Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 februarie 2023

Vă prezentăm tehnologia DxPrime

 DxPrime face ceea ce majoritatea lustruirilor nu pot: corecta vopseaua ÎN CÂND se pregătește pentru aplicarea de nanocoating ceramic. Vedeți, până acum, practic toate lustruirile au fost concepute exclusiv pentru a pregăti aplicarea ceară (sau a sigilantului). Erau încărcate cu uleiuri, siliconi și ceară menite să îmbunătățească strălucirea și să așeze o bază de ceară. Asta avea un sens complet – pentru vremea respectivă. Dar când nanoacoperirile ceramice au apărut, toți acei aditivi au început să pună o problemă.

Spre deosebire de ceară, care se așează pur și simplu deasupra vopselei, nanocoatingurile ceramice formează de fapt o legătură reticulata cu aceasta. Pentru ca această legătură să prindă, aveți nevoie de o suprafață purificată, stabilă, iar acele umpluturi organice funcționează de fapt pentru a destabiliza. Suprafața instabilă duce la o legătură proastă și, dintr-o dată, ești blocat cu un strat care nu va dura deloc mult. Pentru a evita acest lucru, detalierii folosesc alcool izopropilic și alte substanțe chimice pentru a șterge impuritățile, dar chiar și atunci o suprafață complet pură nu este niciodată garantată. La sfârșitul zilei, lustruirile și acoperirile sunt pur și simplu incompatibile și doar prin remedieri rapide și soluții de soluționare le-am putut face împreună. 

Văzând această incompatibilitate, Jim Lafeber de la Dr. Beasley a intrat în laborator și a venit cu o tehnologie de corecție care funcționează de fapt cu acoperiri, îmbunătățindu-le în loc să lucreze împotriva lor. El a numit această tehnologie DxPrime

Vezi, DxPrime face două lucruri când tamponul atinge vopseaua. Unul, abrazivii cu microsfere corectează cu precizie suprafața, îndepărtând imperfecțiunile. În al doilea rând, baza de nanogel protejează suprafața nou perfecționată cu o bază de nanoacoperire ceramică, optimizând legătura acoperirii și adăugând grosime. 

Deci, cum funcționează toate acestea? Să defalcăm fiecare aspect al tehnologiei și să ajungem la inima a ceea ce face din Nano Surface Primers soluția pentru toate problemele noastre de lustruire. 

Nanogel: Tăiați și acoperiți

Nanogelul care alcătuiește „baza” grundurilor Nano pentru suprafață ține abrazivii în loc, astfel încât să se distribuie uniform și, prin urmare, să se taie uniform. Lacurile tradiționale vor folosi o cremă ca bază în loc de gel, astfel încât abrazivele tind să se scufunde pe fundul sticlei și să se acumuleze. Nu este grozav pentru precizie de tăiere.

Dar ceea ce face cu adevărat nanogelul unic este că nu este doar o bază, ci este și un grund de nanocoating ceramic. De aici și termenul „Nano Surface Primer”. Deci, în timp ce abrazivii corectează imperfecțiunile, nanogelul protejează suprafața restaurată cu o bază de nanoacoperire ceramică. Acest lucru are mai multe beneficii care fac din Nano Surface Primers o alegere mai bună pentru pregătirea suprafeței de acoperire decât lustruirea standard.

În primul rând, elimină reziduurile organice, astfel încât să nu aveți nevoie de timp pentru a le îndepărta pentru a obține o aderență decentă a stratului. În al doilea rând, protejează suprafața de zgârieturi și contaminanți înainte de aplicarea stratului de acoperire. În al treilea rând, adaugă un strat de grosime stratului care urmează să fie aplicat în curând, oferind mai multă durabilitate. În cele din urmă (și cel mai important), îmbunătățește drastic aderența la suprafață prin stabilirea unei matrice de adeziune care se leagă ferm cu stratul de acoperire.

Abrazive cu microsfere și știința netedă

Există o mulțime de tehnologii abrazive și am trecut peste cele mai omniprezente în ultimul nostru articol . Tehnologia DxPrime folosește un fel de abraziv numit MSAT (Microsphere Abrasive Technology) sau microsfere. Microsferele sunt proiectate pentru a fi uniform rotunde, fiecare mărgele minusculă fiind tăiată precis pentru a se potrivi cu o anumită dimensiune. Puneți-le cap la cap cu tehnologia super micro abrazivă (SMAT) cu formă mai neregulată, iar MSAT va ieși întotdeauna în frunte când vine vorba de o suprafață de vopsea mai netedă.

Acesta este o parte din motivul pentru care lustruirile învechite folosesc toate aceste ceară și materiale de umplutură – ele completează imperfecțiunile pe care aceste abrazive subcomiene le lasă în urmă, oferind acea strălucire frumoasă la care te-ai aștepta de la o lustruire. Dar această strălucire este de scurtă durată; umpluturi organice precum ceara se descompun în timp. Doar abrazivi cu microsfere valorifică cu adevărat știința netedei, oferind cel mai înalt nivel de strălucire înainte de aplicarea stratului de acoperire. 

Optimizarea fluxului de lucru pentru acoperire

Detalierii profesioniști apreciază eficiența. Își respectă timpul și al clienților lor. Și totuși, atunci când detalierii efectuează servicii de nanocoating ceramice, ei pierd timpul îndepărtând toate materialele de umplutură organice lăsate de tehnologia de lustruire învechită. Cheia pentru un flux de lucru de acoperire mai eficient constă în eliminarea acestui pas, iar tehnologia DxPrime face exact asta cu linia Nano Surface Primer.

După cum am mai spus, majoritatea lustruirilor vor lăsa în urmă reziduuri organice și uleiuri pe care trebuie să le ștergeți înainte de acoperire. Acest lucru necesită timp, efort și, de asemenea, vă poate încurca munca grea de corectare, deoarece ștergerea este abrazivă și poate provoca zgârieturi. Apoi va dura și mai mult timp să te întorci și să faci o a doua trecere. DxPrime elimină necesitatea acestui pas suplimentar ineficient eliminând în totalitate reziduurile organice, înlocuindu-le cu un nanogel care vă protejează instantaneu munca. Nu este nevoie să pierdeți timpul ștergând impuritățile și cu siguranță nu este nevoie să vă întoarceți și să lustruiți noi zgârieturi. Tehnologia DxPrime optimizează fluxul de lucru al acoperirii într-un mod pe care nu l-am mai văzut până acum.

Grundurile Nano pentru suprafață pe care DxPrime le face posibile nu sunt lustruiri, ci grunduri. Ele depășesc doar corectarea suprafeței. Aceștia stabilizează, optimizează și pun bazele unui strat protector cu corectarea stratului transparent ca doar un aspect al procesului. De aceea sunt Nano Surface Primers, nu nano polish pentru suprafață. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu