrofob
  • Lustruire foarte ușoară
  • nu este nevoie de IPA sau Cleaner pentru buffing

Dezavantaje

  • nu întârziați curățarea PAD-urilor și a microfibrelor după terminarea lustruirii!