Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 februarie 2023

PIELE VS PIELE VEGANĂ

 

PIELE VS PIELE VEGANĂ

Ca înlocuitor fără cruzime pentru scaunele tradiționale din piele, scaunele din piele vegană de la Tesla în 2017. Tesla a încetat să mai folosească orice piele făcută din vaci în 2019. Au trecut la piele artificială de ultimă generație. Materialul sintetic cunoscut sub numele de „piele vegană” este într-adevăr realizat din plastic, dar are un aspect și o senzație asemănătoare cu pielea naturală și este aproape la fel de durabil.

Pielea vegană este puțin mai fragilă decât pielea naturală, dar curățarea obișnuită a pielii ar trebui să fie suficientă. Șervețelele pentru bebeluși sunt o sugestie surprinzătoare, dar unii oameni spun că sunt cele mai bune, deoarece au atât de puține substanțe chimice. Ștergeți ușor scaunele și uscați cu un prosop curat.

Folosirea săpunului de vase este un alt produs de curățare vegan pentru piele, deși poate părea ciudat la început. Pielea vegană poate fi curățată prin această metodă și este cu adevărat recomandată deoarece folosește substanțe chimice mai puțin dure decât detergenții obișnuiți și este bună pentru protecția pielii vegane Tesla. Îngrijirea mobilierului din piele

PRIMUL PAS ESTE SĂ FOLOSEȘTI UN ASPIRATOR PENTRU A SCĂPA DE ORICE PRAF SAU RESTURI.

Pentru a începe ștergerea, trebuie mai întâi să aspirați scaunele pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi. Praful poate fi îndepărtat cu un prosop uscat, dar pentru o curățare cât mai minuțioasă, vă recomandăm să folosiți un aspirator de mână. Fii minuțios; nu rata nici un colț sau cute.

ÎN AL DOILEA RÂND, FOLOSIȚI SĂPUN UȘOR ȘI APĂ CĂLDUȚĂ.

Puteți folosi orice fel de săpun pe care îl alegeți, atâta timp cât este creat fără substanțe chimice. Amestecați cu puțină apă călduță și săpun fără detergent. Unele dintre amestecuri pot fi aplicate cu o sticlă de pulverizare pentru comoditate, dar altele pot fi aplicate cu puțină picurare sau stropire folosind mâinile.

UDAȚI O CÂRPĂ, ȘTERGEȚI SCAUNELE ȘI REPETAȚI.

Dacă aveți scaune din piele vegană ultra albă, veți dori să folosiți o cârpă moale, de culoare neutră pentru a le șterge. Ștergeți scaunele umezindu-le cu apa cu săpun pe care ați preparat-o.

Pentru a evita zgârierea sau deteriorarea scaunelor, utilizați mișcări circulare și o atingere ușoară atunci când curățați. Acordați-vă timp pentru a vă asigura că curățați fiecare suprafață.

UTILIZAȚI O CÂRPĂ USCATĂ PENTRU A O ȘTERGE.

Când curățați scaunele cu apă și săpun, continuați întotdeauna cu un prosop uscat.

Îl puteți șterge cu o cârpă nouă, moale. Ștergerea umedă folosind un prosop care a fost umezit doar cu apă caldă este un pas opțional care poate fi luat înainte de ștergerea uscată.

Acest lucru este opțional, așa că faceți-o doar dacă sunteți interesat și aveți timp.

Pielea artificială, cunoscută și sub denumirea de piele vegană sau piele falsă, este în esență un material sintetic care este proiectat cu granulație asemănătoare pielii și este susținut cu material textil. Nu este pielea obișnuită de la animale, ci un produs artificial care vă permite să vă bucurați de aceeași senzație și aspect ca pielea reală. Există diferite mărci și calități de piele artificială, cele mai comune fiind PVC (clorura de polivinil), poliuretan și microfibră de poliamidă.

Deoarece vorbim despre cum să îngrijești scaunele auto din piele artificială, este un punct bun să menționăm că pielea artificială este ușor de curățat și întreținut. Nu necesită îngrijire specială, cum ar fi pielea reală:

Asigurați-vă că utilizați un tratament de protecție pentru a aplica un strat subțire, făcând scaunele mai ușor de curățat în viitor. Deoarece pielea artificială nu poate accepta substanțe de curățare dure, stratul de protecție ajută în acest sens.

Când vine vorba de curățarea pielii artificiale, singurul sfat de curățare care funcționează este „Go Mild”. Produsele de curățare sau detergenții duri sunt cei mai mari dușmani ai pielii și le-ar putea chiar să se rupă și să se rupă. Mai mult decât atât, detergenții duri provoacă uscarea produsului, smulgându-le strălucirea și calitatea regală.

Este un obicei bun să curățați în mod regulat tapițeria pentru a evita orice acumulare de murdărie și murdărie. Utilizați apă caldă cu lichid de spălat și o cârpă neabrazivă. Asigurați-vă că cârpa nu picură udă și apoi ștergeți scaunele. Utilizați apoi o cârpă din microfibră, pentru a evita orice formare de urme.

Lumina soarelui

Lumina soarelui este cel mai mare inamic al pielii artificiale, de când a uscat-o. Asigurați-vă că parcați mașina la umbră, mai ales când soarele strălucește.

Transferul de culoare

Dacă observați orice transfer de culoare pe piele artificială, asigurați-vă că o ștergeți cât mai curând posibil. Aceste tipuri de tulpini își pot lăsa amprenta dacă nu sunt tratate rapid. Chiar dacă simțiți că culoarea este foarte deschisă, este o idee bună să o ștergeți în cazul în care se întunecă după un timp.

Produsele noi necesită testare

Dacă încercați un produs nou pe piele artificială, este recomandat să verificați o parte ascunsă. Vă va permite să vă asigurați că nu există nicio reacție adversă. Odată ce se usucă, aruncați o privire pentru a vedea cum arată produsul finit.

Înălbitorul este un mare NU!

Înălbitorul este unul dintre cele mai uscate produse pe care le poți folosi vreodată pe scaunele mașinii tale. În afară de uscare, ar putea afecta structura țesăturii, ducând la o suprafață mare sau o zonă afectată de tratamentul de încălcare. Chiar dacă aveți succes cu tratamentul cu înălbitor, aceasta ar putea face acea zonă extrem de susceptibilă la crăpare, compromițând calitatea generală a interioarelor.

Folosiți cârpe non-abrazive

Folosirea cârpelor abrazive pentru a freca/freca orice suprafață poate duce la deteriorarea și crăparea pielii artificiale. Se recomandă utilizarea unei cârpe neabrazive și a acțiunii circulare ușoare pentru rezultate precise.

Dacă ești proprietarul mândru al unui Tesla alb, știi că păstrarea curată a acesteia poate fi o provocare. În , vă vom arăta cum să îndepărtați petele de pe un scaun alb Tesla. Primul pas este identificarea tipului de pată. Odată ce știi cu ce ai de-a face, poți alege metoda de curățare potrivită.

Cafea vărsată

Cel mai bun mod de a curăța cafeaua de pe un scaun alb Tesla este să folosești o cârpă umedă și puțin săpun. Asigurați-vă că ștergeți pata în loc să o frecați, deoarece acest lucru ar putea înrăutăți pata. Dacă cafeaua a stat pe scaun o perioadă de timp, ar putea fi nevoie de câteva încercări pentru a o îndepărta complet.

ketchup

Ketchup-ul este o altă pată comună pe scaunele albe . Pentru a-l curăța, amestecați puțin detergent de rufe cu apă și puneți-l pe burete pe pată.

Ce mașini sunt vegane?

Mașinile noi ieftine sunt de obicei standard cu scaune din pânză și volane vegane. Desigur, ar trebui să verificați dacă este cazul mașinilor care vă interesează. De asemenea, va trebui să vă asigurați că pielea nu este inclusă în niciun pachet de upgrade dorit. Prea des, dacă comandați un stereo mai bun sau o suspensie sport, scaunele sau volanele tapițate din piele vin la pachet.

La mașinile high-end, chiar și modelele de bază pot veni cu piele. Din fericire, atât Mercedes, cât și BMW folosesc materiale sintetice premium pentru modelele de bază ale tuturor, cu excepția mărcilor lor de top.

Iată câteva detalii pentru alte mașini high-end care au interioare vegane:

  • BMW și Mini-uri: Începând cu anul model 2023 , majoritatea mașinilor BMW și Mini Cooper sunt disponibile cu materiale în principal vegane.
  • Ford: Ford Mustang Mach-E vine standard cu interioare vegane, inclusiv un volan vegan.
  • Mercedes: EQXX este o mașină complet electrică, cu un interior vegan, cu materiale regenerabile de ultimă oră, realizate din ciuperci, bambus, cactus și mătase vegană.
  • Tesla: Modelul 3 al companiei includea inițial un volan îmbrăcat în piele în mod implicit, dar nu mai. Toate noile mașini Model 3 și Model Y sunt livrate acum cu scaune sintetice premium și un volan vegan.
  • Toyota: În timp ce Toyota oferă scaune din piele și volane la unele modele, este ușor să găsești o Toyota vegană. Căutați Softex , alternativa din piele vegană Toyota, în modelele Toyota premium sau upgrade. Modelele de bază Toyota vin în general cu scaune din pânză.
  • Volvo: Compania vrea să facă toate mașinile fără piele până în 2030 , deși intenționează să ofere în continuare amestecuri de lână. Edmunds raportează că anul model 2022 C40 Recharge și toate vehiculele electrice viitoare vor fi fără piele.

Mașinile vegane au devenit mult mai comune de-a lungul anilor. Există toate motivele să ne așteptăm ca această tendință favorabilă să continue.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu