Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 februarie 2023

Lustruire în 2 etape

 Lustruire în 2 etape


Când lustruiți o suprafață, nivelul de imperfecțiune definește cât de multă muncă va fi pentru a obține un finisaj perfect. Acesta poate fi o lustruire în 1 etapă, o lustruire în 2 etape sau chiar o lustruire în trei etape . Sunt necesare diferite tipuri de etape, definiți ușor ce tampoane și/sau lustruiți veți avea nevoie și ar putea oferi o indicație asupra intervalului de timp necesar.

Ceea ce îl face o lustruire în 2 etape O lustruire în 2 etape este, după cum ar putea spune și numele, o combinație de pași de lustruire care este alcătuită din 2 pași. Când urmează să lustruiți o zonă, doriți să minimizați diferența de adâncime dintre suprafața însăși și adâncimea maximă a unei imperfecțiuni a suprafeței . Dacă o zgârietură are 3 microni adâncime, doriți să eliminați 3 microni pentru a obține o zonă perfect plată. Polish vine în câteva grade diferite: finisare, lustruire fină , lustruire medie , lustruire grea și compus de tăiere . Folosind doar 1 tip de lustruire înseamnă că fie eliminați multe într-un interval de timp scurt, fie că trebuie să lustruiți foarte mult pentru a ajunge în sfârșit acolo. Să creăm o situație ipotetică: Să spunem că 4 lacuri diferite îndepărtează o cantitate exactă de vopsea într-un interval de timp exact (în viața reală depinde de multe variabile diferite). 

Lustruire de finisare : 1 micron în 10 minute 

Lustruire fină : 2 microni în 10 minute 

Lustruire medie : 4 microni în 10 minute 

Lustruire puternică : 6 microni în 10 minute 

Compus de tăiere : 8 microni în 10 minute 

Suprafața pe care urmează să o lustruiți are o imperfecțiune a suprafeței care are o adâncime de 5 microni. Întotdeauna trebuie să vă coborâți de la dur la cel mai puțin dur. Așa că ați dori întotdeauna să terminați cu o lustruire de finisare .

 Există câteva moduri diferite în care puteți aborda acest lucru:

 #1 50 de minute cu o lustruire de finisare (-5 microni) Problemă: durează foarte mult.

 #2 10 minute cu o lustruire medie (-4 microni) 10 minute cu o lustruire de finisare (-1 micron) Problemă: pasul de la o lustruire medie la o lustruire de finisare poate fi puțin prea mare pentru un finisaj perfect.

 #3 10 minute cu o lustruire de finisare (-1 micron) 20 de minute cu o lustruire fină (-4 microni) Problemă: durează mult.

 #4 5 minute cu o lustruire medie (-2 microni) 10 minute cu o lustruire usoara (-2 microni) 10 minute cu o lustruire de finisare (-1 micron) Problemă: 3 etape diferite. 

#1: Aceasta ar fi o lustruire în 1 etapă , dar pentru că durează 50 de minute, nu este o alegere inteligentă.

 #2: Cu 20 de minute, această lustruire în 2 etape ar fi o alegere decentă, dar uneori saltul de la o lustruire medie la o lustruire de finisare ar putea fi prea mare. Ar fi alegerea de făcut dacă vă grăbiți.

 #3: De asemenea, o lustruire în 2 etape, dar durează 30 de minute. Ar fi o alegere bună dacă ai timp. 

#4: Încă durează 25 de minute, dar veți avea nevoie de 3 tampoane diferite și veți folosi 3 produse diferite. Nu este cea mai logică alegere. Motive pentru a alege o lustruire în 2 etape 

Pot exista mai multe motive pentru care ați alege o lustruire în 2 etape: Esti grabit Trebuie doar să faci corecturi minore Simți/crezi/știi că o lustruire cu 1 etapă ar fi prea puțin Nu aveți suficiente tampoane pentru a face o lustruire în 3 etape

 Nu aveți suficiente produse pentru a face o lustruire în 3 etape Oricare ar fi motivul pentru tine, o lustruire în 2 etape are beneficiile și dezavantajele sale. Principalul beneficiu este că puteți obține rezultate de corecție decente într-o perioadă scurtă de timp. 

Dezavantajul este că s-ar putea să nu fie suficient pentru a remedia toate imperfecțiunile pe care le puteți întâlni. În special detalierii profesioniști care trebuie să lucreze cu intervale de timp fixe trebuie uneori să ia o decizie generală bazată pe: ce abordare va elimina cele mai multe imperfecțiuni în cel mai scurt timp. 

Cum să economisești timp Luați decizia de a lucra fie cu SMAT , fie cu DAT . 

Când lucrați cu o lustruire medie și doriți să săriți peste necesitatea unui lustruire fin , deoarece doriți să treceți la lustruirea de finisare , probabil că doriți să utilizați o lustruire DAT . 

Acest lucru va începe cu puterea de tăiere a unui lustruit mediu , dar după ce o lucrați, veți termina cu o lustruire foarte fină . Ceea ce va minimiza saltul de la o lustruire medie la o lustruire de finisare . Cu toate acestea, rețineți că un lustru DAT mediu va elimina mai puțini microni de vopsea decât un mediuLustruire SMAT , pur și simplu pentru că lustruirea SMAT își va păstra puterea de tăiere, în timp ce un lustruit DAT va deveni din ce în ce mai fin, tăind din ce în ce mai puțin pe măsură ce îl lucrați. Luați decizia potrivită pentru situația dvs. și vă puteți economisi mult timp. .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu