Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 8 februarie 2023

Cum să îndepărtați un strat ceramic

 Acoperirile ceramice sunt forme foarte puternice de protecție , dar nu sunt eterne. În cele din urmă, acestea trebuie îndepărtate pentru a pregăti suprafața pentru o nouă aplicare de protecție . Aceasta înseamnă că întregul strat de acoperiri ceramice trebuie îndepărtat.

De ce să îndepărtați un strat ceramic 

Un strat ceramic este foarte dur și, spre deosebire de ceară sau etanșant , este capabil să ofere o formă solidă de protecție pentru o perioadă foarte lungă de timp. 
Mai mulți producători susțin un nivel de protecție care va dura mai mult de un an. Cu toate acestea, nu vor dura o viață. 
Aceasta înseamnă că produsul va trebui îndepărtat în cele din urmă pentru a pregăti suprafața pentru o nouă formă de protecție . 
Neîndeplinirea stratului uzat de acoperire ceramică poate împiedica noul produs să adere sau să se lipească corect de suprafață, ceea ce afectează negativ durabilitatea. 
Înainte de a aplica o nouă formă de protecțiese recomandă să îndepărtați mai întâi vechiul produs. Majoritatea produselor funcționează cel mai bine pe vopsea goală. 

Problemă potențială la îndepărtarea unui strat ceramic

O acoperire ceramică și-a câștigat numele deoarece unele dintre ingredientele utilizate în fabricație sunt similare sau aceleași cu ingredientele care sunt folosite la crearea glazurei de ceramică . 
Un ingrediente foarte frecvente este SiO2 și Si3D. 
Acești silicați sunt cunoscuți pentru că sunt foarte duri odată complet vindecați. 
Aceasta oferă o formă foarte puternică de protecție pentru orice suprafață pe care se aplică. 
Acest nivel de duritate este, de asemenea, problema la îndepărtare. 
Deoarece majoritatea argilelor obișnuite și lacurilor de finisare au un efect foarte mic asupra suprafeței dure. 
Anumite substanțe chimice (în special cele acide) nu au prea mult efect nici asupra lor. 
Acest lucru face ca îndepărtarea produsului să fie puțin mai dificilă. 
Ceară și etanșantÎn general, pot fi îndepărtate cu nimic mai mult decât argilă și un lustruit de finisare , dar acoperirile ceramice au nevoie de cel puțin o lustruire medie pentru a fi îndepărtate.

Diferite moduri de a îndepărta acoperirile ceramice 

Există câteva moduri diferite de a îndepărta un strat . Acest lucru depinde în principal de nivelul de murdărie și contaminare . În unele cazuri, producătorul poate oferi sfaturi despre cum produsul poate fi îndepărtat în cel mai bun mod. 
Câțiva producători au conceput produse special pentru a-și elimina produsele. 

Îndepărtarea chimică

Deși acoperirea ceramică are o rezistență chimică foarte bună pentru majoritatea substanțelor chimice, acestea nu sunt foarte puternice împotriva produselor alcaline. 
Nu este clar dacă acestea sunt capabile să îndepărteze întregul produs, dar se știe că pot deteriora stratul de suprafață și le afectează negativ performanța. 
Trebuie remarcat faptul că un produs care este suficient de chimic pentru a îndepărta un strat ceramic poate fi suficient de puternic pentru a deteriora și vopseaua de dedesubt.

 Lutul 

Lutul singur nu este probabil suficient, dar ar trebui să aibă un efect asupra acoperirii . Mai ales când stratul de acoperire este puțin uzat, ar trebui să fie posibilă îndepărtarea unei mari părți a produsului de pe suprafață. 

Lustruire 

Se crede pe scară largă că lustruirea este modalitatea cea mai de încredere de a îndepărta un strat ceramic de pe suprafață. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la pregătirea suprafeței pentru noul produs și la eliminarea anumitor imperfecțiuni . 
Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale oricărui produs de protecție este că nu este posibil să vedeți vizual dacă un produs a fost îndepărtat complet sau nu. 
Chiar și comportamentul apei care ar indica absența unui produs s-ar putea datora doar faptului că anumite uleiuri au rămas la suprafață.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu