Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 februarie 2023

Cum să îngrijești pielea vegană

 

Pentru fiecare tip de produs din piele, există acum o versiune vegană din piele . Iată însă treaba: îngrijirea pielii vegane este puțin diferită de îngrijirea pielii adevărate. De aceea, este esențial să știi cum să îngrijești pielea vegană pentru a evita petele permanente, decolorarea și orice alt fel de deteriorare. 

În calitate de proprietari de magazine , am văzut cota noastră echitabilă de interioare din piele vegană și am învățat ceva sau două despre îngrijirea pielii vegane de-a lungul anilor. În acest articol, vă vom spune tot ce am învățat despre cum să vă curățați, să vă condiționați și să vă întrețineți pielea vegană, astfel încât să o puteți păstra să arate și să se simtă grozav cât mai mult timp posibil.

De ce pielea vegană are nevoie de îngrijire specială?

În timp ce pielea vegană este similară cu pielea reală ca aspect, necesită o îngrijire specială datorită diferențelor sale de structură. 

  • Pielea vegană este mai puțin durabilă decât pielea reală. Materialul este mai subțire și tinde să se deterioreze mai ușor, așa că este important să folosiți produse de curățare blânde, non-caustice.
  • Pielea vegană este mai puțin absorbantă decât pielea reală. Este mai puțin poros, așa că nu absoarbe balsamurile în același mod și este mai predispus la uscare.
  • Pielea vegană este mai puțin flexibilă decât pielea reală. Este adesea mai rigidă decât pielea reală, ceea ce face ca o condiționare adecvată să fie și mai importantă.

Știind acest lucru, veți dori să vă asigurați că utilizați produsele potrivite atunci când vă curățați și vă condiționați pielea vegană pentru a vă asigura că pielea vegană va rămâne durabilă, vibrantă și flexibilă pe termen lung. 


Cu ce ​​să curățați pielea vegană

Din fericire, acum există produse dedicate care sunt special concepute și concepute pentru curățarea pielii vegane. Utilizarea unui produs de curățare vegan pentru piele asigură că formulele și proporțiile sunt testate profesional și aprobate pentru a funcționa corect, fără a deteriora materialul în timpul procesului.

Dacă este absolut necesar, puteți să vă faceți în continuare propriile soluții de curățare amestecând apa cu ingredientele de uz casnic și aplicându-le cu o cârpă din microfibră , dar nu o recomandăm neapărat, deoarece aceste soluții nu vor fi nici pe departe la fel de eficiente ca un detergent dedicat pentru curățare. piele vegana.

Dar remediile pentru curățarea casei?

După cum am menționat mai devreme, pielea vegană este mai puțin durabilă decât pielea reală. Înainte de a exista o alternativă dedicată pe piață, oamenii au apelat la utilizarea remediilor de uz casnic și a soluțiilor universale, dar fiecare are propriile dezavantaje unice.

  • Șervețele dezinfectante – Șervețelele de curățare de la mărci precum Lysol și Clorox sunt adesea recomandate pentru curățarea pielii, deoarece majoritatea oamenilor le au la îndemână și sunt convenabile. Dar conțin și alcool, care este un desicant, ceea ce înseamnă că va usca în mod natural suprafețele cu care intră în contact. După cum am menționat în alte articole , pielea vegană este deja susceptibilă de a se usca, așa că aveți nevoie de ceva care să nu agraveze problema.
  • Săpun de vase – Diferitele mărci de săpunuri de vase conțin beneficii suplimentare care sunt utile pentru alte tipuri de curățare, dar pot fi de fapt dăunătoare atunci când sunt utilizate pentru curățarea pielii vegane. Vopselele de săpun provoacă decolorarea, iar săpunurile de vase parfumate sunt cunoscute că modifică permanent mirosul. Ei riscă, de asemenea, să dezbrace uleiurile găsite în orice fel de produs din piele.
  • Oțet – Dacă utilizați tipul greșit de oțet sau îl amestecați necorespunzător, vă poate usca pielea vegană atunci când încercați să o curățați. Acest lucru se datorează proprietăților acide prezente în majoritatea oțeturilor, care pot fi caustice pentru un material la fel de sensibil precum pielea vegană.
  • Bicarbonat de sodiu - Aceasta este una dintre alternativele de acasă mai dezordonate pe care unii oameni le folosesc pentru a curăța produsele din piele. Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru o mulțime de lucruri, dar adesea lasă în urmă un reziduu cretos pe suprafața materialului. De asemenea, poate reacționa chimic la pielea vegană, potențial ternind sau întunecând suprafața.

Când amestecați și utilizați orice remediu de casă, există, desigur, un anumit risc implicat. Deoarece nu sunt formulate în mod special pentru sarcina în cauză, iar raporturile la amestecare pot varia, rezultatele pot diferi și ele. 

 



Cum să curățați pielea vegană

Înainte de a începe să curățați pielea vegană, asigurați-vă că suprafața este limpede, astfel încât să nu mânjiți murdărie sau murdărie în timp ce aplicați. De acolo, urmați acești pași simpli.

  1. Agitați bine Demachiantul pentru piele vegană pentru a preveni depunerea soluției.
  2. Pulverizați pe o zonă mică de la aproximativ 6 inci distanță.
  3. Ștergeți suprafața cu un prosop uscat din microfibră.
  4. Continuați pașii 2 și 3 după cum este necesar.
  5. Îndepărtați excesul de produs cu un prosop curat din microfibră.

De ce ar trebui să condiționați pielea vegană

Pielea vegană trebuie condiționată la fel ca pielea reală – cu atât mai mult, având în vedere rigiditatea sa și absorbția slabă a umezelii. Condiționarea regulată va ajuta la atenuarea senzației de rigiditate și va preveni ciobirea, încrețirea și crăparea, astfel încât să prelungească durata de viață.

Fără condiționare, vă lăsați pielea vegană deschisă la abraziuni cauzate de uzura generală, precum și expunerea la elemente, reducându-i în mod substanțial durata de viață. Aceste preocupări sunt de obicei inevitabile dacă obțineți orice utilizare normală a produsului din piele vegană, astfel încât condiționarea le face să se simtă proaspete ca noi.

Pielea vegană necesită o formulă specială pentru a absorbi corect produsul datorită naturii mai puțin poroase.

Cu ce ​​să condiționați pielea vegană

Cel mai bine este să folosiți o cremă dedicată pentru piele vegană atunci când condiționați, deoarece pielea vegană necesită o formulare specială pentru a absorbi corect produsul datorită naturii sale mai puțin poroase. În caz contrar, riscați ca produsul să rămână latent la suprafață și să nu se poată absorbi, ceea ce provoacă un aspect inestetic, gras.

Dacă vă aflați în situații dificile, alte alternative casnice pot fi folosite în schimb pentru a condiționa pielea vegană. Pur și simplu nu vor fi la fel de eficiente ca o cremă vegană dedicată pentru piele.

Similar cu curățarea pielii vegane, există alternative de uz casnic pentru condiționarea pielii vegane pe care unii oameni le-au găsit a fi eficiente. Acestea fiind spuse, riscați în continuare același risc în care rezultatele pot varia în funcție de marcă și utilizare specifice. 

  • Ulei de măsline – Folosirea acestei alternative pentru a condiționa pielea vegană poate accelera procesul de deteriorare prin rigidizarea materialului. Pe termen scurt, poate oferi o textură mai suplă și mai mătăsoasă, dar creează o acoperire care face pielea vegană și mai puțin poroasă decât este deja. Este, de asemenea, predispus la decolorare, ceea ce duce la o nuanță gălbuie a pielii tale vegane.
  • Ulei pentru bebeluși – Acesta nu conține aceiași nutrienți ca un balsam de piele dedicat, așa că nu se absoarbe bine în niciun produs din piele, iar acest lucru este dublu pentru pielea vegană. Rezultatul este un reziduu gras care atrage cu ușurință praful și murdăria.
  • Ulei de nucă de cocos – Una dintre cele mai mari probleme cu uleiul de cocos ca balsam vegan pentru piele este că poate fi foarte sensibil la temperaturi scăzute. Dacă trăiești într-un climat care se confruntă cu ierni aspre, uleiul de cocos poate îngheța pe scaunele tale din piele vegană. De asemenea, se știe că lasă în urmă un miros distinct și poate chiar întuneca pielea vegană atunci când este folosită în exces. 

Cel mai bine este să folosiți un produs care este special formulat pentru condiționarea pielii vegane. În acest fel, ai mai puține griji când vine vorba de durata de viață și aspectul produselor tale din imitație din piele.

 


Cum se condiționează pielea vegană

Înainte de a începe să condiționați pielea vegană, asigurați-vă că suprafața este curată, astfel încât să nu mânjiți murdărie sau murdărie în timp ce aplicați. De acolo, urmați acești pași simpli.

  1. Agitați bine Crema de piele vegană.
  2. Aplicați un strat subțire de Cremă pentru piele vegană pe un aplicator Terry .
  3. Lucrați în produs pe întreaga suprafață a pielii dvs. vegane.
  4. Lasă-l să stea timp de 10 până la 15 minute. Rezultatele imediate pot părea strălucitoare sau grase la început, dar dacă utilizați un balsam vegan dedicat pentru piele, acesta se va uniformiza în curând într-un finisaj mat.
  5. După așteptare, îndepărtați orice exces de produs cu un prosop curat din microfibră.

Cum să îngrijești și să întreții pielea vegană

Îngrijirea pielii vegane este un proces continuu dacă doriți ca aceasta să reziste cât mai mult posibil. Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de a menține un regim vegan de îngrijire a pielii:

  • Manipulare | Pentru articolele de îmbrăcăminte din piele vegană, vrei să fii sigur că nu abuzezi prea aspru de material. Evitați supraumplerea sau folosirea excesivă a îmbrăcămintei. În ceea ce privește scaunele și mobilierul auto, cel mai bine este să le manipulați cu grijă atunci când vă așezați sau coborâți de pe ele.
  • Curățare regulată | Curățarea regulată va ajuta la prevenirea acumulării de murdărie, astfel încât curățarea este mai ușoară în viitor și nu va necesita atât de multă abraziune pe suprafață. Asigurați-vă că nu utilizați niciodată produse de curățare aspre, abrazive, cu alcool, deoarece aceștia pot usca pielea sau chiar pot estompa culoarea.
  • Condiționare regulată | Condiționarea ajută la hidratarea și prevenirea crăpăturilor și exfolierii, prelungind foarte mult durata de viață a materialului. De asemenea, face pielea mai puțin fricțională, ceea ce ajută la evitarea uzurii de la utilizarea de zi cu zi. 
  • Aplicarea protecției | Acoperirea cu ceramică a pielii tale vegane ajută la prevenirea petelor permanente și la decolorarea UV. Acest lucru va face curățarea pielii vegane mai ușoară în viitor și va prelungi durata de viață a acesteia. 

Nu se poate nega că pielea vegană este puțin diferită de pielea reală când vine vorba de îngrijire. Acestea fiind spuse, atâta timp cât urmați cele mai bune practici ale noastre pentru curățarea, condiționarea și protejarea pielii vegane, îngrijirea acestui material unic este ușoară. 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu