Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 februarie 2023

SMAT sau DAT

 

Mulți detalieri profesioniști nu cunosc sau înțeleg diferențele dintre diferitele tipuri de compuși. Unii presupun că are pur și simplu de-a face cu tăierea și doar tăierea. Dar există mult mai mult la un compus decât doar tăierea sa inițială. Compușii sunt o combinație de abrazivi și un lichid purtător. Ambele joacă un rol major în eficacitatea compusului împreună cu tehnica de lucru. În acest articol, vom analiza cele două tipuri de abrazive găsite în compuși, împreună cu modul în care acestea vă afectează tehnica și rezultatele.

Există în principal 2 tipuri diferite de lustruire. SMAT și DAT . A ști care dintre ele face ceea ce te va ajuta să alegi lustruirea potrivită pentru job.

DISMINUARE VS. NEDIMINUARE

Ideea din spatele abrazivelor care se diminuează și care nu se diminuează este foarte directă. Un abraziv în scădere se va descompune în timp și va deveni încet din ce în ce mai puțin agresiv în timpul amestecării. Un abraziv care nu se diminuează își va menține tăierea tot timpul și nu va deveni mai puțin agresiv. Destul de simplu nu?

CE ESTE SMAT și DAT?

SMAT și DAT sunt ambele abrevieri pentru două tipuri diferite de tehnologii abrazive (diminuare sau nediminuare).




SMAT și DAT compound-ul este făcută din câteva ingrediente. Cel mai obișnuit este un ulei care ajută la lubrifiere și un material abraziv (de obicei o substanță sub formă de pulbere).

SMAT = Super Micro abrasive Technology SMAT utilizează micro abrazivi de dimensiune fixă ​​pentru un efect controlat și uniform. Acești abrazivi rămân la această dimensiune. Ceea ce înseamnă că mai multe treceri vor avea mai mult efect. În esență: cu cât lustruiți mai mult timp , cu atât va avea mai mult efect (pentru că îndepărtați mai multă vopsea). Există o limită a duratei, deoarece micro abrazivii din lustruire pot fi deformați prin acțiunea de lustruire , făcându-i mai puțin eficienți. Nu mai lustruițicând ați obținut rezultatul dorit.

DAT = Tehnologia Diminishing abrasives DAT folosește abrazivi care se descompun în timpul utilizării. O combinație de presiune, căldură și timp face ca abrazivii din polish să devină din ce în ce mai mici. Se pulverizează și se dezintegrează în nimic. După un anumit timp, lustruirea nu va mai avea efect, indiferent de trecerile pe care le faci. Este foarte recomandat să lucrați cu lustruire până când este complet dezintegrat. DAT poate oferi mai puțină putere de tăiere decât SMAT , dar finisează cu o suprafață care necesită mult mai puțin rafinare. În unele cazuri, puteți obține efectiv un rezultat de finisare cu 1 lustruire.

CE ESTE MAI BINE?

Ambele au utilizările lor în industrie și este discutabil care este mai bine. Acest lucru se reduce la tehnicile și metodele cu care vă simțiți mai confortabil. 99% dintre compușii Meguiars folosesc SMAT. Ei simt că acest lucru este mai ușor de utilizat pentru consumator și se simte confortabil. Acest lucru se datorează faptului că, cu produsele DAT, trebuie să reduceți compusul până când abrazivul este complet defalcat. Dacă lustruiți doar câteva secunde și abrazivul nu s-a diminuat, atunci când ștergeți, frecați un abraziv foarte puternic în vopsea. Acest lucru poate provoca și mai multe vârtejuri și zgârieturi decât ați vrut să eliminați. Dar unii profesioniști susțin că compușii DAT sunt mai ușori, așa cum vă puteți da seama când produsul este gata pentru a fi șters.

Tehnologia abrazivelor diminuate (DAT) Un abraziv neliniar care necesită frecare cinetică și presiune aplicată, în timp ce majoritatea lustruirilor de pe piață utilizează o formă de abraziv diminuat (neliniar), pe care îl lustruiți până când devine translucid; atunci când un polonez „fulgerează” dintr-o pastă lichidă într-o ceață ușoară semi-uscată, la fel ca un strat de vaselină, poloneza care se diminuează s-a rupt și este gata pentru îndepărtare.

Diminuarea abrazivelor, după cum sugerează și numele; abrazivii devin mai mici cu frecare și, prin urmare, trec de la îndepărtarea defectelor de vopsea la lustruirea vopselei, care produce strălucire. Dacă nu le descompuneți suficient, doar șlefuiți acele particule abrazive în vopsea, fără a o lustrui, ceea ce poate lăsa în urmă murdări și alte imperfecțiuni ale suprafeței vopselei.

Este important să știți când s-a stricat un polish pentru că dacă îl duceți prea departe veți reintroduce murdărirea suprafeței. În timpul procesului de lustruire, urmele de vopsea și/sau oxidarea sunt îndepărtate; acest lucru poate face ca resturile și lustruitul să se „agglobeze” împreună. Acest lucru poate cauza o ceață pe suprafața vopselei, o ștergere sau un produs de curățare a vopselei va elimina acest lucru.

Avantaje - Lustruiturile abrazive care diminuează Menzerna sunt formulate cu un lubrifiant de lungă durată. Abrazivii se descompun înainte ca uleiurile lubrifiante să se usuce, oferind astfel lustruirii un timp de lucru mai lung și producând mai puțin praf abraziv și evitând șlefuirea uscată.

Contra - Uleiurile de lubrifiere Menzerna pot fi cu adevărat rezistente la îndepărtare; poate fi nevoie de 2-3 ștergeri IPA.

CE COMPUȘI SUNT SMAT

Tehnologia abrazivelor care nu se diminuează

Tehnologia Super Micro Abrazivă (SMAT) Un micro-abraziv liniar de dimensiuni consistente, care necesită timp și presiune - spre deosebire de abrazivi în scădere, care necesită frecare pentru a permite abrazivilor să „descompune pentru a obține cel mai bun finisaj posibil (și pentru a evita hologramele) non- abrazivi care se diminuează reacţionează foarte diferit. Va fi la fel de abraziv pe cât doriți să fie, timpul și presiunea aplicată (abraziv liniar) fiind criteriile sale de lucru. Variind selecția plăcuței, viteza mașinii și presiunea, puteți selecta cantitatea de tăiere abrazivă necesară.

Slefuirea umeda cu bloc (hartie de finisare si un bloc de slefuit) este cea mai eficienta unealta pentru indepartarea defectelor de vopsea, datorita procesului liniar prin care se freza suprafata vopselei pana la indepartarea defectelor. Abrazivele care nu se diminuează, un tampon de spumă plat și o placă de suport rigidă sunt foarte asemănătoare în aplicare.
Cealaltă asemănare între utilizarea unui polish abraziv care nu se diminuează și șlefuirea umedă cu bloc cu hârtie de finisare; cu cât suportul este mai curat, cu atât lustruirea va fi mai consistentă.

Dacă mediile de lustruire devin saturate, își pierd capacitățile abrazive. Un abraziv liniar elimină „ciclul abraziv”, deoarece aveți un mediu abraziv constant și consistent, cu cât lucrați mai mult abrazivul, cu atât mai multe defecte de suprafață sunt eliminate.

Polisurile/compușii abrazivi liniari oferă un abraziv de tăiere constantă, deoarece abrazivii rămân uniforme ca mărime pe tot parcursul procesului de lustruire, așa că trebuie să verificați des suprafața. Acestea trebuie utilizate cu o placă de suport semirigidă și o spumă de tăiere sau un tampon de lână până când defectele sunt îndepărtate (1200 - 1500 RPM), dar nu lăsați lustruirea să se usuce prea mult (deoarece acest lucru va produce și holograme) și asigurați-vă că tamponul suprafața este curățată prin îndepărtarea în mod regulat a resturilor de vopsea / lustruire Acest tip de proces de compus / lustruire necesită, de obicei, etapele ulterioare de lustruire pentru a rafina și mai mult finisajul și pentru a produce o strălucire

Contra - uleiurile lubrifiante se usucă, oferind astfel un timp de lucru mai scurt, producând mai mult praf abraziv și posibilitatea șlefuirii uscate

Mulți compuși moderni și ușor de utilizat sunt SMAT. Mulți producători trec, de asemenea, la SMAT. Deși este obișnuit ca compușii să fie un hibrid de SMAT și DAT.

  •     Compus M105 Ultra Cut
  •     Polish M205 Ultra Finising
  •     D151 Cremă de recondiționare a vopselei
  •     Compus suprem
  •     ScratchX 2.0
  •     SwirlX
  •     Spray optim Hyper Compound
  •     Optimum Hyper Polish Spray
  • Cquartz Fixer
  • Gtechniq P1 și P2
  •  

CE COMPUȘI SUNT DAT

  • Menzerna PG1000
  • Menzerna SI1500
  • Menzerna PF2500
  • Menzerna SF4500
  • 3M
  • Scholl

 

SMAT pare să taie mai bine, DAT pare să se termine mai bine. Cred că este bine să ai AMBELE tipuri de lustruit la îndemână pentru a acoperi toate bazele. Nu cred că există un avantaj clar între cei doi.

Cred că lustruirile DAT sunt poate puțin mai ușor de utilizat, deoarece vă vor spune când să vă opriți, în timp ce SMAT poate fi lucrat atât timp cât credeți că ar trebui.

Ex: S-ar putea să nu fie evident atunci când utilizați lacuri mai fine... dar există într-adevăr o diferență uriașă între DAT/SMAT când vă uitați la compus.

Luați un compus de școală veche, unul pe care l-ați folosi pentru un finisaj cu adevărat ciocănit când am început pe forumuri cu ani în urmă, cum ar fi Menz PowerGloss, sau pentru adevărate pietre în sticlă, Poorboy's SSR3. Aceștia sunt compuși care ar lăsa ceață chiar dacă i-ai reduce până la capăt... dacă te-ai opri înainte ca abrazivii să fie defectați, era și mai rău. A trebuit să urmărești cu încă 2 pași de lustruire pentru a-ți recupera finisajul/lucirea.

În contrast cu M105 sau Optimum Compound, care au în terenul tăieturii, dar pe vopsele dure, pot lăsa un finisaj aproape gata pentru LSP și le lucrezi doar până când ai corectarea, nu trebuie să-ți faci griji. terminarea ciclului de lustruire și descompunerea abrazivilor.

Ex: lustruirea SMAT din mai multe motive, cum ar fi tăierea mai eficientă și finisarea minunată chiar și din compuși tăiați grei. Este grozav să fii la fel de eficient pe vopselele moi și lipicioase sensibile la temperatură, precum și pe vopselele dure. Polishurile SMAT cu tăiere grea sunt cele mai bune și pe tampoanele lana.

Ex: -Abrazivii utilizați în „compuși/lucuri de detaliu” sunt de obicei sub formă liberă sau pulverulentă și au următoarele proprietăți: Duritate, rupere și uzură rezistenţă.

-Abrazivele în sine sunt numite granule abrazive și sunt clasificate după „dimensiune”.
Calibrarea boabelor se face prin „metoda sită (sită)”. De exemplu:
un cereale de mărimea 10 abia va trece printr-o sită/sită de dimensiunea 10.

- Cursul sau finețea abrazivilor este determinată de această dimensionare... conform standardelor industriei abrazive.

În comparație:
Iată două dintre produsele abrazive Meguiar...

M85 (unul dintre DAT-urile lor)
a. Utilizează abrazivi de oxid de aluminiu (CAS# 1344-28-1)
b. @ 20-50% în greutate
c. Marimea unui bob? N/A---probabil a: secret comercial
d. Se spune că mărimea boabelor începe mai mare decât dimensiunea mai mică care se obține la/spre sfârșitul ciclului său de șlefuire.
e. Va experimenta fenomenul de „defalcare”.

2.) M105 (unul dintre SMAT-urile lor)
a. Utilizează abrazivi de oxid de aluminiu (CAS# 1344-28-1)
b. @ 10-30% în greutate
c. Marimea unui bob? N/A---probabil a: secret comercial
d. Se spune că mărimea boabelor începe mică, rămâne mică pentru o lungă perioadă de timp de șlefuire.
e. Nu se va confrunta cu prea multe „defalcări”.

Un produs SMAT precum M105 sunt cele pe care le puteți pulveriza rapid cu apă pentru a continua să funcționeze mai mult timp dacă începe să se usuce.

Cronologia SMAT
Mai jos este o listă cu toate produsele SMAT actuale în ordinea în care au fost introduse pe piață...


  • Octombrie 2006 - M86 Cut & Polish Cream
  • Decembrie 2007 - Compus M105 Ultra Cut
  • Decembrie 2007 - M95 Speed ​​Cut Compound
  • Aprilie 2008 - D151 Crema de reconditionare a vopselei
  • Noiembrie 2008 - Compus M105 Ultra Cut - Formula noua: aprobat polisher DA
  • Noiembrie 2008 - M205 Ultra Finishing Polish
  • Noiembrie 2008 - Ultimate Compound
  • Noiembrie 2008 - SwirlX
  • Noiembrie 2008 - ScratchX - Nou și îmbunătățit cu SMAT




Diferența dintre abrazivi care se diminuează și cele care nu se diminuează ÎNAINTE SMAT

Existau două tipuri comune de abrazivi utilizați în produsele de îngrijire a vopselei, de obicei, pentru îndepărtarea defectelor de sub suprafață, cum ar fi vârtejele, zgârieturile și petele de apă, pe piața pasionaților/detaliatorilor și pentru îndepărtarea urmelor de șlefuire după umezeală. șlefuire în industria de finisare.

Înainte ca vopselele cu strat transparent să fie introduse începând cu începutul anilor 1980 pentru producătorii de mașini din SUA, existau și abrazivi care nu se diminuau utilizați în produsele de îngrijire a vopselei, care erau tehnologii veche și bazate pe abrazivi de dimensiuni mari .că, în timp ce tăiau repede, practic au curățat finisajul cu vârtejuri și zgârieturi. De când au fost introduse straturile transparente, acest lucru a forțat majoritatea, dacă nu toate companiile care fabrică produse de îngrijire a vopselei, să aducă la creștere calitatea tehnologiei lor abrazive.

Care este diferența practică?
Cea mai mare diferență pe care o pot împărtăși este aceasta, cu tehnologia abrazivă în scădere, TREBUIE să lucrați produsul până când abrazivii s-au stricat complet pentru a vă asigura că nu lăsați vârtejuri în vopsea. Motivul pentru aceasta este că, dacă încetați să lustruiți înainte ca abrazivii să se defecteze complet, atunci ei încă mai taie sau abraziază vopseaua, lăsând astfel vârtejuri în vopsea.

Aceasta nu este cu adevărat o problemă, deoarece majoritatea produselor abrazive care se diminuează atunci când sunt utilizate corect se vor descompune pe parcursul unui ciclu normal de șlefuire (perioada de timp și numărul de treceri), pentru a descompune suficient abrazivii. De obicei, este o problemă doar pentru cei care nu cunosc detaliile auto care învață pe măsură ce merg.


Cu tehnologia Super Micro Abrasive, teoretic, pentru că abrazivii nu se descompun, sau mai precis pentru că abrazivii nu se descompun așa cum abrazivii în scădere, vă puteți opri oriunde în ciclul de șlefuire fără a lăsa vârtejuri cauzate de abrazivi. Acest lucru ar tinde să facă produsele SMAT mai „Bubba-Proof” cu o curbă de învățare mai ușoară sau mai plată.

Deoarece abrazivii nu se descompun ca abrazivi tradiționali care se diminuează și, din experiență, lasă un finisaj foarte clar, fără zgârieturi, indiferent dacă utilizați cele mai agresive sau cele mai neagresive produse, această nouă tehnologie aruncă o cheie de maimuță . în filosofia

„Folosește produsul cel mai puțin agresiv pentru a face treaba”


Observați că în declarația de mai sus am folosit cuvântul agresiv , nu abraziv .

Așa ar trebui să fie scrisă declarația, deoarece sunt implicați mai mulți factori în afară de substanța chimică lichidă care contribuie la cât de agresiv este un proces, de exemplu, materialul de aplicare poate fi un factor URIAȘ în ceea ce privește cât de agresivă este alegerea produselor. . Subliniez acest lucru pentru că văd pe alții scriind citatul de mai sus și de multe ori ei scriu:

„Folosiți cel mai puțin produs abraziv pentru a face treaba”


În timp ce sensul este apropiat , nu este exact .deoarece puteți folosi produse care nu sunt deloc abrazive pentru a îndeplini o sarcină și tot urmând filozofia.

Dar mă opresc... înapoi la subiectul în discuție...


De ce este important să folosiți produsul cel mai puțin agresiv pentru a face treaba?
Ideea din spatele utilizării celui mai puțin agresiv produs pentru a face treaba este de a elimina defectele sau defectele lăsând în același timp cantitatea maximă de vopsea pe mașină .

Pentru orice începători care citesc acest lucru, ori de câte ori eliminați un defect sau defecte precum vârtejuri, zgârieturi Gravuri de pete de apă de tip II , Picături de păsări de tip I - Gravuri de pete topice , semne de șlefuire după șlefuire umedă, trebuie săîndepărtați puțină vopsea de pe suprafață până când nivelați suprafața vopselei cu cea mai mică adâncime a defectelor pe care încercați să le eliminați.

Deci, îndepărtarea defectelor de sub suprafață înseamnă îndepărtarea vopselei.

Este normal și acceptabil, dar problema este că vopseaua este subțire și, din ceea ce am văzut de-a lungul anilor, se subțiază. Asta înseamnă că tu și cu mine nu avem prea mult loc de eroare și de zeci de ani, datând de la Modelul T, filozofia

„Folosește produsul cel mai puțin agresiv pentru a face treaba”

a funcționat și a avut mult sens. Vopseaua este subțire și doriți să îndepărtați doar cât de puțin este necesar pentru a elimina defectele, astfel încât vopseaua dvs. să reziste pe toată durata de viață a mașinii.

împreună cu produsele SMAT și de ce aruncă o cheie de maimuță în gândirea tradițională.

Deoarece abrazivii utilizați în produsele SMAT nu se descompun în același mod, abrazivii care se diminuează și tind să lase un finisaj lucios, fără zgârieturi (indiferent de produsul pe care îl utilizați), aceasta înseamnă că le aplicați și apoi lucrează-le doar până când defectele dispar.

Odată ce defectele dispar, (și vedeți vizual acest lucru în timp ce lucrați o zonă), apoi încetați să lucrați cu produsul și ștergeți reziduurile și treceți la pasul următor sau la o nouă secțiune.

Această capacitate de a se opri atunci când defectele au fost îndepărtate în loc să se oprească după ce abrazivul în diminuare s-a defectat este cea care aruncă o cheie în vechea filozofie încercată și adevărată afolosind produsul cel mai puțin agresiv pentru a face treaba pentru că teoretic poți începe cu produsul cel mai agresiv și pentru că te oprești după ce defectele au fost înlăturate, atingi același scop pe care l-ai fi atins folosind produsul cel mai puțin agresiv pentru a obține locul de muncă gata, dar de obicei o poți face mai rapid și mai eficient... Și lași aceeași cantitate de vopsea pe mașină.

Cu abrazivi care se diminuează, s-ar putea să fi înlăturat defectele, dar dacă le-ați îndepărtat înainte ca abrazivi să se defecteze complet, trebuie să continuați să lucrați produsele pentru a evita să lăsați vârtejuri în vopsea, deoarece abrazivii sunt încă abrazivi, asta înseamnă că Îndepărtați vopseaua pe care nu trebuie să o îndepărtați. Cel puțin asta este teoria pe care o prezint în acest articol.

Diferența dintre lacuri abrazive care se diminuează și cele care nu se diminuează

Introducere

S-ar putea să fi auzit, fie pe un forum de discuții, de la alți entuziaști, fie pe spatele unei sticle de lustruit, termenii abrazivi care diminuează sau nu se diminuează . 
La sfârșitul zilei, când folosești un lac pentru a îndepărta defectele de vopsea, accentul se pune pe rezultatul final. 

Producătorul polonezului ales de dvs. va alege tipul corect de abraziv pentru a obține rezultatele dorite. Dacă vă concentrați pe rezultatele finale și aveți încredere în producător (Autopia-CarCare.com oferă doar cele mai bune mărci și produse), atunci ingredientele s-ar putea să nu conteze pentru dvs. Cu toate acestea, dacă sunteți curios și vă plac detaliile despre cum funcționează lucrurile, atunci acest articol este pentru dvs. Ce este un abraziv? Un abraziv




(granul) este materialul din interiorul unui lichid de corectare a vopselei, cunoscut sub numele de polish , care îi permite să funcționeze. Polishurile sunt o grămadă (ca în milioane) de granule abrazive ținute în suspensie pentru a crea un lichid/pastă pentru aplicare. Abrazivul este ceea ce permite lustruirii să îndepărteze materialul și să creeze o suprafață mai netedă, mai reflectorizante. Suspensia (alte ingrediente din lustruire) este adesea un amestec de solvenți și lubrifianți care permit abrazivilor să curgă peste suprafață pentru a crea o suprafață plană, fără zgârieturi.

Polishurile (lichide abrazive) sunt folosite în multe industrii fie pentru a curăța suprafața (pasta de dinți este un abraziv care utilizează hidroxid de aluminiu sau silice pentru a curăța suprafața dinților fără a îndepărta smalțul), pentru a îndepărta materialul îmbătrânit sau mort (exfolierea facială) sau pentru a creați o suprafață mai plană, mai reflectorizante (un bijutier care folosește un fard pentru a lustrui o bijuterie prețioasă).

Multe tipuri de abrazivi sunt utilizate în lacuri pentru vopsea, deși cele mai comune sunt oxizii de aluminiu (există diferite grade de oxid de aluminiu), silice și pământ de diatomee. Pe vremuri, pictorii și detalierii foloseau adesea produse precum amidonul de porumb ca abraziv. Pe măsură ce vopseaua a devenit mai subțire și mai delicată, utilizarea abrazivilor foarte rafinați (de dimensiuni micro) a devenit mai răspândită. În special, utilizarea oxidului de aluminiu, deoarece este disponibil în multe grade diferite și poate fi proiectat într-o anumită măsură, a devenit populară.


Diminuarea vs. Abrazive care nu

se diminuează, atunci când sunt expuse la frecare, încep să se despartă. Acest proces de dizolvare este cunoscut sub numele de „diminuare”. Oxidul de aluminiu, ca abraziv, este extrem de dur (Mohs of Hardness este un 9/ un diamant este un 10). Când oxidul de aluminiu este descompus complet, se numește cristal sau cristal primar . Nicio cantitate de lustruire, trecută de acest punct, nu va rafina abrazivul sau nu va dizolva în continuare (orice cantitate semnificativă). Forma (cub, triunghi, sferă, romb), dimensiunea și claritatea cristalului de oxid de aluminiu vor avea un impact semnificativ asupra modului de tăiere a lustruirii și asupra calității finisajului pe care îl lasă în urmă.

Gândire abstractă: Gândiți-vă la un abraziv de oxid de aluminiu care se diminuează ca un buchet de struguri. Fiecare strugure reprezintă cristalul (granul abraziv complet descompus). Când abrazivul este proaspăt (virgin) este mare. Acești abrazivi mari (bucuri de struguri) îndepărtează rapid defectele. 
Cu toate acestea, pe măsură ce se dizolvă, strugurii individuali (cristalele primare abrazive) se desprind. Abrazivul devine din ce în ce mai fin până când tot ce rămâne este doar strugurii (abrazivi complet dizolvați/abrazivi cristal primari)


Polishurile abrazive fără diminuare folosesc doar forma cristalină de oxid de aluminiu. Ele nu sunt proiectate să se dizolve sau să se fractureze în bucăți mai mici, deoarece sunt deja în forma lor cea mai mică și mai rafinată.

Gândire abstractă: În exemplul de struguri de mai sus, abrazivi care nu se diminuează ar reprezenta numai strugurii.

Notă: Din punct de vedere tehnic, cristalul abraziv se va dizolva în continuare, deși viteza este atât de lent atunci când este expus la forțele de lustruire a mașinii, încât este nesemnificativ în această discuție.


Diferența funcțională




Întrucât lacurile abrazive diminuate încep cu un abraziv mai mare (mai agresiv) care, în timp, devine din ce în ce mai fin (și își șlefuiește propriile zgârieturi), vă puteți întreba cum o lustruire abrazivă care nu se diminuează, care folosește numai abrazivi fini poate oferi același lucru. cantitatea de tăiere (putere de lustruire)? Răspunsul este în cantitatea de abrazivi folositi.

Pentru ca o lustruire abrazivă care nu se diminuează să ofere suficientă putere de lustruire pentru a îndepărta defectele de vopsea, trebuie să folosească mai mulți abrazivi în general.

Gândire abstractă: Imaginați-vă că trebuie să nivelați un câmp de porumb care este de dimensiuni semnificative. Ai putea angaja 10 oameni și ai putea să-i înarmezi cu macete sau seceri și să-i faci să treacă rapid și sălbatic peste câmp până când toate tulpinile au fost tăiate. Sau puteți înarma 50 de oameni cu lame chirurgicale și le puteți concentra pe o tulpină la un moment dat. Rezultatul final va fi același, câmpul va fi nivel. Dacă aveți destui oameni cu lame chirurgicale, va dura și el același timp.

Privind graficul de mai sus, veți observa că rezultatul final este același, vopsea perfect nivelată. Când te uiți la detalii, vei începe să vezi câteva mici diferențe.

Privind mai întâi vopseaua roșie, veți observa că lacurile abrazive care se diminuează lasă vopseaua neuniformă la început, dând propriile zgârieturi atunci când lustruirea este proaspătă. Pe măsură ce abrazivul devine din ce în ce mai fin, lustruirea începe să îndepărteze zgârieturile create pentru a lăsa vopseaua la nivel. 
De asemenea, nu, atunci când este complet dizolvat, conținutul total de abraziv al acestora este mai mic în lustruirea abrazivă care se diminuează.

Privind la vopseaua albastră, care este lustruită cu o lustruire abrazivă care nu se diminuează, puteți observa că lustruirea nu își creează propriile zgârieturi, ci mai degrabă scoate mici mușcături din zgârieturile existente, până când suprafața este nivelată. De asemenea, rețineți că există un nivel mai ridicat de abrazivi activi. Acest lucru afectează modul în care lustruirile se vor comporta la sfârșitul ciclului de lustruire.

Diferența funcțională: Când aplicați o lustruire abrazivă în diminuare, trebuie să lucrați cu lustruirea pe tot parcursul ciclului pentru a dizolva complet abrazivi și a obține un finisaj de cea mai înaltă calitate posibil. Când lucrați un lustru abraziv care nu se diminuează, puteți opri imediat ce defectele sunt îndepărtate sau se obține calitatea dorită a finisajului.

Rata de tăiere: putere vs timp




În timp ce ambele tipuri de lustruire vor obține rezultate similare, modul în care obțin rezultatul este mult diferit. Diminuarea abrazivelor (roșu) va începe mult mai agresivă, apoi își va pierde capacitatea de tăiere pe măsură ce abrazivii se dizolvă. Când sunt complet dizolvate, vor oferi puțină acțiune de tăiere.

Lustruirile abrazive care nu se diminuează vor avea tendința de a avea mai puțină tăiere inițială, dar vor menține un nivel uniform de tăiere pentru o perioadă mai lungă. Lustruitul va pierde în continuare o oarecare putere de lustruire pe măsură ce abrazivi sunt acoperiți cu vopsea îndepărtată, îndepărtați praful sau lubrifianții nu mai funcționează optim.

Notă:Spre sfârșitul fiecărui ciclu de lustruire, fiecare tip de lustruire va începe să devină mai agresiv, deoarece reziduurile de vopsea abrazive provoacă aglomerarea abrazivelor. Deoarece lustruirile abrazive care nu se diminuează au o încărcătură mai mare de abrazivi activi (și astfel îndepărtează mai multă vopsea într-un anumit timp la sfârșit), acestea sunt mai eficiente.


Calitatea finisajului: Terminare vs Timp




O lustruire în diminuare, așa cum se arată în graficul de mai sus, va obține o calitate (nivel) mai ridicată a finisajului mai târziu în ciclul său de lustruire. Există un punct favorabil, atunci când polonezul s-a dizolvat complet și i s-a acordat suficient timp pentru a-și lustrui propriile zgârieturi, ceea ce are ca rezultat o lustruire de cea mai înaltă calitate. Lucrul prea lung (excesul de lucru) va duce la degradarea calității finisajului.

O lustruire care nu se diminuează va atinge cea mai înaltă calitate aproape imediat, deoarece începem cu un abraziv cristal. Deoarece există o încărcătură mai mare de abrazivi care lucrează la un moment dat, lustruirile abrazive care nu se diminuează sunt mai sensibile la supraprelucrare.

Diferența funcțională: Principala diferență funcțională atunci când obțineți cel mai bun finisaj este oprirea lustruirii în punctul dulce, atunci când lustruirea este complet diminuată, dar a avut timp să îndepărteze zgârieturile cauzate mai devreme în proces. Când utilizați o lustruire abrazivă care nu se diminuează, este important să lustruiți local imediat ce calitatea dorită a fost atinsă. Lustruirile care nu se diminuează, atunci când sunt utilizate pentru o calitate maximă a suprafeței, nu ar trebui să fie suprasolicitate, deoarece nu reprezintă un avantaj în acest sens.


Folosind lacuri abrazive diminuate

Atunci când utilizați o lustruire abrazivă care se diminuează, este important să lucrați pe tot parcursul ciclului său de lustruire. 
Acest lucru oferă abrazivilor timp să se descompună, permițând lustruirii să lase un finisaj de calitate superioară. Atunci când utilizați o lustruire abrazivă care diminuează pentru a îndepărta defectele de vopsea (cum ar fi amestecarea sau tăierea vopselei), veți beneficia de un anumit beneficiu la amorsarea tamponului cu produs, precum și la reducerea presiunii și a vitezei pe parcursul ciclului de lustruire. Atunci când utilizați o lustruire abrazivă în diminuare pentru lustruirea finală, asigurați-vă că lustruiți pe tot parcursul ciclului, dar nu supralucrați produsul. Păstrați întotdeauna tamponul curat pentru cele mai bune rezultate.

Folosind lacuri abrazive care nu se diminuează

Utilizarea unui lac abraziv care nu se diminuează este puțin diferită față de utilizarea unui lustru abraziv tradițional (diminuat). Există o încărcătură mai mare de abrazive cristal ultra-rafinate care lucrează la un moment dat. Deoarece lustruirile abrazive care nu se diminuează sunt mai susceptibile la supraprelucrare, este important să opriți lustruirea imediat ce se obține efectul dorit (fie îndepărtarea defectelor, fie finisarea). De asemenea, din motivele de mai sus, este extrem de important să păstrați tamponul de lustruit curat și fără reziduuri sau exces de lustruire.

http://www.autopiaforums.com/Todd-Helme/polish-chart.jpg

În timp ce ambele tipuri de lustruire vor obține rezultate similare, modul în care obțin rezultatul este mult diferit. Abrazivele care nu se diminuează (roșii) vor deveni mult mai agresive,










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu